ارتباط بین اختلال اتیسم و اختلال نقص توجه و بیش فعالی
هنگامی که یک کودک مدرسه ای نمی تواند در مدرسه و یا بر روی کارهایش تمرکز کند ، والدین ممکن است فکر کنند که کودک آنها دارای اختلال بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) است. مشکل تمرکز بر روی تکالیف؟ ورجه وورجه کردن و مشکل در آرام نشستن ؟ ناتوانی در ایجاد یا حفظ ارتباط چشمی؟
همه اینها علائم ADHD هستند.
این علائم با آنچه اکثر مردم در مورد اختلال رشد عصبی شایع می دانند مطابقت دارند. حتی بسیاری از پزشکان ممکن است به سمت تشخیص آن گرایش پیدا کنند. با این حال ، ممکن است ADHD تنها پاسخ نباشد.
قبل از تشخیص اختلال نقص توجه و بیش فعالی، لازم است بدانید که چگونه ADHD و اوتیسم می توانند اشتباه گرفته شوند ، و بفهمید که چه زمانی با هم همپوشانی دارند.
مقایسه اختلال نقص توجه و بیش فعالی و اوتیسم
ADHD نوعی اختلال رشد عصبی است که اغلب در کودکان مشاهده می شود. تقریباً 9/4 درصد کودکان ایالات متحده در سنین 2 تا 17 سال مبتلا به ADHD تشخیص داده می شوند.
سه نوع ADHD وجود دارد:
- عمدتا بیش فعالی-تکانشی
- عمدتا بی توجه
- ترکیبی
نوع ترکیبی از اختلال نقص توجه و بیش فعالی ، که در آن علائم بی توجهی و بیش فعالی-تکانشی را تجربه می کنید ، شایع ترین است.
سن متوسط تشخیص 7 سالگی است و پسران بیش از دختران تشخیص داده می شوند ، اگرچه این ممکن است به این دلیل باشد که علائم اتیسم در دختران با پسران آنها متفاوت است.
اختلال طیف اتیسم (ASD) نیز یکی دیگر از بیماریهای کودکی است که تعداد فزاینده ای از کودکان را تحت تأثیر قرار می دهد.
اختلال طیف اتیسم گروهی از اختلالات پیچیده است. این اختلالات بر رفتار ، رشد و ارتباطات تأثیر می گذارد. تقریباً از هر 68 کودک ایالات متحده ، برای 1 نفر تشخیص ابتلا به ASD داده می شود. پسران چهار و نیم برابر بیشتر از دختران مبتلا به اوتیسم تشخیص داده می شوند.
علائم ADHD و اوتیسم
در مراحل اولیه ، غیر معمول نیست که ADHD و اختلال طیف اتیسم با یکدیگر اشتباه گرفته شوند. کودکان با هر دو مشکل ممکن است در برقراری ارتباط و تمرکز دچار مشکل شوند. اگرچه آنها برخی از شباهت ها را دارند ، اما هنوز هم دو مشکل مجزا هستند.
وقتی با هم اتفاق می افتند
ممکن است دلیلی وجود داشته باشد که تشخیص علائم ADHD و اختلال طیف اتیسم از یکدیگر دشوار باشد. هر دو آنها می توانند همزمان اتفاق بیفتند.
هر کودکی را نمی توان به وضوح تشخیص داد. پزشک ممکن است نتیجه بگیرد که فقط یکی از اختلالات مسئول علائم کودک شما است. در برخی موارد نیز، کودکان ممکن است هر دو بیماری را داشته باشند.
براساس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری(CDC) ، 14 درصد کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی مشکل اختلال طیف اتیسم نیز دارند. در یک مطالعه در سال 2013 ، کودکان با هر دو بیماری علائم ناتوان کننده بیشتری نسبت به کودکانی داشتند که علائم ASD از خود نشان ندادند. به عبارت دیگر ، كودكانی كه علائم ADHD و ASD را به طور مشترک دارند بیشتر از كودكانی كه فقط یكی از این دو مشکل را دارند ، دچار مشكلات یادگیری و اختلال در مهارت های اجتماعی می شوند.
درک ترکیب
سالها بود که پزشکان در تشخیص کودک با ADHD و اختلال طیف اتیسم مردد بودند. به همین دلیل ، مطالعات پزشکی بسیار کمی تأثیر ترکیب این دو مشکل را بر روی کودکان و بزرگسالان بررسی کرده است.
انجمن روانپزشکی آمریکا (APA) سالها اظهار داشت که نمی توان این دو بیماری را در یک فرد تشخیص داد. در سال 2013 ، APA اظهارات خود را تغییر داد. با انتشار کتابچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات ذهنی ، ویرایش پنجم (DSM-5) ، APA اظهار داشت که این دو مشکل می توانند همزمان باشند.
در یک بررسی در سال 2014 در مطالعاتی که به بررسی همزمانی ADHD و اختلال طیف اتیسم پرداخته شده است ، محققان دریافتند که بین 30 تا 50 درصد از افراد مبتلا به اختلال طیف اتیسم علائم ADHD را نیز دارند. محققان علت این دو بیماری و همینطور علت اینکه چرا در یک فرد به صورت همزمان با هم رخ می دهند را به طور کامل نمی دانند.
هر دو مشکل ممکن است با ژنتیک مرتبط باشند. یک مطالعه یک ژن نادر را شناسایی کرد که ممکن است با هر دو بیماری مرتبط باشد. این یافته می تواند توضیح دهد که چرا این دو بیماری در یک فرد اتفاق می افتند.
برای درک بهتر ارتباط بین ADHD و اختلال طیف اتیسم هنوز تحقیقات بیشتری لازم است.
حتما مطالعه کنید : تفاوت جنسیت دختران و پسران در علائم ADHD
درمان مناسب
اولین قدم برای کمک به کودک برای دریافت درمان مناسب ، تشخیص صحیح است. شاید لازم باشد به دنبال یک متخصص اختلال رفتار کودک باشید.
بسیاری از پزشکان اطفال و پزشکان عمومی آموزش های خاصی برای تشخیص ترکیب علائم ندارند. پزشکان اطفال و پزشکان عمومی ممکن است مشکلات زمینه ای دیگری را تشخیص ندهند که برنامه درمانی را پیچیده می کند.
مدیریت علائم اختلال نقص توجه و بیش فعالی می تواند به کودک شما کمک کند علائم اختلال طیف اتیسم را نیز مدیریت کند. تکنیک های رفتاری که کودک شما یاد می گیرد ممکن است به کاهش علائم اختلال طیف اتیسم کمک کند. به همین دلیل تشخیص مناسب و درمان لازم، بسیار حیاتی است.
رفتار درمانی یک درمان احتمالی برای ADHD است و به عنوان اولین درمان برای کودکان زیر 6 سال توصیه می شود. برای کودکان بالای 6 سال ، رفتار درمانی همراه با دارو توصیه می شود.
برخی از داروها که معمولاً برای درمان ADHD استفاده می شوند عبارتند از:
- متیل فنیدیت (ریتالین ، متادیت ، کنسرتا ، متیلین ، فوکالین ، دیترانا)
- نمک های آمفتامین مخلوط (Adderall)
- دکستروآمفتامین (Zenzedi ، Dexedrine)
- لیزدکسامفتامین (ویوانس)
- گوانفاسین (تنکس ، اینتونیو)
- کلونیدین (Catapres، Catapres TTS، Kapvay)
از رفتار درمانی اغلب به عنوان درمانی برای اختلال طیف اتیسم نیز استفاده می شود. برای درمان علائم ممکن است دارو تجویز نیز شود. در افرادی که هم تشخیص اختلال طیف اتیسم و هم ADHD دارند ، داروی تجویز شده برای علائم ADHD ممکن است به برخی علائم اختلال طیف اتیسم نیز کمک کند.
ممکن است پزشک کودک شما قبل از یافتن درمانی که علائم را کنترل می کند ، چندین روش درمانی را امتحان کند ، یا ممکن است چندین روش درمانی به طور همزمان استفاده شود.
سخن پایانی
هیچ درمان قطعی برای اختلال نقص توجه و بیش فعالی یا اختلال طیف اتیسم وجود ندارد ، اما با درمان بسیاری از علائم را می توان کنترل کرد. صبور باشید و سعی کنید درمان های مختلف را انجام دهید. همچنین ممکن است لازم باشد با بزرگتر شدن کودک و تکامل علائم ، به سمت درمان ها و داروهای جدید بروید.
دانشمندان به تحقیق در مورد ارتباط این دو مشکل ادامه می دهند. تحقیقات ممکن است اطلاعات بیشتری در مورد علل نشان دهد و گزینه های درمانی بیشتری در دسترس قرار گیرد.
با پزشک خود در مورد روش های درمانی جدید یا آزمایشات بالینی صحبت کنید. اگر برای کودک شما فقط تشخیص ADHD یا اختلال طیف اتیسم داده شده است اما فکر می کنید ممکن است هر دو بیماری را داشته باشد ، با پزشک خود صحبت کنید. درباره همه علائم فرزند خود و اینکه آیا دکتر شما فکر می کند باید تشخیص را تغییر دهد ، صحبت کنید. تشخیص صحیح برای دریافت درمان موثر ضروری است.
برای دریافت مشاوره رایگان و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما هستیم .