کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
آشنایی کامل با بیش فعالی در بزرگسالانبیش فعالی

آشنایی کامل با بیش فعالی در بزرگسالان

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۲۴ خرداد ۱۴۰۰

اختلال بیش فعالی و کمبود توجه یا ADHD چیزی نیست که فقط در کودکان مشاهده کنید.

اگر بیش فعالی دوران کودکی داشته باشید (که در گذشته اختلال کمبود توجه یا ADD نامیده می شد) ، احتمالاً حداقل برخی از علائم را تا بزرگسالی با خود داشته اید.

اما حتی اگر در کودکی برای شما تشخیص ADD / ADHD داده نشود ، این بدان معنا نیست که نمی توانید تحت تأثیر آن قرار بگیرید زیرا ADHD می تواند در دوران کودکی شناخته نشود. اگر علائم کودکی شما هرگز تشخیص داده نشد ، ممکن است به عنوان یک دانش آموز بد ، یک رویاپرداز، یک مشکل ساز یا "در دنیای افسانه ها" شناخته شوید.

ADHD چیزی بیش از این است که فقط نتوانید توجه کنید. مدیریت زندگی روزمره شما را دشوار می کند ، خصوصاً کارهایی که به سازماندهی ، برنامه ریزی و تمرکز نیاز دارند. اغلب با سوء مصرف الکل ، مواد و مواد مخدر و ادامه مشکلات عاطفی و سبک زندگی همراه است.
خبر خوب این است که ، صرف نظر از آنچه به نظر می رسد، چالش های ADHD قابل شکست هستند. با آموزش و پشتیبانی می توانید یاد بگیرید که علائم ADHD بزرگسالی را مدیریت کنید - حتی برخی از نقاط ضعف خود را به نقاط قوت تبدیل کنید.

 

چالش های ADHD

 

حتما مطالعه کنید : تفاوت تورت و اختلال نقص توجه و بیش فعالی

اگر شک دارید که ADHD دارید ، باید با پزشک خود صحبت کنید. برای بسیاری ، فقط تشخیص و درک اینکه دلیلی برای بسیاری از مشکلات گذشته آنها وجود دارد ، می تواند یک تسکین بزرگ باشد.

چه عواملی باعث ADHD می شود؟

با اینکه تحقیقات زیادی در مورد ADHD در سراسر جهان انجام شده است ، هنوز علت دقیق آن مشخص نیست. آنچه شناخته شده این است که ADHD به دلیل فرزندپروری نامناسب ، قند زیاد یا واکسن ایجاد نمی شود.

مطالعات اسکن مغزی نشان می دهد که کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی مدارهای مغزی دارند که سیم کشی آنها کمی متفاوت از افراد دیگر است ، بنابراین درک پیام ها برای آنها دشوارتر است.
تصور می شود که در اکثر ADHD ها یک عنصر ژنتیکی وجود دارد ، یعنی این بیماری در خانواده ها منتقل می شود.

مطالعات نشان داده است که برادران یا خواهران کودکان مبتلا به ADHD نیز دو تا سه برابر خطر ابتلا به آن را دارند.

حتما مطالعه کنید : تست و تشخیص اختلال نقص توجه و بیش فعالی

علائم

علائمی که باید بررسی کنید (علائم)

مسائل مشترکی که مبتلایان به ADHD با آن روبرو هستند می تواند شامل موارد زیر باشد:

 

علائم adhd در بزرگسالان

 

توجه و تمرکز ضعیف

ADHD مشکل در توجه است. ممکن است به راحتی توسط مناظر و صداهای نامربوط حواستان پرت شود ، به سرعت از یک فعالیت به فعالیت دیگر بپردازید یا به سرعت خسته شوید. این می تواند تمرکز در کار و تحصیل ، ایجاد چالش برای رسیدن به اهداف و مهلت های تعیین شده را مشکل کند.

توجه و تمرکز بیش از حد

به نظر می رسد عجیب باشد ، اما افراد مبتلا به ADHD تمایل دارند درگیر کارهایی شوند که برای آنها تحریک کننده و پاداش آور باشد ، مانند یک بازی ویدیویی جدید. هنگامی که این اتفاق می افتد ، زمان و افراد اطراف خود را از دست می دهند و فقط بر روی کاری که در حال حاضر به آن علاقه دارند تمرکز می کنند.

زمان بندی و اولویت بندی ضعیف

دلایل زیادی برای این مورد وجود دارد. ممکن است در راه اداره یا یک رویداد اجتماعی به راحتی حواس شما پرت شود و تصمیم بگیرید که قبل از بیرون رفتن ماشین را تمیز کنید یا یک کار مهم خانه را به پایان برسانید. افراد مبتلا به ADHD همچنین تمایل دارند که مدت زمان انجام یک کار را دست کم بگیرند. آنها همچنین می توانند پروژه های کاری را به اشتباه اولویت بندی کنند و در حالی که حواسشان به جای دیگری پرت می شود ، مهلت های زمانی را از دست بدهند.

مهارت گوش دادن ضعیف

مشکلات مربوط به توجه منجر به ضعف در مهارت گوش دادن در بسیاری از بزرگسالان مبتلا به ADHD می شود که منجر به از دست دادن بسیاری از قرارها و سوء تفاهم ها می شود. مشکل در برنامه ریزی - مشکلات مربوط به نظم - برای افراد مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی می تواند به معنای این باشد که مسئولیت های بزرگسالی مانند پرداخت ها ، مشاغل و قرارها ، بیشتر از کودکی مشکل ساز هستند.

پرهیز از شروع کارهای سخت

افراد مبتلا به ADHD بزرگسالان غالباً از شروع کارهایی که نیاز به توجه زیادی دارند خودداری می کنند. این تعلل اغلب به مشکلات موجود ، از جمله اختلافات در روابط ، مسائل مربوط به محل کار و مشکلات با دوستان می افزاید.

بی قراری ، مشکل در آرامش

برخلاف ADHD دوران کودکی که کودکان "بیش فعال" هستند ، بزرگسالان مبتلا به ADHD بیشتر بی قرار هستند و یا نمی توانند آرام بگیرند. اگر بیش فعالی بزرگسالی دارید ، دیگران ممکن است شما را با عنوان های عصبی یا هیجانی توصیف کنند.

سخت بودن کنترل احساسات

افراد مبتلا به بیش فعالی بزرگسالی می توانند غالباً بی تاب باشند ، بی تدبیری کنند ، حرف دیگران را قطع کنند و جملات دیگران را به پایان برسانند. آنها ممکن است به سرعت در مورد مسائل جزئی منفجر شوند. خیلی از اوقات ، عصبانیت آنها به همان سرعتی که شعله ور می شود ،خاموش می شود، قبل تر از آنکه افرادی که با این طغیان دست و پنجه نرم می کنند ، به خودشان بیایند.

مشکلات مربوط به رابطه

داشتن مشکلات در یک رابطه چیز جدیدی نیست ، اما داشتن ADHD می تواند همه چیز را دشوارتر کند. غالباً ، پارتنرهای افراد مبتلا به بیش فعالی تشخیص داده نشده ، مهارت شنیداری ضعیف و عدم توانایی در انجام تعهدات را نشانه عدم اهمیت شریک زندگی خود می دانند. اگر فرد مبتلا به بیش فعالی هستید ، ممکن است دلیل ناراحتی همسرتان را درک نکنید ، و ممکن است احساس کنید که به خاطر چیزی که تقصیر شما نیست ، نق زده یا سرزنش می شوید.

حتما بخوانید: تاثیر بیش فعالی بر ازدواج

پزشک شما چگونه تشخیص می دهد که شما بیش فعالی دارید (تشخیص)

هیچ آزمایشی برای تعیین ADHD وجود ندارد ، مگر اینکه در کودکی ب تشخیص داده شده شوید.

این تشخیص توسط یک متخصص بهداشت روان با تجربه در زمینه درمان ADHD انجام می شود. آنها در مورد علائم و سابقه زندگی شما با شما صحبت خواهند کرد و از شما می پرسند که آیا می توانند با خانواده شما صحبت کنند تا یک تصویر کامل برایشان ایجاد شود. آنها همچنین بررسی می کنند که آیا مشکلات دیگری دارید که نیاز به بررسی داشته باشند.
تشخیص بر این اساس است که آیا برخی یا همه علائم معمول را دارید و چه مدت است این علائم در شما وجود دارند.

برای تشخیص ADHD ، برخی از علائم معمولاً باید حداقل در شش ماه گذشته وجود داشته باشد.

حتما مطالعه کنید : بیش فعالی درمان نشده

گزینه های درمانی

اگر شما یا یکی از عزیزان شما مبتلا به ADHD بزرگسالان هستید ، باید با پزشک خود همکاری کنید تا بهترین برنامه درمانی را ارائه دهد. این یک مشکل پیچیده است و به طور کلی توسط یک برنامه درمانی ترکیبی ، که ممکن است شامل اجزای زیر باشد ، بهتر مدیریت می شود:

 

گزینه های درمانی

 

دارو

محرک ها اصلی ترین نوع دارویی هستند که در درمان ADHD استفاده می شود.

این موارد برای کمک به شما در تمرکز بهتر ، تکانشگری کمتر ، احساس آرامش و توانایی عملکرد در محل کار و خانه طراحی شده اند.

در صورت تجویز دارو حق دارید موارد زیر را بدانید:

  • نام داروها
  • قرار است چه علائمی را درمان کنند
  • چه مدت طول می کشد تا اثر بگذارند
  • چه مدت مجبور به مصرف آنها هستید و عوارض جانبی آنها چیست (کوتاه مدت و بلند مدت).

گفتگو درمانی و مشاوره

این روش های درمانی مبتنی بر گفتگو هستند که به تفکر، رفتار، روابط و محیط شما می پردازند.

برای ADHD، این درمان ها شامل مدیریت رفتار و مهارت های اجتماعی برای کمک به شما در اجتماع ، محل کار و خانه شما می باشند.

مشاوره شغلی همچنین می تواند ابزاری ارزشمند در حمایت از مبتلایان به ADHD باشد.
مشاوره خانواده نیز می تواند سهم مهمی در کمک به همه افراد خانواده داشته باشد تا شرایط را درک کرده و شما را حمایت کنند ، به شرط آنکه مشاور شناخت خوبی از ADHD داشته باشد. قبل از شروع، این موضوع را با مشاور بررسی کنید.

هرگونه درمان / مشاوره باید به روشی ارائه شود که احترام شما حظ شود و در آن احساس راحتی کرده و بتوانید سوالات خود را مطرح کنید.

تحصیلات

برای بسیاری ، فقط تشخیص و درک اینکه دلیل بسیاری از مشکلات گذشته آنها چه بوده است ، می تواند بسیار مفید باشد.
یافتن اطلاعات بیشتر در مورد این مشکل و آنچه می توانید برای کمک به آن انجام دهید نیز مهم است.

به یک گروه پشتیبانی بپیوندید

برخی از افراد ملاقات با دیگران و به اشتراک گذاشتن تجربیات را مفید می دانند.

حتما مطالعه کنید : نقش کاردرمانی در درمان کودکان بیش فعال

 

درمان های مکمل

اصطلاح درمان های مکمل به طور کلی برای نشان دادن روشهای درمانی و درمانی متفاوت با طب رایج غربی است که ممکن است برای تکمیل و حمایت از آنها استفاده شود.

برخی از درمان های مکمل ممکن است زندگی شما را تقویت کرده و به شما در حفظ سلامت کمک کنند.
به طور کلی نشان داده شده که آگاهی، هیپنوتیزم درمانی ، یوگا ، ورزش ، ریلکسیشن ، ماساژ ، میریمیری و آروماتراپی در کاهش ناراحتی روحی تاثیر دارند.

سلامت جسمانی

همچنین مراقبت از سلامتی جسمی خود بسیار مهم است. اطمینان حاصل کنید که سالانه توسط پزشک عمومی خود معاینه می شوید.

داشتن سلامت جسمی به سلامت روان شما نیز کمک خواهد کرد.

برای دریافت مشاوره رایگان برای درمان اختلال نقص توجه و بیش فعالی و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما می باشد.

 


منبع محتوا : mentalhealth
سوال خود را از ما بپرسید