کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
همه چیز در مورد اکولالیا یا گفتار تکراریاختلالات گفتار و زبان

همه چیز در مورد اکولالیا یا گفتار تکراری

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۹

درک اکولالیا

افراد مبتلا به اکولالیا (echolalia) یا گفتار تکرار شونده ، سر و صدا و عباراتی را که می شنوند تکرار می کنند. آنها ممکن است قادر به برقراری ارتباط موثر نباشند زیرا برای بیان افکار خود تلاش می کنند. به عنوان مثال ، کسی که دارای اكولالیا باشد فقط قادر است یك سوال را به جای پاسخ دادن به آن تكرار كند. در بسیاری از موارد ، اکولالیا تلاشی برای برقراری ارتباط ، یادگیری زبان یا تمرین زبان است.

اکولالیا با سندرم تورت که در آن یک سخنران ممکن است ناگهان داد بزند یا به صورت تیک چیزهای تصادفی بگوید، متفاوت است. در این حالت ، سخنران هیچ کنترلی روی آنچه که می گوید یا زمان گفتن آن ندارد.

گفتار تکراری قسمت بسیار رایجی در رشد زبان است و معمولاً در کودکان خردسال کوچک که یاد می گیرند ارتباط برقرار کنند دیده می شود. در سن 2 سالگی ، بیشتر کودکان ترکیب کردن گفته های خود را با تکرار شنیده ها شروع می کنند. در سن 3 سالگی اکولالیای اکثر کودکان حداقل خواهد بود.

برای کودکان مبتلا به اوتیسم یا تاخیر رشد معمولاً اکولالیا در دوران کودکی اتفاق می افتد ، به خصوص اگر دچار تاخیر در گفتار شوند. شناسایی دلیل و نحوه اکولالیا کودک به شما کمک می کند تا یک برنامه درمانی برای آن تهیه کنید. مشاوره با یک آسیب شناس زبان می تواند به شما کمک کند.

علائم

علامت اصلی اکولالیا تکرار عبارات و صداهایی است که شنیده شده اند. این تکرار می تواند لحظه ای باشد ، گوینده پس از شنیدن چیزی بلافاصله آن را تکرار می کند. همچنین می تواند با تاخیر انجام شود ، فرد ساعتها یا چند روز پس از شنیدن آن را تکرار کند.

سایر علائم اکولالیا ممکن است ناامیدی در هنگام مکالمه ، افسردگی و حرف نزدن باشد. فرد مبتلا به اکولالیا ممکن است به طور غیرمعمول تحریک پذیر باشد ، به خصوص وقتی از او سوال می شود.

علل و عوامل خطر

همه کودکان هنگام یادگیری یک زبان گفتاری ، اکولالیا را تجربه می کنند. بیشتر آنها با افزایش سن تفکر مستقل پیدا می کنند ، اما برخی دیگر همچنان که می شنوند تکرار می کنند. کودکان دارای ناتوانی های ارتباطی ، اصطلاحات تکراری را تا مدت بیشتری تکرار می کنند. کودکان مبتلا به اوتیسم به طور ویژه در معرض اکولالیا هستند.

برخی افراد فقط در صورت پریشانی یا اضطراب این مسئله را تجربه می کنند. بعضی دیگر همیشه آن را تجربه می کنند ، که در نهایت ممکن است باعث ساکت شدن آنها شود زیرا نمی توانند حرف های خود را بیان کنند.

بزرگسالانی که دچار فراموشی شدید یا ضربه به سر هستند ممکن است اكولالیا را تجربه كنند زیرا آنها سعی می كنند توانایی های گفتاری خود را بازیابند.

پیشنهاد می کنم حتما مطالعه کنید : آنچه باید در مورد آفازی آنومیک بدانید

انواع اکولالیا

دو دسته اصلی اکولالیا وجود دارد: اکولالیای عملکردی (یا تعاملی) و اکولالیای غیر تعاملی ، که اصوات یا کلمات ممکن است به جای ارتباط فقط برای استفاده شخصی می باشند.

اکولالیای تعاملی

اکولالیای تعاملی سعی در برقراری ارتباط متقابل است و در ارتباط با شخص دیگر اتفاق می افتد. به عنوان مثال:

تکرار نوبتی: فرد مبتلا به اکولالیا از عباراتی به عنوان جایگزین برای پر کردن تبادل کلامی استفاده می کند.

تکمیل کلامی: گفتاری که برای تکمیل روالهای کلامی آشنا که توسط دیگران گفته می شود، استفاده می شود. به عنوان مثال ، اگر از افراد مبتلا به اكولالیا خواسته شود كه یك وظیفه را به اتمام برسانند ، آنها ممکن است در حین انجام کار بگویند "كارت عالی بود!" ، تکرار چیزی که به شنیدن آن عادت دارند.

ارائه اطلاعات: ممکن است از گفتار برای ارائه اطلاعات جدید استفاده شود ، اما ممکن است اتصال نقاط دشوار باشد. ممکن است یک مادر از فرزند خود بپرسد که مثلاً برای ناهار چه می خواهد و او آهنگی را از تبلیغات گوشت می خواند تا بگوید که او ساندویچ می خواهد.

درخواست ها: ممکن است فرد مبتلا به اکولالیا زمانی که ناهار میخواهد بگوید "آیا شما ناهار می خواهید؟"

اکولالیای غیر تعاملی

اکولالیای غیر تعاملی معمولاً به عنوان ارتباط در نظر گرفته نمی شود و برای استفاده شخصی مانند برچسب گذاری شخصی یا تحریک خود استفاده می شود. به عنوان مثال:

گفتار غیرمتمرکز: فرد مبتلا به اکولالیا چیزی را می گوید که هیچ ارتباطی با زمینه موقعیت ندارد ، مانند خواندن بخشهایی از یک نمایش تلویزیونی هنگام قدم زدن در اطراف کلاس. این رفتار ممکن است خود محرک باشد.

ارتباط وضعیت: گفتار توسط یک موقعیت ، دیدن ، شخص یا فعالیت ایجاد می شود و به نظر نمی رسد تلاشی برای برقراری ارتباط باشد. به عنوان مثال اگر کسی کالایی با نام تجاری را در فروشگاه ببیند ، ممکن است آهنگ تبلیغات را به آواز بخواند.

بازگویی: گوینده ممکن است قبل از اینکه با صدایی معمولی پاسخ دهد ، همان عبارت را به آرامی چند بار برای خود بیان کند. این ممکن است تمرین برای تعامل در آینده باشد.

جهت دهی به خود: افراد ممکن است از گفته ها برای پیش بردن خود در یک فرآیند استفاده کنند. به عنوان مثال اگر آنها در حال درست کردن ساندویچ هستند ، ممکن است به خود بگویند "آب را باز کنید. از صابون استفاده کنید. دست ها را بشویید. آب را ببندید. دستها را خشک کنید، نان را بگیرید، نان را در بشقاب قرار دهید. گوشت ناهار را آماده کنید "، و همینطور ادامه دهد تا روند کامل شود.

تفاوت اکولالیا تعاملی و غیر تعاملی

اکولالیا بازتاب دهنده نحوه پردازش اطلاعات توسط گوینده است. گاهی اوقات ، شناختن تفاوت بین اکولالیای تعاملی و غیرتعاملی دشوار است تا زمانی که با فرد و نحوه برقراری ارتباط او آشنا شوید. در برخی موارد ، اکولالیا کاملاً بی ربط است.

این مثال عالی را از سوزان استوکس در نظر بگیرید. اگر كودك مبتلا به اكولالیا در پایان وقت استراحت از معلم خود عصبانی شود ، ممكن است ناگهان بگوید: "برو به جهنم ، ستوان!" معلم ممکن است بعداً دریابد که کودک فیلم "چند مرد خوب" را تماشا کرده است و عبارتی را که می دانست با عصبانیت گره خورده است را برای انتقال احساسات خود در آن لحظه استفاده کرده است. در حالی که به نظر می رسد پاسخ او بی ربط است ، او دلیلی داشته که از این عبارت برای برقراری ارتباط استفاده کند.

تشخیص اکولالیا

یک متخصص می تواند با مکالمه با فرد مبتلا به اکولالیا ، آن را تشخیص دهد. اگر آنها برای انجام کار دیگری غیر از تکرار آنچه گفته شد تلاش کنند ، ممکن است دچار اكولالیا باشند. برخی از کودکان مبتلا به اوتیسم به طور منظم در طول جلسات گفتار خود مورد آزمایش قرار می گیرند.

بازی درمانی کودکان

شدت اکولالیا از جزئی تا مزمن است. یک پزشک می تواند درجه اکولالیا را شناسایی کرده و درمان مناسب را تجویز کند.

درمان

اکولالیا ممکن است از طریق ترکیبی از روش های زیر درمان شود:

گفتاردرمانی

برخی از افراد مبتلا به اکولالیا به جلسات گفتار درمانی منظم می روند تا یاد بگیرند که چگونه آنچه را که فکر می کنند بیان کنند.

یک مداخله رفتاری به نام " اشاره-صبر-راهنمایی" اغلب برای اکولالیای متوسط استفاده می شود. در این روش درمانی ، گفتاردرمانگر از فرد مبتلا به اکولالیا می خواهد که به یک سوال پاسخ صحیح دهد و به او می گوید وقتی زمان پاسخ دادن است که به او اشاره می کنند. سپس ، درمانگر سوالی مانند "نام شما چیست؟" را می پرسد. پس از مکثی کوتاه ، گوینده را به پاسخ وادار می کند. آنها همچنین یک کارت راهنمایی را با جواب صحیح بالا نگه می دارند.

دارو

پزشک می تواند داروهای ضد افسردگی یا داروهای اضطرابی را برای مقابله با عوارض جانبی اکولالیا تجویز کند. این خود بیماری را درمان نمی کند ، اما به آرامش فرد مبتلا به اکولالیا کمک می کند. از آنجا که علائم اکولالیا ممکن است در هنگام استرس یا اضطراب در فرد افزایش یابند ، اثر آرام بخشی می تواند به کاهش شدت بیماری کمک کند.

مراقبت در منزل

مبتلایان به اكولالیا ممكن است با افراد دیگر در خانه كار كنند تا مهارتهای ارتباطی خود را گسترش دهند. برنامه های آموزشی متنی و آنلاین در دسترس است که به والدین کمک می کند تا از بچه ها نتایج مثبت بگیرند. تشویق کودک برای استفاده از واژگان محدود ممکن است یادگیری موثرتر برقراری ارتباط را برای او آسان کند.

پیشگیری از اکولالیا

اکولالیا بخشی طبیعی از رشد زبان است. همیشه پیشگیری کامل از آن ایده خوبی نیست. برای جلوگیری از اکولالیای دائمی در کودکان ، والدین باید سایر اشکال ارتباط را تشویق کنند. کودک را در معرض طیف گسترده ای از کلمات و عبارات قرار دهید. با گذشت زمان ، اکثر کودکان می توانند به طور طبیعی بر اکولالیا غلبه کنند.

برای دریافت مشاوره رایگان برای درمان اکولالیا یا گفتار تکراری و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما هستیم .


منبع محتوا : Healthline
اشتراک

مطالب مشابه

فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانه

فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانه

تمرین گفتار تقریباً از هر کجا قابل انجام است و با حداقل آمادگی و برخی از خلاقیت ها می تواند مؤثر باشد. ایده های سرگرم کننده ای را برای کار با فرزندان ، با شما به اشتراک میگذاریم ، که می توانید در حین لذت بردن از تفریحات تابستانی ، تمرینات متنوعی را ادامه دهید.

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

آفازی یک اختلال ارتباطی است که به دلیل آسیب مغزی در یک یا چند منطقه که کنترل زبان را انجام می دهند اتفاق می افتد. این مشکل می تواند در ارتباط کلامی ، ارتباط نوشتاری یا هر دو اختلال ایجاد کند.

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

کودکان ممکن است تاخیر گفتار یا تأخیر زبان داشته باشند ، اما این دو گاهی اوقات با هم همپوشانی دارند. اگر نمی دانید فرزند شما ممکن است کدام مشکل را داشته باشد ، نگران نباشید. لازم نیست برای ارزیابی و شروع درمان حتما لازم نیست این دو را از هم تفکیک کنیم.

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار (AOS) نوعی اختلال گفتار است که در آن شخص در صحبت کردن مشکل دارد. فرد دارای مشکل AOS می داند که چه چیزی را می خواهد بگوید ، اما در حرکت صحیح لب ، فک و زبان در جهت صحیح برای گفتن حرفهایش مشکل دارد. برای صحبت کردن ، مغز شما نیاز به ارسال پیام به دهان شما دارد. AOS در مسیرهایی از مغز که در برنامه ریزی و هماهنگی حرکات لازم برای گفتار نقش دارند تاثیر می گذارد. به همین دلیل ، پیام های مغز به درستی از دهان منتقل نمی شوند.

تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن

تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن

تأخیر زبان نوعی اختلال ارتباطی است. اگر کودک شما به نقاط عطف مراحل رشد زبان مربوط به سن خود نرسیده باشد ، ممکن است دارای تأخیر در زبان باشد.

آشنایی کامل با کلاترینگ (پریده گویی)

آشنایی کامل با کلاترینگ (پریده گویی)

کلاترینگ نوعی اختلال گفتاری است که بر روان بودن گفتار تأثیر می گذارد. برخلاف سایر اختلالات ، کسانی که از پریده گویی رنج می برند از زمانی که کلاترینگ اتفاق می افتد آگاهی ندارند.

آشنایی کامل با مهارت‌ها و اختلالات ارتباطی و روش‌های درمان

آشنایی کامل با مهارت‌ها و اختلالات ارتباطی و روش‌های درمان

اختلالات ارتباطی می تواند بر چگونگی دریافت ، ارسال ، پردازش و درک مفاهیم توسط فرد تأثیر بگذارد. آنها همچنین می توانند مهارت های گفتاری و زبانی را ضعیف کنند ، یا توانایی شنیدن و درک پیام ها را مختل کنند.

آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)

آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)

دیس آرتریا (Dysarthria) یا گفتار فلجی زمانی اتفاق می افتد که عضلات مورد استفاده برای گفتار ضعیف باشند یا در کنترل آنها مشکل داشته باشید. دیس آرتریا غالباً باعث ایجاد گفتار نامفهوم یا کند می شود که درک آن دشوار است.

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

لیسپ یکی از اختلالات گفتاری است که ممکن است با رسیدن کودک شما به سن مدرسه آشکار شود. تمرینات گفتاردرمانی می تواند در اوایل، مشکل لیسپ کودک شما را درمان کند.

اختلال زبان دریافتی

اختلال زبان دریافتی

کودک مبتلا به اختلال زبان دریافتی در درک آنچه به او گفته می شود مشکل دارد. علائم در کودکان متفاوت است ، اما به طور کلی ، مشکلات درک زبان قبل از سه سالگی شروع می شوند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید