راه های کنترل اختلال بیش فعالی و نقص توجه بدون استفاده از دارو
اگر کودک شما مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) تشخیص داده شده است ، حتما می خواهید بدانید چه چیزی می تواند به او کمک کند. دارو تنها راه درمان بیش فعالی نیست. موارد دیگری نیز می توانند کمک کننده باشند و بسیاری از آنها می توانند همراه با دارو یا سایر درمان های غیر دارویی استفاده شوند. با پزشک خود مشورت کنید تا یک برنامه درمانی ارائه دهد که برای کودک شما بهتر باشد.
رفتاردرمانی
این نوع درمان ، که به عنوان رفتار درمان شناختی نیز شناخته می شود ، می تواند علائم ADHD فرزند شما را کاهش دهد و به آنها کمک کند تا احساس بهتری داشته باشند. بیشتر اوقات ، این روش بر شناسایی و تغییر افکار آنها برای تغییر رفتارشان متمرکز است. تحقیقات نشان می دهد که این روش در بهبود ذهن و تمرکز و کاهش رفتار تکانشی بسیار خوب عمل می کند. افراد مبتلا به ADHD اغلب دارای مشکلات بهداشت روان مانند افسردگی یا اضطراب هستند و رفتار درمانی به این موارد نیز کمک می کند. وقتی با داروهای ADHD همراه شود ، این روش معمولاً بهترین نتیجه را دارد.
رفتار درمانی برای والدین
به عنوان بخشی از رفتار درمانی ، والدین در یک کلاس شرکت می کنند یا با یک متخصص ADHD ملاقات می کنند تا یاد بگیرند که چگونه به کودک در مدیریت علائم ADHD کمک کنند. این کار می تواند به بهبود رفتار کودک و تقویت رابطه شما با او نیز کمک کند.
رفتار درمانی برای معلمان
معلمان نیز روشهایی را برای سهولت کار با کودکان مبتلا به ADHD فرا می گیرند. از آنجا که تخمین زده می شود نزدیک به 10٪ از کودکان این بیماری را دارند ، این آموزش می تواند به معلمان بسیاری از دانش آموزان کمک کند - نه فقط فرزند شما. مدارس به حمایت از دانش آموزان مبتلا به ADHD کمک می کنند. اگر می خواهید ببینید آیا معلم فرزند شما چنین آموزش هایی دیده است یا خیر ، با معلم یا مدیر مدرسه او ملاقات کنید و درباره آنچه از رفتار درمانی یاد گرفته اید بحث کنید.
حتما مطالعه کنید: 10 راه اثباتشده برای صعود مبتلایان به ADHD به قله موفقیت!
مربی گری
این نوع جدیدتری از درمان ADHD است. مربیان - که بعضا مربیان اجرایی یا مربیان سازمانی نامیده می شوند - همان درمانگران یا پزشکان نیستند. برخی از مربیان ممکن است درمانگران دارای مدرک یا متخصصین پزشکی باشند ، اما در طول مربیگری از تکنیک های مختلفی استفاده می کنند. آنها به کودکان و بزرگسالان مبتلا به ADHD کمک می کنند مهارتهایی را یاد بگیرند که به آنها در مدیریت علائم کمک کند. به عنوان مثال ، مربیان می توانند در هدف گذاری ، حل مسئله و مدیریت زمان کمک کنند.
نوروفیدبک
نوروفیدبک - که به آن آموزش مغزی یا بیوفیدبک EEG نیز گفته می شود - شامل قرار دادن کلاه دارای سنسورهایی بر روی پوست سر کودک شما برای نظارت بر امواج مغزی او است. زمانی که کودک شما کلاه دارای سنسورها را روی سرش می گذارد ، با استفاده از مغز خود یک بازی کامپیوتری انجام می دهد که به او کمک می کند تا در مورد مغزش یاد بگیرند. ایده این است که یادگیری در مورد مغز و نحوه کنترل آن می تواند به کاهش علائم ADHD کمک کند. هنوز حکم قطعی در مورد نوروفیدبک صادر نشده است. اما استفاده از آن هیچ عارضه جانبی ندارد و برخی تحقیقات نشان می دهند که توانایی برخی از بچه ها را در توجه ، مدیریت زمان و متمرکز ماندن در کار بهبود می بخشد. همچنین نشان داده شده است که باعث کاهش رفتار تکانشی و بی قراری می شود.
موسیقی درمانی
کودکان مبتلا به ADHD اغلب با استرس و اضطراب دست و پنجه نرم می کنند. موسیقی می تواند آرامش بخش باشد، به همین دلیل برخی از کارشناسان فکر می کنند موسیقی داروی خوبی است. علاوه بر این موسیقی شروع ، پایان و ریتم دارد. برخی از کارشناسان فکر می کنند که این ساختار می تواند به کودکان مبتلا به ADHD کمک کند تا از پس فعالیت های روزمره بر بیایند. قرار نیست موسیقی درمانی جایگزین رفتار درمانی یا دارو شود. بیشتر متخصصان ADHD از آن در کنار سایر روش های درمانی استفاده می کنند.
تکنولوژی کمکی (AT)
ADHD بر لوب های فرونتال مغز تأثیر می گذارد - این منطقه به فرد کمک می کند تا سازمان یافته باشد و برنامه ریزی کند. به همین دلیل ، کودکان مبتلا به ADHD ممکن است برای انجام تکالیف و وظایف خود در خانه مشکل داشته باشند. برخی والدین در می یابند که تکنولوژی کمکی - مانند برنامه های تلفن همراه ، تقویم های آنلاین ، صفحه خوان ها و ماشین حساب های گفتاری - به کودکان در جلب توجه کودک آنها کمک می کند. بسیاری از بچه ها صفحه نمایش را دوست دارند و ممکن است تمایل بیشتری به استفاده از برنامه هایی داشته باشند که با تلفن همراه ، تبلت یا رایانه است. هیچ نوع برنامه ای وجود ندارد که م موثرترین باشد ، بنابراین ممکن است مجبور شوید چندین ابزار تکنولوژی را امتحان کنید تا ببینید چه چیزی برای فرزند شما بهتر است. البته صرف زمان زیاد با صفحه نمایش ممکن است علائم برخی از کودکان را بدتر کند.
ورزش
ورزش منظم بسیاری از علائم ADHD را از بین می برد. این کار می تواند به کودکان کمک کند تا توجه کنند و همچنین می تواند روحیه آنها را تقویت کند. ورزش حتی ممکن است احتمال انجام کارهای خطرناک مانند سرعت زیاد هنگام رانندگی ، یا سو مصرف الکل در فرزند شما را کاهش دهد. یک دلیل؟ حتی فعالیتهای بدنی کوتاه نیز می تواند سطح مواد شیمیایی مغز مانند دوپامین را افزایش دهد.
داشتن فعالیت همچنین به خواب کمک می کند. اگر کودک شما خیلی چشم هایش را نمی بندد ، این موضوع می تواند علائم ADHD او را شدید تر کند.
مطاالعه بیشتر: گفتار درمانی برای کودکان بیش فعال
رژیم غذایی سالم
یک رژیم غذایی بد باعث ADHD نمی شود. اما کارشناسان می گویند که یک رژیم غذایی مغذی پر از میوه و سبزیجات ، غلات سبوس دار و پروتئین بدون چربی برای رشد سالم مغز مهم است.
تعداد اندکی از تحقیقات نشان می دهند که پس از قطع مصرف هر چیزی که حاوی رنگهای غذایی مصنوعی (رنگ های خوراکی را می توان در برخی از آب نبات ها ، غلات و سایر غذاها یافت) است، علائم ADHD در برخی از کودکان (اما نه همه) ، بهبود می یابد. سطح مناسب اسیدهای چرب امگا 3 و سایر مواد مغذی مانند روی نیز ممکن است کمک کند. اما هیچ مدرکی وجود ندارد که یک نوع رژیم غذایی می تواند علائم را تا حد زیادی مهار یا ADHD را درمان کند.
مکمل ها
در حالی که ویتامین ها و مواد معدنی در رژیم غذایی شما می توانند به سلامت مغز شما کمک کنند ، اما مشخص نیست که آیا برخی از مکمل های غذایی می توانند به ADHD کمک کنند یا خیر. برخی تحقیقات نشان می دهد که مکمل های روی ممکن است به کودکان مبتلا به ADHD کمک کند تا کم تر بیش فعال بوده و رفتار تکانشی داشته باشند. مطالعات دیگر نشان می دهند که مکمل های روغن ماهی نیز ممکن است به بهبود علائم ADHD کمک کنند. اما تحقیقات بیشتری لازم است. قبل از مصرف هرگونه داروی جدید بیش فعالی ، حتی مکمل های بدون نسخه ، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
مراقبت های کایروپراکتیک
این یک گزینه درمانی بحث برانگیز ADHD است. متخصصان جراحی معتقدند که مشکلات ستون فقرات مانند "خارج از راستا بودن" ممکن است در علائم ADHD نقش داشته باشند. یک مطالعه کوچک نشان می دهد برخی از کودکان مبتلا به ADHD ممکن است از مراقبت های کایروپراکتیک سود ببرند. اما متخصصان نمی دانند که آیا تنظیم ستون فقرات می تواند بر نواحی مغزی که در بیش فعالی نقش دارند تأثیر بگذارد یا خیر.
برای دریافت مشاوره رایگان در خصوص تشخیص و درمان اختلال نقص توجه و بیش فعالی و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما هستیم .