کلینیک جامع توانبخشی رسش
اختلال خواندن یا دیسلکسیا در کودکان - علائم و نحوه درمان
اختلال خواندن یا دیسلکسیا در کودکان - علائم و نحوه درمان ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
آخرین تحقیقات روز دنیا برای لکنت زباناختلالات گفتار و زبان

آخرین تحقیقات روز دنیا برای لکنت زبان

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۲۴ فروردین ۱۴۰۰

ناهنجاری مغز مرتبط با اختلال گفتار

دلیل لکنت زبان ممکن است یک مشکل ساختاری در مغز باشد. طبق یک مطالعه جدید ، این سیم کشی معیوب در مغز ممکن است توضیح دهد که چرا بعضی از کودکان بر مشکل لکنت خود غلبه می کنند در حالی که دیگران تا بزرگسالی همچنان از آن رنج می برند.

لکنت در سن رشد نوعی اختلال گفتاری است که باعث تکرار غیر ارادی کلمات ، صداهای طولانی یا حبس صداها می شود. این مشکل در حدود 4٪ -5٪ از کل کودکان بین 3 تا 5 سال را درگیر می کند. بیشتر کودکان پس از رشد از این مشکل راحت می شوند ، اما پس از بلوغ هم لکنت در حدود 1٪ از بزرگسالان ادامه پیدا می کند.

محققان می گویند این وضعیت ناشی از یک نقص ژنتیکی است ، اما با وجود دهه ها تحقیق تاکنون دقیقاً منشا و مکانیسم لکنت زبان مشخص نیست.

حتما مطالعه کنید : آشنایی کامل با آفازی آنومیک (اختلال تکلم)

محققان در مطالعات خود ، از MRI برای تعیین ساختار بافت مغز در 15 فرد مبتلا به لکنت و 15 نفر با گفتار طبیعی استفاده کردند. در افراد دارای لکنت ، ناحیه ای از مغز که مسئول برنامه ریزی و بیان کلام است و در سمت چپ مغز قرار دارد ، نسبت به قسمت های دیگر متفاوت بود.

محققان می گویند دشواری در انتقال اطلاعات بین این ناحیه و قسمت های سمت راست مغز که مسئول زبان هستند مانع از گفتار روان می شود.

نویسنده مطالعه ، كورنلیوس ویلر ، از بخش مغز و اعصاب دانشگاه هامبورگ آلمان و همكارانش می گویند كه جهت جبران این مشكل در ناحیه چپ ، سمت راست مغز بیش از حد فعال می شود.

آنها می نویسند، این ناهنجاری احتمالاً در مرحله رشد ایجاد می شود که در آن بسیاری از کودکان لکنت موقتی را تجربه می کنند. "از روشهای ما می توان برای فهم این موضوع استفاده کرد که چرا بعضی از کودکان خاص دچار لکنت مداوم می شوند در حالی که دیگران به سخنرانان مسلط تبدیل می شوند"

مطالعات اخیر حاکی از آن است که این روند ممکن است برعکس عمل کند. طبق این نظریه ، فعال بودن بیش از حد قسمت راست مغز دلیل اصلی لکنت زبان است که منجر به بدتر شدن احتمالی وضعیت مناطق مسئول در سمت چپ می شود.

با این حال ، نویسندگان این مطالعه می گویند این توضیح "بسیار بعید" است زیرا مشخص نیست که چگونه فعالیت گسترده بیش از حد در سمت راست می تواند منجر به ناهنجاری در سمت چپ شود.

این بررسی در شماره 3 آگوست مجله لانست منتشر شده است.

برای دریافت مشاوره رایگان برای درمان لکنت زبان و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما می باشد.

 


منبع محتوا : Webmd
اشتراک

مطالب مشابه

اختلال خواندن یا دیسلکسیا در کودکان - علائم و نحوه درمان

اختلال خواندن یا دیسلکسیا در کودکان - علائم و نحوه درمان

نارساخوانی یا دیسلکسیا نوعی اختلال یادگیری است که بر نحوه پردازش زبان نوشتار و گاهی گفتار افراد تأثیر می گذارد. نارساخوانی در کودکان معمولاً باعث می شود کودکان در یادگیری خواندن و نوشتن صحیح مشکل داشته باشند.

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

لیسپ یکی از اختلالات گفتاری است که ممکن است با رسیدن کودک شما به سن مدرسه آشکار شود. تمرینات گفتاردرمانی می تواند در اوایل، مشکل لیسپ کودک شما را درمان کند.

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

لالی انتخابی (mutism) یا سکوت پیشگی عمدتاً یك اختلال اضطراب در دوران كودكی است كه وقتی تشخیص داده می شود که كودك در بعضی از شرایط اصلا صحبت نمی كند اما در موقعیت های دیگر راحت صحبت می كند.

اختلال زبان دریافتی

اختلال زبان دریافتی

کودک مبتلا به اختلال زبان دریافتی در درک آنچه به او گفته می شود مشکل دارد. علائم در کودکان متفاوت است ، اما به طور کلی ، مشکلات درک زبان قبل از سه سالگی شروع می شوند.

اختلال زبان بیانی

اختلال زبان بیانی

اگر کودک شما به اختلال زبان بیانی (DELD) مبتلا باشد ، ممکن است در به خاطر سپردن کلمات یا استفاده از جملات پیچیده مشکل داشته باشد. به عنوان مثال ، یک کودک 5 ساله با اختلال زبان بیانی ممکن است با جملات کوتاه سه کلمه ای صحبت کند.

اختلالات زبان در کودکان رو بیشتر بشناسید

اختلالات زبان در کودکان رو بیشتر بشناسید

برخی از کودکان در درک صحبت ها و گفتار دچار مشکل هستند آنها ممکن است همزمان با سایر کودکان به نقاط عطف زبان تسلط پیدا نکنند ، و این ممکن است نشانه تأخیر یا اختلالات زبان یا گفتار باشد.

اختلالات شنوایی و گفتاری

اختلالات شنوایی و گفتاری

اختلالات شنوایی و گفتاری می تواند بر همه ، هم کودکان و هم بزرگسالان تأثیر بگذارند. دلایل زیادی برای این اختلالات وجود دارد ، چه از نظر جسمی ، رشدی و چه از نظر بیماری ، و روش های بسیاری نیز برای درمان آنها وجود دارد.

همه چیز در مورد اکولالیا یا گفتار تکراری

همه چیز در مورد اکولالیا یا گفتار تکراری

افراد مبتلا به اکولالیا (echolalia) یا گفتار تکرار شونده ، سر و صدا و عباراتی را که می شنوند تکرار می کنند. آنها ممکن است قادر به برقراری ارتباط موثر نباشند زیرا برای بیان افکار خود تلاش می کنند.

دیسفازی چیست و چه تفاوتی با آفازی دارد ؟

دیسفازی چیست و چه تفاوتی با آفازی دارد ؟

دیسفازی نوعی بیماری است که بر توانایی شما در تولید و درک زبان گفتار تأثیر می گذارد. دیسفازی همچنین می تواند باعث اختلال در خواندن ، نوشتن و حرکات اشاره بدن شود.

آفازی بروکا چیست؟

آفازی بروکا چیست؟

آفازی بروکا در نتیجه آسیب به بخشی از مغز به نام ناحیه بروکا است که در لوب فرونتال ، معمولاً در سمت چپ قرار دارد. این یکی از قسمتهای مغز است که مسئول گفتار و حرکت است.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید