کلینیک جامع توانبخشی رسش
7 نکته برای کمک به درمان لیسپ
7 نکته برای کمک به درمان لیسپ ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آناختلالات گفتار و زبان

تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۹

تأخیر زبان چیست؟

تأخیر زبان نوعی اختلال ارتباطی است. اگر کودک شما به  نقاط عطف مراحل رشد زبان مربوط به سن خود نرسیده باشد ، ممکن است دارای تأخیر در زبان باشد. توانایی های زبانی آنها ممکن است با سرعت کمتری نسبت به اکثر کودکان رشد کند. آنها ممکن است در بیان حرف های خود یا درک دیگران مشکل داشته باشند. تأخیر آنها ممکن است ترکیبی از اختلالات شنوایی ، گفتاری و شناختی باشد.

تأخیر زبان کاملاً رایج است. بر اساس اظهار سیستم بهداشتی دانشگاه میشیگان ، تأخیر در گفتار یا رشد زبان 5 تا 10 درصد از کودکان در سن پیش دبستانی را تحت تأثیر قرار می دهد.

انواع

تأخیر زبان می تواند دریافتی (receptive) ، بیانی (expressive) یا ترکیبی از هر دو باشد. اختلال زبان دریافتی وقتی اتفاق می افتد که کودک شما در درک زبان مشکل دارد. یک اختلال زبان بیانی هنگامی اتفاق می افتد که کودک شما در برقراری ارتباط کلامی مشکل دارد.

حتما مطالعه کنید : آشنایی کامل با اختلال زبان بیانی و درمان آن

علائم

اگر فرزند شما تاخیر زبان داشته باشد ، در سن معمول به نقاط عطف زبان نخواهد رسید. علائم خاص و مهارت زبان آنها به سن و ماهیت تاخیر زبان آنها بستگی دارد.

علائم رایج تأخیر زبان عبارتند از:

  • در سن 15 ماهگی با دهان خود صدا در نیاورد
  • صحبت نکردن تا سن 2 سالگی
  • ناتوانی در صحبت با جملات کوتاه تا سن 3 سالگی
  • دشواری در پیروی از دستورالعمل ها
  • تلفظ یا حرکت دهان ضعیف
  • مشکل در کنار هم قرار دادن کلمات در یک جمله
  • رها کردن کلمات در جمله

تأخیر گفتاری و زبانی چیست

درمان تأخیر گفتاری و زبانی

دلایل

تأخیر در زبان در کودکان دلایل زیادی دارد. در برخی موارد ، بیش از یک عامل در تأخیر زبان نقش دارد. برخی از دلایل رایج شامل موارد زیر هستند:

  • مشکلات شنوایی: معمولاً در کودکانی که کم شنوایی دارند کمبود زبان نیز وجود دارد. اگر آنها نتوانند زبان را بشنوند ، یادگیری برقراری ارتباط نیز برای آنها دشوار است.
  • اوتیسم: در حالی که همه کودکان مبتلا به اوتیسم تاخیر زبان ندارند ، اوتیسم اغلب بر ارتباطات تأثیر می گذارد.
  • ناتوانی ذهنی: انواع معلولیت های ذهنی می تواند باعث تأخیر در زبان شود. به عنوان مثال ، دیسلکسیا و سایر ناتوانی های یادگیری در برخی موارد منجر به تأخیر در زبان می شود.
  • مسائل روانی - اجتماعی: این موارد نیز می توانند باعث تاخیر در زبان شوند. به عنوان مثال ، نادیده گرفته شدن و بی توجهی مزمن می تواند منجر به مشکلاتی در توسعه زبان شود.

حتما مطالعه کنید: آیا کودکان اوتیسم حرف میزنند؟  تاخیر در گفتار همیشه نشانه اوتیسم نیست.

عوامل خطر تأخیر زبان

طبق گفته گروه ویژه خدمات پیشگیری ایالات متحده ، عوامل خطر احتمالی برای مشکلات گفتاری و زبانی عبارتند از:

  • مرد بودن
  • زودتر از موعد به دنیا آمدن
  • داشتن وزن کم هنگام تولد
  • داشتن سابقه خانوادگی در گفتار یا مشکلات زبان
  • داشتن والدینی با سطح تحصیلات پایین

حتما مطالعه کنید : دیسفازی چیست و چه تفاوتی با آفازی دارد ؟

چگونه تشخیص داده می شود

پس از انجام یک معاینه پزشکی کامل ، پزشک کودک شما را به یک آسیب شناس گفتار زبان ارجاع می دهد. آنها ارزیابی جامعی از زبان دریافتی و بیانی فرزند شما انجام می دهند تا مشخص شود آیا فرزند خردسال شما تاخیر در زبان دارد یا خیر. این آزمون بر روی اشکال مختلف ارتباط کلامی و غیرکلامی متمرکز بوده و از مقیاس های استاندارد و غیررسمی استفاده می کند.

پس از اتمام ارزیابی گفتار و زبان ، آسیب شناس زبان ممکن است سایر بررسی ها را نیز توصیه کند. به عنوان مثال ، یک معاینه شنوایی به آنها کمک می کند تا تشخیص دهند فرزند شما دارای کم شنوایی است یا خیر. کودک شما ممکن است دارای مشکلات شنوایی باشد که نادیده گرفته شده باشند ، به خصوص اگر کودک خیلی کوچک باشند.

درمان

پس از تشخیص ، طرح درمانی کودک شما احتمالاً شامل گفتار و زبان درمانی است. یک آسیب شناس گفتار زبان دارای مجوز برای تعیین انواع مشکلاتی که کودک شما با آن روبرو است بررسی هایی را انجام می دهد. این اطلاعات به آنها کمک می کند تا یک طرح درمانی را تدوین و اجرا کنند.

اگر کودک شما دارای بیماری های زمینه ای است ، ممکن است پزشک او سایر روش های درمانی را نیز توصیه کند. به عنوان مثال ، آنها ممکن است معاینه توسط یک روانشناس مغز و اعصاب را توصیه کنند.

آینده چه می شود؟

آینده کودک شما با توجه به شرایط خاص و سن او متفاوت خواهد بود. برخی از کودکان به همسن و سالان خود می رسند و نقاط عطف زبانی آینده را برآورده می کنند. کودکان دیگر در غلبه بر تأخیرهای زبانی مشکل بیشتری دارند و ممکن است در اواخر کودکی با مشکل روبرو شوند. بعضي از كودكان با تاخير زباني در نتيجه تأخير در رشد زبان دچار مشكلات خواندن يا رشد مي شوند.

اگر برای کودک شما تاخیر زبانی تشخیص داده شود ، مهم است که سریع درمان را شروع کنید. درمان زود هنگام می تواند از بروز سایر مشکلات مانند مشکلات اجتماعی ، یادگیری و عاطفی جلوگیری کند.


نکاتی برای تشویق رشد زبان

جلوگیری از همه تأخیرهای زبان ممکن است ممکن نباشد. اختلالات شنوایی و اختلالات یادگیری ممکن است همیشه قابل پیشگیری نباشد. برای تشویق رشد زبان در کودک خود این نکات را دنبال کنید:

  • از زمان تولد فرزندتان با او صحبت کنید.
  • به صداهای کودک خود پاسخ دهید.
  • برای کودک خود آواز بخوانید ، حتی وقتی خیلی کوچک است.
  • با صدای بلند برای کودک خود بخوانید.
  • به سوالات فرزندتان پاسخ دهید.

برای دریافت مشاوره رایگان برای تشخیص و درمان تأخیر زبان و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما هستیم .

 


منبع محتوا : Healthline
اشتراک

مطالب مشابه

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

لیسپ یکی از اختلالات گفتاری است که ممکن است با رسیدن کودک شما به سن مدرسه آشکار شود. تمرینات گفتاردرمانی می تواند در اوایل، مشکل لیسپ کودک شما را درمان کند.

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

لالی انتخابی (mutism) یا سکوت پیشگی عمدتاً یك اختلال اضطراب در دوران كودكی است كه وقتی تشخیص داده می شود که كودك در بعضی از شرایط اصلا صحبت نمی كند اما در موقعیت های دیگر راحت صحبت می كند.

اختلال زبان دریافتی

اختلال زبان دریافتی

کودک مبتلا به اختلال زبان دریافتی در درک آنچه به او گفته می شود مشکل دارد. علائم در کودکان متفاوت است ، اما به طور کلی ، مشکلات درک زبان قبل از سه سالگی شروع می شوند.

اختلالات شنوایی و گفتاری

اختلالات شنوایی و گفتاری

اختلالات شنوایی و گفتاری می تواند بر همه ، هم کودکان و هم بزرگسالان تأثیر بگذارند. دلایل زیادی برای این اختلالات وجود دارد ، چه از نظر جسمی ، رشدی و چه از نظر بیماری ، و روش های بسیاری نیز برای درمان آنها وجود دارد.

همه چیز در مورد اکولالیا یا گفتار تکراری

همه چیز در مورد اکولالیا یا گفتار تکراری

افراد مبتلا به اکولالیا (echolalia) یا گفتار تکرار شونده ، سر و صدا و عباراتی را که می شنوند تکرار می کنند. آنها ممکن است قادر به برقراری ارتباط موثر نباشند زیرا برای بیان افکار خود تلاش می کنند.

آفازی بروکا چیست؟

آفازی بروکا چیست؟

آفازی بروکا در نتیجه آسیب به بخشی از مغز به نام ناحیه بروکا است که در لوب فرونتال ، معمولاً در سمت چپ قرار دارد. این یکی از قسمتهای مغز است که مسئول گفتار و حرکت است.

فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانه

فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانه

تمرین گفتار تقریباً از هر کجا قابل انجام است و با حداقل آمادگی و برخی از خلاقیت ها می تواند مؤثر باشد. ایده های سرگرم کننده ای را برای کار با فرزندان ، با شما به اشتراک میگذاریم ، که می توانید در حین لذت بردن از تفریحات تابستانی ، تمرینات متنوعی را ادامه دهید.

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

آفازی یک اختلال ارتباطی است که به دلیل آسیب مغزی در یک یا چند منطقه که کنترل زبان را انجام می دهند اتفاق می افتد. این مشکل می تواند در ارتباط کلامی ، ارتباط نوشتاری یا هر دو اختلال ایجاد کند.

آیا کودک 2 یا 3 ساله من مشکل تاخیر در گفتار دارد؟

آیا کودک 2 یا 3 ساله من مشکل تاخیر در گفتار دارد؟

کودکان ممکن است تاخیر گفتار یا تأخیر زبان داشته باشند ، اما این دو گاهی اوقات با هم همپوشانی دارند. اگر نمی دانید فرزند شما ممکن است کدام مشکل را داشته باشد ، نگران نباشید. لازم نیست برای ارزیابی و شروع درمان حتما لازم نیست این دو را از هم تفکیک کنیم.

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار (AOS) نوعی اختلال گفتار است که در آن شخص در صحبت کردن مشکل دارد. فرد دارای مشکل AOS می داند که چه چیزی را می خواهد بگوید ، اما در حرکت صحیح لب ، فک و زبان در جهت صحیح برای گفتن حرفهایش مشکل دارد. برای صحبت کردن ، مغز شما نیاز به ارسال پیام به دهان شما دارد. AOS در مسیرهایی از مغز که در برنامه ریزی و هماهنگی حرکات لازم برای گفتار نقش دارند تاثیر می گذارد. به همین دلیل ، پیام های مغز به درستی از دهان منتقل نمی شوند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید