کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
جدیدترین روش های درمان لکنت زباناختلالات گفتار و زبان

جدیدترین روش های درمان لکنت زبان

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۰۹ تیر ۱۴۰۰

چگونه لکنت را درمان کنیم؟ لکنت زبان نوعی اختلال گفتاری است که باعث می شود فرد هنگام تلاش برای صحبت کردن، صدا ، هجا یا کلمات را تکرار ، قطع یا طولانی کند. حدود 3 میلیون کودک و بزرگسال در امریکا به این بیماری مبتلا هستند.

اگر لکنت دارید ، ممکن است بدانید که چه می خواهید بگویید اما به زبان آوردن کلمات برای شما دشوار باشد. به نظر می رسد کلمات گیر کرده اند ، یا ممکن است خود را در حال تکرار واژه ها پیدا کنید. همچنین ممکن است در هجاهای خاصی مکث کنید.

 

5 نکته که می توانند کمک کننده باشند

 

لکنت افراد در هر سنی را تحت تأثیر قرار می دهد ، اما بیشتر در کودکان 2 تا 6 ساله دیده می شود. حدود 75 درصد کودکان با گذشت زمان لکنت شان از بین می رود.

25 درصد باقیمانده این مشکل را در طول بزرگسالی نیز تجربه می کنند.

اگر لکنت در بزرگسالی از طریق علت خاصی مانند سکته مغزی یا آسیب مغزی حاصل شود ، از آن به عنوان لکنت عصبی یاد می شود. یک نوع لکنت نادر به نام لکنت روانشناختی نیز وجود دارد که در اثر ضربه عاطفی یا سایر مسائل در مغز یا با استدلال ایجاد می شود.

اگرچه لکنت به طور کامل قابل درمان نیست ، اما چند کار وجود دارد که می توانید برای بهبود گفتار خود انجام دهید. در اینجا چند روش درمانی برای لکنت زبان آورده شده است.

حتما مطالعه کنید : آشنایی کامل با گفتاردرمانی

لکنت چگونه درمان می شود؟

درمان لکنت بر اساس سن و اهداف ارتباطی فرد متفاوت است. یک آسیب شناس گفتار زبان (SLP) می تواند به شما کمک کند روش های درمانی را که ممکن است برای شما یا فرزند شما بهتر باشد پیدا کنید. گروه های پشتیبانی برای لکنت نیز می توانند به شما کمک کنند.

 

لکنت چگونه درمان می شود؟

 

درمان زود هنگام لکنت در کودکان با کمک یک متخصص می تواند برای جلوگیری از لکنت طولانی مدت بسیار مفید باشد. والدین یا سرپرست می توانند با صبر و حوصله هنگام برقراری ارتباط با کودک ، گوش دادن با دقت به جای قطع صحبت او و نیز بررسی روند پیشرفت و احساسات کودک به او کمک کنند.

در اینجا برخی از روش های درمانی موجود  آورده شده است:

  • گفتاردرمانی: گفتاردرمانی می تواند به شما بیاموزد که چطور سرعت گفتار خود را کم کنید و متوجه لکنت خود شوید.در ابتدای شروع گفتاردرمانی ممکن است خیلی آرام و بادقت صحبت کنید و با گذشت زمان به الگوی عادی صحبت کردن برسید. تکنیک های تنفس ، روش های آرام سازی ، یادگیری صحبت کردن آرام تر و بررسی مسائل اضطرابی از جمله تکنیک هایی هستند که گفتار درمانگر می تواند هم در کودکان و هم در بزرگسالان از آنها استفاده کند.

  • رفتاردرمانی شناختی. این نوع درمان سلامت روان که روان درمانی هم نامیده می شود می تواند باعث شود روش فکر کردنی که لکنت را تشدید میکند شناسایی کرده و آن را تغییر دهید. با این کار می توانید از شر مشکلاتی مانند استرس، اضطراب و کمبود عزت نفس ناشی از لکنت خلاص شوید.

  • داروها: هنوز هیچ دارویی برای لکنت زبان مورد تأیید FDA نمی باشد ، اما برخی از داروهایی که برای مشکلات دیگر استفاده می شوند، ممکن است برای لکنت زبان نیز استفاده شوند. به طور خاص در مورد هرگونه عارضه جانبی با پزشک یا گفتار درمانگر خود مشورت کنید.

  • دستگاه های پزشکی: محققان در جستجوی تجهیزات پزشکی هستند که بتوانند به روان صحبت کردن کمک کنند ، مانند دستگاه هایی که می توانند در گوش قرار بگیرند یا از تحریک مغز برای کمک به ارتباطات استفاده کنند. در این زمینه تحقیق بیشتری مورد نیاز است.
  • تعامل والد-فرزند یا کمک گرفتن از دیگران. تمرین تکنیک ها با فردی دیگر در کنار آمدن با لکنت بسیار تاثیر گذار است خصوصا در صورتی که با تکنیک های درمانی دیگر همراه شود. شما می توانید با کمک گفتاردرمانگر درمان مناسب خود را پیدا کنید.

پزشکان در حال تحقیق بر روی روش های جدیدی برای درک لکنت از طریق تصاویر مغزی و آزمایش ژنتیک به امید یافتن روش های درمانی موثرتر هستند.

در ادامه برخی روش های درمانی بر اساس سن فرد را برای شما بیان میکنیم.

 

درمان کودک پیش دبستانی (2 تا 3.5 سال) که لکنت دارد

اجازه دهید با روش درمانی محتمل تری شروع کنیم. تیم درمان معمولاً از کودک، والدین و سایر اعضای خانواده، حتی معلم او و گفتاردرمانگر تشکیل می شود. برنامه درمانی کودک به موارد زیر بستگی دارد:

  • شدت لکنت کودک
  • مهارت های زبانی و گفتاری کودک
  • واکنش کودک به لکنت زبان خودش
  • تاثیر لکنت بر زندگی روزمره کودک
  • واکنش دیگران به لکنت زبان کودک شما

رویکرد درمانی شامل یک یا هر دوی این استراتژی‌ها می‌شود:

 

استراتژی های یکپارچه

استراتژی یکپارچه نیازمند مشاوره پزشکان با والدین برای کاهش سطح اضطراب و ترس آنها در مورد اختلال گفتاری فرزندشان است. تمرکز همیشه اول بر رفع نگرانی والدین و سایر اعضای خانواده و سپس بر روی درک نگرانی های تک تک اعضای خانواده و هدایت آنها به سمت ایجاد تغییرات در ارتباط خانواده با کودک است.

 

استراتژی های مستقیم

در طول درمان مستقیم، گفتاردرمانگر با کودک در تعامل است تا مشکلات روانی او را درک کند و بهبود را تسریع کند. اصلاح گفتار، اصلاح لکنت و کاهش رفتار ثانویه بخشی از درمان مستقیم کودکان است.

 

استراتژی های غیر مستقیم

اعضای خانواده بازیگران کلیدی در رویکردهای درمانی غیرمستقیم هستند. گفتاردرمانگر بر مشاوره اعضای خانواده در مورد تغییرات لازم در محیط کودک تمرکز می کند که می تواند به روان حرف زدن کودک کمک کند. این روش می تواند شامل کاهش سرعت ارتباط و بازنویسی جملات برای تسهیل گفتار روان باشد.

 

درمان لکنت در کودکان پیش دبستانی بزرگتر (3.5 تا 6 سال)

کودکان در این سن ممکن است تازه شروع به لکنت کرده باشند یا ممکن است چندین ماه باشد که لکنت زبان داشته باشند. والدین آنها به خوبی می دانند که این یک مسئله گفتاری گذرا نیست. کودکان این گروه سنی معمولاً نسبت به لکنت خود احساس منفی دارند.

رفتار اصلی معمول در این گروه سنی، تکرار جزئی کلمات، ریتم سریع و نامنظم در صحبت کردن و گاها کش دادن جملات را شامل می شود. گفتاردرمانگر ممکن است متوجه تنش بیش از حد در طول تکرار و یا کش دادن کلمات بشود. زمانی که کودک در سنین پیش دبستانی یا بزرگتر باشد، رفتار ثانویه نیز قابل توجه می شود. رفتارهای ثانویه می تواند شامل پلک زدن سریع، انقباض چشم، تکان دادن لب ها، تکان دادن سر و افزایش ناگهانی گام صدا باشد.

با این حال، ترس شدید هنوز در میان اکثریت این گروه سنی جایی ندارد.

گفتاردرمانگر به سرپرستان کودک می آموزد که گفتار روان او را تقویت کنند. او به والدین آموزش می دهد که چگونه به لکنت پاسخ دهند. والدین کودکی که لکنت زبان دارد، باید از گفتار روان ، کلام متنوع و متناسب با موقعیت استفاده کنند. والدین فقط باید از نظرات ملایم در مورد لکنت کودک استفاده کنند. آنها همچنین می توانند از کودک بخواهند که کلمه ای که باعث لکنت آنها شده را به آرامی تکرار کند.

در اولین ویزیت، گفتاردرمانگر نمره شدت لکنت کودک را تعیین می کند. تمام ویزیت های بعدی کلینیک اهداف متعددی را دنبال می کنند:

  • ارزیابی میزان لکنت فعلی کودک
  • صحبت در مورد پیشرفت کودک و والدین او
  • معرفی تکنیک های جدید، در صورت تشخیص توسط گفتاردرمانگر

اگرچه هدف میزان روان شدن در افراد مختلف مبتلا به لکنت زبان متفاوت است، کودکان پیش دبستانی که فقط چند ماه لکنت داشته‌اند می توانند در عرض یک یا دو سال پس از پایان درمان به میزان روانی مطلوب رسیده یا کاملا روان صحبت کنند.

کودکان پیش دبستانی بزرگتر ممکن است لکنت خود را به خاطر نیاورند و در آینده نیز نیازی به نظارت بر گفتار نداشته باشند.

 

درمان کودکان در سن مدرسه (6 تا 14 سال) که لکنت دارند

زمانی که کودک به 6 سالگی می رسد، رفتارهای اصلی و ثانویه لکنت او کاملا رشد کرده اند. بنابراین، بسته به نیازهای خاص خود به بیش از یک روش نیاز دارند. کودکان در این سن پیچیدگی هایی را در رفتارهایشان نشان می دهند چرا که ترس، اضطراب، خجالت و اجتناب بخشی از عادت آنها می شود.

برای کودکان مدرسه ای و نوجوانانی که لکنت دارند روش درمان با روش هایی که برای کودکان پیش دبستانی استفاده می شود متفاوت است.

 

راهکارهایی برای کاهش اختلال در عملکرد بدن

برای بهبود تسلط کودک در سن مدرسه، اکثر گفتاردرمانگرها از ترکیب اصلاح گفتار و اصلاح لکنت استفاده می کنند.

روش های اصلاح گفتار ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • کنترل سرعت
  • آواهای پیوسته
  • کش دادن هجاها
  • حرکات دهانی آرام
  • شروع آسان

استراتژی های اصلاح لکنت معمولاً تنش فیزیکی فرد را کاهش می دهند. بر اساس تکنیک‌هایی که در سال 1973 معرفی شده، اصلاح لکنت به فرد کمک می‌کند تا مکانیسم گفتار را در هنگام صحبت غیر روان و همچنین در حین سخنرانی روان یاد بگیرد.

افزایش آگاهی فرد در مورد مکانیسم گفتار و آموزش مهارت های خود نظارتی می تواند به کاهش دفعات لکنت زبان کمک کند. این کار می تواند به کودکان کمک کند تا لحظات لکنت را اصلاح کرده و تنش را کمتر کنند.

 

کاهش پرهیز از کلمات

کودکان اغلب با پرهیز از کلمات خاص یا استفاده از الفاظ ("اوه"، "اوم") با لکنت کنار می آیند. گفتار درمانی لکنت می تواند به کودکان کمک کند تا با افزایش تسلط خود، گفتار خود به خودی در مکالمات خود را افزایش دهند. SLP ها در جهت کاهش رفتار مخاطب در کودکان و نوجوانان کوچک تر کار می کنند تا بتوانند دقیقاً آنچه می خواهند بگویند را به روشی که می خواهند بیان کنند!

 

کاهش واکنش های منفی

حساسیت زدایی، خودافشاگری، بازسازی شناختی و حمایت، رویکردهای اصلی هستند که به کاهش احساسات منفی که فرد ممکن است در مورد لکنت خود داشته باشد، کمک می کنند.

  • حساسیت زدایی - گتفاردرمانگرها به افراد کمک می کنند تا در محیط هایی با ساختار دقیق، با ترس از لکنت‌شان مواجه شوند. تا برای موقعیت های واقعی آماده شوند.
  • خودافشاگری – در جامعه لکنت زبانان و جلسات درمانی، به شکل «تبلیغ» رایج است. این روش شامل گفتگو در مورد لکنت، چگونگی تأثیر آن بر فرد و ارائه مشاوره در مورد نحوه پاسخ به فرد دارای لکنت می باشد. برای کودکان در سن مدرسه، این خواسته اغلب از طریق ارائه در کلاس درس به دست می آید.
  • بازسازی شناختی - به آن مشاوره نیز گفته می شود که در آن گفتاردرمانگرمی تواند به افراد دارای لکنت کمک کنند خود را با دید جدیدی ببینند. آنها می توانند یاد بگیرند که احساسات و نگرش های منفی و تأثیر آنها بر گفتارشان را شناسایی کنند.
  • پشتیبانی – می‌تواند به شکل فعالیت‌های گروهی، تمرین‌های روزانه در خانواده یا مکان هایی برای تمرین فعالیت‌هایی باشد که فرد از جلسات گفتاردرمانی آموخته است.

 

رفتارهای تشویقی در افرادی که لکنت دارند

گفتاردرمانگر ها درمان را به داخل اتاق درمان محدود نمی کنند. کودک باید شجاعت و اعتماد به نفس پیدا کند تا استراتژی‌های  گفتاری اکتسابی خود را نشان دهد و در بحث های خارج از اتاق درمان نیز شرکت کند. رفتاردرمانگران اغلب از مکالمات تلفنی و  ویدئو کنفرانس جهت تشویق فعالیت های کلی کودک استفاده می کنند.

 

درمان لکنت برای نوجوانان و بزرگسالان مبتلا به لکنت زبان

درمان برای نوجوانان و بزرگسالانی که لکنت دارند می تواند طولانی مدت و فشرده باشد زیرا تغییر رفتارهای اصلی و ثانویه آنها در مقایسه با کودکان دشوارتر است. نوجوانان و بزرگسالان می توانند درمان را به صورت فردی یا گروهی انتخاب کنند.

فرد می تواند درمانی را انتخاب کند که روش های زیر را ارائه می‌کنند:

اصلاح بلوک - هدف این درمان دستیابی به گفتار کاملاً روان نیست، بلکه کمک به احساس راحتی و سهولت بیشتر در فرد مبتلا به لکنت است.

کاهش اجتناب - هدف این است که افراد بتوانند لکنت زبان خود را بپذیرند و این اعتماد به نفس را پیدا کنند که در موقعیت هایی صحبت کنند که قبلا ترجیح میداند از آنها دوری کنند.

اصلاح روانی - گفتار آهسته و گفتار طولانی، تکنیک های درمانی رایجی هستند که گفتاردرمانگر برای مراجعین بزرگسال و نوجوان استفاده می کند. در کلینیک هدف این است که گفتار دارای لکنت با گفتار کش دار یا آهسته جایگزین شود و سپس تکنیک ها در خارج از اتاق درمان نیز تمرین شود.

رویکردهای روان‌شناختی – روش‌هایی هستند که به فرد کمک می‌کنند تأثیر لکنت بر زندگیاش را بیان کنند. این امر به ویژه برای نوجوانان و بزرگسالانی نیاز است که ممکن است قبلاً به دلیل اختلالات گفتاری خود با تمسخر، رفتار متفاوت و قلدری سایرین در دبیرستان یا محل کارشان مواجه شده باشند.

درمان لکنت در هر سنی دارای چند هدف مشترک است که شامل بهبود گفتار روان، افزایش درک فرد از لکنت زبان و به اشتراک گذاشتن تجربیات خود با افراد هم سن و سالی است که لکنت دارند.

 

نکاتی برای کمک به کاهش لکنت زبان در خانه

در اینجا چند روش وجود دارد که می تواند به شما یا فرزندتان در کاهش علائم لکنت کمک کند.

 

نکاتی برای کاهش لکنت زبان

 

1- سرعت خود را کم کنید

یکی از راه های موثر برای جلوگیری از لکنت زبان این است که سعی کنید آهسته تر صحبت کنید. عجله برای تکمیل یک فکر می تواند باعث لکنت زبان ، صحبت کردن سریع به یا مشکل در به زبان آوردن کلمات شود.

کشیدن چند نفس عمیق و آرام صحبت کردن می تواند به شما کمک کند. به اطرافیان خود بگویید که میخواهید این کار را امتحان کنید و صبر آنها واقعاً می تواند به شما کمک کند.

2- تمرین کنید

با یک دوست نزدیک یا یکی از اعضای خانواده خود تماس بگیرید تا ببینید آیا آنها می توانند با شما بنشینند و صحبت کنند. تمرین گفتار در یک محیط امن ممکن است به شما کمک کند تا با خود و نحوه به نظر رسیدن گفتار خود راحت تر کنار بیایید.

پیوستن به یک گروه همیاری با سایر افرادی که لکنت زبان دارند نیز ممکن است مفید باشد. می توانید بفهمید وقتی آنها در جمع یا حتی در گروه های کوچک دوستانه صحبت می کنند ، چه چیزی به آنها کمک می کند. همچنین ممکن است باعث شود احساس کنید تنها نیستید.

3- ذهن آگاهی را تمرین کنید

ذهن آگاهی نوعی مدیتیشن است که به شما امکان می دهد آرام باشید و بر افکار خود یا عمل خاصی تمرکز کنید. این می تواند به شما در آرامش و کمک به تسکین اضطراب کمک کند. بزرگسالان و کودکان می توانند آن را برای کمک به لکنت زبان تمرین کنند.

برخی شواهد محدود وجود دارد که تکنیک های ذهن آگاهی می توانند در یک برنامه درمانی جامع برای لکنت زبان کمک کننده باشند. برای تعیین اینکه کدام نوع مدیتیشن ممکن است مفید باشد ، تحقیقات بیشتری لازم است.

4- صدای خودتان را ضیط کنید

ضبط صدای خود می تواند به شما در درک بهتر پیشرفتتان کمک کند. این کار می تواند به شما کمک کند تا کلمات یا عباراتی را که باعث لکنت شما می شوند ، مشخص کنید. همچنین می تواند به شما کمک کند مواردی را بشنوید که در غیر این صورت متوجه آنها نمی شدید.

اگر حس کردید که گوش دادن به صدای خود آزار دهنده است یا باعث اضطرابتان می شود ، آرام آرام شروع کنید. بخاطر داشته باشید که شنیدن پیشرفته ای شما می تواند دلگرم کننده باشد. اما همه تکنیک ها برای همه مفید نیستند.

5- به دنبال روشهای درمانی جدید باشید

در بعضی موارد ، یک دستگاه گوشی مخصوص که به عنوان مانیتور گفتار نامیده می شود ، می تواند مفید باشد. این دستگاه ها از نرم افزار فیدبک با تأخیر و تغییر یافته فرکانسی برای کمک به شما در صحبت روان تر استفاده می کنند.

دقیقاً مانند سمعک ، دستگاه به داخل گوش کاربر متصل می شود. این نرم افزار صدای شما را تغییر می دهد و کسری از ثانیه صدا را به تأخیر می اندازد. این دستگاه می تواند به شما در کاهش سرعت گفتار کمک کرده و شما را قادر کند بدون لکنت صحبت کنید.

اگرچه برخی تحقیقات برای پشتیبانی از کارایی دستگاه وجود دارد ، اما مشخص نیست که این اثرات طولانی مدت هستند یا خیر.

محققان به دنبال دستگاه ها و برنامه های جدیدتری هستند که بتوانند در آینده نیز کمک کنند.

با پزشک خود در مورد دستگاه های موجود که می توانند برای شما موثر باشند صحبت کنید.

حتما مطالعه کنید : 7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

چگونه می توانم به یک دوست یا یکی از اعضای خانواده که لکنت زبان دارد کمک کنم؟

اگر با کسی که لکنت دارد صحبت می کنید ، مهم است که به او اجازه دهید با سرعت خودش صحبت کند. تلاش برای عجله در گفتار آنها تنها پایان دادن به بیان افکار را برای آنها دشوارتر خواهد کرد.

همچنین نباید سعی کنید جملات آنها را برایشان تمام کنید. صبور باشید و اجازه دهید آنها به تنهایی کار خود را تمام کنند. این نه تنها به آنها کمک می کند تا بر روی لکنت زبان خود کار کنند بلکه می تواند تأثیر مثبتی بر احساس راحتی کلی آنها داشته باشد.

حمایت طولانی مدت برای کمک به عزیزانتان در مدیریت لکنت زبان بسیار مهم است.

چشم انداز

لکنت می تواند به طور موثری مدیریت شود. تمرین تکنیک های گفتاری و درخواست صبر از کسانی که با آنها ارتباط دارید ممکن است به مرور زمان لکنت شما را کاهش دهد.

توسعه شبکه حمایتی از خانواده و دوستان از اهمیت اساسی برخوردار است. حتی ممکن است عضویت در یک گروه پشتیبانی برای افرادی که لکنت زبان دارند مفید باشد. یک آسیب شناس گفتار می تواند نکات تخصصی تری را به شما ارائه دهد.

برای دریافت مشاوره رایگان در مورد درمان لکنت زبان و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما می باشد.

 


منبع محتوا : healthline

سوالات متداول

آیا لکنت قابل درمان است؟

هیچ درمانی برای لکنت وجود ندارد، اما می‌توانید با درمان و تمرین از آن رهایی یابید. گفتاردرمانی و سایر درمان‌ها می‌توانند به بهبود سریع‌تر و آسان‌تر این بیماری کمک کنند.

آیا لکنت زبان نوعی اضطراب است؟

خیر، لکنت زبان اختلالی است که کاملاً با اضطراب متفاوت است. بااین‌حال، پیوندی قوی و دو طرفه بین این دو بیماری وجود دارد. یعنی لکنت زبان می‌تواند باعث ایجاد یا بدتر شدن اضطراب شود و اغلب زمانی که احساس اضطراب می‌کنید لکنت زبان بدتر می‌شود.

لکنت زبان چقدر طول می‌کشد؟

به‌طور کلی 90 درصد از کودکان مبتلا به لکنت رشدی تا زمانی که به 18 سالگی می‌رسند، خود به خود بهبود می‌یابند. برای کسانی که به‌طور کامل بهبود می‌یابند، لکنت باز نمی‌گردد مگر اینکه لکنت اکتسابی باشد. لکنت مداوم، اگرچه نادر است اما اتفاق میفتد. لکنت زبان مداوم اختلالی مادام‌العمر است. اما هنوز هم قابل درمان است و بسیاری از بزرگسالان می‌توانند یاد بگیرند که علائم آن را مدیریت کنند. لکنت زبان اکتسابی می‌تواند دائمی یا موقت باشد. نوع این لکنت معمولاً به علت ایجاد آن بستگی دارد. هنگامی که لکنت زبان اکتسابی به‌دلیل آسیب شدید یا دائمی مغز اتفاق میفتد، این احتمال وجود دارد که این نوع لکنت نیز دائمی باشد. پزشک شما می‌تواند توضیح دهد که درمورد شما چه اتفاقی میفتد.

آیا لکنت زبان قابل پیشگیری است؟

تنها شکلی از لکنت زبان که قابل پیشگیری است، لکنت زبان اکتسابی است. بهترین راه برای پیشگیری از آن پیشگیری یا کاهش خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند سکته مغزی یا ضربه مغزی است.

اشتراک

مطالب مشابه

فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانه

فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانه

تمرین گفتار تقریباً از هر کجا قابل انجام است و با حداقل آمادگی و برخی از خلاقیت ها می تواند مؤثر باشد. ایده های سرگرم کننده ای را برای کار با فرزندان ، با شما به اشتراک میگذاریم ، که می توانید در حین لذت بردن از تفریحات تابستانی ، تمرینات متنوعی را ادامه دهید.

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

آفازی یک اختلال ارتباطی است که به دلیل آسیب مغزی در یک یا چند منطقه که کنترل زبان را انجام می دهند اتفاق می افتد. این مشکل می تواند در ارتباط کلامی ، ارتباط نوشتاری یا هر دو اختلال ایجاد کند.

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

کودکان ممکن است تاخیر گفتار یا تأخیر زبان داشته باشند ، اما این دو گاهی اوقات با هم همپوشانی دارند. اگر نمی دانید فرزند شما ممکن است کدام مشکل را داشته باشد ، نگران نباشید. لازم نیست برای ارزیابی و شروع درمان حتما لازم نیست این دو را از هم تفکیک کنیم.

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار (AOS) نوعی اختلال گفتار است که در آن شخص در صحبت کردن مشکل دارد. فرد دارای مشکل AOS می داند که چه چیزی را می خواهد بگوید ، اما در حرکت صحیح لب ، فک و زبان در جهت صحیح برای گفتن حرفهایش مشکل دارد. برای صحبت کردن ، مغز شما نیاز به ارسال پیام به دهان شما دارد. AOS در مسیرهایی از مغز که در برنامه ریزی و هماهنگی حرکات لازم برای گفتار نقش دارند تاثیر می گذارد. به همین دلیل ، پیام های مغز به درستی از دهان منتقل نمی شوند.

تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن

تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن

تأخیر زبان نوعی اختلال ارتباطی است. اگر کودک شما به نقاط عطف مراحل رشد زبان مربوط به سن خود نرسیده باشد ، ممکن است دارای تأخیر در زبان باشد.

آشنایی کامل با کلاترینگ (پریده گویی)

آشنایی کامل با کلاترینگ (پریده گویی)

کلاترینگ نوعی اختلال گفتاری است که بر روان بودن گفتار تأثیر می گذارد. برخلاف سایر اختلالات ، کسانی که از پریده گویی رنج می برند از زمانی که کلاترینگ اتفاق می افتد آگاهی ندارند.

آشنایی کامل با مهارت‌ها و اختلالات ارتباطی و روش‌های درمان

آشنایی کامل با مهارت‌ها و اختلالات ارتباطی و روش‌های درمان

اختلالات ارتباطی می تواند بر چگونگی دریافت ، ارسال ، پردازش و درک مفاهیم توسط فرد تأثیر بگذارد. آنها همچنین می توانند مهارت های گفتاری و زبانی را ضعیف کنند ، یا توانایی شنیدن و درک پیام ها را مختل کنند.

آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)

آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)

دیس آرتریا (Dysarthria) یا گفتار فلجی زمانی اتفاق می افتد که عضلات مورد استفاده برای گفتار ضعیف باشند یا در کنترل آنها مشکل داشته باشید. دیس آرتریا غالباً باعث ایجاد گفتار نامفهوم یا کند می شود که درک آن دشوار است.

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

لیسپ یکی از اختلالات گفتاری است که ممکن است با رسیدن کودک شما به سن مدرسه آشکار شود. تمرینات گفتاردرمانی می تواند در اوایل، مشکل لیسپ کودک شما را درمان کند.

اختلال زبان دریافتی

اختلال زبان دریافتی

کودک مبتلا به اختلال زبان دریافتی در درک آنچه به او گفته می شود مشکل دارد. علائم در کودکان متفاوت است ، اما به طور کلی ، مشکلات درک زبان قبل از سه سالگی شروع می شوند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. ممد ممدیممد ممدی
    2

    سلام ببخشید من ۱۳ نیم سالم هست از ۷ سالگی لکنت داشتم ولی در ۹ سالگی کاملا خوب شدم ولی بعدش دوباره به لکنت شدید برگشتم میخاستم ببینم میشه دوباره برگردم و یه سوال دیگه من ارتودنسی کردم احساس میکنم روی لکنت خیلی تاثیر داره و شدیدش میکنه درسته؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام خیر ارتودنسی ربطی به لکنت نداره اما لکنت در اثر اضطراب و فشار می تواند بروز کند گرچه علت لکنت نمی باشد. بهتر است سریعا گفتاردرمانی را شروع کنید.

  2. ArYan ArabArYan Arab
    0

    سلام من لکنت زبان در حرف ر دارم ایا راه حل دارد سنم 21 اس

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      7

      سلام. بله با گفتاردرمانی قابل درمان است.

  3. آرش رحمانیآرش رحمانی
    0

    سلام آقای دکتر من کوچک ک بودم لکنت زبان داشتم برطرف شد الان بزرگ شدم لکنت زبان دارم ممنون میشم توضیح بدید باید چکار کنم ک گیر نکنه زبانم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام خدا قوت لکنت تا درمان نشود در تمامی مراحل زندگی با شما همراه خواهد بود. راه حلش اینه که درمان رو شروع کنید

  4. نیلوفرنیلوفر
    1

    سلام من از ۵ سالگی لکنت گرفتم و تا الان که ۱۴ سالمه هنوز هم لکنت دارم وقتی میخوام با یه نفر صحبت کنم سریع استرس میگیرم و احساس میکنم اگه یه نفر بفهمه من لکنت دارم مسخرم میکنه دکتر لکنت زبان هم رفتم ولی خوب نشدم نمیدونم چیکار کنم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      4

      سلام. بارها و بارها گفته ایم لکنت درمان دارد و با گفتاردرمانی قابل حل است به شرطی که تلاش و پشتکار داشته باشید و انگیزه تان برای درمان خوب باشد.

  5. سامی محمدیسامی محمدی
    2

    سلام من از ۸ سالگی لکنت گرفتم و دلیلش این بود ک جلو هیچکس روم نمیشد ن میتونستم خوب حرف بزنم ن میتونستم با بقیه رو در رو بشم تا الان ک ۱۷ سالمه کمی بهتر شدم ولی لکنتم خیلی شدید شده و ازینکه با کسی ک دارم صحبت میکنم رو کلمه ایی ک گیر میکنم خجالت میکشمو سریع یه حرف دیگه ای ب جای اون کلمه میارم تا بتونم بگمش و با این وضعم اصن دوس ندارم صحبت کنم و یه درونگرام

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام خداقوت یکی از ویژگی های افراد دارای لکنت جایگزین کردن کلمه ی مشابه بحای کلمه ی هدف برای فرار از لکنت می باشد. امت در خاطرتون باشه لکنت شما درمان دارد و با گفتاردرمانی قابل درمان می باشد.

  6. aliali
    1

    حدود ۲۸ سالمه یکم لکنت زبان دارم قابل درمانه؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      خداقوت بله اما نیاز به تلاش و پشتکار و اراده ی خودتان داره.

  7. فاطمه حسینیفاطمه حسینی
    0

    سلام،ما هم۹ماه پیش یعنی شب تولد۴سالگی پسرم دندونهاش رو زیربیهوشی کشیدیم(۴تا دندون جلویی فک بالا و ۴تا آسیاب از فک بالا و پایین) و از چند روز بعدش دچار لکنت شد،و وقتی از خودش پرسیدم چرا اینجوری حرف میزنی گفت چون دندون ندارم.

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      2

      سلام.کشیدن دندان و یا ترس و استرس دلیل لکنت نیست اما گاها می تواند باعث بروز لکنت شود. بنابراین لکنت کودک شما ربطی به کشیدن دندان ندارد و بهتر است هرچه سریع تر به گفتاردرمانی مراجعه کنید.

  8. عبداللهعبدالله
    0

    سلام خسته نباشید ببخشید بچه مون ۳ ساله هستش اما لکنت زبان دارد چه باید کرد

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      4

      سلام خدا قوت بهتر از قبل از سن مدرسه درمان شود تا کودک در مدرسه دچار آسیب های جدی نشود.بهترین زمان درمان لکنت کودکان قبل از مدرسه می باشد.

  9. یونسیونس
    0

    سلام من از سن ۱۱ سالگی تا الان که ۲۰ سال م هست لکنت زبان دارم بعضی اوقات لکنتم کمه ولی بعضی موقع ها لکنت خیلی زیاد میشود هر تمرینی از نظر گفتار درمانی انجام داده ام اما هیچ نتیجه ای نگرفتم نمی دونم چیکار کنم دیگه از خودم امید ندارم برای صحبت کردن با رفقا و مردم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام خدا قوت علت نتیجه نگرفتن شما در درمان لکنت می تواند بسیار زیاد باشد و نیاز به بررسی دارد اما آنچه که مسلم است تنها درمان لکنت گفتاردرمانی می باشد و با گفتار درمانی در صورت اراده و پشتکار خودتان و اجرای صحیح تمرینات پیشرفتتان عالی خواهد بود. کلیپ مربوط به لکنت را در اینستاگرام رسش را ببینید

  10. ماجدی.ماجدی.
    2

    سلام وقتتون بخیر من دختر 15 سالمه لکنت زبان از کودکی دارم لکنت زبانم زیاده اگه حلی چیزی دارین بی زحمت جوابم بده ممنون میشی 09305740353 اگه میتونین به این شماره پیام بده ????

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام درمان لکنت شما با گفتاردرمانی می باشد، و گفتاردرمانگر به شما در این امر کمک خواهد کرد. با توجه به سن شما بین ۶ ماه تا یکسال را یرای درمان باید در نظر داشته باشید.

  11. ماجدی ماجدی
    1

    سلام وقتتون بخیر من دختر 15 سالمه از کودکی لکنت زبان دارم اگه حلی چیزی دارین بی زحمت بگین لکنت زبانم زیاد هست ممنون میشی زود جواب بدین????

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      2

      خدا قوت متاسفانه به دلیل عدم آگاهی بسیاری از خانواده ها لکنت در کودکی درمان نمی شود و در سایر مراحل زندگی فرد با وی همراه است. لکنت درمان دارد با گفتاردرمانی قابل حل می باشد. درمان هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و بستگی به سطح و شدت و نوع لکنت فرد دارد.با کلینیک تماس بکیرید

  12. اکبریاکبری
    1

    سلام من روی کلمات(س،ض،ز) زبونم میگیره،ایا درمانی داره که خوب بشم.

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      بله درمان بصورت قطعی وجود دارد. لطفا با مطب تماس بگیرین.۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲

  13. نویدنوید
    1

    سلام دکتر خسته نباشید/من حدود 10 سالم بود یه اتفاق افتاد برام ک باعث اضطراب و استرس خیلی خیلی زیاد در من شد! بعد از اون من لکنت گرفتم الان 20 سالمه! لکنت من طوریه ک یه مدت رو یه سری حروف گیر میکنم و نمیتونم بگم! و این حروف تغییر میکنن! مثلا حروف قبلی رو ک سال قبل به راحتی میگفتم امسال نمیتونم بگم ولی اینایی ک الان مشکل دارم توشون رو قبلا میگفتم! آیا امیدی به درمان کامل هست؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام بله. با اموزش هایی که به شماد یاد داده خواهد شد و با تلاش پشتکار قابل حل می باشد. می توانید با شماره ی ۰۹۳۶۲۰۲۰۳۶۴ از خدمات درمان انلاین لکنت کلینیک رسش استفاده کنید

  14. رضا کریمیرضا کریمی
    0

    سلام من بر اثر کشیدن دندان در سن ۴سالگی به بعد تا الان که ۳۸ سالمه دچار لکنت زبان شدم آیا درمانی یا راهی برای برطرف شدن این نوع لکنت وجود دارد؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام علت لکنت شما کشیدن دندان نیست، بلکه کشیدن دندان عامل بروز بوده است. در بزرگسالان ما شیوهایی روان تر صحبت کردن را استفاده میکنیم..بنابراین قابل درمان می باشد

  15. محمدعلیمحمدعلی
    1

    در هنګام صحبت کردن در جمع لکنت زبان پیدا میکنم، درمان آن چونه صورت میگیرد.

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      باید ابتدا شدت و نوع لکنت شما مشخص بشود، شکست ها و موفقیت ها بررسی بشود و با توجه به سن شما برنامه ریزی برای درمان صورت گیرد. درمان در هر دوره ی سنی و باتوجه به شدت و نوع متفاوت خواهد بود.

  16. شهناز  خطیریشهناز خطیری
    0

    سلام لکنت زبان در بزرگسال چگونه درمان می شود؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام لكنت زبان در بزرگسالان هم مانند كودكان توسط متخصص گفتاردرماني(آسيب شناس گفتار و زبان) انجام مي شود و بقيه درمانهاي روانشناسي و روانپزشكي مطرح شده در حال حاضر جنبه تجاري دارند و به تنهايي در بهبود نارواني سودمند نميباشند.متخصص گفتاردرماني با تجربه در زمينه لكنت بزرگسال با ارزيابي وتاريخچه گيري دقيق مراجع برنامه درماني منظم و مناسب با شرايط بيمار را تعيين ميكند.در درمان بزرگسالان داشتن انگيزه و اعتماد به درمانگر و برنامه درماني از اهميت بالايي برخوردار است،همچنين انجام منظم و دقيق تمرينات توسط مراجع بسيار مهم و از اصول اساسي مي باشد.

  17. فاطمه عباسیفاطمه عباسی
    3

    سلام من در ۲ سالگی طی حادثه ای از ارتفاع تقریبا ۱/۵ متری می افتم و تا ۴ سالگی نمی تونستم صحبت کنم. بعد از اون با لکنت. لکنت زبان من می تونه در اثر ضربه به سر باشه و اینکه همچین لکنتی درمان داره؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      بله لکنت نورولوژیک می تواند در اثر ضربه ایجاد شود و نیاز به بررسی تخصصی دارد

سوال خود را از ما بپرسید