کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
مشکلات خوردن در بیماری پارکینسون: علل و درمان هااختلالات حرکتی

مشکلات خوردن در بیماری پارکینسون: علل و درمان ها

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۰۵ اردیبهشت ۱۴۰۰

بسیاری از افراد مبتلا به بیماری پارکینسون بلع سختی دارند زیرا کنترل عضلات دهان و گلویشان را از دست می دهند. در نتیجه ، جویدن و خوردن غذاهای جامد می تواند برای آنها دشوار باشد.

اگر به بیماری پارکینسون مبتلا هستید و بلعیدن برای شما دشوار است ، بیشتر احتمال آسپیراسیون (استنشاق مایعات یا محتوای معده در ریه ها) و ذات الریه برای شما وجود دارد. برای برخی افراد، تکنیک های خاص بلعیدن برای رفع این مشکلات کافی است. در حالی که دیگران باید رژیم غذایی خود را تغییر دهند.

تشخیص

اگر به بیماری پارکینسون مبتلا هستید و در بلعیدن مشکل دارید ، با پزشک خود صحبت کنید. او شما را به یک آسیب شناس گفتار ارجاع می دهد که می تواند نحوه بلع شما را از نزدیک بررسی و احتمال مشکل آسپیراسیون را بررسی کند.

مطالعه کنید: گفتاردرمانی مشکلات گفتاری و بلع در پارکینسون

ممکن است برای تست نحوه بلعیدن شما ، پزشکان در حین خوردن مواد غذایی و مایعات با قوام مختلف ، عمل بلع شما را با اشعه ایکس بررسی کنند.

چگونه می توان جویدن و بلع را آسان تر کرد؟

نحوه نشستن ، غذاهایی که می خورید و نحوه خوردن می تواند بر توانایی بلعیدن شما تأثیر بگذارد. برای استفاده از حالت قرارگیری بدن جهت آسان کردن عمل جویدن و بلعیدن ، می توانید:

  • به صورت قائم و با زاویه 90 درجه بنشینید.
  • سر خود را کمی به سمت جلو متمایل کنید.
  • بعد از خوردن یک وعده غذایی به مدت 15-20 دقیقه در حالت نشسته یا ایستاده بمانید.

هنگام غذا خوردن:

  • حواس پرتی کمتری داشته باشید.
  • روی خوردن و آشامیدن متمرکز باشید.
  • با غذا در دهان صحبت نکنید.
  • آرام غذا بخورید.
  • غذای خود را به قطعات کوچک برش دهید ، و آن را کاملا بجوید.
  • سعی نکنید بیش از نصف قاشق چای خوری در یک نوبت بخورید.
  • به خاطر داشته باشید که ممکن است لازم باشد هر لقمه یا جرعه را دو یا سه بار قورت دهید.
  • اگر غذا یا مایعات در گلوی شما گیر کرد ، به آرامی سرفه کنید یا گلو را پاک کنید و قبل از اینکه نفس بکشید ، دوباره ببلعید. اگر لازم بود این کار را دوباره انجام دهید.
  • روی بلعیدن مرتب، تمرکز کنید.

اگر بزاق کافی تولید نمی کنید:

  • به مقدار زیاد مایعات بنوشید.
  • هر چند وقت یک بار تکه های یخ ، یخ لیمو یا آب با طعم لیمو را بخورید تا بزاق شما بیشتر شود. این کار به شما کمک می کند تا بیشتر بتوانید قورت دهید.

اگر جویدن دشوار یا خسته کننده است:

  • خوردن غذاهایی که باید جویده شوند را کاهش داده یا متوقف کنید و چیزهای نرم بیشتری بخورید.
  • غذای خود را در مخلوط کن پوره کنید.
  • اگر مایعات رقیق باعث سرفه شما می شوند ، آنها را با یک ماده غلیظ کننده (آسیب شناس گفتار می تواند یک مورد را توصیه کند.) ، غلیظ کنید. همچنین می توانید از مایعات غلیظ به جای مایعات رقیق ، مانند شهد به جای آب میوه و سوپ خامه به جای سوپ های های ساده استفاده کنید.

اگر ریزش آب دهان دارید.

هنگامی که کمتر قورت می دهید ، بزاق می تواند در دهان شما جمع می شود و باعث آبریزش دهان شما شود. اگر این حالت برای شما اتفاق می افتد ، با پزشک خود صحبت کنید. آنها می توانند درمان ها یا داروهایی را پیشنهاد دهند که به بهتر شدن اوضاع کمک کند.

وقتی دارو مصرف می کنید

در بیشتر موارد ، می توانید قرص های خود را خرد کرده و نوشیدنی یا پودینگ مخلوط کنید. اما خرد کردن برخی از داروها ، مانند Sinemet CR ، می تواند بر عملکرد داروها تأثیر بگذارد. برخی از داروها را هرگز نباید له کرد. از داروساز خود بپرسید کدام دارو را می توانید خرد کرده و کدام یک را می توانید به صورت مایع دریافت کنید.

برای دریافت مشاوره رایگان برای درمان بیماری پارکینسون و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما می باشد.

 

 

منبع محتوا : Webmed
اشتراک

مطالب مشابه

ریز نوشتن و سایر نشانه های اولیه پارکینسون

ریز نوشتن و سایر نشانه های اولیه پارکینسون

علائم اولیه بیماری پارکینسون ممکن است شناسایی نشوند به خصوص اگر گاهاً اتفاق بیفتند. اگر علائم تکرار شونده ای را مشاهده می کنید حتما به پزشک مراجعه کنید.

درمان های خانگی برای سندرم پای بی قرار

درمان های خانگی برای سندرم پای بی قرار

علائم سندرم پای بی قرار برای هر فردی می تواند در طول و شدت مشکل متفاوت باشد. برخی از افراد علائم خفیف را به طور متناوب تجربه می کنند ، در حالی که برخی دیگر در هر بار علائم شدیدتری دارند. مهم نیست که میزان درد شما چقدر است ، برخی از درمان های خانگی وجود دارند که می توانند برای مدیریت وضعیتتان به شما کمک کنند.

5 مرحله بیماری پارکینسون

5 مرحله بیماری پارکینسون

بیماری پارکینسون (پارکینسونیسم) با وجود برخی علائم قابل تشخیص است. این علائم شامل لرزش یا تکان های غیرقابل کنترل ، عدم هماهنگی و مشکلات گفتاری است. با این حال ، علائم متفاوت هستند و ممکن است با پیشرفت بیماری بدتر شوند.

تفاوت دیس پراکسی با سایر تأخیرهای رشد در کودکان

تفاوت دیس پراکسی با سایر تأخیرهای رشد در کودکان

دیس پراکسی یا دیسپراکسیا یک اختلال حرکتی مبتنی بر مغز است که بر مهارت های حرکتی ظریف و درشت ، برنامه ریزی حرکتی و هماهنگی تأثیر می گذارد. این مشکل به هوش مربوط نمی شود ، اما گاهی اوقات می تواند بر مهارت های شناختی تأثیر بگذارد.

ورزشهای مناسب پارکینسون

ورزشهای مناسب پارکینسون

چگونه ورزش می تواند نقش مهمی در کنار آمدن با بیماری پارکینسون داشته باشد. کلینیک رسش در این مقاله به شما می گوید که چگونه با خیال راحت تمرین کنید.

بیماری پارکینسون و بیماری روانی: افسردگی ، پارانویا و موارد دیگر

بیماری پارکینسون و بیماری روانی: افسردگی ، پارانویا و موارد دیگر

افسردگی و سایر اختلالات بهداشت روان می توانند از بیماری پارکینسون ایجاد شوند. بیشتر بدانید.

مشکلات خوردن در بیماری پارکینسون: علل و درمان ها

مشکلات خوردن در بیماری پارکینسون: علل و درمان ها

بسیاری از افراد مبتلا به بیماری پارکینسون در بلع مشکل دارند زیرا کنترل دهان و عضلات گلو را از دست می دهند. از کلینیک رسش بیشتر بیاموزید.

لرزشهای پارکینسون: انواع ، علائم و درمان

لرزشهای پارکینسون: انواع ، علائم و درمان

اگر به بیماری پارکینسون مبتلا هستید ، باید متوجه شده باشید که دست ها ، پاها یا فک شما می لرزد.ما در اینجا 5 نوع از لرزش های پارکینسون رو مورد بررسی قراردادیم که می توانید آنها را با دارو یا جارجی کنترل کنید. پس با ما در این مقاله همراه باشید.

آیا سندروم پای بی قرار با رژیم مناسب قابل درمان است؟

آیا سندروم پای بی قرار با رژیم مناسب قابل درمان است؟

رژیم غذایی و سلامت کاملا با هم مرتبط هستند. یک رژیم غذایی مناسب می تواند در کنار مراقبت های پزشکی موثر می تواند نتایج بسیار خوبی به همراه داشته باشد.پس با ما در این مقاله همراه باشید.

مراحل آخر بیماری پارکینسون چگونه است؟

مراحل آخر بیماری پارکینسون چگونه است؟

هنگامی که بیماران به مراحل آخر بیماری می رسند ، علائم آنها ناتوان کننده می شود. علائم پارکینسون پیشرفته عبارتند از مشکلات حرکتی و غیر حرکتی و ...

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. نرگس فضل کاظمینرگس فضل کاظمی
    0

    سلام.پدری 74 ساله که حدود 7 سال است پارکینسونشان تحت درمان است .اخیرا با رفتن به فیزیوتراپی علایم بدتر شده الان برای خوردن مشکل دارد همه غذاها باید پوره شود و دادن غذا به ایشان درست است یا نه؟برای ریزش اب دهان چه باید کرد؟ممنون.

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      در بیماری های دژرناتیو نظیر پارکینسون می توان با بلع درمانی جلوی اسیب های جدی را گرفت همچنین با تکنینک های pnf و mft که توسط اسیب شناس گفتار و زبان انجام می شود ابریزش دهانی را می توان متوقف کرد.

سوال خود را از ما بپرسید