کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
14 نشانه اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)بیش فعالی

14 نشانه اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۹

ADHD چیست؟

اختلال بیش فعالی نقص توجه (ADHD) یک اختلال پیچیده عصبی است که می تواند بر موفقیت کودک در مدرسه و همچنین روابط آنها تأثیر بگذارد. علائم ADHD متفاوت است و تشخیص آن در بعضی اوقات دشوار است.

هر کودکی ممکن است بسیاری از علائم های ADHD را تجربه کند. بنابراین ، برای تشخیص ، پزشک کودک باید شما کودک شما را با استفاده از چندین معیار ارزیابی کند.

ADHD در کودکان به طور کلی در زمان نوجوانی تشخیص داده می شود و میانگین سنی تشخیص نسبی اختلال ADHD در حد ​​7 سال است.

کودکان بزرگتر که دارای علائم هستند ممکن است دچار ADHD شوند ، اما اغلب پیش تر درزندگی علائم نسبتاً واضحی را نشان داده اند.

در اینجا 14 علامت شایع ADHD در کودکان بیان می شود:

 

14 علامت شایع ADHD در کودکان

 

1. رفتار خود محور

یک علامت رایج ADHD همان چیزی است که به نظر می رسد عدم توانایی در شناخت نیازها و خواسته های افراد دیگر باشد. این می تواند به دو علامت بعدی منجر شود:

  • قطع کردن صحبت افراد
  • مشکل در انتظار رسیدن نوبت

2. قطع کردن صحبت افراد

رفتار خود محور ممکن است باعث شود کودک مبتلا به ADHD در حالی که دیگران مشغول گفتگو یا یک بازی هستند که او جزء آنها نیست صحبت آنها را قطع کند.

3. مشکل در انتظار رسیدن نوبت

کودکان دارای ADHD ممکن است در انتظار نوبت خود در حین فعالیت در کلاس درس یا هنگام بازی با کودکان دیگر دچار مشکل باشند.

4. آشفتگی عاطفی

كودك مبتلا به ADHD ممكن است در كنترل احساسات خود مشكل داشته باشد. آنها ممکن است در مواقع نامناسب طغیان خشم داشته باشند.

کودکان کوچکتر ممکن است دچار اوقات تلخی شوند.

5. نداشتن آرام و قرار

كودكان مبتلا به ADHD معمولاً نمی توانند آرام بنشینند. در مواقعی که مجبور به نشستن هستند ، آنها ممکن است برخیزند و بی قراری کنند و یا بر روی صندلی خود پیچ و تاب بخورند.

6. مشکل در بی سر و صدا بازی کردن

بی قراری باعث می شود بازی کردن بی سر و صدا یا آرام ماندن در هنگام فعالیت های اوقات فراغت برای کودکان مبتلا به ADHD مشکل باشد.

7. کارهای ناتمام

کودک مبتلا به ADHD ممکن است به چیزهای مختلفی علاقه نشان دهند ، اما ممکن است در پایان دادن به آنها مشکل داشته باشد. به عنوان مثال ، آنها ممکن است پروژه ها ، وظایف خانه یا تکالیفشان را شروع کنند ، اما قبل از اتمام به سراغ کار بعدی که علاقه آنها را جلب می کند می روند.

8- عدم تمرکز

کودک مبتلا به ADHD ممکن است در توجه کردن دچار مشکل باشد - حتی وقتی شخصی مستقیماً با آنها صحبت می کند. 

آنها می گویند شما را می شنوند ، اما نمی توانند آنچه را که شما همان لحظه گفتید دوباره تکرار کنند.

9- اجتناب از کارهایی که به تلاش ذهنی بالا نیاز دارند

عدم تمرکز ذکر شده باعث می شود کودک از فعالیت هایی که نیاز به تلاش ذهنی پایدار دارد ، مانند توجه به کلاس یا انجام تکالیف خانه ، خودداری کند.

10. اشتباهات

کودکان دارای ADHD ممکن است در پیروی از دستورالعملهایی که نیاز به برنامه ریزی یا اجرای یک برنامه دارند ، دچار مشکل شوند. این موضوع می تواند به اشتباهات و بی دقتی هایی منجر شود - اما این نشانگر تنبلی یا کم هوشی نیست.

11- رویاپردازی

کودکان مبتلا به ADHD همیشه پرهیاهو و با صدای بلند نیستند. یکی دیگر از نشانه های ADHD آرام تر بودن و کمتر مشغول بودن نسبت به سایر بچه ها است.

کودک مبتلا به ADHD ممکن است به فضا خیره شود ، رویا پردازی کند و آنچه را که در اطراف او اتفاق می افتد نادیده بگیرد.

12. مشکل در نظم

کودک مبتلا به ADHD ممکن است در دنبال کردن برنامه کارها و فعالیتها دچار مشکل شود. این می تواند باعث ایجاد مشکلاتی در مدرسه شود چرا که اولویت بندی کارهای خانه ، پروژه های مدرسه و سایر تکالیف برای آنها سخت است.

13. فراموشی

کودکان مبتلا به ADHD ممکن است در فعالیت های روزانه فراموش کار باشند. آنها ممکن است وظایف خانه یا تکالیف خود را فراموش کنند. آنها همچنین ممکن است برخی وسایل مانند اسباب بازی هایشان را گم کنند.

14. علائم در چندین شرایط

كودك مبتلا به ADHD علائم بیماری را در بیش از یك فضا و شرایط نشان می دهد. به عنوان مثال ، آنها ممکن است عدم تمرکز را هم در مدرسه و هم در خانه نشان دهند.

علائم در حین بزرگتر شدن این کودکان

هرچه کودکان مبتلا به ADHD بزرگتر می شوند ، اغلب اوقات به اندازه سایر کودکان هم سنشان بر روی خود کنترل ندارند. این می تواند باعث شود کودکان و نوجوانان مبتلا به ADHD در مقایسه با همسالان خود نابالغ به نظر برسند.

حتما بخوانید: علائم بیش فعالی در بزرگسالان

برخی از کارهای روزانه که نوجوانان مبتلا به ADHD  ممکن است در آنها با مشکل مواجه شوند عبارتند از:

  • تمرکز روی کارهای مدرسه و تکالیف
  • خواندن نشانه های اجتماعی
  • سازش با همسالان
  • حفظ بهداشت شخصی
  • کمک به کارهای خانه
  • مدیریت زمان
  • رانندگی ایمن

بررسی های لازم

همه کودکان برخی از این رفتارها را در یک مقطع به نمایش می گذارند. رویا پردازی ، نا آرامی و قطع کردن مداوم صحبتهای افراد، همه رفتارهای رایج در کودکان هستند.

 

بررسی های لازم

 

اگر کودک شما موارد زیر را داشته باشد باید در مورد اقدامات بعدی فکر کنید:

  • کودک شما به به طور مرتب علائم ADHD را نشان می دهد
  • این رفتار بر موفقیت آنها در مدرسه تأثیر می گذارد و منجر به تعامل منفی با همسالان می شود

ADHD قابل درمان است. اگر فرزند شما به ADHD مبتلا شده است ، تمام گزینه های درمان را بررسی کنید. سپس برای بررسی توسط یک پزشک یا روانشناس اقدام کنید تا بهترین درمان را پیدا کنید.

برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص درمان و مراقبت از بیمار اختلال نقص توجه و بیش فعالی کودکان و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه درکنار شما و پاسخگوی شما هستیم.


منبع محتوا : هلث لاین
برچسب ها:
اشتراک

مطالب مشابه

هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی

هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی

اگر بیش فعالی دارید ، ممکن است به دلیل شرایط خود و اینکه مردم چگونه به آن واکنش نشان می دهند ، دچار اضطراب یا افسردگی شوید.

چطور والدین کودکان بیش فعال، آنها را برای ورود به مدرسه آماده کنند

چطور والدین کودکان بیش فعال، آنها را برای ورود به مدرسه آماده کنند

مطالعه ای در حوزه کودکان مشخص کرد بسیاری از کودکان پیش دبستانی دچار اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD) - یا علائم آن - آمادگی کمتری نسبت به همسالان خود برای ورود به مدرسه دارند.

14 نشانه اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

14 نشانه اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

اختلال بیش فعالی نقص توجه (ADHD) یک اختلال پیچیده عصبی است. علائم ADHD متفاوت است و تشخیص آن در بعضی اوقات دشوار است.در این مقاله 14 علامت شایع ADHD در کودکان بیان می شود...

آیا بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) ژنتیکی است ؟

آیا بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) ژنتیکی است ؟

برخی تحقیقات نشان می دهند که ژن ها بزرگترین فاکتور در تعیین میزان ابتلا به ADHD هستند. بعلاوه ، ژنها بلوکهای سازنده ساختمان بدن ما هستند. ما ژنهای خود را از والدین خود به ارث می بریم.

3 نوع مختلف اختلال بیش فعالی و کمبود توجه را بهتر بشناسید

3 نوع مختلف اختلال بیش فعالی و کمبود توجه را بهتر بشناسید

همه انواع اختلال نقص توجه و بیش فعالی به یک یا چند ویژگی گره خورده اند. اختلال ADHD با بی توجهی و نیز رفتار بیش فعالی-تکانشی مشخص می شود. این رفتارها غالباً در سه نوع بروز می کنند.

اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در دختران

اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در دختران

آیا دخترتان به جای درس خواندن برای امتحان دائما در حال رویا پردازی است؟ این دختران ممکن است در معرض خطر اختلال بیش فعالی همراه با کمبود توجه (ADHD) باشند.

آیا تغذیه در بیش فعالی نقش دارد ؟

آیا تغذیه در بیش فعالی نقش دارد ؟

هیچ مدرکی وجود ندارد که رژیم غذایی باعث اختلال رفتاری بیش فعالی شود. اما، تحقیقات نشان می دهند که برای برخی از افراد ، تغییرات رژیم غذایی می تواند به بهبود علائم ADHD کمک کند.

ارتباط بین اختلال اتیسم و اختلال نقص توجه و بیش فعالی

ارتباط بین اختلال اتیسم و اختلال نقص توجه و بیش فعالی

قبل از تشخیص اختلال نقص توجه و بیش فعالی، لازم است بدانید که چگونه اختلال نقص توجه و بیش فعالی و اتیسم می توانند اشتباه گرفته شوند و بفهمید که چه زمانی با هم همپوشانی و ارتباط دارند.

درمان بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

درمان بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)

اختلال نقص توجه و بیش فعالی نوعی اختلال است که بر مغز و رفتار تأثیر می گذارد. هیچ درمانی برای قطعی آن شناخته نشده است ، اما چندین گزینه می تواند به درمان کودک شما کمک کنند و علائم آنها را مدیریت کند.

تفاوت جنسیت دختران و پسران در علائم بیش فعالی

تفاوت جنسیت دختران و پسران در علائم بیش فعالی

تفاوت های چشمگیری در نحوه بروز این بیماری در پسران و دختران وجود دارد. این می تواند بر نحوه شناسایی و تشخیص اختلال نقص توجه و بیش فعالی تأثیر بگذارد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. محمد فاطریمحمد فاطری
    0

    سلام . وقت بخیر عذرخواهی میکنم وقتتونو میگیرم ، من چندین ساله که با علائم نقص توجه و تمرکز درگیر هستم ،تجربه چندین دوره طولانی افسردگی رو تا الان داشتم. بخاطر چالش تو برقراری ارتباط کلامی حتی عدم توانایی آی کانتکت یا انجام حداقل یک فعالیت روتین و منظم کلی کتاب و مقاله رو بررسی کردم و نتیجه این شد که به متخصص مراجعه کنم برای تشخیص اختلالی که درگیرش هستم. اگر امکانش هست راهنماییم کنید باید از کجا و چطور روند تشخیص و درمانو شروع کنم ؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      با توجه به مشکلی که بیان کردین ابتدا لازم است ارزیابی بالینی و مصاحبه ای انجام شود و درصورت نیاز تست های رسمی و ارجاع به پزشک صورت گیرد

  2. اسد آبادیاسد آبادی
    0

    دخترم 17 سالشه تا پارسال درسش عالی بود ولی امسال خوب درس ن میخونه یا میخونه میگه زود یادم میره پرخاشگر تند خو هست خیلی میخواد تو خودش باشه با مادرش و پدرش مثل قبل هم صحبت نمیشه

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      این تغییرات ناگهانی در نوجوانان ، قطعا دلایل خاص خودش را دارد و خیلی وقت ها پدر و مادر ها متوجه نمیشونر و فکر میکنند دلیلی ندارد که مشکلی وجود داشته باشد چرا که تمام امکانات را برای وی فراهم کرده اند، اما....حتما به یک مشاوره و یا روانشناس کودک و نوجوان مراجعه کنید. و در صورت لزوم شما و پدرش نیز باید مشاوره بشوید

  3. مرتضی نیکمرتضی نیک
    0

    نوشتار بسیار خوبی بود، بسیار دقیق نوشته شده بود. تنها مشکل اینه که باید نوشته میشد که این ویژه کودکان یا نوجوانان نیست و اگر درمان نشود تا بزرگسالی و پیری هم ادامه میابد. اینجور که نوشته شده بود بزرگسالان خودشون رو شامل نمی‌بینن و از اون میگذرن. همچنین باید نوشته میشد چند تا از اینها رو کسی داشته باشه دچار اون ناهنجاری هست.

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      دقیقا در صورت عدم درمان به موقع ممکن است تا همیشه ادامه دار باشد.

سوال خود را از ما بپرسید