کلینیک جامع توانبخشی رسش
اختلال زبان بیانی
اختلال زبان بیانی ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
تحریک مغز ممکن است به افراد دارای لکنت زبان، دانشجویان و ورزشکاران کمک کنداختلالات گفتار و زبان

تحریک مغز ممکن است به افراد دارای لکنت زبان، دانشجویان و ورزشکاران کمک کند

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۱۹ دی ۱۳۹۹

تحقیقات اخیر نشان می دهد که ارسال یک شوک خفیف به مغز می تواند به مشکلات گفتاری و سطح عملکرد کمک کند. با این حال ، کارشناسان می گویند این کار را در خانه امتحان نکنید.

ارسال یک شوک خفیف به مغز ممکن است به رفع مشکلات گفتاری کمک کند. همچنین ممکن است راهی نوآورانه برای بهبود سطح یادگیری و عملکرد ارائه دهد.

یک مطالعه اخیر نشان داد که افرادی که دچار لکنت هستند در صورتی که تحت معالجه ای با عنوان تحریک جریان مستقیم از طریق جمجمه (tDCS) قرار گیرند ، در آزمایش گفتار عملکرد بهتری دارند.

محققان نتیجه گرفتند که شوک های خفیف در مغز افرادی که لکنت زبان دارند ، همراه با یک دوره کوتاه گفتاردرمانی ، نتایج بهتری نسبت به گفتاردرمانی ایجاد می کنند.

فرایند tDCS شامل ارسال جریان کوچکی از طریق مناطق خاصی از مغز برای بالا بردن احتمال جرقه زدن و شروع به کار سلول های عصبی است.

حداقل 5 ورزشکاری که در بازیهای المپیک 2016 برزیل شرکت کردند ، از تحریک مغز استفاده کردند. این ورزشکاران به هدستی به نام Halo Sport متکی بودند که توسط تیم Halo Neuroscience مستقر در سانفرانسیسکو ساخته شده است.

مقامات شرکت می گویند که این فرآیند می تواند کرتکس حرکتی را تحریک کند و هنگام استفاده از تمرین ،" قدرت ، شدت، استقامت و حافظه عضلانی کاربران را بهبود می بخشد.

ارتش امریکا این فناوری را امتحان می کند

المپیکی ها تنها کسانی نیستند که به دنبال یک روش بالا بردن انرژی برای تقویت توانایی های خود هستند.

اشتون کارتر ، وزیر دفاع رئیس جمهور امریکا باراک اوباما در سال 2016 به دیفنس نیوز گفت که تیم های عملیات ویژه Halo Sport را امتحان می کنند تا ببینند آیا می تواند آموزش مهارت های نظامی را بهبود بخشد یا خیر.

این دستگاه بخشی از برنامه آزمایشی واحد نوآوری دفاعی ارتش است که برای بهبود نیروهای مسلح با فناوری های نوآورانه طراحی شده است.

تحریک مغز حتی به عنوان راهی برای کمک به سربازان در یافتن سریعتر تک تیراندازها در برنامه های آموزشی واقعیت مجازی (VR) آزمایش شده است.

امید این است که tDCS جایگزین ایمن تری نسبت به داروهای تجویز شده مانند مودافینیل و ریتالین باشد. هر دو به عنوان داروهای تقویت کننده عملکرد در نیروهای مسلح استفاده می شوند.

ممکن است به دانشجویان در اول شدن در امتحانات کمک کند

فرآیند tDCS همچنین می تواند برای تحریک منطقه مرتبط با کنترل توجه برای بهبود تمرکز استفاده شود.

همچنین ممکن است برای تقویت حافظه با تحریک در ناحیه ای در مغز که مسئول حافظه کوتاه مدت است مفید باشد.

دانش آموزان دبیرستان و دانشگاه هر دو در حال آزمایش tDCS در بالا بردن نمراتشان هستند. برخی از آنها پیشرفت های چشمگیری در حافظه و تمرکز با tDCS گزارش می دهند.

همچنین فیلم های یوتیوب و وبلاگهای بسیاری منتشر شده توسط دانشجویان در مورد تجربیاتشان با tDCS وجود دارد. دیگران برای استفاده از دستگاه از آنها کمک می گیرند.

مقداری تردید وجود دارد

با این حال ، طبق گفته جارد هوروات ، متخصص مغز و اعصاب استرالیایی ، یک جلسه tDCS ممکن است باعث بهبود عملکرد ذهنی در افراد سالم نشود.

وی نتیجه گرفت که "tDCS تاثیر چشمگیری ایجاد نمی کند. روی هم رفته ، شواهد، این ادعا را که تنها یک جلسه tDCS تأثیر اطمینان بخشی بر وظایف شناختی در جمعیت افراد بالغ سالم ایجاد می کند تأیید نمی کنند . "

دکتر مایکل روزنبلوم ، رئیس بخش مغز و اعصاب و مدیر بالینی در مرکز حافظه و پیری HealthPartners در مینسوتا ، به Healthline گفت که "هیچ نقش اثبات شده ای از tDCS در افراد سالم بدون مشکل پزشکی خاص وجود ندارد. اگرچه شواهد نشان می دهد که ممکن است در شرایطی مانند افسردگی ، اضطراب ، بیماری پارکینسون یا حتی درمان درد نقش بالقوه ای داشته باشد. "

موارد استفاده و خطرات

خطرات-تحریک-مغزی

ماروم بیکسون ، مهندس پزشک در سیتی کالج نیویورک که از مدل سازی رایانه و مغز موش برای بررسی نحوه کار tDCS استفاده می کند ، به مجله Science گفت که اگرچه بسیاری از محققان می پذیرند که مقدار ناچیز الکتریسیته مورد استفاده لزوما باعث تحریک نورون ها نخواهد شد ، او فکر می کند tDCS با افزایش احتمال تحریک یا ایجاد اتصالات جدید ممکن است عملکرد را یهبود دهد.

فرایند tDCS چیزی است که می تواند در خانه انجام شود زیرا به دستگاه گرانی نیاز ندارد.

حتما مطالعه کنید : همه چیز در مورد گفتار درمانی

تمام آنچه که فرد نیاز دارد مدارهای ساده ، الکترودها و باتری 9 ولتی است. دستورالعمل ساخت دستگاه های tDCS به راحتی در Reddit و سایر انجمن های آنلاین یافت می شود. کیت های مصرفی نیز موجود است.

با این حال ، دستگاه های tDCS تحت فرآیند آزمایش قرار نگرفته اند و هر دارو یا دستگاه پزشکی برای تأیید سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) باید تحت آزمایش قرار گیرد.

یکی بخرید و چیزی بیش از ادعای سازنده در تبلیغات مبنی بر کارکردن دستگاه اتفاق نخواهد افتاد.

یکی بسازید ، و قمار می کنید که کار اشتباهی انجام ندهید. بسیاری از کارشناسان نسبت به استفاده از این دستگاه ها بدون نظارت پزشکی هشدار می دهند.

به گفته روزنبلوم ، "تنظیمات یا زمان بندی نادرست درمان می تواند آن را بی اثر کند. همچنین خطراتی مانند تحریک اشتباه ساختار مغز یا احتمالا ایجاد تشنج به دلیل tDCS وجود دارد. "

او همچنین می گوید ، "من بدون کمک یک متخصص پزشکی در مورد tDCS احتیاط می کنم. این روش درمان لکنت مورد تایید FDA نیست. متغیرهای زیادی وجود دارد (دوز ، مدت تحریک و قرار دادن الکترود ها) که باید هنگام استفاده درمانی از این روش در نظر گرفته شوند. شما باید از ناحیه مغز که تحریک می شود ، زمان شوک و تنظیمات دستگاه بسیار آگاه باشید. "

برای دریافت مشاوره رایگان و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما می باشد.


منبع محتوا : Healthline
اشتراک

مطالب مشابه

اختلال زبان بیانی

اختلال زبان بیانی

اگر کودک شما به اختلال زبان بیانی (DELD) مبتلا باشد ، ممکن است در به خاطر سپردن کلمات یا استفاده از جملات پیچیده مشکل داشته باشد. به عنوان مثال ، یک کودک 5 ساله با اختلال زبان بیانی ممکن است با جملات کوتاه سه کلمه ای صحبت کند.

اختلالات شنوایی و گفتاری

اختلالات شنوایی و گفتاری

اختلالات شنوایی و گفتاری می تواند بر همه ، هم کودکان و هم بزرگسالان تأثیر بگذارند. دلایل زیادی برای این اختلالات وجود دارد ، چه از نظر جسمی ، رشدی و چه از نظر بیماری ، و روش های بسیاری نیز برای درمان آنها وجود دارد.

آشنایی کامل با آفازی آنومیک (اختلال تکلم)

آشنایی کامل با آفازی آنومیک (اختلال تکلم)

آفازی آنومیک نوعی اختلال زبان است که منجر به مشکل در نام بردن اشیا هنگام مکالمه و نوشتن می شود. آسیب مغزی ناشی از سکته مغزی ، آسیب تروما یا تومورها می تواند منجر به آفازی آنومیک شود.

فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانه

فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانه

تمرین گفتار تقریباً از هر کجا قابل انجام است و با حداقل آمادگی و برخی از خلاقیت ها می تواند مؤثر باشد. ایده های سرگرم کننده ای را برای کار با فرزندان ، با شما به اشتراک میگذاریم ، که می توانید در حین لذت بردن از تفریحات تابستانی ، تمرینات متنوعی را ادامه دهید.

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

آفازی یک اختلال ارتباطی است که به دلیل آسیب مغزی در یک یا چند منطقه که کنترل زبان را انجام می دهند اتفاق می افتد. این مشکل می تواند در ارتباط کلامی ، ارتباط نوشتاری یا هر دو اختلال ایجاد کند.

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

کودکان ممکن است تاخیر گفتار یا تأخیر زبان داشته باشند ، اما این دو گاهی اوقات با هم همپوشانی دارند. اگر نمی دانید فرزند شما ممکن است کدام مشکل را داشته باشد ، نگران نباشید. لازم نیست برای ارزیابی و شروع درمان حتما لازم نیست این دو را از هم تفکیک کنیم.

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار (AOS) نوعی اختلال گفتار است که در آن شخص در صحبت کردن مشکل دارد. فرد دارای مشکل AOS می داند که چه چیزی را می خواهد بگوید ، اما در حرکت صحیح لب ، فک و زبان در جهت صحیح برای گفتن حرفهایش مشکل دارد. برای صحبت کردن ، مغز شما نیاز به ارسال پیام به دهان شما دارد. AOS در مسیرهایی از مغز که در برنامه ریزی و هماهنگی حرکات لازم برای گفتار نقش دارند تاثیر می گذارد. به همین دلیل ، پیام های مغز به درستی از دهان منتقل نمی شوند.

تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن

تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن

تأخیر زبان نوعی اختلال ارتباطی است. اگر کودک شما به نقاط عطف مراحل رشد زبان مربوط به سن خود نرسیده باشد ، ممکن است دارای تأخیر در زبان باشد.

آشنایی کامل با کلاترینگ (پریده گویی)

آشنایی کامل با کلاترینگ (پریده گویی)

کلاترینگ نوعی اختلال گفتاری است که بر روان بودن گفتار تأثیر می گذارد. برخلاف سایر اختلالات ، کسانی که از پریده گویی رنج می برند از زمانی که کلاترینگ اتفاق می افتد آگاهی ندارند.

آشنایی کامل با مهارت‌ها و اختلالات ارتباطی و روش‌های درمان

آشنایی کامل با مهارت‌ها و اختلالات ارتباطی و روش‌های درمان

اختلالات ارتباطی می تواند بر چگونگی دریافت ، ارسال ، پردازش و درک مفاهیم توسط فرد تأثیر بگذارد. آنها همچنین می توانند مهارت های گفتاری و زبانی را ضعیف کنند ، یا توانایی شنیدن و درک پیام ها را مختل کنند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید