نسبت جنسیتی در اتیسم
بیماری اوتیسم به طور قابل توجهی در پسران بیشتر از دختران است. این نسبت جنسی از زمان تشریح اولین موارد اوتیسم در دهه 1940 شناخته شده است. دلایل دقیق این نسبت هنوز نامشخص است. می تواند ریشه در اختلافات بیولوژیکی بین دو جنس داشته باشد. یا به گفته برخی از متخصصان ممکن است محصولی از نحوه تعریف و تشخیص اوتیسم باشد.
در اینجا نحوه ارزیابی و توضیح نسبت جنسیت در اوتیسم توسط محققان بیان می شود.
نسبت جنسیت در اوتیسم چقدر است؟
محققان هنگام تخمین احتمال این بیماری ، به طور مداوم نسبت ابتلای پسران به اتیسم را بیشتر از دختران یافته اند. این موضوع صرف نظر از اینکه داده ها از تشخیص های گزارش شده توسط والدین ، بررسی مدارک پزشکی و سوابق پزشکی یا ارزیابی های تشخیصی از کودکان حاصل شده باشد ، درست بوده است.
جامع ترین تحلیل نسبت جنسیت در اوتیسم که در سال 2017 منتشر شد ، با استفاده از 54 مطالعه احتمال ابتلا در سراسر جهان انجام شد. در این تحلیل حدود 4.2 پسر مبتلا به اوتیسم به نسبت هر دختر تخمین زده شد.
حتما مطالعه کنید : آشنایی کامل با درمان اتیسم
چه عواملی ممکن است این نسبت جنسیت را تغییر دهد؟
یک عامل بالقوه مهم پیش فرض های تشخیصی است: چندین مطالعه نشان می دهد که نسبت به پسران، تشخیص اوتیسم دختران در سنین بالاتری از زندگی انجام می شود ، که نشان می دهد تشخیص این بیماری در دختران دشوارتر است.
در همین راستا ، مطالعه دیگری در سال 2017 نشان داد که نسبت جنسیتی ابتلا به 3.25 پسر به ازای هر دختر کاهش یافته است ، در این مطالعه بررسی بر روی 20 مورد بود که در آن محققان شرکت کنندگان را از نظر ابتلا به اوتیسم بررسی کردند ، نه اینکه به تشخیص های قبلی اعتماد کنند. ویلیام مندی ، محقق ارشد مطالعه ، استاد ارشد روانشناسی بالینی در دانشگاه کالج لندن ، می گوید: این کاهش نسبت ، قانع کننده ترین شواهد را برای وجود یک بایاس تشخیصی فراهم می کند. "این بدان معنی است که گروهی از زنان وجود دارند که اگر آ ارزیابی شوند ، معیارهایی را دارند اما به هر دلیلی مورد ارزیابی قرار نمی گیرند."
چرا دختران و زنان مبتلا به اوتیسم شخیص داده نمی شوند؟
دختران و زنان ممکن است تشخیص داده نشوند زیرا پزشکان ، معلمان ، والدین و دیگران غالباً تصور می کنند که این بیماری بیشتر در پسران دیده می شود.
همچنین اوتیسم در دختران ممکن است متفاوت از پسران باشد. دختران ممکن است علایق خاص و رفتارهای تکراری کمتری نسبت به پسران داشته باشند و دارای انواع بیشتری از علایق مورد پذیرش جامعه باشند. آنها همچنین بیشتر از پسران با کپی برداری از همسالان خود ، ویژگی های اتیسمی خود را پنهان می کنند. در نتیجه ، تشخیص اوتیسم در دختران حتی زمانی که پزشکان به دنبال آن هستند دشوار است.
حتما مطالعه کنید : آشنایی کامل با علائم اتیسم در کودکان
آیا اگر این بایاس های تشخیصی برطرف شوند ، نسبت جنسیت از بین خواهد رفت؟
احتمالا خیر. محققان نسبت 3 به 1 را حتی زمانی که وضعیت کودکان را از نوزادی دنبال کرده و به طور مکرر آنها را از نظر اوتیسم غربال کرده اند نیز بدست آورده اند که این موضوع احتمال پیش زمینه های ذهنی در تشخیص و مراجعه را به حداقل می رساند. دانیل مسنجر ، استاد روانشناسی در دانشگاه میامی می گوید ، کودکان در این مطالعات دارای سابقه خانوادگی بیماری اتیسم بودند ، بنابراین ممکن است تفاوت اساسی با دیگر کودکان مبتلا داشته باشند.
آیا نسبت جنسیت با گذشت زمان تغییر کرده است؟
بلی. یک مطالعه بزرگ در دانمارک در سال 1995 ،نسبت جنسی اتیسم را 8 به 1 نشان داد ، اما این میزان در سال 2010 به 3 به 1 کاهش یافت. این کاهش می تواند نشان دهنده تشخیص بهتر اتیسم در دختران باشد ، اما به نظر در حال ثابت شدن است. منگ-چوان لای ، استادیار روانپزشکی در دانشگاه تورنتو می گوید: "من روی 3 به 1 شرط می بندم."
حتما مطالعه کنید : چگونه از بازی درمانی برای درمان اوتیسم استفاده می شود ؟
چه چیز دیگری می تواند نسبت جنسیت را توضیح دهد؟
بیولوژی. به عنوان مثال ، مغز افراد مبتلا به اوتیسم الگوهای ژنی را نشان می دهد که بیشتر شبیه مردان معمولی است تا زنان معمولی. برخی از این ژن ها مخصوص میکروگلیا هستند، سلول های ایمنی مغز که بقایای باقیمانده را پاک می کند و ارتباطات عصبی را ایجاد می کنند.
همچنین دختران ممکن است به نوعی از این شرایط محافظت شوند. دختران مبتلا به اوتیسم جهش بیشتری نسبت به پسران مبتلا دارند. و به نظر می رسد پسران مبتلا به اوتیسم به جای پدران بی تأثیر، جهش های خود را بیشتر از از مادران بی تأثیر به ارث می برند. روی هم رفته ، این نتایج حاکی از آن است که دختران برای ابتلا به اوتیسم به ضربه ژنتیکی بزرگتری به نسبت پسران نیاز دارند.
برای دریافت مشاوره رایگان برای درمان اتیسم و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما می باشد.
منبع محتوا : spectrumnews