کلینیک جامع توانبخشی رسش
تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن
تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
آشنایی کامل با کلاترینگ (پریده گویی)اختلالات گفتار و زبان

آشنایی کامل با کلاترینگ (پریده گویی)

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۹

کلاترینگ نوعی اختلال گفتاری است که بر روان بودن گفتار تأثیر می گذارد. برخلاف سایر اختلالات ، کسانی که از پریده گویی رنج می برند گاهی اوقات از وضعیت خود و یا یا به طور خاص زمانی که کلاترینگ اتفاق می افتد آگاهی ندارند. بیشتر مردم نیز از پریده گویی به عنوان یک اختلال گفتاری شناخته شده اطلاع ندارند. در زیر چند پاسخ به سوالات متداول در مورد پریده گویی آورده شده است.

کلاترینگ چیست ؟

کلاترینگ هنگامی اتفاق می افتد که گفتار فرد سرعت بیشتری نسبت به حالت عادی دارد ، فرد(غالباً ناخودآگاه) هجاها یا عبارات را تکرار می کند و یا تلاش می کند چیزی را چندین بار تکرار کند تا گفتار خود را واضح تر کند. در صورت بروز این موارد گفتار فرد به معنای واقعی کلمه بریده و بهم ریخته می شود.

دلایل پریده گویی چیست ؟

کلاترینگ یک دلیل خاص ندارد و در حقیقت ممکن است دلایل پزشکی وجود داشته باشند که منحصر به یک فرد باشند. مشکلاتی که تمرکز را تحت تأثیر قرار می دهند ممکن است با کلاترینگ فرد در ارتباط باشند و حتی ممکن است برخی از داروهای تجویزی که برای درمان بیماری ها یا مشکلات مستقل استفاده می شوند ، به عنوان یک عارضه جانبی، باعث کلاترینگ شوند. استفاده از الکل یا مواد مخدری مانند ماری جوانا یا حشیش نیز ممکن است بر روی کلاترینگ تأثیر بگذارد.

حتما مطالعه کنید : آنچه باید در مورد آفازی آنومیک بدانید

آیا کلاترینگ همیشه از بین می رود ؟

اگر کلاترینگ توسط الکل ، داروها یا نسخه های تجویز شده ایجاد شود ، ممکن است در صورت عدم استفاده از این مواد ، از بین برود. اگر کلاترینگ با بیماری دیگری همراه باشد ، ممکن است متناسب با بهبود آن بیماری، کاهش یابد. برخی از افراد دچار  کلاترینگ به مدت نامعلوم با این مشکل مقابله می کنند.

آیا افراد دچار کلاترینگ می توانند ارتباط برقرار کنند ؟

البته. مانند لکنت ، کلاترینگ فقط به این معنی است که ارتباط کلامی از کارآیی کمتری نسبت به حالت عادی برخوردار است. کلاترینگ مطمئناً مانع برقراری ارتباط فرد نیست ، اما ممکن است به این معنی باشد که او باید آگاهانه گفتار خود را کند و آهسته کرده و در مورد آنچه می خواهد بگوید فکر کند. استرس ممکن است تأثیر نامطلوبی در کلاترینگ داشته باشد ، بنابراین تمام تلاش ها برای آرام ماندن هنگام برقراری ارتباط می تواند کمک کننده باشد و البته ضرری نیز ندارد.

کلاترینگ (پریده گویی)

اگر صحبت کردن برای شخصی دچار کلاترینگ مشکل باشد چکار باید کرد ؟

صحبت کردن برای فردی که دچار کلاترینگ می باشد دشوار است ، اما این بدان معنی نیست که دیگران باید از گفتگو با او پرهیز کنند. در عوض ، دیگران باید اطمینان حاصل کنند که هر میزان زمانی که فرد برای تکمیل ارتباط نیاز دارد به او اختصاص دهند. دیگران باید از قطع کردن صحبت فرد دچار کلاترینگ جلوگیری کنند و جملات او را تمام نکنند. اگر به دلیل کلاترینگ ، متوجه حرف های او نشدند باید در این مورد صادق باشند و تا فهمیدن هر دو طرف به برقراری ارتباط ادامه دهند.

آیا درمانی برای کلاترینگ وجود دارد ؟

خیر ، درمان شناخته شده ای وجود ندارد که بتواند همه افراد دچار پریده گویی را درمان کند. با این حال ، گفتار درمانی و زبان درمانی معمولاً تا حدی برای غلبه بر پریده گویی مفید هستند و کلاترینگی که به بیماری یا دارویی خاص مرتبط است ، ممکن است متناسب با بهبودی آن بیماری یا نخوردن آن دارو یا ماده خاص ، کاهش یابد.

برای دریافت مشاوره رایگان کلاترینگ (پریده گویی) و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما می باشد.

 


اشتراک

مطالب مشابه

تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن

تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن

تأخیر زبان نوعی اختلال ارتباطی است. اگر کودک شما به نقاط عطف مراحل رشد زبان مربوط به سن خود نرسیده باشد ، ممکن است دارای تأخیر در زبان باشد.

آشنایی کامل با مهارت‌ها و اختلالات ارتباطی و روش‌های درمان

آشنایی کامل با مهارت‌ها و اختلالات ارتباطی و روش‌های درمان

اختلالات ارتباطی می تواند بر چگونگی دریافت ، ارسال ، پردازش و درک مفاهیم توسط فرد تأثیر بگذارد. آنها همچنین می توانند مهارت های گفتاری و زبانی را ضعیف کنند ، یا توانایی شنیدن و درک پیام ها را مختل کنند.

آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)

آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)

دیس آرتریا (Dysarthria) یا گفتار فلجی زمانی اتفاق می افتد که عضلات مورد استفاده برای گفتار ضعیف باشند یا در کنترل آنها مشکل داشته باشید. دیس آرتریا غالباً باعث ایجاد گفتار نامفهوم یا کند می شود که درک آن دشوار است.

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

لیسپ یکی از اختلالات گفتاری است که ممکن است با رسیدن کودک شما به سن مدرسه آشکار شود. تمرینات گفتاردرمانی می تواند در اوایل، مشکل لیسپ کودک شما را درمان کند.

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

لالی انتخابی (mutism) یا سکوت پیشگی عمدتاً یك اختلال اضطراب در دوران كودكی است كه وقتی تشخیص داده می شود که كودك در بعضی از شرایط اصلا صحبت نمی كند اما در موقعیت های دیگر راحت صحبت می كند.

اختلال زبان دریافتی

اختلال زبان دریافتی

کودک مبتلا به اختلال زبان دریافتی در درک آنچه به او گفته می شود مشکل دارد. علائم در کودکان متفاوت است ، اما به طور کلی ، مشکلات درک زبان قبل از سه سالگی شروع می شوند.

اختلال زبان بیانی

اختلال زبان بیانی

اگر کودک شما به اختلال زبان بیانی (DELD) مبتلا باشد ، ممکن است در به خاطر سپردن کلمات یا استفاده از جملات پیچیده مشکل داشته باشد. به عنوان مثال ، یک کودک 5 ساله با اختلال زبان بیانی ممکن است با جملات کوتاه سه کلمه ای صحبت کند.

اختلالات شنوایی و گفتاری

اختلالات شنوایی و گفتاری

اختلالات شنوایی و گفتاری می تواند بر همه ، هم کودکان و هم بزرگسالان تأثیر بگذارند. دلایل زیادی برای این اختلالات وجود دارد ، چه از نظر جسمی ، رشدی و چه از نظر بیماری ، و روش های بسیاری نیز برای درمان آنها وجود دارد.

همه چیز در مورد اکولالیا یا گفتار تکراری

همه چیز در مورد اکولالیا یا گفتار تکراری

افراد مبتلا به اکولالیا (echolalia) یا گفتار تکرار شونده ، سر و صدا و عباراتی را که می شنوند تکرار می کنند. آنها ممکن است قادر به برقراری ارتباط موثر نباشند زیرا برای بیان افکار خود تلاش می کنند.

دیسفازی چیست و چه تفاوتی با آفازی دارد ؟

دیسفازی چیست و چه تفاوتی با آفازی دارد ؟

دیسفازی نوعی بیماری است که بر توانایی شما در تولید و درک زبان گفتار تأثیر می گذارد. دیسفازی همچنین می تواند باعث اختلال در خواندن ، نوشتن و حرکات اشاره بدن شود.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید