اتیسم در بزرگسالان
اختلال طیف اتیسم یک بیماری عصبی است که بر نحوه پردازش اطلاعات توسط مغز تأثیر می گذارد. افراد مبتلا به اتیسم دارای طیف گسترده ای از نقاط قوت ، ضعف ، مهارت ها و چالش ها هستند.
ویژگی های مشترک در مبتلایان عبارتند از:
مشکل در تفسیر قوانین اجتماعی و زبان بدن ، که می تواند منجر به احساس گیجی یا سوتفاهم شود
مشکل در ایجاد و حفظ دوستی ها
تمایل به برداشت جملات به معنای واقعی کلمه ، که می تواند منجر به مشکلات ارتباطی شود.
اگرچه اوتیسم قابل درمان نیست ، اما مداخلات و حمایت های مناسب می تواند به افراد در ایجاد مهارت ها و استراتژی های مقابله ای کمک کنند. تیم های پشتیبانی می توانند به افراد اوتیستیک کمک کنتد تا بفهمند در موقعیت های اجتماعی چه انتظارات مختلفی از آنها می رود.
مشاوره یا روان درمانی می تواند به افراد اوتیستیک کمک کند تا احساسات خود را درک و تنظیم کنند.
سندرم آسپرگر اکنون در زیرمجموعه تنها چتر اختلال طیف اوتیسم (اتیسم) قرار می گیرد. در سال 2013 معیارهای تشخیصی برای اوتیسم و سندرم آسپرگر تغییر کرد. آنچه قبلاً به عنوان سندرم آسپرگر تشخیص داده می شد ، اکنون به عنوان اختلال طیف اوتیسم (ASD) تشخیص داده می شود.
حتما مطالعه کنید : اختلال طیف اوتیسم در کودکان(ASD)
علائم اوتیسم
مبتلایان به اوتیسم در مردان بیشتر از زنان هستند (اگرچه شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد دختران و خانمها کمتر تشخیص داده می شوند).
هر فرد مبتلا به اوتیسم دارای ویژگی های متفاوتی است اما برخی از ویژگی های رایج آنها عبارتند از:
- مشکلات مربوط به مهارتهای سطح بالای زبان مانند استدلال کلامی ، حل مسئله ، استنباط و پیش بینی
- مشکلات در درک دیدگاه شخص دیگر
- مشکلات آغاز کردن تعاملات اجتماعی و حفظ ارتباط
- ممکن است به روشی که در تعامل اجتماعی انتظار می رود پاسخ ندهد
- داشتن اولویت برای برنامه های معمول و روزمره - اخلال در یک برنامه معمول می تواند منجر به استرس یا اضطراب شود
- تخصص در زمینه های مورد علاقه یا سرگرمی ها.
تشخیص اوتیسم در بزرگسالان
غیر عادی نیست که افراد اوتیستیک بدون تشخیص به بزرگسالی رسیده باشند.
گاهی اوقات افراد برخی از اطلاعات را در مورد اوتیسم می شنوند یا می بینند که باعث می شود فکر کنند "این شبیه من است." سپس ممکن است تصمیم بگیرند که برای تشخیص با یک متخصص بهداشت صحبت کنند ، یا نه.
شما می توانید انتخاب کنید که به دنبال تشخیص اوتیسم باشید اگر:
- در دوران کودکی یا نوجوانی تشخیص یک بیماری روانی یا ناتوانی ذهنی داشته اید ، اما فکر میکنید که ممکن است اوتیسم داشته باشید
- با احساس انزوای اجتماعی و متفاوت بودن روبرو شده اید
- کودک یا دیگر اعضای خانواده شما مبتلا به اوتیسم تشخیص داده شده اند و برخی از ویژگی های اوتیسم برای شما آشنا هستند.
اگر می خواهید برای اوتیسم بررسی شوید ، می توانید:
- با یک روانشناس با تجربه در ارزیابی و تشخیص اوتیسم صحبت کنید
- با پزشک عمومی خود صحبت کنید
- از پزشک عمومی خود درخواست کنید تا شما را به یک روانشناس یا روانپزشک با تجربه در ارزیابی و تشخیص اوتیسم بزرگسالان ارجاع دهد.
یک روانشناس یا روانپزشک با تجربه در ارزیابی و تشخیص اوتیسم از شما در مورد دوران کودکی و تجربیاتتان در مدرسه و بزرگسالی می پرسد. همچنین ممکن است برخی تست های روانشناختی یا روانپزشکی را انجام دهند.
همچنین ممکن است برای ارزیابی مهارتهای ارتباطی اجتماعی شما از یک آسیب شناس گفتار (که به عنوان گفتاردرمانگر نیز شناخته می شود) مشاوره گرفته شود.
همه این اطلاعات برای کمک به تشخیص اتیسم استفاده می شوند.
اگر مبتلا به اوتیسم تشخیص داده شوید ، ممکن است ذهناتن ارام شود و بفهمید که چرا احساس خاصی دارید یا اینطور رفتار می کنید. همچنین تشخیص ممکن است به شما و خانواده تان کمک کند تا چالش های پیش رویتان را درک کرده و با آنها کنار بیایید.
حتما مطالعه کنید : آشنایی کامل با علائم اتیسم در کودکان
زندگی به عنوان یک بزرگسال مبتلا به اوتیسم چگونه است
اکثر مقالات و گفتگو ها در مورد اوتیسم بر روی کودکان و حمایت خانواده ها از آنها متمرکز است . اما شاید ما فراموش می کنیم که این کودکان مبتلا به اوتیسم به زودی به یک بزرگسال تبدیل شده و هنوز نیز نیاز به حمایت و توجه و درک خانواده دارند . در فیلم زیر به صورت دقیق در این مورد صحبت شده است پیشنهاد می کنم حتما این ویدیو رو به صورت کامل مشاهده کنید.
اوتیسم و درک احساسات افراد دیگر
ممکن است یک فرد اوتیستیک در درک احساسات افراد دیگر مشکل داشته باشد.
احساسات با پیام های ظریف ارسال شده توسط حالت چهره ، تماس چشمی و زبان بدن تفسیر می شوند. این موارد غالباً توسط یک فرد اوتیسم فراموش شده یا به غلط تفسیر می شوند. به همین دلیل ، ممکن است به اشتباه افراد اوتیسم بی ادب یا بی احساس قلمداد شوند.
برای افراد اوتیسم ، درک اینکه دیگران چگونه رفتار آنها را درک می کنند دشوار است.
همراهان افراد اوتیستیک
برخی از افراد اوتیسم با موفقیت روابط خود را حفظ می کنند. با این حال ، مانند اکثر روابط ، چالش هایی نیز برای آنها وجود دارد.
تشخیص اوتیسم در بزرگسالان اغلب به دنبال تشخیص اوتیسم در کودک یا یکی از بستگان دیگر اتفاق می افتد. این "آسیب مضاعف" برای همسر یا فردی که مجبور است همزمان با هر دو تشخیص کنار بیاید بسیار ناراحت کننده است. مشاوره گرفتن یا عضویت در یک گروه پشتیبانی که در آن بتواند با افراد دیگری که با چالش های مشابه روبرو هستند صحبت کند ، می تواند مفید باشد.
یک شریک زندگی اوتیستیک ، مانند هر فرد دیگری ، در روابط دارای نقاط قوت و ضعف خواهد بود. یک شریک غیر اوتیستیک ممکن است متوجه شود مشکلات ارتباطی وجود دارند از جمله سوء تفاهم ، یا درک اینکه همسر شما قادر به پیش بینی احساساتان نیست. یک شریک اوتیستیک ممکن است برای انجام سرگرمی های خود به روال ، نظم و زمان نیاز داشته باشد.
دریافت مشاوره رابطه از یک مشاور یا روانشناس با تجربه در کار با افراد اوتیسم می تواند به زوجین کمک کند تا استراتژی هایی را ایجاد کنند و ارتباط موثرتری با یکدیگر برقرار کنند.
برای دریافت مشاوره رایگان برای درمان اتیسم و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما می باشد.
منبع محتوا : betterhealth