کلینیک جامع توانبخشی رسش
اختلال زبان بیانی
اختلال زبان بیانی ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در دخترانبیش فعالی

اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در دختران

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۹

آیا هنگامی که دخترتان آخرین کارنامه خود را دریافت کرد ، معلمش در مورد نمرات عالی او و همچنین در مورد عدم توانایی تمرکز او در کلاس با شما صحبت کرد؟ آیا به جای درس خواندن برای امتحان ، دختر خود را دائما در حال رویا پردازی میبینید؟ شاید به نظر نرسد ، اما این دختران ممکن است در معرض خطر اختلال بیش فعالی همراه با کمبود توجه (ADHD) باشند.

حتما بخوانید: بیش فعالی در نوجوانان

ADHD در دختران چگونه است ؟

به هیچ وجه پنهان نیست که دختران متفاوت از پسران رشد می کنند. این تفاوت ها فقط به چگونگی رشد بدن آنها مرتبط نیست. بلکه می توان آنها را در نحوه رشد و نمو مغز آنها نیز مشاهده کرد. این تفاوت های رشدی می توانند تشخیص اینکه دختری به ADHD مبتلا است را دشوارتر کنند. اختلال بیش فعالی و نقص توجه نوعی اختلال مغزی است که با الگوهای بی توجهی یا رفتار تکانشی مشخص می شود. این رفتارها می توانند در فعالیتهای روزمره اختلال ایجاد کنند.

از آنجا که علائم ADHD در دختران متفاوت است ، بسیاری از دختران به درستی تشخیص داده نمی شوند. این موضوع می تواند باعث شود دختران از دریافت کمکی  که باعث بهبود زندگی آنها شود محروم شوند. تخمین زده می شود که 50 تا 75 درصد موارد ADHD در دختران تشخیص داده نمی شوند. درباره علائم ، چگونگی تشخیص پزشک کودک و همچنین کارهایی که می توانید برای اطمینان از کمک به کودک انجام دهید به خواندن این متن ادامه دهید.

علائم و نشانه های اختلال بیش فعالی و نقص توجه در دختران

یکی از رایج ترین علائم مرتبط با ADHD، فعال بودن بیش از حد است. بیش فعالی ، بی قراری و ناتوانی در آرام نشستن از رفتارهای معمول پسران مبتلا به این اختلال است. گرچه این موارد همیشه در دختران مبتلا به ADHD وجود ندارند.

رفتارهای زیر ممکن است نشان دهنده اختلال ADHD در دختران باشد:

  • همیشه صحبت کنند ، حتی وقتی والدین یا معلمان از آنها می خواهند که ادامه ندهند.
  • گریه مکرر ، حتی از ناامیدی های کوچک
  • مکالمات یا فعالیتهایی دوستانشان را به طور مداوم قطع کنند
  • مشکل توجه کردن
  • خیال پردازی مکرر
  • داشتن اتاق خواب ، میز ، یا کوله پشتی نامرتب
  • مشکل در اتمام کارهای تعیین شده

ADHD در دختران چیست

افزایش آگاهی در مورد علایم ADHD

دختران همچنین ممکن است در صورت تجربه موارد زیر تحت تأثیر اختلال بیش فعالی و کمبود توجه قرار داشته باشند:

  • افسردگی
  • استرس
  • اضطراب
  • عزت نفس پایین

مشخص نیست که چرا ADHD در دختران متفاوت ظاهر می شود. این تفاوت ها تشخیص این اختلال را در دختران دشوارتر می کند. بعضی اوقات ، افراد علائم را تشخیص می دهند اما آنها را نادیده می گیرند. این علائم به دلیل ماهیت متنوعی که دارند ممکن است به حساب یک رفتار نابالغ گذاشته شده یا به اختلال دیگری نسبت داده شوند.

حتما مطالعه کنید : ارتباط بین اختلال اتیسم و اختلال نقص توجه و بیش فعالی

آیا ADHD می تواند به مشکلات دیگری منجر شود؟

اگر ADHD تشخیص داده نشود ، عملکرد دختران جوان در موقعیت های روزمره را دشوار می کند. اگر دختران این رفتار را در درون خود نگه دارند و خود را سرزنش کنند ، ممکن است کار دشوارتر شود. این حالت می تواند آنها را به ناامیدی از خود سوق دهد و این ناامیدی ها می تواند به مشکلی برای سلامت روان و فعالیت آنها در مدرسه تبدیل شود.

اگر این اختلال درمان نشود ، ممکن است باعث افت نمرات یا عدم توانایی در مدیریت روابط دوستانه و در نتیجه عزت نفس پایین آنها شود. عزت نفس پایین با مشکلات بزرگتری مانند افسردگی ، اضطراب و اختلالات بلع مرتبط است.

تحقیقات اخیر نشان داده است که زنان جوان مبتلا به اختلال ADHD سه تا چهار برابر بیشتر احتمال دارد اقدام به خودکشی کنند. همچنین دو تا سه برابر بیشتر ممکن است خودزنی داشته باشند.

ADHD چگونه تشخیص داده می شود؟

در بسیاری از موارد ، ADHD در دختران اغلب در کلاس مشاهده می شود. یک معلم به احتمال زیاد احتمال ADHD را مطرح می کند زیرا او شاهد است دانش آموز در کلاس و زمین بازی چگونه تعامل می کند. هنگامی که این نگرانی با والدین در میان گذاشته شد ، معمولاً از والدین دعوت می شود تا با معلم و مشاور مدرسه دیدار کنند و در مورد مراحل بعدی صحبت کنند.

این مراحل ممکن است شامل این باشد که شما و معلم کودکتان فرزندتان را با دقت بیشتری زیر نظر داشته باشید. همچنین ممکن است مشاور کودک شما تست های خاصی را انجام دهد. این تست ها ممکن است شامل چک کردن علائم و معاینه پزشکی برای رد سایر مواردی باشد که باعث ایجاد این علائم می شوند. احتمالاً مشاور کودک شما بخواهد موارد زیر را بداند:

  • شدت علائم
  • چه زمانی علائم شروع شد
  • مکان کودک شما در هنگام بروز علائم، مانند مدرسه یا خانه

این موارد کمک می کند که شما و معلمین چه قدم هایی باید برای کمک به فرزند خود بردارید.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم

مطمئن شوید که پس از ملاقات با معلم و مشاور مدرسه ، لیست کاملی از نگرانی های آنها داشته باشید. همچنین ممکن است بخواهید یک برنامه عملی را با هم فکری کنید. این کار می تواند به شما کمک کند تا تلاش ها را در خانه و مدرسه هماهنگ کنید.

مطمئنا پزشک کودک شما می خواهد همه نگرانی ها را بررسی کند و یک معاینه انجام دهد. در این زمان ، پزشک تشخیص را انجام می دهد و در مورد برنامه درمانی بحث می کند. سپس ممکن است فرزند شما را به یک روانشناس کودک که متخصص ADHD در دختران است ، ارجاع دهد.

اختلال ADHD چگونه درمان می شود؟

گاهی اوقات ، لازم است که درمان های مختلف را ترکیب کنید.

ممکن است لازم باشد معلم فرزندتان یک برنامه آموزشی منحصر به فرد برای او در نظر بگیرد. این برنامه ممکن است شامل کلمات خاص یا اشاره های دست باشد که به کودک شما یادآوری کند در کلاس تمرکز خود را حفظ کند. معلمان همچنین ممکن است در وظایف کوچک با راهنماهای ساده تمرکز کنند که به کودک شما کمک کنند تا به آهستگی مفاهیم بزرگتر را درک کنند. همچنین کمک به کودک در تمیز کردن میز یا کوله پشتی نیز می تواند ایده خوبی باشد. لزبین بردن هرگونه شلوغی اضافی می تواند به کاهش حواس پرتی کودک کمک کند.

به دنبال آنچه معلمان در کلاس انجام می دهند ، پزشک ممکن است تغییرات مشابهی را در خانه پیشنهاد دهد. این تعییرات ممکن است به کودک کمک کنند تا بر چالش های روزمره غلبه کند.

اگر لازم باشد ، پزشک همچنین ممکن است برای کمک به آنها در تمرکز و مدیریت سایر علائم ADHD دارو تجویز کند.

صحبت نهایی

اگر کودک شما مبتلا به ADHD است ، تشخیص صحیح می تواند شانس او برای نمرات بهتر ، سلامت روان بهتر و روابط شخصی بهتر را بهبود ببخشد. اگرچه هیچ درمانی برای اختلال ADHD وجود ندارد ، اما ترکیبی صحیح از روشهای درمانی می تواند به کودک شما کمک کند تا زندگی شاد ، سالم و پرباری داشته باشد.

برای دریافت مشاوره رایگان برای درمان ADHD در دختران و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما هستیم .

 


اشتراک

مطالب مشابه

اختلال زبان بیانی

اختلال زبان بیانی

اگر کودک شما به اختلال زبان بیانی (DELD) مبتلا باشد ، ممکن است در به خاطر سپردن کلمات یا استفاده از جملات پیچیده مشکل داشته باشد. به عنوان مثال ، یک کودک 5 ساله با اختلال زبان بیانی ممکن است با جملات کوتاه سه کلمه ای صحبت کند.

تفاوت دیس پراکسی با سایر تأخیرهای رشد در کودکان

تفاوت دیس پراکسی با سایر تأخیرهای رشد در کودکان

دیس پراکسی یا دیسپراکسیا یک اختلال حرکتی مبتنی بر مغز است که بر مهارت های حرکتی ظریف و درشت ، برنامه ریزی حرکتی و هماهنگی تأثیر می گذارد. این مشکل به هوش مربوط نمی شود ، اما گاهی اوقات می تواند بر مهارت های شناختی تأثیر بگذارد.

11 نکته ای که باید در مورد فلج مغزی بدانید

11 نکته ای که باید در مورد فلج مغزی بدانید

فلج مغزی (CP) شایعترین ناتوانی حرکتی در دوران کودکی است و کودکان مبتلا به فلج مغزی و خانواده های آنها نیاز به حمایت دارند. درباره فلج مغزی و علائمی که باید در کودکان خردسال جستجو کنید بیشتر بدانید.

تفاوت جنسیت دختران و پسران در علائم بیش فعالی

تفاوت جنسیت دختران و پسران در علائم بیش فعالی

تفاوت های چشمگیری در نحوه بروز این بیماری در پسران و دختران وجود دارد. این می تواند بر نحوه شناسایی و تشخیص اختلال نقص توجه و بیش فعالی تأثیر بگذارد.

درمان های جایگزین برای اختلال طیف اتیسم (ASD)

درمان های جایگزین برای اختلال طیف اتیسم (ASD)

بسیاری از والدین کودکانی که دارای اختلال طیف اتیسم (ASD) هستند تصمیم می گیرند که برای کمک به وضعیت سلامت کلی و مشکلات احتمالی رفتاری فرزند خود ، استفاده از داروهای مکمل و جایگزین (CAM) را در نظر بگیرند.

توانبخشی از راه دور

توانبخشی از راه دور

توانبخشی از راه دور که با نام تله ریهب (Tele-Rehabilitation) نیز شناخته می شود توسط متخصصانی انجام می شود که با استفاده از این فناوری راحت هستند.

هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی

هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی

اگر بیش فعالی دارید ، ممکن است به دلیل شرایط خود و اینکه مردم چگونه به آن واکنش نشان می دهند ، دچار اضطراب یا افسردگی شوید.

چطور والدین کودکان بیش فعال، آنها را برای ورود به مدرسه آماده کنند

چطور والدین کودکان بیش فعال، آنها را برای ورود به مدرسه آماده کنند

مطالعه ای در حوزه کودکان مشخص کرد بسیاری از کودکان پیش دبستانی دچار اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD) - یا علائم آن - آمادگی کمتری نسبت به همسالان خود برای ورود به مدرسه دارند.

14 نشانه اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

14 نشانه اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

اختلال بیش فعالی نقص توجه (ADHD) یک اختلال پیچیده عصبی است. علائم ADHD متفاوت است و تشخیص آن در بعضی اوقات دشوار است.در این مقاله 14 علامت شایع ADHD در کودکان بیان می شود...

آیا بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) ژنتیکی است ؟

آیا بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) ژنتیکی است ؟

برخی تحقیقات نشان می دهند که ژن ها بزرگترین فاکتور در تعیین میزان ابتلا به ADHD هستند. بعلاوه ، ژنها بلوکهای سازنده ساختمان بدن ما هستند. ما ژنهای خود را از والدین خود به ارث می بریم.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. Khoula Mozayegh ReshadiKhoula Mozayegh Reshadi
    0

    سلام، مطالب عالی بود سپاسگزارم جناب نیکبخت لطفا مطالب بیشتری قرار دهید تا استفاده کنیم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      خدا قوت خدا رو شکر که مورد استفاده قرار گرفت حتما تمام سعی خود را در تولید محتوا با کیفیت خواهیم کرد

سوال خود را از ما بپرسید