کلینیک جامع توانبخشی رسش
هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی
هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
مزایای بیش فعالیبیش فعالی

مزایای بیش فعالی

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۰

اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) نوعی بیماری پزشکی است که توانایی تمرکز ، توجه و مدیریت رفتار را تحت تأثیر قرار می دهد.

ارائه دهندگان خدمات بهداشتی معمولاً این بیماری را در کودکی تشخیص می دهند. با این حال ، برخی از افراد تا بزرگسالی تشخیص داده نمی شوند.

سه ویژگی اصلی یک فرد مبتلا به ADHD عبارتند از:

ADHD همچنین می تواند باعث شود فرد سطح انرژی بسیار بالایی را تجربه کند.

هیچ آزمایش قطعی برای تشخیص ADHD وجود ندارد. با این حال ، ارائه دهندگان خدمات بهداشتی می توانند کودکان یا بزرگسالان را از نظر علائم ارزیابی کنند.

علائم و نشانه های ADHD شامل موارد زیر هستند:

  • بسیار بی تاب بودن
  • در انجام بی سر و صدای وظایف مشکل دارد
  • مشکل در پیروی از دستورالعمل ها
  • گم کردن چیزها به طور مرتب
  • به نظر می رسد که اغلب توجه نمی کنند
  • صحبت تقریبا بدون توقف

زندگی با ADHD برای افراد دشوار است. برخی از افراد فکر می کنند مبتلایان به بیش فعالی "خارج از کنترل" بوده و یا کنترل آنها سخت است زیرا در پیروی از دستورالعمل مشکل دارند.
در حالی که ADHD می تواند به معنای چالش های رفتاری باشد ، اما ثابت شده است که این بیماری برای برخی یک مزیت است.

نقاط قوت شخصیت افراد مبتلا به ADHD

همه افراد مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی دارای ویژگی های شخصیتی یکسان نیستند ، اما نقاط قوت شخصی وجود دارد که می تواند داشتن ADHD را به یک مزیت تبدیل کند و نه یک نقطه ضعف.

نمونه هایی از این ویژگی ها عبارتند از:

  • پرانرژی بودن. بعضی از افراد مبتلا به ADHD غالباً دارای انرژی به ظاهر بی پایان هستند که می توانند آن را برای موفقیت در زمین بازی ، مدرسه یا محل کار خود هدایت کنند.
  • خودجوش بودن. برخی از افراد مبتلا به ADHD می توانند تکانشی بودن را به خودانگیختگی تبدیل کنند. آنها می توانند روح زنده گروه باشند یا ممکن است نسبت به آزمایش چیزهای جدید و رهایی از وضعیت موجود، ذهن باز تر و تمایل بیشتری داشته باشند.
  • خلاق و مبتکر بودن. زندگی با ADHD ممکن است دید متفاوتی در زندگی به فرد بدهد و او را ترغیب کند تا با نگاهی متفکرانه به وظایف و موقعیت ها نگاه گنند. در نتیجه ، برخی از مبتلایان به بیش فعالی ممکن است متفکرانی مبتکر باشند. کلمات دیگر برای توصیف آنها می تواند اصیل ، هنری و خلاقانه باشند.
  • تمرکز بیش از حد. براساس تحقیقات ، برخی از افراد مبتلا به ADHD ممکن است بیش از حد تمرکز کنند. این باعث می شود آنها چنان مشتاقانه روی کاری متمرکز شوند که حتی ممکن است متوجه جهان پیرامون خود نشوند. فایده این کار این است که ، اگر به فرد مبتلا به ADHD مأموریت داده شود ، ممکن است او بدون از دست دادن تمرکز تا اتمام آن ماموریت کار کند.

بعضی اوقات فرد مبتلا به بیش فعالی به منظور تبدیل این ویژگی ها به نفع خود به کمک نیاز دارد.

معلمان ، مشاوران ، درمانگران و والدین همه می توانند در این امر نقش داشته باشند. آنها می توانند به فرد مبتلا به بیش فعالی کمک کنند تا جنبه ای خلاقانه پیدا کند یا انرژی خود را برای اتمام کار اختصاص دهد.

حتما مطالعه کنید : بیش فعالی بزرگسالان

تحقیقات در مورد فواید ADHD

تحقیقات در مورد مزایای بیش فعالی معمولا بر اساس داستان های افراد مبتلا به بیش فعالی است تا آمارهای واقعی. برخی از افراد مبتلا به این بیماری گزارش می دهند که این مشکل تأثیر مثبتی بر روی آنها گذاشته است.

یک مطالعه کوچک در سال 2006 که در مجله روانشناسی Child Neurop منتشر شد نشان داد که گروه های نمونه ADHD در انجام برخی وظایف خلاقیت بیشتری نسبت به همسالان سالم خود نشان می دهند.

محققان از شرکت کنندگان خواستند حیواناتی را که در سیاره ای متفاوت از زمین زندگی می کنند نقاشی بکشند و ایده ای برای یک اسباب بازی جدید ایجاد کنند.

یک مطالعه در سال 2017 به بررسی خلاقیت در بزرگسالان مبتلا به ADHD پرداخت. از شرکت کنندگان در مطالعه خواسته شد تا روش های جدیدی برای استفاده از کمربند ، کتاب ، قوطی فلزی و حوله ارائه دهند.

به طور کلی ، افراد مبتلا به ADHD و افراد بدون ADHD به تعداد ایده های یکسان رسیدند. محققان همچنین دریافتند که هیچ تفاوتی در خلاقیت بین افرادی که برای ADHD خود دارو مصرف می کردند و افرادی که دارو مصرف نمی کردند وجود ندارد.

با این حال ، هنگامی که به شرکت کنندگان در مطالعه گفته شد که آنها فرصت کسب جایزه را دارند ، افراد مبتلا به ADHD ایده های بیشتری نسبت به افراد بدون ADHD ارائه دادند.

تحقیقات قبلی همچنین نشان می دهد که پاداش و رقابت ممکن است انگیزه مفیدی برای افراد مبتلا به ADHD باشد.

این یافته ها به حمایت از این ایده که مبتلایان به بیش فعالی اغلب خلاق و نوآور هستند ، کمک می کند.

حتما مطالعه کنید: چگونه بیش فعالی کودکان را توضیح دهیم؟

یادداشتی درباره خلاقیت

در مطالعه ای در سال 2017 ، افراد مبتلا به ADHD بیشتر خلاقیت خود را در حوزه های اجرایی (مثلاً بازیگری یا نواختن موسیقی در بین عموم) یا در حوزه های مکانیکی / علمی (به عنوان مثال ، انجام آزمایشات) نشان دادند تا در حوزه های هنری (مثلا ، نقاشی کردن تصویری از چیزی که هرگز ندیده اند ، مانند یک آدم فضایی).
افراد مشهور میتلا به ADHD
بسیاری از افراد مبتلا به ADHD چالش های رفتاری منحصر به فرد خود را به موفقیتی یزرگ تبدیل کرده اند. ورزشکاران مبتلا به ADHD حتی ممکن است از انرژی اضافی در رشته های ورزشی خود استفاده کنند.

افراد مشهوری که می گویند مبتلا به ADHD هستند عبارتند از:

  • آدام لوین، نوازنده
  • چنینگ تیتوم، بازیگر
  • دیو گرول، نوازنده
  • جیمز کارویل، تفسیرگر سیاسی
  • جاستین تیمبرلیک، نوازنده
  • کارینا اسمیرنوف، رقصنده
  • لیزا لینگر، روزنامه نگار
  • مایکل فلپس، شناگر
  • ریچارد برانسون، کارآفرن
  • اسکات کلی، فضانورد و سناتور آمریکایی
  • شین ویکتورینو، بازیکن بیس بال
  • سیمون بیلز، ژیمناست
  • سولانژ نولز، نوازنده
  • تری بردسو، بازیکن فوتبال داخل سالن
  • تیم هوارد ، بازیکن فوتبال
  • تری پنینگتون، مجری تلویزیون
  • زوئی دشانل، بازیگر و نوازنده

سخن آخر

تشخیص ADHD قرار نیست فرد را در زندگی در معرض آسیب ها قرار دهد.

در عوض ، ADHD می تواند و توانسته است در موفقیت بسیاری از مجریان ، ورزشکاران و مدیران کسب و کار نقش داشته است. افراد زیادی وجود دارند که با ADHD به اوج زمینه های کاری خود رسیده اند.

ADHD یک بیماری بسیار قابل کنترل است و بسیاری از روش های درمانی برای کمک به بهبود تمرکز و رفتار فرد در دسترس است. این روش ها شامل داروها و مداخلات درمانی است.

هنگامی که تکنیک های انطباقی برای کمک به مهارتهای مدیریت زمان و نظم آموزش داده می شوند ، افراد مبتلا به بیش فعالی قادر به دستیابی به سطوح بهتر تمرکز هستند.

برای دریافت مشاوره رایگان برای درمان ADHD و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما هستیم .

 


منبع محتوا : Healthline
اشتراک

مطالب مشابه

هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی

هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی

اگر بیش فعالی دارید ، ممکن است به دلیل شرایط خود و اینکه مردم چگونه به آن واکنش نشان می دهند ، دچار اضطراب یا افسردگی شوید.

3 نوع مختلف اختلال بیش فعالی و کمبود توجه را بهتر بشناسید

3 نوع مختلف اختلال بیش فعالی و کمبود توجه را بهتر بشناسید

همه انواع اختلال نقص توجه و بیش فعالی به یک یا چند ویژگی گره خورده اند. اختلال ADHD با بی توجهی و نیز رفتار بیش فعالی-تکانشی مشخص می شود. این رفتارها غالباً در سه نوع بروز می کنند.

اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در دختران

اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در دختران

آیا دخترتان به جای درس خواندن برای امتحان دائما در حال رویا پردازی است؟ این دختران ممکن است در معرض خطر اختلال بیش فعالی همراه با کمبود توجه (ADHD) باشند.

ارتباط بین اختلال اتیسم و اختلال نقص توجه و بیش فعالی

ارتباط بین اختلال اتیسم و اختلال نقص توجه و بیش فعالی

قبل از تشخیص اختلال نقص توجه و بیش فعالی، لازم است بدانید که چگونه اختلال نقص توجه و بیش فعالی و اتیسم می توانند اشتباه گرفته شوند و بفهمید که چه زمانی با هم همپوشانی و ارتباط دارند.

درمان بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

درمان بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

اختلال نقص توجه و بیش فعالی نوعی اختلال است که بر مغز و رفتار تأثیر می گذارد. هیچ درمانی برای قطعی آن شناخته نشده است ، اما چندین گزینه می تواند به درمان کودک شما کمک کنند و علائم آنها را مدیریت کند.

تفاوت جنسیت دختران و پسران در علائم بیش فعالی

تفاوت جنسیت دختران و پسران در علائم بیش فعالی

تفاوت های چشمگیری در نحوه بروز این بیماری در پسران و دختران وجود دارد. این می تواند بر نحوه شناسایی و تشخیص اختلال نقص توجه و بیش فعالی تأثیر بگذارد.

کافئین و درمان بیش فعالی (ADHD)

کافئین و درمان بیش فعالی (ADHD)

با اینکه کافئین یک ماده محرک است ، اما به طور کلی به عنوان درمانی برای اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) توصیه نمی شود زیرا اثبات نشده است که به اندازه داروهای تجویز شده موثر باشد.

21 نکته مهم برای نگهداری از  کودک مبتلا به بیش فعالی ADHD

21 نکته مهم برای نگهداری از کودک مبتلا به بیش فعالی ADHD

تربیت یا مراقبت از کودک مبتلا به بیش فعالی می تواند چالش برانگیز و بسیار دشوار باشد. والدین و مراقبان باید شیوه های رفتار و تعامل خود با کودک را تطبیق دهند. این شامل گفتار ، اشارات ، زبان عاطفی و محیط جسمی است.

آیا رژیم غذایی خاصی برای بیش فعالی وجود دارد ؟

آیا رژیم غذایی خاصی برای بیش فعالی وجود دارد ؟

رژیم غذایی خاص یا ویتامین جادویی وجود ندارد که بتواند بیش فعالی، تکانشگری و سایر علائم اختلال بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) را مهار کند ، اما حذف کردن برخی از غذاهای ناسالم ممکن است تغییراتی ایجاد کند ، این را یک بررسی جدید نشان می دهد.

راه های کنترل اختلال بیش فعالی و نقص توجه بدون استفاده از دارو

راه های کنترل اختلال بیش فعالی و نقص توجه بدون استفاده از دارو

اگر کودک شما مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی تشخیص داده شده است ، دارو تنها راه درمان آن نیست. موارد دیگری نیز می توانند کمک کننده باشند و بسیاری از آنها می توانند همراه با دارو یا سایر درمان های غیر دارویی استفاده شوند. با پزشک خود مشورت کنید تا یک برنامه درمانی ارائه دهد که برای کودک شما بهتر باشد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. مهدی مهدی
    4

    سلام من سنم ۳۶ سال هستش.دختر بیش فعالی که ۱۵ سال سن داره عاشقانه دوسم داره.یه جوری با من صحبت میکنه مثل اینکه سی سال سن داره.یک روز آروم و روز بعدش عصبی میشه.ولی از این بابت که عاشقمه و پوسم داره شکی بهش ندارم.هر چقدر هم باش صحبت میکنم که جوونیت رو به پای من هدر نده گوش نمیگیره.میگه من عاشق شدم دست خودم نیست.حالا سوالی که من دارم اینه که آیا ازدواج با چنین فردی درست هستش؟؟؟سر دو راهی گیر کردم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام خدا قوت با توجه به اختلاف سنی بسیار زیاد شما و بیان اختلال بیش فعالی که می فرمایید بهتر است حتما به مشاوره ازدواج برای ازدواجتان و توانبخشی برای تعیین دقیق بیش فعالی مراجعه کنید.

  2. QpQp
    0

    سلام من به تازگی متوجه شدم که این اختلال رو دارم. و دارم سعی میکنم باهاش کنار بیام و بهش به دید یک ویژگی نگاه کنم تا رو نقاط مثبتش تمرکز کنم . شما چه روانشناسی رو برای درمان و کنترل این اختلال پیشنهاد می‌دید ؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      حتما زیر نظر روانشناس باشید. اگه نیاز به دارو درمانی بود دارو درمانی را هم آغاز کنید.می توانید برای اارزیابی و مطمئن شدن از بیش فعالی با کلینیک تماس حاصل فرمایید

  3. محمد دودانگهمحمد دودانگه
    0

    دختر بچه نه ساله ای دارم نسبت به خیلی از همسالان خود احساس میکنم جنب و جوش بیشتری دارد ایا هر جنشب و جوشی مشکل بیش فعالی می باشد یا خیر طبق چه شرایطی میتوانم درک بهتری از شرایط کودک بیش فعال خود داشته باشم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      جنب و جوش و تکانش یکی از نشانه های نقص توجه می باشد اما اینطور نیست که هر کودکی که جنب و جوش بالایی دارد بیش فعال باشد. برای اینکه خیالتان راحت شود بهتر است ارزیایی صورت گیرد

  4. مریم نوروزیمریم نوروزی
    1

    باسلام پسر بچه ای 10 ساله دارم که در انجام خیلی از کارها بازیگوش هست خیلی از افراد با مشاهده فعالیت و حرکات فرزندم از واژه بیش فعالی برای من استفاده میکند ایا سپردن کودکو در این سن بابت انجام ورزش های گروهی میتواند برای درمان و کنترل بیش فعالی موثر باشد یا خیر

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      ورزش می تواند باعث تخلیه هیجانات کودک شود و بسیار مفید واقع شود بشرطی که کودک سایر درمان هارا نیز در کنارش داشته باشد.ورزش به تنهایی مفید است اما کافی نیست

سوال خود را از ما بپرسید