کلینیک جامع توانبخشی رسش
تست و تشخیص اتیسم در کودکان
تست و تشخیص اتیسم در کودکان ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
نقش گفتار درمانی در فلج مغزیاختلالات گفتار و زبان

نقش گفتار درمانی در فلج مغزی

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۲۲ تیر ۱۴۰۰

کودکان مبتلا به فلج مغزی معمولاً در صحبت و درک زبان مشکل دارند. با کمک یک گفتاردرمانگر خوب و حمایت مداوم والدین آنها ، کودکان می توانند مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشند و به طور کامل تری در جهان اطرافشان مشارکت کنند.

چرا به گفتاردرمانی در فلج مغزی نیاز است؟

اکثر کودکان مبتلا به فلج مغزی در کنترل عضلات صورت ، زبان ، فک و قفسه سینه خود مشکل دارند. این موضوع توانایی آنها در تولید صدا و صحبت کردن صحیح را محدود می کند. کاهش شنوایی همچنین می تواند باعث تاخیر در گفتار و مشکلات ارتباطی شود.

حدود 75٪ از کودکان مبتلا به فلج مغزی نقص گفتاری دارند. خوشبختانه ، تخمین زده شده است که 50 تا 70 درصد این کودکان می توانند از آموزش گفتار بهره مند شده و از کیفیت زندگی بالاتری برخوردار شوند.

گفتار درمانی می تواند به کودکان در کنترل عضلات اصلی درگیر در شکل گیری کلمات ، ایجاد صدا و کنترل نفس کمک کند. این می تواند باعث بهبود طیف وسیعی از مهارت های ارتباطی از وضوح صدا تا گوش دادن شود.

گفتاردرمانی به کودکان کمک می کند تا راحت بتوانند خود و نیازهای خود را ابراز کرده و روابط خود را با دیگران بهبود بخشند و همچنین اعتماد به نفس ، اطمینان خاطر و استقلال بیشتری را به آنها هدیه می دهد.

تحقیقات نشان می دهد كه كودكان باید قبل از 2 سالگی معالجه تأخیر در گفتار را شروع كنند - تقریباً در زمان تشخیص فلج مغزی در بسیاری از افراد.

در حین گفتاردرمانی ، یک آسیب شناس گفتار - زبان (SLP) کودک را معاینه کرده و تمریناتی را برای بهبود مشکلات گفتاری وی برنامه ریزی می کند. برای بهترین نتیجه ، کودکان باید 2-3 بار در هفته برای حداقل 6 هفته در جلسات گفتار درمانی شرکت کنند.

گفتاردرمانی در فلج مغزی چگونه است؟

گفتاردرمانی می تواند به هرکسی که دارای نقص گفتاری یا مشکلات زبانی است کمک کند مهارتهای لازم برای برقراری ارتباط با جهان را فرا بگیرد. گفتاردرمانی در درمان فلج مغزی، غالباً بر تقویت عضلات دهان و آموزش به کودکان در خصوص چگونگی تولید صداهای خاص با دهان متمرکز است.

گفتاردرمانگر کودک شما با استفاده از تکنیک های درمانی، برنامه درمانی خاصی را برای فرزندتان طراحی می کند.

گفتاردرمانی معمولاً شامل درمانهای مختلفی از جمله استفاده از موارد زیر است:

  • زبان اشاره ، حروف ، تصاویر و کلمات نوشتاری
  • سمعک برای کودکان با شنوایی محدود
  • فناوری افزایش حجم گفتار برای کودکان با صداهای ضعیف
  • برنامه های رایانه ای برای تمرین گفتار در خانه
  • تمرینات دهان ، زبان و فک برای تقویت عضلات

از آنجا که انواع مختلف فلج مغزی باعث مشکلات گفتاری متفاوتی می شود ، گفتار درمانگر برای هر بیمار درمان را به صورت جداگانه برنامه ریزی می کند. از والدین انتظار می رود که در جلسات گفتاردرمانی فرزند خود شرکت کنند تا بدانند که چگونه می توانند در خانه و در کنار فرزندشان تمرین را ادامه دهند.

حتما مطالعه کنید: انواع فلج مغزی (Cerebral Palsy Types) را بیشتر بشناسید

گفتاردرمانی برای فلج مغزی چگونه می تواند کمک کند؟

کودکان مبتلا به فلج مغزی ممکن است مشکلات صوتی زیادی را تجربه کنند ، از جمله:

  • صحبت کردن خیلی سریع یا خیلی کند
  • خوردن بخشی از کلمات
  • لکنت یا تکرار کلمات
  • مشکل در تلفظ اصوات یا حروف های خاص
  • گفتار یکنواخت و نفس گیر
  • مشکلی در کنترل میزان زیر و بمی و یا حجم صدا
  • صحبت کردن به سختی یا با خر خر و گرفتگی
  • ناراحتی یا درد هنگام صحبت کردن

در گفتاردرمانی ، کودکان یاد می گیرند که صدای صوتی خود را ثابت نگه دارند ، واضح تر صحبت کنند و نفس های عمیق تری بکشند. تمرین این مهارت ها همچنین می تواند به کودکانی که در بلع ، جویدن غذا ، آب ریزش دهان ، سوزش معده و سرفه مشکل دارند ، کمک کند.

بدون گفتاردرمانی ، بسیاری از کودکان با بزرگتر شدن با مشکلات مداوم در ارتباطات روبرو می شوند. گفتاردرمانی با هدف ایجاد عادت های گفتاری و زبانی مناسب برای کودکان، در طولانی مدت مهارت های ارتباطی آنها را بهبود می بخشد.

در گفتاردرمانی ، کودکان درک بهتری از زبان و تولید کلمات خواهند داشت. درمان می تواند به کودکان کمک کند تا به درستی از کلمات استفاده کنند ، در مکالمه، موثر قرار بگیرند ، افکار خود را بیان کنند و مشکلات تلفظ را کاهش دهند.

حتما مطالعه کنید: فلج مغزی اسپاستیک ، علائم و تشخیص و درمان

فواید گفتاردرمانی در مغزی

از آنجا که زبان در رشد عاطفی ، اجتماعی و شناختی فرد نقشی اساسی دارد ، گفتاردرمانی فواید زیادی در زندگی کودکان دارد. وقتی بچه ها نحوه کارکرد زبان را یاد می گیرند ، می توانند دنیای اطراف خود را بهتر درک کنند.

کودکانی که در گفتاردرمانی شرکت می کنند ممکن است در مدرسه بهتر عمل کنند ، در تعامل با کودکان دیگر راحت تر باشند و به فعالیت هایی بپردازند که قبلاً نمی توانستند انجام دهند. آنها همچنین اعتماد به نفس بیشتری پیدا می کنند - چیزی که برای بچه های دچار فلج مغزی بسیار مهم است.

علاوه بر این ، گفتاردرمانی می تواند مهارت های ضروری یادگیری را در سنین پایین به کودک شما بیاموزد. آنها می توانند الگوهای یادگیری سالمی ایجاد کنند که در طول زندگی به آنها کمک کند.

کودکان مبتلا به فلج مغزی اغلب در برقراری ارتباط و بیان نیازهای خود به مراقبان و اعضای خانواده شان مشکل دارند. گفتاردرمانی در فلج مغزی می تواند بیان افکار را برای کودک شما راحت تر کرده و به والدین نیز کمک کند تا صحبت های او را بفهمند.

حتما بخوانید: گفتار درمانی اختلال بلع در بزرگسالان

تکنیک ها و تمرین های گفتاردرمانی

اولین کاری که گفتار درمانگر انجام می دهد ارزیابی توانایی های کودک شما است. آنها ممکن است از شما در مورد سطح عملکرد ذهنی و جسمی فرزندتان سوال کنند ، دهان کودک شما را برای مشکلات ظاهری بررسی کرده و شنوایی او را ارزیابی کنند تا اطمینان حاصل کنند که او می تواند به درستی بشنود.

گفتاردرمانگر ، اصلی ترین دلایل مشکلات مربوط به ارتباطات در فرزند شما را بررسی کرده و ابتدا بر روی آنها تمرکز می کند. آنها جای تلاش برای رفع یک باره مشکلات ، همزمان روی چند موضوع کار می کنند.

گفتاردرمانگر شما ممکن است از انواع تکنیک ها و تمرینات درمانی برای فرزند شما استفاده کند ، مانند:

  • تمرینات بلع برای بهبود کنترل دهان ، فک و زبان.
  • تمرینات تقویت کننده لب و زبان با استفاده از آب نبات چوبی و دپرسور های زبان. از غذاهای جویدنی نیز ممکن است برای تقویت فک استفاده شود.
  • نمایش روشهای مناسب کلمه سازی برای کمک به کودک در استفاده از دهان و زبان خود برای بیان کلمات ، اصوات و هجاها. کودکان می توانند از آینه استفاده کنند تا دهان خود را به شکل های مشابه درآورند.
  • تمرینات دمیدن و تنفس برای کمک به بچه ها در ایجاد حالت های خاص با دهان برای تولید صدا.
    تصاویر و اشیا برای ساخت واژگان.

گفتاردرمانی در خانه

والدین نقش مهمی در ایجاد عادات گفتاری مناسب در کودکان مبتلا به فلج مغزی دارند. تمرین در خانه برای موفقیت کودک شما در گفتاردرمانی ضروری است. در مورد تمرینات و فعالیتهایی که می توانید با کودک خود انجام دهید با گفتار درمانگر مشورت کنید.

به طور کلی ، سعی کنید به آرامی صحبت کنید و هر زمان که صحبت می کنید مستقیماً به فرزند خود نگاه کنید.

در حالی که با آنها صحبت می کنید می توانید با استفاده از تصاویر و اشیا ، به کلمات خود معنا دهید. هر زمان که ممکن است ، کودک خود را تشویق کنید که به جای اشاره و استفاده از تک کلمات ، با جملات صحبت کند. یک روش خوب برای تمرین این است که چند تا از اسباب بازی آنها را پنهان کنید و سپس از آنها بخواهید توضیح دهند که کجا آنها را پیدا کرده اند.
گفتاردرمانی وقتی موثرتر است که والدین هم درگیر شوند. سعی کنید برای کودک خود کتاب های تصویری بخوانید و از او بخواهید که به تصاویر اشیا خاص اشاره کند. این کار به آنها کمک می کند معنی کلمات را درک کنند.

جبران خسارت برای گفتار درمانی در فلج مغزی

فلج مغزی اغلب نتیجه آسیب مغزی قبل ، حین یا اندکی پس از تولد است. متأسفانه بسیاری از آسیب ها در هنگام تولد قابل پیشگیری هستند. اگر مشکوک هستید که آسیب دیدگی فرزندتان به دلیل خطای تیم پزشکی بوده است ، برای اطلاع از گزینه های قانونی خود با یک وکیل باتجربه در موارد فلج مغزی مشورت کنید.

اگرچه کیفیت زندگی فرزندتان برای شما بسیار ارزشمند است ، گفتاردرمانی در فلج مغزی هم هزینه های درمانی خود را دارد. جبران خسارت حقوقی می تواند به شما کمک کند تا هزینه های درمان گفتاردرمانی فرزندتان را تأمین کنید و آرامش خاطر پیدا کنید.

برای دریافت مشاوره رایگان در مورد درمان فلج مغزی و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما هستیم .

 


منبع محتوا : childbirthinjuries
اشتراک

مطالب مشابه

تست و تشخیص اتیسم در کودکان

تست و تشخیص اتیسم در کودکان

یکی از راه های تشخیص اوتیسم ، معاینه کامل جسمی و عصبی است. ارزیابی همچنین ممکن است با ابزارهای غربالگری نیز همراه باشد. هیچ تست واحدی نمی تواند اوتیسم را تشخیص دهد. در عوض ، ترکیبی از ابزارهای زیادی برای تشخیص اوتیسم لازم است.

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

آفازی یک اختلال ارتباطی است که به دلیل آسیب مغزی در یک یا چند منطقه که کنترل زبان را انجام می دهند اتفاق می افتد. این مشکل می تواند در ارتباط کلامی ، ارتباط نوشتاری یا هر دو اختلال ایجاد کند.

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

کودکان ممکن است تاخیر گفتار یا تأخیر زبان داشته باشند ، اما این دو گاهی اوقات با هم همپوشانی دارند. اگر نمی دانید فرزند شما ممکن است کدام مشکل را داشته باشد ، نگران نباشید. لازم نیست برای ارزیابی و شروع درمان حتما لازم نیست این دو را از هم تفکیک کنیم.

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار (AOS) نوعی اختلال گفتار است که در آن شخص در صحبت کردن مشکل دارد. فرد دارای مشکل AOS می داند که چه چیزی را می خواهد بگوید ، اما در حرکت صحیح لب ، فک و زبان در جهت صحیح برای گفتن حرفهایش مشکل دارد. برای صحبت کردن ، مغز شما نیاز به ارسال پیام به دهان شما دارد. AOS در مسیرهایی از مغز که در برنامه ریزی و هماهنگی حرکات لازم برای گفتار نقش دارند تاثیر می گذارد. به همین دلیل ، پیام های مغز به درستی از دهان منتقل نمی شوند.

تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن

تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن

تأخیر زبان نوعی اختلال ارتباطی است. اگر کودک شما به نقاط عطف مراحل رشد زبان مربوط به سن خود نرسیده باشد ، ممکن است دارای تأخیر در زبان باشد.

آشنایی کامل با کلاترینگ (پریده گویی)

آشنایی کامل با کلاترینگ (پریده گویی)

کلاترینگ نوعی اختلال گفتاری است که بر روان بودن گفتار تأثیر می گذارد. برخلاف سایر اختلالات ، کسانی که از پریده گویی رنج می برند از زمانی که کلاترینگ اتفاق می افتد آگاهی ندارند.

آشنایی کامل با مهارت‌ها و اختلالات ارتباطی و روش‌های درمان

آشنایی کامل با مهارت‌ها و اختلالات ارتباطی و روش‌های درمان

اختلالات ارتباطی می تواند بر چگونگی دریافت ، ارسال ، پردازش و درک مفاهیم توسط فرد تأثیر بگذارد. آنها همچنین می توانند مهارت های گفتاری و زبانی را ضعیف کنند ، یا توانایی شنیدن و درک پیام ها را مختل کنند.

آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)

آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)

دیس آرتریا (Dysarthria) یا گفتار فلجی زمانی اتفاق می افتد که عضلات مورد استفاده برای گفتار ضعیف باشند یا در کنترل آنها مشکل داشته باشید. دیس آرتریا غالباً باعث ایجاد گفتار نامفهوم یا کند می شود که درک آن دشوار است.

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

لیسپ یکی از اختلالات گفتاری است که ممکن است با رسیدن کودک شما به سن مدرسه آشکار شود. تمرینات گفتاردرمانی می تواند در اوایل، مشکل لیسپ کودک شما را درمان کند.

اختلال زبان دریافتی

اختلال زبان دریافتی

کودک مبتلا به اختلال زبان دریافتی در درک آنچه به او گفته می شود مشکل دارد. علائم در کودکان متفاوت است ، اما به طور کلی ، مشکلات درک زبان قبل از سه سالگی شروع می شوند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. یییییی
    1

    سیبسی

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      2

      یبیبسیبسیب

سوال خود را از ما بپرسید