کلینیک جامع توانبخشی رسش
تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان
تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
درمان لکنت زبان در کودکاناختلالات گفتار و زبان

درمان لکنت زبان در کودکان

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۰

غیرعادی نیست که کودک بین 2 تا 5 سال دچار لکنت موقت شود. این زمان دوره بسیار مهمی در رشد گفتار و زبان است. لکنت زبان ممکن است چند هفته یا چند ماه ادامه یابد. بیشتر لکنت زبان ها با بزرگ شدن کودک از بین می روند و به ندرت اتفاق می افتد که لکنت زبان تا بزرگسالی ادامه پیدا کند. چه لکنت زبان کودک شما موقتی باشد و چه دائمی ، باید هرچه می توانید یاد بگیرید تا منابع لازم برای کمک به کودکتان را در اختیار داشته باشید.

لکنت زبان چیست؟

به گفته موسسه ملی ناشنوایی و سایر اختلالات ، لکنت زبان یک اختلال گفتاری است که بیش از 3 میلیون آمریکایی را درگیر می کند. لکنت زبان زمانی اتفاق می افتد که گفتار عادی با تکرار یا کشیدن صداها یا کلمات خاص قطع می شود. لکنت زبان که من و من یا گرفتگی زبان نیز نامیده می شود ، می تواند از نظر فرکانس و شدت از خفیف تا شدید متغیر باشد. گاهی اوقات ، صحبت کردن در مقابل گروه یا صحبت کردن با تلفن می تواند شرایط را تشدید کند ، در حالی که خواندن یا آواز خواندن می تواند لکنت زبان را کاهش دهد. استرس گاهی اوقات می تواند آن را بدتر کند. تلاش برای صحبت کردن ممکن است با حالات بدن یا حرکات فیزیکی همراه باشد.

علل لکنت زبان

متخصصان به طور قطع نمی دانند چه چیزی باعث لکنت زبان در کودکان می شود ، اما اکثر آنها معتقدند که اختلال گفتاری در نتیجه عوامل مختلفی رخ می دهد. این عوامل ممکن است شامل یک یا چند مورد از موارد زیر باشند:

 

علل لکن زبان

 

ژنتیک. اکثر کارشناسان معتقدند که لکنت زبان دارای یک مولفه ژنتیکی است. شصت درصد از همه افرادی که لکنت زبان دارند یک عضو نزدیک خانواده آنها نیز لکنت زبان داشته است.

لکنت زبان رشدی. بسیاری از کودکان خردسال از 18 ماهگی تا 2 سالگی که مهارت های گفتاری و زبانی خود را تقویت می کنند دچار لکنت زبان می شوند. این نوع لکنت زبان معمولاً موقتی است.

عوامل عصبی. تحقیقات نشان داده مغز افرادی که لکنت زبان دارند متفاوت از افرادی که اختلال گفتاری ندارند پردازش می کند. در برخی موارد ، به نظر می رسد مشکلی در نحوه انتقال زبان از طریق مغز وجود دارد. دانشمندان دقیقاً نمی دانند چرا این حالت اتفاق می افتد.

فاکتورهای خطر لکنت زبان

 

فاکتورهای خطر لکنت زبان

 

چگونه بفهمید که یک کودک مبتلا به لکنت زبان دارای مشکل رشدی موقتی است یا اختلال تکلم جدی تری دارد که نیاز به مداخله دارد؟ به گفته بنیاد لکنت زبان ، فاکتورهای زیر کودک شما را در معرض خطر بیشتری قرار می دهد:

خانواده. اگر یک یا چند نفر از اعضای خانواده شما در بزرگسالی دچار لکنت زبان باشند ، کودک شما در معرض خطر بیشتری قرار دارد.

سن. کودکانی که قبل از رسیدن به سن 3.5 سالگی شروع به لکنت زبان می کنند ، احتمال بیشتری دارد که لکنتشان از بین برود.

مدت زمان لکنت زبان. اگر لکنت زبان فرزند شما بیش از 6 ماه طول بکشد ، کمتر پیش می آید که خود به خود از بین برود.

جنسیت. پسرها سه تا چهار برابر دختران لکنت زبان دارند.

سایر نقایص گفتاری و زبانی. اگر فرزند شما مشکلات دیگری در صحبت کردن و درک مطلب دارد ، کمتر احتمال دارد که لکنتش با بزرگ شدن درمان شود.

 

درمان لکنت زبان با گفتار درمانی

بسیاری از والدین تمایلی به انجام گفتار درمانی برای کودک دچار لکنت زبان خود ندارند زیرا نمی خواهند خودآگاهی فرزند خود را در مورد اختلال گفتاری اش افزایش دهند. کارشناسان معتقدند که اگر فرزند شما بیش از 3 سال سن دارد و سه تا شش ماه است که لکنت دارد ، احتمالاً باید به دنبال ارزیابی گفتار باشید. این به این دلیل است که کودک مبتلا به لکنت زبان شما ممکن است بیش از یک مشکل رشد موقتی داشته باشد. یک متخصص گفتار درمانی را که در زمینه لکنت زبان تخصص دارد پیدا کنید. درمانگر می تواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا فرزند شما به مداخله نیاز دارد یا خیر.

اکثر کودکان مبتلا به لکنت طولانی مدت می توانند از گفتاردرمانی بهره مند شوند. در برخی موارد ، مشکل به طور کامل برطرف شده و در موارد دیگر ، بسیار بهتر می شود. نتیجه نهایی هر چه باشد ، گفتاردرمانی اعتماد به نفس فرزند شما را افزایش می دهد زیرا او یاد می گیرد چگونه لکنت زبان خود را مدیریت کرده و مهارت های گفتاری اش را بهبود بخشد.

 

درمان لکنت زبان با گفتار درمانی

 

نکاتی برای والدین کودک دارای لکنت زبان

والدین می توانند تأثیر بسزایی در نحوه نگرش کودک به اختلال خود و احساس راحتی او در بیان احساسات خود و شنیدن صحبت های اطرافیان داشته باشند. برای کمک به کودک لکنت زبان اقدامات زیر را انجام دهید:

سعی کنید آرام و با حوصله با کودک دچار لکنت خود صحبت کنید. سایر بزرگسالان زندگی فرزند خود را نیز تشویق کنید که همین کار را انجام دهند.
سعی کنید فضایی آرام و ساکت در خانه داشته باشید.
به صحبت های فرزند خود توجه کنید ، نه به شیوه ای که آنها را می گوید. این امر مستلزم کاهش سرعت و توجه است. وقتی کودکتان با شما صحبت می کند ، بی حوصلگی یا عصبانیت از خود نشان ندهید.
درخواست هایی مانند ، "آهسته بگو" ، یا "میشه واضح تر بگی؟" را به کار نبرید.

 

نکاتی برای والدین کودک دارای لکنت زبان


وقتی کودک شما در حال صحبت کردن است سوالات و قطع کردن حرف های او را به حداقل برسانید.
هرگز توجه خود را به لکنت زبان یا سایر اختلالات گفتاری کودک جلب نکنید.
سعی کنید هر روز برای یک بار به تنهایی با فرزند خود وقت بگذارید.

آیا کودک من به گفتاردرمانی نیاز دارد ؟

تصمیم گیری در مورد اینکه آیا کودک خود را به گفتاردرمانی ببرید یا نه ، تصمیم دشواری است. بسیاری از والدین نگرانند که بردن کودک برای معالجه باعث افزایش آگاهی او در مورد لکنت و در نتیجه تأثیر منفی بر روی او می شود ، یا برخی در مورد زمان مناسب برای شروع درمان کودک خود اطمینان کافی ندارند ، به خصوص وقتی که نظرات گمراه کننده "صبر کنید" و ببینید "چه می شود را می شنوند. علاوه بر سردرگمی ، تحقیقات حاکی از آن است که تا 70٪ از کل کودکانی که دچار لکنت می شوند ، بدون گفتاردرمانی ، خود به خود خوب می شوند. البته ، تحقیقات همچنین نشان می دهند که اگر کودکی بیش از یک سال لکنت داشته باشد ، احتمال اینکه بدون هیچ گونه گفتاردرمانی خوب شود ، کاهش می یابد.

متأسفانه ، هیچ گایدلاین قطعی در مورد بهترین زمان برای شروع درمان وجود ندارد ، اگرچه بیشتر آسیب شناسان گفتار زبان ، شروع درمان را طی 6 تا 12 ماه پس از شروع لکنت ، پیشنهاد می کنند. چیزی که به طور قطع می دانیم این است که همه کودکان می توانند از درمان بهره مند شوند ، اما نتایج برای کودکان مختلف متفاوت است.

 

آیا کودک من به گفتاردرمانی نیاز دارد ؟

 

پس از گفتاردرمانی ، لکنت برخی از کودکان به طور کامل از بین می رود. برخی دیگر روش هایی را یاد می گیرند که به آنها کمک می کند تا لکنت کمتری داشته باشند ، در حالی که بعضی دیگر یاد می گیرند حتی با وجود داشتن لکنت، طوری صحبت کنند که برایشان آسان تر و راحت تر باشد و آنها را مضطرب نکند. از همه مهمتر ، همه کودکان می توانند یاد بگیرند که در مهارت های گفتاری خود اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند ، حتی با وجود داشتن لکنت زبان.

تصمیم گیری برای بردن کودک به لکنت درمانی گام مهمی در کمک به کودک است. هنگامی که این تصمیم را گرفتید ، کسب اطلاعات در مورد لکنت و درمان لکنت به شما کمک می کند تا در مورد موارد زیر تصمیم بگیرید:

  • کدام آسیب شناس گفتار زبان برای شما و فرزند شما مناسب است.
  • تعداد ، مدت و هزینه درمان
  • اهداف احتمالی گفتاردرمانی
  • و میزان موفقیت مورد انتظار

انتخاب آسیب شناس گفتار زبان

چگونه می توانید یک آسیب شناس گفتار زبان (SLP) مناسب برای خود و فرزندتان پیدا کنید؟ اولا ، تا آنجا که می توانید در مورد لکنت زبان بیاموزید تا بدانید آیا گفتاردرمانگر مد نظر شما در مورد لکنت کودکان دانش کافی دارد یا خیر. ممکن است بخواهید درباره درمان لکنت بیشتر بخوانید. این وب سایت ، همانند سایر مطالب ما برای خانواده ها ، اطلاعاتی در مورد لکنت و درمان لکنت را نیز به شما ارائه می دهد.

همچنین ، از یک لیست ارجاع استفاده کنید. لیست درمانگران ما شامل اسامی افرادی است که در زمینه درمان لکنت زبان تخصص دارند. اگر کسی در نزدیکی شما نیست ، با بخش آموزش مدارس منطقه ، بیمارستان یا کلینیک گفتار و شنوایی تماس بگیرید.

هنگامی که با آسیب شناس گفتار ملاقات کردید ، با آنها صحبت کنید. سوالات مهمی وجود دارد که بخواهید بپرسید ، اما به طور خاص چند سوال بسیار مهم هستند.

چقدر در ارزیابی و درمان لکنت احساس راحتی می کنید؟ این سوال مهمی است زیرا برخی از آسیب شناسان گفتار در کار با لکنت راحت نیستند.

با چند کودک ارای لکنت کار کرده اید؟ این به شما کمک می کند تا تشخیص دهید آیا آسیب شناس گفتار تجربه مورد نیاز شما را دارد یا خیر.

به نظر شما اهداف اولیه لکنت درمانی برای کودک چه باید باشد؟ این به شما کمک می کند تصمیم بگیرید که آیا نظرات آسیب شناس گفتار درباره اهداف با نظرات شما مطابقت دارد یا خیر.

در گفتاردرمانی از چه رویکردهایی استفاده می کنید؟ جلسات درمان هر چند وقت انجام می شود؟ مهم است که درمان در زمانی تنظیم شود که برای شما ، فرزندتان و گفتار درمانگر مناسب باشد. گاهی اوقات برنامه درمانی که آسیب شناس گفتاری ارائه می دهد به دلیل شغل شما ، زمان خواب فرزندتان یا سایر موارد خانوادگی برای شما مناسب نیست. دنبال کردن درمان نباید خیلی ناخوشایند یا استرس زا باشد.

به نظر شما نقش والدین در گفتاردرمانی چیست؟ برای اکثر کودکان ، میزان موفقیت آنها در درمان با میزان حمایت خانواده از آنها در ایجاد تغییرات ضروری، ارتباط مستقیم دارد. یافتن یک آسیب شناس گفتار زبان که معتقد باشد شما نقش مهمی در درمان دارید و مایل باشد به شما کمک کند تا یاد بگیرید چگونه به بهترین شکل به کودک خود کمک کنید قسمت مهمی از این روند است.

حتما مطالعه کنید : آخرین تحقیقات روز دنیا برای لکنت زبان

تعداد ، مدت و هزینه جلسات درمانی

میزان جلسات لکنت درمانی مورد نیاز و مدت زمان لازم با یکدیگر مرتبط بوده و معمولاً برای هر کودک متفاوت است. تصمیم گیری در مورد میزان نیاز به درمان و فواصل زمانی بین جلسات معمولاً پس از ارزیابی لکنت انجام می شود.

پس از اتمام مراحل ارزیابی ، آسیب شناس گفتار نتایج را برای شما توضیح می دهد و با هم می توانید در مورد مدت زمانی که می توانید انتظار داشته باشید فرزندتان تحت معالجه قرار گیرد و فواصل زمانی بین جلسات ، صحبت کنید. طول و میزان درمان به میزان نیاز کودک ، نوع درمان و شدت مشکل لکنت بستگی دارد.

انتظار موفقیت

همانطور که برای رسیدن به اهداف مد نظر برای کودک خود با آسیب شناس گفتار همکاری می کنید ، معیارهای موفقیت خود را نیز تعیین کنید. برقراری ارتباط موثر و زندگی موفق با لکنت باید از مهمترین این معیارها باشند.

اهداف درمانی

لکنت درمانی برای کودکان معمولاً به معنای یادگیری راحت تر صحبت کردن و ایجاد احساسات و نگرش مثبت در مورد حرف زدن است. در نتیجه ، طول و نوع درمان بسته به نیاز فرزند شما بسیار متفاوت است.

 

اهداف درمانی برای لکنت زبان

 

لیستی از اهداف درمانی نمونه برای کودکان شامل موارد زیر است:

  • کاهش دفعات لکنت زبان ؛
  • کاهش تنش و مبارزه در لحظه های لکنت زبان ؛
  • تلاش برای کاهش اجتناب از کلمات یا شرایط خاص ؛
  • دانستن بیشتر درباره لکنت زبان
  • استفاده از مهارت های ارتباطی موثر مانند تماس چشمی یا عبارت سازی.

همکاری با یک آسیب شناس گفتار که از دانش کافی در حوزه لکنت زبان برخوردار است ، به کودک شما کمک می کند تا با موفقیت و به خوبی صحبت کند.


منبع محتوا : stutteringhelp
اشتراک

مطالب مشابه

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

کودکان ممکن است تاخیر گفتار یا تأخیر زبان داشته باشند ، اما این دو گاهی اوقات با هم همپوشانی دارند. اگر نمی دانید فرزند شما ممکن است کدام مشکل را داشته باشد ، نگران نباشید. لازم نیست برای ارزیابی و شروع درمان حتما لازم نیست این دو را از هم تفکیک کنیم.

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار (AOS) نوعی اختلال گفتار است که در آن شخص در صحبت کردن مشکل دارد. فرد دارای مشکل AOS می داند که چه چیزی را می خواهد بگوید ، اما در حرکت صحیح لب ، فک و زبان در جهت صحیح برای گفتن حرفهایش مشکل دارد. برای صحبت کردن ، مغز شما نیاز به ارسال پیام به دهان شما دارد. AOS در مسیرهایی از مغز که در برنامه ریزی و هماهنگی حرکات لازم برای گفتار نقش دارند تاثیر می گذارد. به همین دلیل ، پیام های مغز به درستی از دهان منتقل نمی شوند.

آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)

آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)

دیس آرتریا (Dysarthria) یا گفتار فلجی زمانی اتفاق می افتد که عضلات مورد استفاده برای گفتار ضعیف باشند یا در کنترل آنها مشکل داشته باشید. دیس آرتریا غالباً باعث ایجاد گفتار نامفهوم یا کند می شود که درک آن دشوار است.

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

لیسپ یکی از اختلالات گفتاری است که ممکن است با رسیدن کودک شما به سن مدرسه آشکار شود. تمرینات گفتاردرمانی می تواند در اوایل، مشکل لیسپ کودک شما را درمان کند.

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

لالی انتخابی (mutism) یا سکوت پیشگی عمدتاً یك اختلال اضطراب در دوران كودكی است كه وقتی تشخیص داده می شود که كودك در بعضی از شرایط اصلا صحبت نمی كند اما در موقعیت های دیگر راحت صحبت می كند.

اختلالات شنوایی و گفتاری

اختلالات شنوایی و گفتاری

اختلالات شنوایی و گفتاری می تواند بر همه ، هم کودکان و هم بزرگسالان تأثیر بگذارند. دلایل زیادی برای این اختلالات وجود دارد ، چه از نظر جسمی ، رشدی و چه از نظر بیماری ، و روش های بسیاری نیز برای درمان آنها وجود دارد.

همه چیز در مورد اکولالیا یا گفتار تکراری

همه چیز در مورد اکولالیا یا گفتار تکراری

افراد مبتلا به اکولالیا (echolalia) یا گفتار تکرار شونده ، سر و صدا و عباراتی را که می شنوند تکرار می کنند. آنها ممکن است قادر به برقراری ارتباط موثر نباشند زیرا برای بیان افکار خود تلاش می کنند.

دیسفازی چیست و چه تفاوتی با آفازی دارد ؟

دیسفازی چیست و چه تفاوتی با آفازی دارد ؟

دیسفازی نوعی بیماری است که بر توانایی شما در تولید و درک زبان گفتار تأثیر می گذارد. دیسفازی همچنین می تواند باعث اختلال در خواندن ، نوشتن و حرکات اشاره بدن شود.

آفازی بروکا چیست؟

آفازی بروکا چیست؟

آفازی بروکا در نتیجه آسیب به بخشی از مغز به نام ناحیه بروکا است که در لوب فرونتال ، معمولاً در سمت چپ قرار دارد. این یکی از قسمتهای مغز است که مسئول گفتار و حرکت است.

تحریک مغز ممکن است به افراد دارای لکنت زبان، دانشجویان و ورزشکاران کمک کند

تحریک مغز ممکن است به افراد دارای لکنت زبان، دانشجویان و ورزشکاران کمک کند

تحقیقات اخیر نشان می دهد که تحریک مغز با ارسال یک شوک خفیف می تواند به مشکلات گفتاری و سطح عملکرد کمک کند. با این حال ، کارشناسان می گویند این کار را در خانه امتحان نکنید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. مویامویا
    0

    سلام اگر یک فرد بعضی از حروف هارا بطور درست تلفظ کرده نتواند امکان درمان است یاخیر

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام بله با گفتاردرمانی به راحتی قابل درمان است

  2. بخشایشبخشایش
    0

    سلام وقت بخیر دختر من ۳سالشه چند روزه ترسیده بعد ترسش تیکه تیکه حرف میزنه کلمات خوب ادا نمیکنه تقریبا دونیم سالگیش شروع به حرف زدن کرده الان خیلی نگرانم چیکار باید انجام بدم؟ممنون میشم راهنماییم بفرمایید

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام خدا قوت مشکل کودک شما به ترس ربطی ندارد. ناروانی گاها در روند رشد گفتار اتفاق می افتد، باید بررسی شود آیا واقعا لکنت است یا ناتوانی طبیعی.و هرکدام روش های درمانی خاص خودش را دارد.

  3. حمید مرادیحمید مرادی
    1

    سلام . دختر من 2.5 سال داره. چند روزی هست که وقتی خسته میشه در شروع بعضی از کلمات با حرف الف ب م دچار لکنت شده . میخواستم ببینم این طبیعی یا نیازی به دکتر دارد ؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام با توجه به سن کودک شما تشخیص ناروانی طبیعی از لکنت بسیار مهم و ضروری است. بنابراین نسبت به پیگیری وضعیت کودک اقدام کنید در صورت اثبات ناروانی طبیعی مشاورات لازم داده شود.

  4. آرتین آرتین
    0

    سلام یه پسر ۴ ساله دارم ، نزدیک ۲ماه هست که لکنت گرفته اولاش فقط گیر میکرد رو کلمات ولی حالا چشاشو می‌بنده و فشار میاره تا دو کلمه بگه درکش کمه

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام خداقوت یکی از ویژگی های لکنت،نوسانات و افزایش شدت علائم به مروز زمان می باشد. لکنت در بسیاری از موارد خود به خود برطرف نمی شود، ممکن است در دوره ای کم و دوباره با شدت بیشتری علائم بروز کند. با توجه به سن خوب کودک شما و پاسخ دهی خوب به درمان بهتر است قبل لز مزمن شدن لکنت برای درمان اقدام کنید.خاطرتون باشه تنها درمان لکنت فقط و فقط با گفتاردرمانی می باشد.

  5. شقایق پوست پسند شقایق پوست پسند
    1

    سلام وقت بخیر پسر من ۷ سال داره و تقریبا دو ماه قبل دچار شکستگی ه انگشت دست شد و بعد از اون اتفاق دچار لکنت زبان شد چون از کوچیکی تجربه ی خیلی بد از دکتر و بیمارستان و اتاق عمل داشت دچار این عارضه شد و حتی وقتی عصبانی میشه و وقتی با دختر خاله ش یا دوستاش بازی میکنه حالا اگر گرسنه باشه ، عصبانی بشه در حینه بازی کردن ، کسی لجبازی کنه باهش بدتر و بدتر میشه بعضی از روزاا هم خیلی خوبه ولی بعضی از روزها نه تصمیم گرفتم به مراکز گفتار درمانی مراجعه کنم ولی هیچ اطلاع کافی ندارم و ترسم از اینه ک بفهمه اینجوری صحبت میکنه بدتر بشه لطفا من رو راهنمایی کنید ممنون

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام پسر۷ ساله قطعا از نوع گفتار خود آگاهی دارد و متوجه گفتار ناروان خود می باشد.ترس، درد ، اضطراب و... می تواند گاها باعث بروز لکنت شود اما عامل لکنت نیست. بهتر است ترس خود را کنار بگذارید و به گفتاردرمانی مراجعه کنید و از همکاران گفتاردرمانگر برای حل مشکل کودکتان کمک بگیرید.شما می توانید با تماس با کلینیک به شماره ی ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲ کودک را ارزیابی و بررسی کنید

  6. HijjatHijjat
    1

    عرض سلام و خسته نباشید. ما افغانستان زندگی میکنیم. پسرم ۱۰ سالشه و لکنت زبان داره.اینجا ما هیچ مرکزی برا گفتار درمانی نداریم..تورو خدا اگه مشاوری رو میشناسید ک میتونه از طریق آنلاین کمکم کنه بهم معرفی کنید..هزینه اش هر چی باشه میپردازم.ممنون میشم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام. تیم درمان تخصصی لکنت رسش بصورت آنلاین نیز می تواند درمان را شروع کند و جای نگرانی وجود ندارد. برای هماهنگی می توانید با شماره واتساپ ۰۹۳۶۲۰۲۰۳۶۴ هماهنگ کنید.

  7. محمدرسول طبسیمحمدرسول طبسی
    0

    باسلام من کودک ۴سال و۹ماهه دارم که از۱۰ ماه پیش احساس کردم دچارلکنت زبان شده از حدو ۴ ماه پیش به گفتار درمانی مراجعه کردم ولی بهبودی نداشت والان بدتر شده وبرای ادای کلمات با حالتهای بدن همراه شده وگاهی هم از گفتن کلمات منصرف میشه وبا اشاره میگه ولی وقتی شعر میخونه بدون لکنت زبان هست لطفا کمکم کنید ما در شهرستان هستیم وامکانات در اینجا نیست ممنون

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام در کودک شما حرکات و رفتارهای ثانویه هم یه وجود آمده ست. گفتاردرمانی تنها راه درمان لکنت می باشد. با توجه به شدت لکنت باید کمی صبور بود. و نکته ی مهم هرچه درمان در سن پایین تر شروع شود پیش اکهی عالی و درمان قطعی خواهد بود. برای درمان آنلاین می توانید با کلینیک رسش با شماره ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲ هماهنگ کنید.

  8. مهبد نورعلیمهبد نورعلی
    0

    سلام پسر 5 ساله من لکنت داره مدت 3 ماه هست که گفتاردرمانی رو شروع کردم الان یه کم بهتر شده اما خوب نشده! هفته ای یک جلسه 45 دقیقه ای تحت درمان قرار میگیره. از 2 سالگی شروع شد و من سریعا گفتاردرمانی رو شروع کردم و خوب شد که یادم رفته بود همچین مشکلی داره ولی دو ماه بعد دوباره با شدت بیشتری برگشت و این پروسه ادامه پیدا کرد که هی 2 تا 3 ماه کاملا درست صحبت می کرد و 1 ماه لکنت داشت و هر بار شدیدتر از قبل. تا اینکه بار آخر حالت چهره ش هم عوض میشد و شدید بود تصمیم گرفتم دوباره درمانش رو شروع کنم. الان بهتر شده ولی خودش متوجه شده که داره بد حرف میزنه و برای این موضوع به این مرکز میبرمش، یعنی خود گفتاردرمانگرش جوری باهاش حرف میزنه که متوجه میشه! هی میگه از اول بگو نفس بگیر ... این چه حرف زدنیه و ... جوری که پسرم دوس نداره بریم هر بار به زور میبرمش، و دو روز بعد از جلسه درمانیش وضعیتش بدتر میشه و روز سوم دوباره بهتر میشه! چیکار کنم؟ لطفا راهنماییم کنید که ادامه بدم یا مرکزش رو عوض کنم؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام درمان لكنت تا زمان تثبيت شدن و مهار كامل حالت عود و بهبود دارد ولي نمودار عود در هر مرتبه نبايد بالاتر از دفعه قبل باشد يعني ممكن است در ابتداي شروع دوره درمان مواقعي خيلي خوب باشد و بعضي مواقع و با توجه به شرايط كودك دوباره لكنت برگردد.در سنين پايين تر بهتره كه كودك از مشكلش اگاهي نداشته باشه چون ممكن است كه نارواني طبيعي باشد و دادن آگاهي باعث افزايش شدت نارواني و تغيير نوع ان شود.به هر حال بعد از جلسه درماني و با توجه به انجام تمرينات در جلسه انتظار كاهش محسوس نارواني را داريم همچنين تمايل كودك به مراجعه و برقراري ارتباط با درمانگر و همكاري موثر در درمان لكنت كودكان بسيار مهم است.پيشنهاد ميشود زمان طلايي را از دست ندهيد و در صورت امكان درمانگري كه كودكتان همكاري لازم را با ايشان داشته باشد انتخاب كنيد.

  9. سهیلا میرزاییسهیلا میرزایی
    0

    سلام پسر من چهار ونیم ساله هست و الان یک ماهی هست اول یک سری از جملات را چندبار می گوید وتند حرف میزنه فقط میخواد بگه بره سراغ بازی باید چیکار کنم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام می تواند علامت لکنت باشد و نیاز به بررسی دارد. گاها مشکلات توجه و اضطراب هم میتواند باعث این علائم شود

  10. سارا صفارسارا صفار
    0

    سلام پسر ۲سال و نیم دارم ۲هفتس بر اثر ۲ تا ترس لکنت گرفته پیش دکتر خودش بردم ۱۰ شب قرض دیازپام با دوز کم دادن تا استرسش کم بشه آرومتر بشه بعد از ۱۰ روز گفتن اگر بر طرف نشد گفتار درمانی رو شروع کنیم میخواستم بدونم چقدر زمان میبره و آیا خوب میشه پسرم زود به حرف افتاد وخیلی صحبت میکنه دایره لغاتش زیاده ولی الان یه سری از کمات رو نمیتونه خوب بگه و گیر میکنه و اذیت میشه ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام ترس علت لکنت نمی باشد اما می تواند باعث بروز لکنت شود. بنابراین دارو درمانی می تواند تا کاهش اضطراب و استرس شود ولی به درمان لکنت کمکی نمی کند. بنابراین لازم است درمان سریع تر آغاز شود

  11. سجادسجاد
    0

    سلام خسته نباشید من دخترم 4 سالشه تقریبا 9 ماهی میشه که وقتی میخواد یک جمله ای بگه سعی میکنه تند تند بگه که بخاطر همین بعضا تو چند تا کلمه گیر میکنه و هی تکرار میکنه تا اونو بتونه بگه واقعا من نمیدونم چیکار باید بکنم ممنون میشم کمکم کنین

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام یکی از عوامل بروز لکنت می تواند عدم هماهنگی گفتار و تنفس و گاها تند گویی باشد اول نیاز به ارزیابی کلینیکی دارد تا بفهمیم واقعا لکنت است یا خیر، و بعد تلاش برای درمان صورت گیرو

  12. اریان فراریان فر
    0

    با سلام پسر من دارای کمی لکنت بود و این باعث شد ما به درمانگر مراجعه کنیم اما بعد از ۶ ماه اوضاع لکنت پسرم به حدی خراب شده که هر روز به خودم فحش میدم که ای کاش هیچ وقت به درمانگر مراجعه نکرده بودم خواهشن شما بگید چکار باید بکنیم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام. درمان لکنت یک درمان همه جانبه می باشد که شامل تعامل خانواده و درمانگر است.گاها نوساناتی در درمان وجود دارد که نیاز به علت یابی دارد.درمان لکنت نیاز به صبر و تمرین و تکرار زیر نظر گفتاردرمانگر حاذق در زمینه ی لکنت دارد.در تیم توانبخشی رسش درمانگران لکنت بصورت تخصصی مشکلات گفتاری را بررسی و درمان میکنند

  13. محرم گروسیمحرم گروسی
    0

    فرزند 10 ساله ای دارم به دلیل نبود امکاناتدر محل زندگی قبلی تا الان بابت درمان این معضل اقدام نکرده ایم ایا ممکن است حتی با گذراندن چندین جلسه و تمرین های مستمر مشکل لکنت زیان فرزندم حل نشود و تا بزرگسالی با این مشکل مواجه باشد

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      هرچقد سن فرد دارای لکنت کمتر باشد اثربخشی درمان بیشتر است. بنابراین لازم است همین امروز درمان را شروع کنید

  14. زهرا اسماعیلیزهرا اسماعیلی
    0

    فرزند 10 ساله ای دارم به دلیل نبود امکاناتدر محل زندگی قبلی تا الان بابت درمان این معضل اقدام نکرده ایم ایا ممکن است حتی با گذراندن چندین جلسه و تمرین های مستمر مشکل لکنت زیان فرزندم حل نشود و تا بزرگسالی با این مشکل مواجه باشد

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      معمولا با تمرین و تکرار مستمر و پیگیری های منظم لکنت تا حد زیادی درمان می شود و احتمالا شکست تقریبا صفر می باشد.

  15. مالک یوسفیمالک یوسفی
    0

    ایا شخصی که در بزرگ سالی دچار لکنت زبان شده و ان هم به علت حادثه ای دلخراش امکان صحبت کردن مانند قبل را خواهد داشت یا خیر چون امکان مراجعه حضوری به مرکز شما را نداریم اموزش ها را به چه صورت میتوان دریافت کرد

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      2

      ابتدا باید دید نوع لکنت فرد چیست و علت یابی کنیم. اما می شود روانتر صحبت کردن را اموزش داد. می توانید از درمان انلاین مرکز ما استفاده کنید

  16. مجید بهشتیمجید بهشتی
    0

    ایا مشکل لکنت زبان و یا تکلم بد کلمات و واژه ها میتواند ارثی باشد چون الان من 7 ماهه باردارهستم و در کودکی کمی لکنت زبان داشتم الان ولی موردی ندارم . به خاطر دارم تا 8 سالگی این مشکل با من همراه بود و بعد از ان رفع شد نگران فرزندم هستم که مانند من نشود

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      با توجه به اینکه لکنت گاها جنبه ی ژنتیک داشته می توان محتمل دانست اما قطعی نیست. ۳۰ درصد ممکنه کودک شماهم دارای لکنت بشود

  17. زهره جلالیزهره جلالی
    0

    علت اصلی که یک کودک دچار لکنت زبان و یا مشکل در گویش میشود چیست ایا ربطی به دوران بارداری و شرایط قبل از زایمان دارد یا خیر

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      خیر.علت لکنت در هر کودکی متفاوت می باشد، اما نمیتوان علت دقیق تعیین کرد.برخی علت نورولوژیک، برخی علت ژنتیک، برخی علت های محیطی را می توان برای لکنت در نظر گرفت.

  18. اکرم محمودیاکرم محمودی
    1

    طاعات قبول انشالا با عرض پوزش پسر 4 ساله ای دارم که کلمات را قابل فهم ادا نمیکند این نگرانی را دارم که خدای نکرده در بیان کلمات و جملات دچار مشکل باشد ایا نیاز است در جلسات گفتار درمانی شما و یا هر کلینیک دیگری شرکت کنم با توجه به این شرایط ایا امکان یادگیری در منزل را نیز دارید یا خیر

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      نکته مهم، در ۴ سالگی به طور میانگین ۱۰۰ درصد گفتار کودک باید قابل فهم باشد.بله تیم تخصصی رسش هم به صورت انلاین و هم حضوری فعالیت می کند، اما بهتر است جلسه ی اول ارزیابی حضوری باشد و بسته به توانایی کودک شما اگر امکانش باشد می توانیم جلسات درمانی را انلاین ادامه دهیم.

  19. اعظم محمدیاعظم محمدی
    0

    با سلام کودک سندرم دان دارم که 7 ساله است در تکلم کلمات دچار مشکل می باشد ایا با گفتار درمانی میتوانیم به صحبت کردن متادل فرزندم امیدوار باشم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام. کودکان سندرم مثه کودکان عادی هستن.فقط کمی کندتر می باشند. مثلا لاک پشت و خرگوش. قطعا با گفتاردرمانی مداوم مشکلات‌کودکتون برطرف و روز به روز بهتر خواهد شد

  20. مرتضی کرمیمرتضی کرمی
    0

    با سلام ایا لکنت فرزند 6 ساله من در بیام کلمات ممکن از از کم شنوایی نیز اتفاد افتاده باشد چون احساس میکنم که برخی اوقات کلمات و صدا ها را دیر تشخیص میدهد و این باعث نگرانی ما شده است

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام. وقت بخیر. لکنت را باید جدا از اختلالات دیکر در نظر گرفت.اگر قبلا تست های شنوایی دادین کودک شما کم شنوایی ندارد ولی ممکن است در مهارت های شنیداری مشکل داشته باشد و نیاز به ارزیابی دارد اما به طور کلی لکنت ربطی به مشکلات شنیداری ندارد

  21. محمد جوادمحمد جواد
    0

    با سلام چه علائمی باید در کودک مشاهده نماییم که متوجه شیم که فرزند من دچار لکنت زبان است یا اینکه دیر به حرف خواهد افتاد. ایا معیار دقیقی برای سنجش این نقیصه داریم یا خیر

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام. علائم تاخیر زبانی مشخصه. بر اساس الگوی رشد طبیعی باید مقایسه کنیم. کودک ۱۸ ماهه معمولا باید ۲۰ کلمه بیان کند و شناخت ۱۰۰ کلمه را داشته باشد. کودک در ۲ سالگی باید جملات مختلف ساده را بیان کند. و حدودا ۵۰ تا ۲۰۰ کلمه بیانی داشته باشد. مهارت های شناختی و درکی کودک باید طبیعی باشد. در مورد لکنت هم علائم مشخصی معمولا مثه کشش کلمات و یا صداها، تکرار کلمات و یا صداها، قفل در کلمات و یا مکث های غیر طبیعی در گفتار وجود دارد.

  22. مرتضی نوروزیمرتضی نوروزی
    0

    ایا نحوه گفتار درمانی در سن الان کودک تاثیر دارد یا خیر چون من دو تا کودک 5 و 9 ساله دارم که احساس میکنم هر دوتاشون دارای لکنت کمی هستند و میخوام تا دیر نشده برای درمان این لکنت اقدام کنم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام بله نحوه ی درمان‌ لکنت در کودکان پیش دبستانی یا قبل از مدرسه با درمان در کودکان مدرسه رو متفاوته. گاها ممکنه شباهت هایی وجود داشته باشه اما به طور کلی روش ها متفاوت از هم هستند.

  23. احمد رضا درویشیاحمد رضا درویشی
    0

    ایا راهکاری هست که بنده در منزل هم بتوانم با کودک خود کار کنم و گفتار درمانی را در منزل داشته باشم چون در این شرایط کرونایی رفت و امد بسیار سخت و خطرناک است مخصوصا با داشتن کودک 9 ساله

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام. بله گروه تخصصی توانبخشی رسش توانبخشی از راه دور یا تله ریهب رو نیز به عهده داره. شما میتونین با مرکز هماهنگ کنین و درمان انلاین رو بر اساس نیاز کودک شروع کنین.

  24. ندا گروسیندا گروسی
    0

    برای دریافت نوبت گفتار درمانی دختر 8 ساله ام میخواستم بدونم که به چه صورت باید نوبت گرفت و اینکه هزینه های جلسات و تعداد این جلسات به چه عواملی بستگی دارد

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام. برا نوبت اول با کلینیک هماهنگ کنین و جلسه اول ارزیابی توسط دکتر نیکبخت متخصص گفتاردرمانی و درمانگر تخصصی اختلالات رشدی انجام‌میشه و اگه مشکلی وجود داشته باشه مشکلات کودکتون کاملا بهتون توضیح داده میشه و انشالله که مشکلی نباشه مشاورات لازم داده میشه.

  25. علی گروسیعلی گروسی
    0

    سلام روز بخیر پوزش میخوام به صورت کلی ایا همه کودکان در یک سن خاصی شروع به صحبت کردن میکنند یا خیر واینکه دختر و پسر بودنهم در شروع صحبت کردن تاثیری دارد یا خیر

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام سن رشدی زبانی و کلامی کودک الگوی مشخصی داره. مثلا ما انتظار داریم در ۶ ماهگی کودکان غان و غون داشته باشن و در ۹ ماهگی این صداها اهنگین بشه و تو ۱ سالگی اولین کلمه رو از کودکان بشنویم. اما برخی کودکان ممکنه زودتر اولین کلمه رو بیان کنن و برخی دیرتر. بطور کلی برای رشد کلام‌کودک باید به مهارت های پیش نیاز کلامی توجه کنیم و اگه کودکی در این مهارت ها مشکل داشت سریعا به گفتاردرمانگر مراجعه کنیم.معمولا دختر و پسر بودن تاثیری نداره

  26. مریم دودانگهمریم دودانگه
    0

    پسر 5 ساله من کلمات را خوب بیان نمیکند ایا برای رفع این مشکل نیاز است که به جلسات گفتار درمانی مراجعه داشته باشم و اینکه به نظر شما تعداد این جلسات چه مقدار باید باشد. ممنون از سایت خوب و مطالب آموزنده ای که ارائه میکنید

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام با توجه به سن کودک اول باید ارزیابی تخصصی بشود و سطح زبانی کودک شما مشخص، و بعد درمان کودک آغاز شود. از انجایی که کودک شما در سن پیش دبستانی قرار دارد و مورد اورژانسی می باشد درصورت وجود مشکل باید به شکل فشرده کار شود تا قبل از مدرسه مشکلاتش کاملا حل شده و مستعد اختلال یادگیری نباشد.

  27. زهرا نوروزیزهرا نوروزی
    0

    پسر 5 ساله من کلمات را خوب بیان نمیکند ایا برای رفع این مشکل نیاز است که به جلسات گفتار درمانی مراجعه داشته باشم و اینکه به نظر شما تعداد این جلسات چه مقدار باید باشد. ممنون از سایت خوب و مطالب آموزنده ای که ارائه میکنید

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      با سلام. یکی از مشکلاتی که در سنین قبل از مدرسه اگه اصلاح نشه میتونه منجر به اختلالات خوندن و نوشتن بشه همین اختلال در تلفظ می باشد. درمان اختلالات تولیدی یا تلفظی گفتار قبل از مدرسه بسیار حائز اهمیته. تعداد جلسات بستگی به تعداد خطاهای تلفظی کودک شما و مهارت های یادگیری کودک دارد.حتما سریعا درمان را شروع کنید.

  28. زهرا قنبریزهرا قنبری
    0

    با سلام ایا کودکانی هم که در سنین کم دیر به حرف زدن میافتند هم نیاز دارند که در جلسات گفتار درمانی شرکت داشته باشند و یا نگرانی خاصی بابت این موضوع نباید داشته باشم چون این مشکل الان برای دختر 3 ساله خودم اتفاق افتاده احساس میکنم نسبت به کودکان هم سن خودش حروف کمتری ادا میکنه

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام. یه موضوع بسیار مهمی که باید بهش توجه کنیم سن زبانی کودک اگه کودک شما به لحاظ زبانی از کودکان هم سن عقب تره حتما باید درمان بشه و این تاخیر میتونه در مراحل بعدی زندگی هم با کودکتون همراه باشه. حتما برای ارزیابی به گفتاردرمانگر مراجعه کنید.

  29. محمد مسلمیمحمد مسلمی
    0

    برای درمان لکنت زبان ایا سن خاصی باید داشته باشیم یا خیر من از کودکی مشکل لکنت دارم متاسفانه به دلیل نبود امکانات و عدم تمکن مالی موفق به درمان نشدم الان 33 سال دارم ایا امکان درمان افرادی مثل من هم وجود دارد یا خیر

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      با سلام. درمان لکنت میتونه در هر سنی انجام بشه و پروتکل های درمان لکنت در بزرگسالان با درمان لکنت در کودکان کاملا متفاوته.هرچند سرعت درمان‌در دوران کودکی بسیار بیشتره ولی در سنین بزرگسالی هم میشه به روانی گفتار رسید.

  30. علی محمدیعلی محمدی
    1

    سلام ممنون از مطلب خوبی که ارائه کردید. یک سوال دارم واینکه کودک من الان 4 ساله است و دارای لکنت کمی می باشد خود من هم در کودکی لکنت داشتم ایا نیاز است که به موسسات گفتار درمانی مراجعه کنم یا خیر چون در زمان کودکی خودم بسیار ناراحت بودم این اتفاق.

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      با سلام. ممنون از سوال بسیار خوبتون.علل لکنت میتونه متفاوت باشه. بخشی از علت لکنت میتونه ارثی باشه.بنابراین درمان به موقع به خصوص تو سن قبل از مدرسه بسیار اثر بخشه و یادتون باشه بهترین راه و تنها راه درست درمان لکنت گفتاردرمانی و درمانگر با تجربه در این زمینه ست.

سوال خود را از ما بپرسید