چگونه از بازی درمانی برای درمان اوتیسم استفاده می شود ؟
قدرت بازی را دست کم نگیرید.
حتی مسخره بازی و خل و چل بازی هم می تواند مزایای درمانی جدی برای بچه های طیف اوتیسم داشته باشد. کافی است اندکی ساختار و قوانین را به یک بازی رسمی تر اضافه کنید و سپس شما یک ابزار قدرتمند برای توسعه و اصلاح همه چیز ، از مهارت های حرکتی و هماهنگی گرفته تا مهارت های ارتباطی ، شنیداری و اجتماعی دارید.
بازی همه چیز درمورد تعامل با دیگران به روشی مشارکتی و رقابتی ، گفتن نیازها و خواسته ها ، داشتن استراتژی و تدبیر ، تفسیر نیت های دیگران و رعایت کردن نوبت را یاد می دهد ... مانند یک تمرین عالی برای کودکی که برای توسعه این مهارت ها تلاش می کند .خب ، این کل مفهوم پشت بازی درمانی است.
و زیبایی بازی درمانی این است که همیشه نیازی به راهنمایی توسط یک درمانگر حرفه ای نیست. با کمی آموزش ، والدین ، خواهران و برادران ، دوستان و مراقبان می توانند برای نشان دادن مزایای بازی درمانی در خانه و فضای بازی دست به کار شوند.
حتما بخوانید: کاردرمانی جسمی برای اتیسم
چه تفاوتی بین بازی درمانی هدایت شده و هدایت نشده وجود دارد؟
بازی درمانی هدایت نشده نوع بازی بدون ساختار است که در آن کودکان با مرزهای کمتری رها می شوند تا خود را راهنمایی کنند و به تلاش خود ادامه دهند تا مشکلات را حل کنند.
بازی درمانی هدایت شده درست برعکس است. این یک روش هدایت شده تر است که والدین یا درمانگر کودک را بیشتر و مستقیماً درگیر می کند که ممکن است پیشنهادهایی به کودک ارائه دهند یا سعی کند جلسه را پیش ببرند.
فلورتایم و سایر سبک های بازی درمانی که در کودکان مبتلا به اتیسم استفاده می شود ، غالباً به طور همزمان از دو روش هدایت شده و هدایت نشده استفاده می کنند. جلسات اغلب با هدایت کم یا بدون هیچ هدایتی شروع می شوند و به کودک اجازه می دهند فعالیت اولیه را انتخاب کند. همانطور که جلسه پیش می رود یک درمانگر یا والدین ممکن است کودک را تشویق کند یا از او بخواهد یک اسباب بازی جدید انتخاب کرده یا یک درخواست داشته و یا به طریقی ارتباط برقرار نماید و با این کار جلسه را هدفمند تر می کنند.
بازی درمانی بر روی نیازهای فردی کودک متمرکز است و هر جلسه متناسب با این نیازها طراحی شده است. روشها از جلسه ای به جلسه دیگر و از کودکی به کودک دیگر تغییر می کنند.
حتما مطالعه کنید : علائم و نشانه های اتیسم رو بهتر بشناسید.
هدف از جلسات فلورتایم چیست؟
جلسات فلورتایم - یک روش بازی درمانی - گاهی اوقات کودک ، درمانگر و والدین همه را با هم درگیر می کنند - یعنی بازی کردن با هم.
شش هدف اصلی وجود دارد که جلسات فلورتایم برای رسیدن به آنها طراحی شده است:
- کودک نشان می دهد که مکانیک اسباب بازی یا بازی چگونه است ، به عنوان مثال آنها باید بجای قرار دادن توپ در دهان باید آن را غلت دهند
- کودک به طور فعال ، درمانگر و یا والدین (ها) را درگیر بازی میکند
- نوعی ارتباط دو طرفه حاصل می شود
- کودک در جریان بازی از خواسته ها و نیازهای خود آگاه می شود
- کودک حرکاتی را برای نشان دادن این خواسته ها و نیازها انجام می دهد که ممکن است به سادگی اشاره به یک اسباب بازی باشد
- کودک در صورت ناراحتی آنها را آرام می کند
این اهداف به طرق مختلف در طول جلسه محقق می شوند. اول ، کودک جلسه بازی را هدایت می کند. والدین و درمانگر روی زمین می نشینند و با اسباب بازی ها و بازی هایی که کودک انتخاب می کند بازی می کنند ، بسیاری از این اسباب بازی ها ممکن است از خانه آورده شوند یا چیزهایی باشند که والدین یا درمانگر از قبل می دانند کودک از آنها لذت می برد . همه این وسایل را می توان در ابتدای جلسه برای انتخاب توسط کودک در اتاق گذاشت.
حباب ساز وسیله محبوب برای شروع است. کودکان همچنین عاشق اسباب بازی هایی هستند که حرکت می کنند ، روشن می شوند ، می لرزند یا صداهایی ایجاد می کنند – مثل ترنسفورمرها! هر چیزی که به طور فعال درگیر شود و کاری انجام دهد ، یک نکته مثبت است.
این اهداف به طرق مختلف در طول جلسه محقق می شوند. اول ، کودک جلسه بازی را هدایت می کند. والدین و درمانگر روی زمین می نشینند و با اسباب بازی ها و بازی هایی که کودک انتخاب می کند بازی می کنند ، بسیاری از آنها ممکن است از خانه بیایند یا چیزهایی باشند که والدین یا درمانگر از قبل می دانند کودک از آنها لذت می برد. این موارد ممکن است در ابتدای جلسه برای انتخاب توسط کودک قرار داده شوند.
با ادامه جلسه ، درمانگر یا والدین اسباب بازی ها یا فعالیت های جدیدی را به کودک می دهند ، شاید اسباب بازی هایی را که باعث پیچیدگی و پویایی بازی شوند ، تعویض یا اضافه کنند. به عنوان مثال زمانی که کودک با بلوک های به شکل های مختلف بازی می کند یک جعبه تطبیق شکل می تواند به بازی اضافه شود که کودک باید قطعاتی با اشکال مختلف را در سوراخ های مربوطه قرار دهد. این میزان از چالش اضافی به سادگی بر پیچیدگی مهارتی که کودک قبلاً درگیر آن بود اضافه می کند.
طبق مطالعه ای که در مجله آمریکایی روانپزشکی انجام شده است ، این روش بازی درمانی در هنگام استفاده از شش هدفی که در بالا به عنوان معیار گفته شد ، 58٪ موفقیت دارد.
مقاله ای که حتما باید بخوانید : همه چیز در مورد بازی درمانی
آیا می توانم بازی درمانی را در خانه انجام دهم؟
شما به عنوان والدین ، نقش مهمی در بازی درمانی فرزند خود دارید. شما نه تنها در جلسات بازی درمانی شرکت کننده فعال خواهید بود ، بلکه بسیاری از والدین تصمیم می گیرند که روی فرش اتاق نشیمن خود هم بازی درمانی انجام دهند!
بسیاری از بازی درمانگرها مایل و قادر به همکاری با والدین در زمینه آموزش تکنیک های بازی درمانی هستند که استفاده از آنها در خانه آسان است. همچنین برنامه های ویدئویی و کتاب های زیادی برای کمک به والدین در بازی درمانی در خانه وجود دارد.
مهمترین مواردی که هنگام بازی درمانی کودک در خانه باید به خاطر بسپارید عبارتند از:
- همیشه مجذوب کاری باشید که کودک شما انجام می دهد
- حتما درمورد کارهایی که انجام می دهند نظر دهید ، حتی اگر مکالمه را ادامه ندهند
- به عنوان راهی برای کمک به احساس راحتی کودک در بازی، سعی کنید حرکات او را تقلید کنید و ادای او را در آورید.
- کارهای ساده و کوچک را اضافه کنید. اگر در حال بازی با ماشین های اسباب بازی هستید و فرزندتان در حال حرکت دادن ماشینش به اطراف است ، جلوه های صوتی مخصوص خود را اضافه کنید!
- به یاد داشته باشید ، همه چیز باید پا به پای کودک باشد! سعی نکنید آنها را بیش از حد تحت فشار قرار دهید و همیشه با آنها در سطح فعلی شان بازی کنید.
بازی درمانی می تواند فرصتی شگفت انگیز برای تعامل با کودک و ساخت رابطه شما و همچنین ادامه رشد مهارتهای اجتماعی بی نظیر در کودک باشد.
از کجا می توانم یک بازی درمانگر مناسب پیدا کنم؟
توجه به این نکته مهم است که افراد متخصص بازی درمانی که دوره های تخصصی را گذرانده اند برای بازی درمانی و کمک به کودکان مبتلا به اتیسم وجود دارند که از صلاحیت کافی برخوردار هستند و می توانید از آنها کمک بگیرید.
برای دریافت مشاوره رایگان و رزرو وقت از کلینیک رسش می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما می باشد.
منبع محتوا : Appliedbehavioranalysisedu