کلینیک جامع توانبخشی رسش
اختلال زبان دریافتی
اختلال زبان دریافتی ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)اختلالات گفتار و زبان

آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۹

مرور کلی

دیس آرتریا (Dysarthria) یا گفتار فلجی زمانی اتفاق می افتد که عضلات مورد استفاده برای گفتار ضعیف باشند یا در کنترل آنها مشکل داشته باشید. دیس آرتریا غالباً باعث ایجاد گفتار نامفهوم یا کند می شود که درک آن دشوار است.

دلایل عمده دیس آرتریا شامل اختلالات سیستم عصبی و مشکلاتی است که باعث فلج صورت یا ضعف عضلات زبان یا گلو می شود. برخی از داروها نیز می توانند باعث دیس آرتریا شوند.

درمان علت اصلی دیس آرتری ممکن است گفتار شما را بهبود بخشد. همچنین ممکن است به گفتاردرمانی نیاز داشته باشید. در صورتی که دیس آرتریا ناشی از داروهای تجویزی باشد، تغییر یا قطع داروها می تواند کمک کننده باشد.

علائم

علائم و نشانه های دیس آرتریا با توجه به به علت اصلی و نوع دیس آرتری متفاوت می باشند. آنها ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • لکنت زبان
  • گفتار آهسته
  • ناتوانی در صحبت بلندتر از زمزمه یا بلند حرف زدن
  • گفتاری تند که درک آن دشوار است
  • صدای تو دماغی ، خش دار یا خسته
  • ریتم گفتاری ناهموار یا غیر عادی
  • حجم گفتار ناهموار
  • گفتار یکنواخت
  • مشکل در حرکت دادن زبان یا عضلات صورت

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم

دیس آرتریا می تواند نشانه یک بیماری جدی باشد. در صورت تغییر ناگهانی یا غیر قابل توضیح در توانایی تکلم ، به پزشک مراجعه کنید.

حتما مطالعه کنید : آفازی بروکا چیست ؟ انواع، علائم و درمان

دلایل

در دیس آرتریا ، ممکن است در حرکت عضلات دهان ، صورت یا دستگاه تنفسی فوقانی که گفتار را کنترل می کند ، مشکل داشته باشید. مشکلاتی که ممکن است منجر به دیس آرتریا شوند عبارتند از:

  • اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS یا بیماری لو گریگ)
  • آسیب مغزی
  • تومور مغزی
  • فلج مغزی
  • سندرم گیلن باره
  • آسیب سر
  • بیماری هانتینگتون
  • بیماری لایم
  • مولتیپل اسکلروزیس
  • دیستروفی عضلانی
  • میاستنی گراویس
  • بیماری پارکینسون
  • سکته
  • بیماری ویلسون

برخی از داروها مانند داروهای آرام بخش و داروهای تشنج نیز می توانند باعث دیس آرتری یا گفتار فلجی شوند.

عوارض

به دلیل مشکلات ارتباطی که دیس آرتریا ایجاد می کند ، عوارض می تواند شامل موارد زیر باشد:

دشواری اجتماعی. مشکلات ارتباطی ممکن است بر روابط شما با خانواده و دوستان تأثیر بگذارد و موقعیت های اجتماعی را به چالش بکشد.
افسردگی. در برخی از افراد ، دیس آرتریا ممکن است منجر به انزوای اجتماعی و افسردگی شود.

برای دریافت مشاوره رایگان برای دیس آرتریا (گفتار فلجی) و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه درکنار شما و پاسخگوی شما هستیم.


اشتراک

مطالب مشابه

اختلال زبان دریافتی

اختلال زبان دریافتی

کودک مبتلا به اختلال زبان دریافتی در درک آنچه به او گفته می شود مشکل دارد. علائم در کودکان متفاوت است ، اما به طور کلی ، مشکلات درک زبان قبل از سه سالگی شروع می شوند.

اختلالات شنوایی و گفتاری

اختلالات شنوایی و گفتاری

اختلالات شنوایی و گفتاری می تواند بر همه ، هم کودکان و هم بزرگسالان تأثیر بگذارند. دلایل زیادی برای این اختلالات وجود دارد ، چه از نظر جسمی ، رشدی و چه از نظر بیماری ، و روش های بسیاری نیز برای درمان آنها وجود دارد.

همه چیز در مورد اکولالیا یا گفتار تکراری

همه چیز در مورد اکولالیا یا گفتار تکراری

افراد مبتلا به اکولالیا (echolalia) یا گفتار تکرار شونده ، سر و صدا و عباراتی را که می شنوند تکرار می کنند. آنها ممکن است قادر به برقراری ارتباط موثر نباشند زیرا برای بیان افکار خود تلاش می کنند.

دیسفازی چیست و چه تفاوتی با آفازی دارد ؟

دیسفازی چیست و چه تفاوتی با آفازی دارد ؟

دیسفازی نوعی بیماری است که بر توانایی شما در تولید و درک زبان گفتار تأثیر می گذارد. دیسفازی همچنین می تواند باعث اختلال در خواندن ، نوشتن و حرکات اشاره بدن شود.

تحریک مغز ممکن است به افراد دارای لکنت زبان، دانشجویان و ورزشکاران کمک کند

تحریک مغز ممکن است به افراد دارای لکنت زبان، دانشجویان و ورزشکاران کمک کند

تحقیقات اخیر نشان می دهد که تحریک مغز با ارسال یک شوک خفیف می تواند به مشکلات گفتاری و سطح عملکرد کمک کند. با این حال ، کارشناسان می گویند این کار را در خانه امتحان نکنید.

آشنایی کامل با آفازی آنومیک (اختلال تکلم)

آشنایی کامل با آفازی آنومیک (اختلال تکلم)

آفازی آنومیک نوعی اختلال زبان است که منجر به مشکل در نام بردن اشیا هنگام مکالمه و نوشتن می شود. آسیب مغزی ناشی از سکته مغزی ، آسیب تروما یا تومورها می تواند منجر به آفازی آنومیک شود.

فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانه

فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانه

تمرین گفتار تقریباً از هر کجا قابل انجام است و با حداقل آمادگی و برخی از خلاقیت ها می تواند مؤثر باشد. ایده های سرگرم کننده ای را برای کار با فرزندان ، با شما به اشتراک میگذاریم ، که می توانید در حین لذت بردن از تفریحات تابستانی ، تمرینات متنوعی را ادامه دهید.

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

آفازی یک اختلال ارتباطی است که به دلیل آسیب مغزی در یک یا چند منطقه که کنترل زبان را انجام می دهند اتفاق می افتد. این مشکل می تواند در ارتباط کلامی ، ارتباط نوشتاری یا هر دو اختلال ایجاد کند.

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

کودکان ممکن است تاخیر گفتار یا تأخیر زبان داشته باشند ، اما این دو گاهی اوقات با هم همپوشانی دارند. اگر نمی دانید فرزند شما ممکن است کدام مشکل را داشته باشد ، نگران نباشید. لازم نیست برای ارزیابی و شروع درمان حتما لازم نیست این دو را از هم تفکیک کنیم.

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار (AOS) نوعی اختلال گفتار است که در آن شخص در صحبت کردن مشکل دارد. فرد دارای مشکل AOS می داند که چه چیزی را می خواهد بگوید ، اما در حرکت صحیح لب ، فک و زبان در جهت صحیح برای گفتن حرفهایش مشکل دارد. برای صحبت کردن ، مغز شما نیاز به ارسال پیام به دهان شما دارد. AOS در مسیرهایی از مغز که در برنامه ریزی و هماهنگی حرکات لازم برای گفتار نقش دارند تاثیر می گذارد. به همین دلیل ، پیام های مغز به درستی از دهان منتقل نمی شوند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید