عوارض اتیسم
اختلال طیف اتیسم
اختلال طیف اتیسم (ASD) نوعی اختلال رشد عصبی است که در چند سال اول زندگی آغاز می شود. این اختلال در بسیاری از موارد تا قبل از 3 سالگی تشخیص داده نمی شود.
اختلال طیف اتیسم (ASD) می تواند مهارت های ارتباطی و اجتماعی شما را به درجات مختلف مختل کند. این عوارض بستگی به این دارد که اتیسم شما در چه قسمتی از طیف شدت قرار گرفته است. شدت بیماری می تواند از خفیف (سندرم آسپرگر) تا شدید باشد. افراد مبتلا به اتیسم خفیف معمولاً در زندگی روزمره و جامعه عملکرد کامل دارند. مبتلایان به اشکال شدیدتر ASD ممکن است نیاز به مراقبت و پشتیبانی مداوم برای کل زندگی خود داشته باشند.
مواجهه با اتیسم می تواند چالش برانگیز باشد. این مسئله هم برای بیماران و هم برای مراقبین صدق می کند. اتیسم اغلب با اختلالات و مشکلات دیگری همراه است. این اختلالات و عوارض ایجاد شده می توانند بر چالش های مدیریت اتیسم بیفزایند.
عوارض اتیسم
اگر اتیسم داشته باشید ، ممکن است مشکلات حسی ، تشنج ، اختلالات سلامت روان یا سایر عوارض را تجربه کنید.
برای اطلاعات بیشتر مطلب «مشکلات حسی در اتیسم» را بخوانید.
مشکلات حسی
اگر مبتلا به اتیسم باشید ، ممکن است نسبت به ورودی های حسی بسیار حساس باشید. چیزی به سادگی صداهای بلند یا نورهای شدید می تواند باعث ناراحتی عاطفی قابل توجهی در شما شود. متناوباً ، ممکن است به بعضی احساسات مانند گرمای شدید ، سرما یا درد اصلاً پاسخ ندهید.
تشنج
تشنج در افراد مبتلا به اتیسم شایع است. حمله ها اغلب از کودکی یا سالهای نوجوانی شما شروع می شوند.
مشکلات سلامت روان
ابتلا به اتیسم شما را در معرض خطر افسردگی ، اضطراب ، رفتار تکانشی و تغییرات خلقی قرار می دهد.
آسیب های ذهنی
بسیاری از افراد مبتلا به اتیسم دارای نوعی نقص ذهنی هستند. کودکان مبتلا به سندرم ایکس شکننده به احتمال زیاد به اتیسم مبتلا می شوند. این سندرم به دلیل نقص در بخشی از کروموزوم X ایجاد می شود که یک علت شایع اختلال ذهنی است ، به ویژه در پسران.
تومورها
توبروز اسکلروزیس نوعی اختلال نادر است که باعث رشد تومورهای خوش خیم در اندام های شما از جمله مغز می شود. ارتباط بین بیماری توبروز اسکلروزیس و اتیسم مشخص نیست. با این وجود ، طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری میزان اتیسم در میان کودکان مبتلا به توبروس اسکلروزیس بسیار بیشتر از کسانی است که فاقد این بیماری هستند.
عوارض دیگر
از دیگر مشکلات همراه با ASD می توان به پرخاشگری ، عادات خواب غیرمعمول ، عادات غذایی غیرمعمول و مشکلات گوارشی اشاره کرد.
چالش هایی برای مراقبان
اگر از کودک یا بزرگسال مبتلا به اتیسم مراقبت می کنید ، مهم است که از خود نیز مراقبت کنید. بسیاری از مراقبان استرس و کمبود خواب را تجربه می کنند. این می تواند منجر به اشتباهاتی در مراقبت شود. مراقبت از سلامتی خود با تغذیه مناسب ، آبرسانی ، خواب و ورزش به همان اندازه که برای شخصی که از او مراقبت می کنید مهم است، برای شما نیز مهم است.
درخواست کمک از دیگران و پذیرفتن آن در صورت نیاز نیز قسمت مهمی از مراقبت است. اگر مدیریت کارهای مورد نیاز جهت مراقبت برای شما دشوار است ، با پزشک خود مشورت کنید. آنها ممکن است استراتژی یا منابعی را برای کمک به شما در کنار آمدن با این مشکل ارائه دهند.
نگاه بلند مدت
با درمان زودهنگام و مناسب ، بسیاری از کودکان مبتلا به ASD در بزرگسالی زندگی مستقل و مثمر ثمری خواهند داشت. برنامه های مداخله زودهنگام ، داروهایی برای کمک به مدیریت علائم و عوارض و محیط های حمایتی می توانند آینده امیدوار کننده ای را برای مبتلایان به ASD نوید دهند.
اگر شک دارید که شما یا فرزندتان مبتلا به ASD هستید ، با پزشک خود صحبت کنید.
برای دریافت مشاوره رایگان برای اتیسم و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید. کلینیک رسش همیشه پاسخگو شما هستیم.