کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
آیا اوتیسم است؟ ویژگی های چهره کودکان اوتیسم که می تواند نشان دهنده این اختلال باشداتیسم

آیا اوتیسم است؟ ویژگی های چهره کودکان اوتیسم که می تواند نشان دهنده این اختلال باشد

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۲۴ مرداد ۱۴۰۰

کودکان مبتلا به اوتیسم چه تفاوتی با کودکان بدون این اختلال دارند؟ رفتارهای اجتماعی ، بیشتر مواردی مانند اجتناب از برقراری ارتباط چشمی یا نادیده گرفتن لحن صدا. اما تحقیقات اخیر تفاوت ظریف تری را روشن کرده است :ویژگی های صورت . دانشمندان دانشگاه میسوری دریافتند که کودکان مبتلا به اوتیسم دارای ویژگی های خاصی در چهره هستند که آنها را از سایر کودکان متمایز می کند. در تصویر بالا مطالعه پروفسور آناتومی دکتر کریستینا آلدریج بر روی چهره را می بینیم که از 17 نقطه برای محاسبه ویژگی های صورت استفاده کرده است.

این ویژگی های متمایز کننده چه چیزهایی هستند؟

بر اساس مطالعه ای که در Molecular Autism منتشر شد ، پسران مبتلا به اوتیسم دارای ساختار چهره متمایزی نسبت به کودکان با رشد معمولی هستند. بر اساس سیستم تصویربرداری سه بعدی صورت که در مطالعه مورد استفاده قرار گرفته است ، به طور خاص ، پسران مبتلا به اوتیسم دارای صورت و دهان پهن تر ، بینی صاف تر ، گونه های باریک تر و فیلتروم -شکاف بین لب و بینی- کوتاه تری در مقایسه با گروه شاهد هستند. به گفته محققان ، این ویژگی های متمایز کننده نشان می دهد که برخی از فرایندهای جنینی که باعث ایجاد ویژگی های صورت می شوند ، در حین رشد دچار اختلال می شوند.

شرکت کنندگان در این مطالعه همه 8 تا 12 سال سن داشتند ، محدوده سنی که در آن صورت نسبتاً بالغ است ، اما هنوز تحت تأثیر تغییرات هورمونی بلوغ قرار نگرفته است.

محققان از سیستم تصویربرداری موسوم به 3DMD برای ترسیم 17 «نقطه» یا مختصات روی صورت 64 پسر مبتلا به اوتیسم و 40 کودک معمولی استفاده کردند. آنها سپس فاصله بین چندین مورد از این مختصات ها را اندازه گیری کردند.

 

 پسران مبتلا به اوتیسم

 

به گفته محققان ، پسران مبتلا به اوتیسم که دارای مشخص ترین چهره ها هستند ، در دو گروه با علائم بسیار متفاوت اوتیسم قرار می گیرند.

پسران یک گروه معمولاً دهانی پهن دارند که با فاصله کوتاهی بین بالای دهان و پایین چشم ترکیب می شود. آنها همچنین علائم شدید اوتیسم از جمله اختلال زبان ، ناتوانی ذهنی و تشنج را نشان می دهند.

در مقابل ، پسرانی که در گروه دوم هستند دارای ناحیه بالای صورت و پیشانی پهن و فیلتروم کوتاه هستند. به احتمال زیاد آنها با سندرم آسپرگر تشخیص داده می شوند و در مقایسه با گروه اول ، اختلالات شناختی و مشکلات زبانی کمتری دارند.

جودیت مایلز ، سرپرست تیم تحقیق می گوید: "من به عنوان یک متخصص ژنتیک بالینی همیشه تحت تأثیر الگوی خاص صورت کودکان مبتلا به اوتیسم قرار داشتم ." اما پس از کار بر روی 3DMD (که توسط جراحان پلاستیک استفاده می شد ) بود که تفاوت های اندازه گیری شده بین پسران مبتلا به اوتیسم و افراد دیگر مشخص شد.

او می گوید این تفاوتها تقریباً به طور حتم منعکس کننده فرآیندهای نهفته رشد عصبی است. "دلیل توجه به چهره این است که تفاوت ها در مغز را منعکس می کند."

حتما مطالعه کنید : موسیقی درمانی در درمان اوتیسم

 

تاثیرات گروه

مطالعات نشان داده است که کودکان مبتلا به اوتیسم بیش از افراد معمول دارای اختلال دیسمورفولوژی یا ویژگی های بدنی غیر معمول در سر و جمجمه هستند.

مطالعات مربوط به بدشکلی صورت در اوتیسم به طور کلی بر مشاهده یا استفاده از ابزارهایی مانند کالیپرها برای مشخص کردن ویژگی های خاص صورت متکی بوده است.

3DMD از چندین دوربین دیجیتال برای ثبت تصویر 360 درجه از سر استفاده می کند. الگوریتم ها تصاویر را با هم ادغام می کنند تا یک تصویر سه بعدی تولید کنند که با استفاده از نرم افزارهای خاصی تجزیه و تحلیل می شود.

کریستینا آلدریج ، استادیار آسیب شناسی و علوم تشریحی در دانشگاه میسوری می گوید نتایج آن بسیار دقیق تر از اندازه گیری های دستی است.

"ما در مورد بچه هایی صحبت نمی کنیم که شما آنها را در خیابان به عنوان متفاوت در نظر می گیرید. آلدریج می گوید: اینها تفاوت های ظریفی هستند که به طور سیستماتیک [در محدوده] 2 تا 5 میلی متر هستند. "که فوق العاده دقیق هستند." او از 3DMD برای ارزیابی دیسمورفولوژی صورت در کودکان مبتلا به نقایص مادرزادی استفاده کرده است.

دویچ از همین فناوری در تحقیقات خود استفاده کرده است. با این حال ، او هشدار می دهد که اندازه نمونه در مطالعه ممکن است به اندازه کافی بزرگ نباشد تا نتایج قابل اعتمادی تولید کند.

او اضافه می کند: "همچنین مهم است که از انجام آزمون های آماری زیاد بدون اصلاحات مناسب جلوگیری کنیم." "در غیر این صورت تفاوت هایی که قابل توجه گزارش شده اند ممکن است تنها از طریق شانس ایجاد شوند."

محققان معمولاً از فرمول های ریاضی برای اصلاح ارتباطات تصادفی استفاده می کنند. مایلز از الگوریتم تجزیه خوشه ای استفاده کرد ، که موارد مشابه را از مجموعه داده های بزرگ جمع آوری می کند.
او می گوید با استفاده از ویژگی های تشخیص اوتیسم ، ضریب هوشی (IQ) ، علائم پزشکی و سایر اقدامات ، "آنچه ما دریافتیم این است که این دو زیر گروه واقعاً از نظر بالینی مجزا هستند."

این یافته ها با نتایج محققانی که دیسمورفولوژی در اوتیسم را با استفاده از راه های ساده تری نسبت به 3DMD مطالعه کرده اند ، صدق می کند.

 

تحقیقات درباره چهره افراد مبتلا به اوتیسم

 

در دانشگاه میسوری محققان از یک سیستم دوربین استفاده کردند که به طور همزمان چهار تصویر ثبت می کرد تا یک مدل سه بعدی از هر کودک ایجاد کند.

 

 بالای صورت کودکان مبتلا به اوتیسم به طور غیر معمولی پهن است

 

این مطالعه نشان داد که بالای صورت کودکان مبتلا به اوتیسم به طور غیر معمولی پهن است ، از جمله چشم های پهن. همچنین ناحیه میانی صورت آنها کوتاه تر است از ، از جمله گونه ها و بینی.

 

کودکان مبتلا به اوتیسم دارای دهان و فیلتروم (شیار زیر بینی و بالای لب) بزرگتر یا پهن تری هستند.

 

کودکان مبتلا به اوتیسم دارای دهان و فیلتروم (شیار زیر بینی و بالای لب) بزرگتر یا پهن تری هستند.

حتما مطالعه کنید : با علائم اوتیسم شدید آشنا شوید

 

دارای چشمان پهن و پیشانی بزرگ است.

 

این عکس از یک پسر جوان مبتلا به اوتیسم است که در این مطالعه استفاده نشده است. اما دکتر آلدریج خاطرنشان می کند که دارای چشمان پهن و پیشانی بزرگ است.

حتما مطالعه کنید : چاقی کودکان اوتیسم، علت چیست؟

 

 

 این دختر کوچک، ناحیه میانی صورت کوتاهتری را در ناحیه بین چشم ها و لب بالا نشان می دهد.

 

دکتر آلدریج می گوید این دختر کوچک، ناحیه میانی صورت کوتاهتری را در ناحیه بین چشم ها و لب بالا نشان می دهد.

 

 پسر دارای دهان و پیشانی پهن تری است

 

دکتر آلدریج می گوید این پسر دارای دهان و پیشانی پهن تری است که مشخصه پسران مبتلا به اوتیسم است.

 

 این پسر کوچک پیشانی پهن و ناحیه میانی صورت کوچکتری دارد.

 

دکتر آلدریج می گوید این پسر کوچک پیشانی پهن و ناحیه میانی صورت کوچکتری دارد.

 

این پسر بچه پیشانی و چشمانی پهن دارد.

 

دکتر آلدریج می گوید این پسر بچه پیشانی و چشمانی پهن دارد.

 

این پسر مبتلا به اوتیسم است

 

حتما مطالعه کنید : آیا کودک من می تواند از اوتیسم پیشی بگیرد ؟

این پسر مبتلا به اوتیسم است ، اما دکتر آلدریج می گوید با حالت خنده دار صورت و زاویه ای که این عکس در آن گرفته شده است ، به سختی می توان تشخیص داد که او دارای ویژگی های متمایز کننده چهره است. این شاهدی است بر اینکه در حالی که کودکان مبتلا به اوتیسم دارای ویژگی های چهره مشابهی هستند ، اما از نظر ظاهری تفاوت فاحشی با کودکان بدون این اختلال ندارند.

برای دریافت مشاوره رایگان برای درمان اتیسم و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما می باشد.

 


منبع محتوا : cbsnews
اشتراک

مطالب مشابه

تست و تشخیص اتیسم در کودکان

تست و تشخیص اتیسم در کودکان

یکی از راه های تشخیص اوتیسم ، معاینه کامل جسمی و عصبی است. ارزیابی همچنین ممکن است با ابزارهای غربالگری نیز همراه باشد. هیچ تست واحدی نمی تواند اوتیسم را تشخیص دهد. در عوض ، ترکیبی از ابزارهای زیادی برای تشخیص اوتیسم لازم است.

 5 تمرین ورزشی مهم برای کودکان مبتلا به اتیسم

5 تمرین ورزشی مهم برای کودکان مبتلا به اتیسم

ورزش نه تنها به كودكان مبتلا به اتیسم كمك می كند كه فعالیت بهتری در محیط داشته باشند ، بلكه به كاهش وزن نیز كمك می كنند و منجر به سلامتی كلی می شوند

7 نکته تخصصی برای زمانی که برای کودک شما تشخیص اتیسم داده شده است

7 نکته تخصصی برای زمانی که برای کودک شما تشخیص اتیسم داده شده است

تشخیص اتیسم برای فرزند شما می تواند یک اتفاق تغییر دهنده زندگی برای شما و کل خانواده باشد ، اما شما در این امر تنها نیستید. در اینجا نکاتی از مشاور آموزشی آدام سوفرین در مورد اینکه چه کاری باید انجام دهید وجود دارد .

چالش زندگی روزمره مبتلایان به اتیسم در دوران کرونا و Covid-19

چالش زندگی روزمره مبتلایان به اتیسم در دوران کرونا و Covid-19

در حال حاضر ، افراد مبتلا به اتیسم در اثر تغییراتی که شیوع کرونا ( COVID-19) ایجاد کرده است ، دچا ر چالش های فراوانی در زندگی روزمره شده اند.

اتیسم غیر کلامی

اتیسم غیر کلامی

برخی از افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است اصلاً صحبت نکنند. در حقیقت ، حدود 40 درصد کودکان مبتلا به ASD غیرکلامی هستند.برای آگاهی از این مشکل و چگونگی بهبود ارتباط ، به خواندن این متن ادامه دهید.

اتیسم با عملکرد بالا چیست ؟

اتیسم با عملکرد بالا چیست ؟

اوتیسم با عملکرد بالا یک تشخیص پزشکی رسمی نیست. این اصطلاح اغلب برای اشاره به افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم استفاده می شود که بدون کمک زیادی می خوانند ، می نویسند ، صحبت می کنند و مهارت های زندگی را مدیریت می کنند.

علائم اتیسم در نوجوانان چه هستند ؟

علائم اتیسم در نوجوانان چه هستند ؟

میخواهیم بررسی می کنیم علائم رایج اتیسم در نوجوانان چیست ، اینکه اگر شما یا کودک نوجوان خود مبتلا به اتیسم هستید ، چه کاری می توانید انجام دهید و اگر نگران هستید که اوتیسم زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد یا مختل کند ، چه کاری می توانید انجام دهید.

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

لالی انتخابی (mutism) یا سکوت پیشگی عمدتاً یك اختلال اضطراب در دوران كودكی است كه وقتی تشخیص داده می شود که كودك در بعضی از شرایط اصلا صحبت نمی كند اما در موقعیت های دیگر راحت صحبت می كند.

عوارض اتیسم

عوارض اتیسم

اختلال طیف اتیسم (ASD) می تواند مهارت های ارتباطی و اجتماعی شما را به درجات مختلف مختل کند. این عوارض بستگی به این دارد که اتیسم شما در چه قسمتی از طیف شدت قرار گرفته است.

قدرت حیوانات خانگی: حیوانات می توانند به اجتماعی شدن کودکان اتیسم کمک کنند

قدرت حیوانات خانگی: حیوانات می توانند به اجتماعی شدن کودکان اتیسم کمک کنند

محققان استرالیایی دریافته اند كه كودكان مبتلا به اتیسم برخلاف بازی با اسباب بازی ها هنگام بازی با حیوانات بیشتر اجتماعی می شوند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. سارا موسویسارا موسوی
    0

    باسلام موسوی هستم یه پسر سه سال و هشت ماهه دارم که چند مورد از علایم اوتیسم رو داره 1-بعضی موقع ها تو جمله بندیش جای فعل وفاعل رو عوض میکنه2-تو حالت عادی سرشو تکون میده ویه جیغ بلند میکشه البته در بعضی مواقع نه همیشه قبلاخیلی بیشتر بود ولی الان خیلی کمتر شده شاید در هفته یکی دوبار انجام بده3-بین اسباب بازیهاش علاقه زیادی به ماشین داره و قتی باماشینهاش بازی میکنه بعدش چرخاشون رو در میاره با چرخ ماشینای دیگش عوض میکنه4-وبه پتوی نوزادیش خیلی علاقه داره یعنی هروقت ببیندش میگیرش تو بغل5- گاز میگیره البته فقط منو پدرش وخواهرشو ووسایل واسباب بازی هاشو ولی ارتباط اجتماعیش خوبه بابچه های دیگه زودارتباط برقرار میکنه ارتباط چشمیش هم خوبه مشکلی نداره وقتی صداش میزنم میگه بله مامان احساسات رو میفهمه وقتی میخندم میخنده و وقتی گریه میکنم بغض میکنه بعضی موقعه ها دستش رو میذاره در گوشش وحرف میزنه وانمود میکنه که داره باگوشی حرف میزنه یا یه چوب میگیره دستش میگه این تفنگه یا سوار بالش میشه میگه اسبه خطر رو هم به نسبت میدونه مثلا تو خیابون دستم رو میگیره یا نزدیک لبه تراس نمیشه حالا واقعا نگرانم که پسرم اوتیسمیه یا نه

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      4

      سلام برای تشخیص اتیسم، بهتر است کودک بطور بالینی مشاهده و عملکردهای کودک در محیط بررسی شود. آنچه که در کودکان دارای اتیسم مختل شده ارتباط و تعاملات اجتماعی این کودکان می باشد. بنابراین بهتر به کلینیک مراجعه کنید، کودک بالینی بررسی شود و در صورت لزوم ارجاعات داده شود. شما می توانید در کلینیک رسش وضعیت کودک خود را باحاظ رشدی دقیق بررسی کنید.برای ارتباطات بیشتر با شماره های ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲ و ۰۹۳۶۲۰

  2. طیبه ایزدخواهطیبه ایزدخواه
    1

    سلام پسرمن الان سه سالشه اماحرف نمیزنه امامنظورشوبمامیرسونه واشاره میکنه.روابط اجتماعیش خوبه بابچه هابتزی میکنه.چهره غریبه واشناروتشخیص میده اماادم ریلکس وبی تفاوتیه.بعضی وقتهااصلابراش مهم نیست که چه اتفاقی اطرافش میوفته مثلاتوی پارک اصلاحواسش به تاب نیست یاماشین توی خیابون.ایااوتیسم داره یانه؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      3

      سلام خدا قوت پسر شما باید به لحاظ مهارت های زبانی و مهارت های ارتباطی متناسب با سن بررسی شود. ممکن است علت عدم تکلم پسر شما اپراکسی گفتار باشد، بنابراین براحتی نمی توان به هر کودکی برچسب اختلال اتیسم زد. نیاز به ارزیابی رسمی و انجام تست های رسمی و غیر رسمی دارد. لطفا برای بررسی کودک خود با کلینیک تماس بگیرید

  3. محدثهمحدثه
    1

    باسلام، دختر من ۴ ساله هست تا دو سال و نه ماهگی که برادرش به دنبا بیاد حدود ۶۰_۷۰ کلمه رو میگفت بععد از به دنبا اومدن برادرش به یکباره شروع به صحبت کرد و همه چیز رو میگه، درحدی که با همسن و سالاش از نظر گفتار یکیه، شاید جلوتر هم باشه چون خیلی واضح صحبت میکنه، درمورد پرخاشگری و لجبازی میشه گفت از اول لیش از اندازه پرخاشگر و لجباز بود، درحدی که تا چیزی رو که میخواد به دست نیاره دست بردار نیست، اما اگر باهاش خیلییییی خوب برخورد بشه و هی قربون صدقه اش بری پرخاشگریش کمتر مبشه ولی فراموش نمیکنه چی میخواست مدام به شکلهای مختلف میگه میخوام، برام بخر، یا اینکه میخوام چیزی رو بهش آموزش بدم اینقدر بازیگوشه که اصلا گوش نمیده ولی اگه توی تلویزیون یا گوشی خودش ببینه سریع یاد میگیره، اعداد از ۱ تا ده رو حفظه، همه ی حیوانات رومیشناسه ولی مثلا تلاش میکنم رنگ ها رم بهش یاد بدم بازیگوشی میکنه، اصلا گوش نمیده چی میگم، مگه اینکه خودش بخواد یاد بگیره، به نظر شما اینا علایم اوتیسمه؟؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام اختلالات رفتاری به تنهایی نمی تواند علامت اتیسم باشد اما وجود این مشکلات رفتاری در کنار سایر مشکلات می تواند مدرک و شواهدی بر اتیسم باشد. بنابراین لازم های کودک شما به لحاظ سطوح کاربردشناسی زبان، مهارت های ارتباطی و تعاملات اجتماعی توجه و تمرکز و ...بررسی شود. لطفا سریع تر برای پیگیری اقدام کنید

  4. الهه عزیزیالهه عزیزی
    0

    باسلام،بنده مادرِپسری سه ساله هستم ک حرف نمیزنه وخیلی منو نگران کرده،براش وقت گرفتم ببرم گفتاردرمانی اما تومطب وکلینیک اصلا نمیمونه گریه میکنه وسعی داره فرارکنه من نمیدونم بایدچیکارکنم،ب شدت ب من وپدرش وابستس،لطفا راهنماییم کنید سپاس

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام، اینکه کودک در ۳ سالگی اصلا صحبت نمیکند نیاز به برسی تخصصی دارد.اما برای گریه جای نگرانی ندارد، چون اکثر کودکان در بدو ورود گریه دارند و بعد از ۳ جلسه با تکنیک های بازی درمانی و اموزش های ویژه کودک به محیط عادت کرده و محیط برای کودک خوشایند خواهد شد، بنابراین استرس نداشته باشید، صبور باشید و سریعا توانبخشی را شروع کنید

سوال خود را از ما بپرسید