کلینیک جامع توانبخشی رسش
هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی
هایپراکتیویتی (Hyperactivity) - نوعی اختلال نقص توجه و بیش فعالی ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
چطور والدین کودکان بیش فعال، آنها را برای ورود به مدرسه آماده کنندبیش فعالی

چطور والدین کودکان بیش فعال، آنها را برای ورود به مدرسه آماده کنند

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۹

مطالعات جدید نشان داده است کودکان مبتلا به ADHD ممکن است در شروع مدرسه مشکلات بیشتری داشته باشند.


• یک مطالعه جدید نشان داده که کودکان مبتلا به ADHD کمتر برای شروع مهد کودک آماده هستند.
• والدین می توانند برای آماده سازی فرزنسندروم داون خود برای مدرسه گام هایی بردارند و به آنها در گذر از این مرحله کمک کنند.
• برای برخی از کودکان ، یک سال انتظار بیشتر قبل از شروع مهد کودک می تواند کمک کننده باشد.

مطالعه ای در حوزه کودکان مشخص کرد بسیاری از کودکان پیش دبستانی دچار اختلال کمبود توجه بیش فعالی (ADHD) - یا علائم آن - آمادگی کمتری نسبت به همسالان خود برای ورود به مدرسه دارند.

کارشناسان می گویند ، هر دلیلی نمی تواند کودک را از ورود به مهد کودک متوقف کند.

تیمی به سرپرستی دکتر ایرنه لو ، استادیار کودکان در سندروم داونشگاه استنفورد ، دریافتند که 79 درصد کودکان مبتلا به ADHD در مقایسه با 13 درصد از کودکان بدون اختلال در آمادگی کامل نبودند.

لو در بیانیه ای گفت: "بسیاری از این کودکان تا زمانی که واقعاً در محیط مدرسه مشکلات زیادی پیدا نکنند ، شناسایی نمی شوند."

او 93 کودک 4 و 5 ساله را مورد مطالعه قرار داد - بیشتر آنها در پیش دبستانی شرکت می کردند یا در آن شرکت کرده بودند ، بعضی از آنها در مهد کودک نیز ثبت نام کرده بودند. از این تعداد ، 45 نفر مبتلا به ADHD تشخیص داده شده یا توسط والدین دارای علائم شناسایی داده شده بودند ، 48 کودک نیز بیماری ADHD نداشتند.

محققان صحت این دسته بندی را تایید کرده اند. آنها به پنج حوزه عملکرد نگاه کردند: سلامتی جسمی و پیشرفت حرکتی، توسعه اجتماعی و عاطفی؛ رویکردهای یادگیری؛ توسعه زبان و شناخت و سندروم داونش عمومی

اگر نمرات کودکان در یک حوزه بیش از انحراف معیار استاندارد از میانگین نمره سن آنها کمتر باشد ، کودکان دچار ضعف در آن حوزه بودند. اگر در دو یا بیشتر از پنج حوزه موجود دچار ضغف بودند ، تشخیص این بود که برای مدرسه آماده نیستند.

حتما مطالعه کنید : درمان های اختلال ADHD - نقص توجه و بیش فعالی

حوزه هایی که بعضی از کودکان مشکل داشتند

کودکانی که ADHD داشتند کمتر از همسالانشان علاقمند به شناخت و سندروم داونش عمومی بودند. آنها بیشتر از کودکان بدون اختلال در چهار زمینه دیگر مشکل داشتند. آنها :

• 73 برابر بیشتر مشکلات یادگیری داشتند.
• بیش از 7 برابر احتمال اختلال رشد اجتماعی و عاطفی داشتند
• 6 برابر بیشتر مشکلات توسعه زبانی داشتند
• 3 برابر بیشتر احتمال مشکلات سلامت جسمی و حرکتی داشتند

خانواده های دارای کودکان پیش دبستانی مبتلا به ADHD باید به خدمات رفتار درمانی دسترسی داشته باشند - چیزی که برای گروه سنی آنها توصیه می شود اما همیشه تحت پوشش بیمه نیست.
"اگر كودك مهارتهای پیش از مدرسه كاملی داشته باشد (حتما نیازی به بلد بودن خواندن و نوشتن نیست) و با دوستان هم سن خود بازی كند ، بیشتر با پیش دبستانی یا مهدكودك ارتباط برقرار خواهد کرد. این واقعیت حتی اگر ADHD داشته باشند نیز صادق است ، " دکتر مارک برتین ، متخصص کودکان از نیویورک.

حتما بخوانید: بیش فعالی در نوجوانان

کمک گرفتن

برتین می گوید ، والدینی که فرزنسندروم داون آنها هنوز به مدرسه نمی روند می توانند از کمک یک روانشناس ، متخصص کودکان و یا متخصص رشد کودکان استفاده کنند.

دکتر مارک لرنر ، پروفسور کلینیک کودکان در سندروم داونشگاه کالیفرنیا ، سندروم داونشکده پزشکی ایروین افزود: آماده سازی کودکان برای مدرسه معمولاً قبل از ورود به مهد کودک آغاز می شود ، زیرا برخی از کودکان دچار تاخیر در گفتار یا اختلالات طیف اوتیسم هستند.

خدمات ویژه برای کودکان می تواند از 3 سالگی شروع می شود.

کاری که والدین می توانند انجام دهند

بسیاری از کودکان مبتلا به ADHD ممکن است نگرانی بالایی را تجربه کنند ، بنابراین احساس راحتی در محوطه مدرسه یا همراه همسالانشان قبل از شروع مدرسه می تواند کمک کننده باشد.

روش دیگر آماده کردن کودکان، اطمینان از برنامه های منظم و عادت خوب خوابیدن است. والدین همچنین به منظور کمک به آماده سازی کودک می توانند برنامه زمانی مدرسه آینده کودک را یک ماه قبل از شروع مدرسه تقلید کنند.

رشد مهارت اجتماعی - عاطفی برای یادگیری همه کودکانی که به مدرسه می روند بسیار مهم است. لرنر می گوید ، این می تواند برای کودکانی که علائم ADHD دارند ، بسیار با ارزش باشد.

والدین باید مهارت های رشدی از جمله سلامت جسمی ، توسعه حرکتی، مدیریت رفتاری ، امکان تمرکز ، اشتراک گذاری ، برقراری ارتباط احساسی ، کنار آمدن با احساسات و مهارت های اولیه تحصیلی را که می تواند در موفقیت مدرسه کمک کننده باشند را تشویق کنند.

boy with apple back to school

عقب نگه داشتن کودکان

 

برتین می گوید : برخی والدین یک سال انتظار را برای ورود کودکان مبتلا به ADHD در نظر میگیرند، اما شواهد زیادی وجود ندارد که حاکی از مفید بودن آن برای بیشتر سندروم داونش آموزان باشد.

آکادمی کودکان آمریکا (AAP) پیشنهاد می کند که این کار فقط در مورد مهد کودک یا دوره اول یا فقط در زمان گذار طبیعی مانند جابجایی خانواده انجام داده شود.

برتین می گوید: عقب نگه داشتن کودک در کوتاه مدت کمکی نمی کند. وقتی اختلال آنها قابل مدیریت باشد ، در این صورت ممکن است کودک کمتر متعهد به تحصیلات شود.

وی گفت: "عقب نگه داشتن کودک همچنین می تواند خدمات آموزشی را مختل کند و بر عزت نفس تأثیر بگذارد."

لرنر گفت: "والدین ... ممکن است اعتقاد داشته باشند که آنها به کودکشان شانس بهتری برای موفقیت در سندروم داونشگاه، ورزش، یا اجتماع می دهند ... اما لزوماً چنین نیست." "برچسب زدن کودکان به عنوان" آماده نبودن "برای مهدکودک و تأخیر در شروع مدرسه می تواند مانع از حضور آنها در یک محیط مناسب تر یادگیری شود."

برخی شواهد نشان می دهد که کوچک ترین بودن در یک کلاس می تواند باعث مشکلات درسی شود ، اما به نظر می رسد که بیشتر موضوعات تا کلاس سوم یا چهارم ناپدید می شوند.

تحقیقات دیگر نشان می دهد کودکانی که بزرگتر از مقطع فعلیشان باشند ، بیشتر در معرض مشکلات رفتاری در دوران نوجوانی هستند ، احتمالاً به این دلیل که آنها به چالش کشیده نمی شوند و کسل می شوند.

آمادگی مدرسه، یک مشکل

AAP گزارشی را منتشر کرد و خواستار غربالگری مهدکودک ها شد تا تستی برای کودکان واجد شرایط سن برای ورود به مدرسه باشد.

مهارت آمادگی مدرسه در اکثر کودکان خردسال بهبود یافته است ، اما شکافهایی بر اساس فقر ، نژاد و ترومای زودرس وجود دارد.

AAP دریافت که 48 درصد از کودکان کم درآمد در مقایسه با 75 درصد از کودکان در همان سن از خانواده های متوسط ​​یا پر درآمد در 5 سالگی برای آماده شروع مدرسه هستند .

کودکانی که دو یا چند واقعه مهم آسیب زا را تجربه کرده اند (سوء استفاده ، بی توجهی ، دیدن خشونت یا جدا شدن از والدین به دلیل مرگ ، حبس یا طلاق) 2.67 برابر بیشتر از همسالانی که تجارب نامطلوب نداشتند یک دوره را مجددا تکرار می کنند.

دکتر پی. گیل ویلیامز ، نویسنده اصلی میگوید: "این فقط مربوط به مهارت های پری آکادمیک نیست." وی گفت: "این ترکیبی از سلامتی جسمی ، توانایی های عاطفی اجتماعی ، توانایی خود تنظیمی ، مهارت های زبانی و شناختی است. و این درست از بدو تولد شروع می شود. "

 

برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص اختلال نقص توجه و بیش فعالی کودکان و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه درکنار شما و پاسخگوی شما هستیم.


منبع محتوا : هلث لاین
سوال خود را از ما بپرسید