کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
راهنمای علائم اوتیسم در نوزاداناتیسم

راهنمای علائم اوتیسم در نوزادان

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۳۱ خرداد ۱۴۰۰

درمان اتیسم : کلید هر بیماری تشخیص و مداخله به موقع است و اوتیسم نیز در این خصوص تفاوتی ندارد.

نوزادانی که در طیف اوتیسم قرار می گیرند به طور معمول در مراحل اجتماعی ، مهارت های حرکتی و مهارت های کلامی خود با تاخیر روبرو می شوند و واکنش های عجیب و غریبی نسبت به موارد خاص از خود نشان می دهند. آرام کردن نوزادان اوتیسم ممکن است دشوار باشد و از نظر عکس العمل نسبت به شما و دیگران متفاوت به نظر می رسند.

هرچه زمان تشخیص زودتر باشد ، بهتر است. شما می توانید زندگی خود و فرزندتان را آماده و برنامه ریزی کنید تا او را تا آنجا که ممکن است به زندگی عادی هدایت کنید. بسیار مهم است که به مراحل مختلف رشد نوزاد دقت کنید.

بسیاری از کودکان اوتیسم در سنین اولیه علائمی از خود نشان می دهند. اما علائم آنها چیست؟

در اینجا راهنمای علائم اوتیسم در نوزادان ارائه شده است.

اوتیسم و نوزادان

تشخیص زودهنگام اوتیسم ممکن است گاهی اوقات دشوار باشد. اگرچه تشخیص اوتیسم می تواند بین سنین 18 تا 24 ماهگی انجام شود ، اما معمولاً تا سنین 4 تا 5 سالگی انجام نمی شود. این بدان معنا نیست که شما نمی توانید برخی از تفاوتهای غیر معمول را در کودک خود مشاهده کنید.

 

تشخیص اوتیسم در نوزادان

 

حتما مطالعه کنید :علائم و نشانه های اتیسم

به عنوان والدین ، تماشای نقاط عطف رشد کودک خود یک هدیه ویژه است. طیف وسیعی از عادات ، مهارت ها و کارها وجود دارند که کودک شما باید در یک سن خاص انجام دهد. اگرچه استثنائاتی نیز وجود دارد ، اما در بیشتر اوقات کودکان اوتیسم در چرخه رشد بسیار تأخیر دارند.

علائم اوتیسم در نوزادان

توجه به این نکته مهم است که هر نوزادی منحصر به فرد است و علائم یا رشد او متفاوت از آن است که در اینجا ذکر شده است . همیشه بهتر است با پزشک متخصص کودک خود مشورت کنید تا در مورد هر نوع عادت غیرعادی یا عجیب وغریبی که کودک شما نشان می دهد و می تواند نشانه ای از اوتیسم در نوزادان باشد ، صحبت کنید.

 

علائم اوتیسم در نوزادان

 

نوزاد تازه متولد شده تا 3 ماهه

در این محدوده سنی ، کودک شما باید با چشم چیزها را دنبال کند و با شما و افرادی که می بیند تماس چشمی برقرار کند. نوزادان همچنین در این سن شروع به لبخند زدن و صدا در آوردن می کنند و اشیاء را در دست خود می گیرند.

کسانی که ممکن است در طیف اوتیسم باشند غالبا از هر نوع تماس چشمی پرهیز می کنند و معمولاً لبخند نخواهند زد یا حالات چهره زیادی از خود نشان نمی دهند. کودکان اوتیستیک به احتمال زیاد در برابر صداها و صداهای بلند نیز واکنش نشان نخواهند داد ، برخلاف آنچه کودکان نروپاتی نشان می دهند.

اگر به اوتیسم مشکوک هستید ، حتی ممکن است متوجه شوید که کودک شما از چیزهای پارچه ای جدید مانند پتو ، لباس و ملافه مضطرب شود. اگر متوجه شدید کودک شما در تماس با بافت های جدید دست و پا می زند ، اوتیسم می تواند یک دلیل برای آن باشد.

3 ماه تا 7 ماه

در این سن ، کودک شما در هنگام بازی با شما باید شروع به خندیدن و لبخند زدن کند. بیشتر نوزادان نوروتیپی به بازی علاقه نشان می دهند و در طول بازی واکنش نشان می دهند. نوزادان اوتیستیک ، معمولاً در طول بازی لبخند نخواهند زد و واکنش نشان نمی دهند.

یکی دیگر از مراحل مهم رشد که ممکن است در نوزادان اوتیسم دیده نشود ، چرخش به سمت صداهایی است که می شنوند و همچنین کارهایی برای جلب توجه شما انجام می دهند. اگر صدایی از سمت چپ آنها شنیده شود ، باید سر و چشم خود را بچرخانند تا ببینند که صدا از کجاست.

نوزادان معمولی نسبت به افراد جدید کنجکاو می شوند و به آنها خیره می شوند و می خواهند از طریق تمام حواس خود جهان را کشف کنند. نوزادان در حال رشد از طریق لمس و قرار دادن چیزها در دهان خود از تجربه حس بافت های جدید طفره نمی روند. نوزادان غیر معمولی از تجربه های جدید یا ملاقات با افراد خوشحال نخواهند شد.

حتما مطالعه کنید :آیا ارتباطی بین سونوگرافی بارداری و اتیسم وجود دارد؟

7 ماه تا 12 ماه

در طول این مرحله ، کودک شما باید وقتی او را صدا می کنید به شما پاسخ دهد. همچنین باید چهار دست و پا رفتن و صحبت کردن خود را با استفاده از تک کلمات شروع کنند. کودکان غیر عادی در گفتار و مهارت حرکتی و رشدی بسیار تأخیر دارند.

همچنین ممکن است متوجه شوید که کودک شما در واکنش های خود کمی سرد است زیرا کودکان اوتیسم به طور معمول نمی توانند حالات اجتماعی را به درستی تفسیر کنند و رفتار آنها به اندازه کودکان نوروتیپی دوستانه نیست. گاهی اوقات ، کودکان اوتیسم حتی ممکن است دوست نداشته باشند کسی آنها را در آغوش بگیرد ، بغل کند یا لمس کند و وقتی مجبور به این کار شوند ، کلافه می شوند یا واکنش نشان می دهند.

اگر به اوتیسم مشکوک هستید چه کاری باید انجام دهید

در مرحله اول ، خود و مهارت های والدین خود را سرزنش نکنید. هنوز هم در این که چه عواملی باعث ایجاد اوتیسم در کودکان می شود تحقیق و بحث است. اما این موضوع هیچ ارتباطی با میزان خوب بودن والدین با فرزندتان ندارد.

در مرحله دوم ، ممکن است برای تأیید شک خود با تعیین وقت قبلی در یک مرکز ارزیابی رشد ، از یک متخصص پزشکی مشاوره بگیرید. لیستی از تفاوت های مختلفی که در کودک خود مشاهده می کنید و آن را غیرعادی می دانید ، تهیه کنید تا چیزی را که می تواند به یک تشخیص بالقوه کمک کند ، از دست ندهید.

همانطور که قبلاً گفته شد ، مداخله زودهنگام در کمک به کودک شما جهت ایجاد مهارت های مقابله ای با اوتیسم و همچنین کمک به خانواده در ایجاد محیطی که از کودک حمایت کند ، بسیار مهم است. گاهی اوقات بسته به شدت علائم ، مداخله حتی می تواند برخی از عادت ها را معکوس کرده و به آنها اجازه دهد که یک زندگی عادی داشته باشند.

 

اگر به اوتیسم مشکوک هستید چه کاری باید انجام دهید

 

در هر صورت ، اعلام رفتار غیرطبیعی به پزشک برای تشخیص هرگونه بیماری مشکوک ، امری کلیدی است. بهتر است بیش از حد هشیار باشید و تا حد ممکن سوال بپرسید تا اینکه منتظر بمانید و ببینید که چه می شود و به طور بالقوه مداخله زودهنگام را از دست بدهید.

اگر به علائم اوتیسم در نوزادان مشکوک هستید

در طول رشد کودک ، داشتن یک دفترچه یادداشت برای یادداشت کردن رویدادها ، نقاط عطف و موارد غیرمعمولی که ممکن است در طول رشد کودک مشاهده کنید، بسیار مفید است. این یک روش عالی هم برای ثبت خاطره و هم هر مسئله احتمالی است که یک متخصص ممکن است بخواهد بررسی کند.

اگر تمام علائم اوتیسم در نوزادان را خوانده اید و احتمال می دهید فرزند شما نیاز به ارزیابی دارد ، برای رزرو نوبت با ما تماس بگیرید.

برای دریافت مشاوره رایگان برای درمان اتیسم و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما می باشد.

 


منبع محتوا : autismdfw
اشتراک

مطالب مشابه

تست و تشخیص اتیسم در کودکان

تست و تشخیص اتیسم در کودکان

یکی از راه های تشخیص اوتیسم ، معاینه کامل جسمی و عصبی است. ارزیابی همچنین ممکن است با ابزارهای غربالگری نیز همراه باشد. هیچ تست واحدی نمی تواند اوتیسم را تشخیص دهد. در عوض ، ترکیبی از ابزارهای زیادی برای تشخیص اوتیسم لازم است.

 5 تمرین ورزشی مهم برای کودکان مبتلا به اتیسم

5 تمرین ورزشی مهم برای کودکان مبتلا به اتیسم

ورزش نه تنها به كودكان مبتلا به اتیسم كمك می كند كه فعالیت بهتری در محیط داشته باشند ، بلكه به كاهش وزن نیز كمك می كنند و منجر به سلامتی كلی می شوند

7 نکته تخصصی برای زمانی که برای کودک شما تشخیص اتیسم داده شده است

7 نکته تخصصی برای زمانی که برای کودک شما تشخیص اتیسم داده شده است

تشخیص اتیسم برای فرزند شما می تواند یک اتفاق تغییر دهنده زندگی برای شما و کل خانواده باشد ، اما شما در این امر تنها نیستید. در اینجا نکاتی از مشاور آموزشی آدام سوفرین در مورد اینکه چه کاری باید انجام دهید وجود دارد .

چالش زندگی روزمره مبتلایان به اتیسم در دوران کرونا و Covid-19

چالش زندگی روزمره مبتلایان به اتیسم در دوران کرونا و Covid-19

در حال حاضر ، افراد مبتلا به اتیسم در اثر تغییراتی که شیوع کرونا ( COVID-19) ایجاد کرده است ، دچا ر چالش های فراوانی در زندگی روزمره شده اند.

اتیسم غیر کلامی

اتیسم غیر کلامی

برخی از افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است اصلاً صحبت نکنند. در حقیقت ، حدود 40 درصد کودکان مبتلا به ASD غیرکلامی هستند.برای آگاهی از این مشکل و چگونگی بهبود ارتباط ، به خواندن این متن ادامه دهید.

اتیسم با عملکرد بالا چیست ؟

اتیسم با عملکرد بالا چیست ؟

اوتیسم با عملکرد بالا یک تشخیص پزشکی رسمی نیست. این اصطلاح اغلب برای اشاره به افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم استفاده می شود که بدون کمک زیادی می خوانند ، می نویسند ، صحبت می کنند و مهارت های زندگی را مدیریت می کنند.

علائم اتیسم در نوجوانان چه هستند ؟

علائم اتیسم در نوجوانان چه هستند ؟

میخواهیم بررسی می کنیم علائم رایج اتیسم در نوجوانان چیست ، اینکه اگر شما یا کودک نوجوان خود مبتلا به اتیسم هستید ، چه کاری می توانید انجام دهید و اگر نگران هستید که اوتیسم زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد یا مختل کند ، چه کاری می توانید انجام دهید.

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

لالی انتخابی (mutism) یا سکوت پیشگی عمدتاً یك اختلال اضطراب در دوران كودكی است كه وقتی تشخیص داده می شود که كودك در بعضی از شرایط اصلا صحبت نمی كند اما در موقعیت های دیگر راحت صحبت می كند.

عوارض اتیسم

عوارض اتیسم

اختلال طیف اتیسم (ASD) می تواند مهارت های ارتباطی و اجتماعی شما را به درجات مختلف مختل کند. این عوارض بستگی به این دارد که اتیسم شما در چه قسمتی از طیف شدت قرار گرفته است.

قدرت حیوانات خانگی: حیوانات می توانند به اجتماعی شدن کودکان اتیسم کمک کنند

قدرت حیوانات خانگی: حیوانات می توانند به اجتماعی شدن کودکان اتیسم کمک کنند

محققان استرالیایی دریافته اند كه كودكان مبتلا به اتیسم برخلاف بازی با اسباب بازی ها هنگام بازی با حیوانات بیشتر اجتماعی می شوند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. یاسمنیاسمن
    0

    سلام ، خواهرزاده من ۲۱ ماه داره. به صداها واکنش نشون میده، چیزهای جدید رو دلش می خواد لمس کنه و بازی کنی باهاشون. هر کلمه ای که میگم رو سریع تکرار می کنه و یاد میگیره، دوست داره وقتش رو با ماها بگذرونه اما مشکل اینه که از لمس شدن خوشش نمیاد. وقتی بغلش می کنیم نمیذاره و سریع واکنش نشون میده. آیا لازمه پیگیری کنیم؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام اگه کودک شما به لحاظ مهارت های درکی و شناختی نظیر تقلید کردن اشاره کردن، درک و شناخت اندام ها و محیط و دستور پذیری و بخصوص ارتباط و تعامل اجتماعی مشکلی ندارد، جای نگرانی وجود ندارد.

  2. فریدهفریده
    1

    سلام من یک دختر هشت ماهه دارم خیلی تماس چشمی برقرار نمیکنه وقتی بغلش میکنم و جلوی خودم میگیرمش سرش پایینه و با یقه یا دکمه ی من ور میره اما وقتی روی زمینه قشنگ منو میبینه دست و پا میزنه و میخنده، بازی دالی موشه رو دوست داره و میخنده ، ب اسم خودش تقریبا واکنش نمیده شاید یک درصد از صد در صد ب اسم واکنش میده. ب روشنایی و بالا زیاد نگاه میکنه ب پنجره خیره میشه دیگه ب صدای بلند واکنش میده و می ترسه. وقتی بغل غریبه میره اولش گریه میکنه

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام تو این سن ما حق نداریم به کودک برچسب اختلال بزنیم اما این مواردی که بیان کردین بسیار مهم است و نیاز به بررسی و راهکار دادن جهت رفع مشکل داره. حتما با کلینیک تماس بگیرین

  3. مهنازمهناز
    1

    سلام.نوزاد پسر چهار ماهه دارم..همیشه از تولدش دقتی دستاش رو میاره بالا لرزش زیادی در دستاش هست و بصورت غیرعادی یه لرزش همیشگی در دستاش هست.اکثرا هم کف دستاش و پاهاش عرق کرده.به گرما هم حساسه و تو محیط گرم گریه میکنه.به بازی واکنش نشون میده و باچشماش همیشه دنبال میکنه.حتی تلوزیون رو نگاه میکنه .اصولا خنده رو هست و وقتی باهاش بازی میکنیم میخنده. آیا نیاز به بررسی داره؟چون لرزش دستاش منو میترسونه

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام خدا قوت در چهارماهکی لرزش دستا تا حدی طبیعی می باشد. با توجه به بقیه مواردی که گفتین فعلا جای نگرانی وجود ندارد.

  4. شادی اصلانپورشادی اصلانپور
    0

    سلام وقت بخیر دختر من ۱۰ ماهشه گشاید در روز ۴ یا ۵ بار سرشو اینور و اونور تکون بده گاهی بغلم‌ میمونه و باهلم بازی میکنه میخنده ارتباط چشمی میگیره و گاهی هم بغلم نمیمونه موقع خواب اصلا تو بغلم نمیخوابه و باید غلط بزنه و ازاد باشه جاش اما هم چند قدم بلد راه بره هم چهار دست و پا میره هم چند کلمه بلده حرف بزنه میرقصه و میخنده سریع هم هرکاری میکنم یاد میگیره احتیاجی هست ب خاطر تکون سرش ببرمش برای ارزیابی؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام خدا قوت با توجه به سن کودک شما و علائم و مشاهداتی که بیان می کنید فعلا نیازی به بررسی ندارد.

  5. زهرا میرزاخانیزهرا میرزاخانی
    0

    سلام وقت بخیر نوزاد 40 روزه ای که از لمس شدن خوشش نمیاد اوتیسم داره ؟ یا یک چیز عادیه

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام وقت بخیر. با توجه به سن کودک و مشکلات حسی که در تمامی کودکان وجود دارد در این سن طبیعی می باشد

سوال خود را از ما بپرسید