آیا سندروم پای بی قرار با رژیم مناسب قابل درمان است؟
همه ما این جمله را شنیده ایم ، شما همان چیزی هستید که می خورید. گرچه این به معنای واقعی کلمه درست نیست ، اما آنچه می خوریم قطعاً از طرق مختلف بر ما تأثیر می گذارد. این امر به ویژه در مورد افرادی که مشکلات پزشکی خاصی دارند ، صادق است. بسیاری از افراد با رابطه بین رژیم غذایی و مشکلات سلامتی مانند دیابت ، بیماری سلیاک و فشار خون بالا آشنا هستند ، اما افراد زیادی از رابطه رژیم غذایی و سندرم پای بی قرار آگاهی ندارند.
بیماری ویلیس-اکبوم ، که عموما با نام سندرم پای بی قرار (RLS) شناخته می شود ، باعث ایجاد ناراحتی در قسمت تحتانی پاها می شود و نیاز طاقت فرسا برای حرکت یا کشش را ایجاد می کند. در این بیماری به طور کلی علائم از عصر شروع شده و در ادامه شب شدیدتر می شوند. متأسفانه ، این بدان معنی است که افراد مبتلا به سندرم پای بی قرار اغلب به دلیل حرکت مداوم و ناراحتی ، مشکلات خواب دارند.
اگرچه علت دقیق سندرم پای بی قرار ناشناخته است ، محققان تشخیص داده اند که افراد مبتلا به کمبود آهن بیشتر تحت تأثیر این اختلال قرار می گیرند. به طور خاص ، اعتقاد بر این است که سطح پایین آهن در مغز ممکن است مسئول این مشکل باشد. با این حال ، سطح آهن در خون با آهن موجود در مغز برابر نیست. متأسفانه ، آزمایش خون فقط سطح آهن را در خون آزمایش می کند و تنها راه آزمایش سطح آهن در مغز استفاده از تصویربرداری تخصصی مغز است.
بنابراین ، متخصص مغز و اعصاب ممکن است به شما پیشنهاد کند که به عنوان راهی برای کنترل علائم، منابع بیشتری از آهن را در رژیم غذایی خود بگنجانید، به ویژه زمانی که شما یک بیماری پزشکی دارید که بر سطح آهن تأثیر می گذارد مانند: نارسایی کلیه ، آرتریت روماتوئید ، دیابت ، بیماری پارکینسون یا نوروپاتی محیطی. علاوه بر این ، فولات و منیزیم نیز با بهبود علائم سندرم پای بی قرار در ارتباط هستند. این بدان دلیل است که فولات و منیزیم با انقباض عضلانی مناسب و هدایت تکانه های عصبی به بدن کمک می کنند.
حتما مطالعه کنید: آشنایی کامل با سندرم پای بی قرار - علائم و علل
چه غذاهایی بخورم؟
آهن: گوشت قرمز، جگر ، اسفناج و سبزیجات برگ دار، میوه خشک ، مرغ و طیور، غذای دریایی ، غلات غنی شده با آهن، لوبیا
فولات : جگر، اسفناج و سبزیجات برگ دار، غلات غنی شده، لوبیای چشم بلبلی، عدس و لوبیا، برنج و کینوا، مارچوبه، پاستای گندم کامل، جوانه بروکسل، آووکادو
منیزیم: بادام، اسفناج، بادام هندی، بادام زمینی، شیر سویا، لوبیای سیاه، ادمامه، کره بادام زمینی، نان گندم کامل، برنج قهوه ای
از چه غذاهایی باید خودداری کنم؟
اگر مبتلا به سندرم پای بی قرار هستید ، غذاهایی نیز وجود دارند که باید از آنها اجتناب کنید زیرا می توانند وضعیت را وخیم تر کرده و علائم شما را بدتر کنند. سه ماده غذایی اصلی که نباید آنها را بخورید عبارتند از شکلات ، نوشابه های شیرین و غذاهای سرخ شده . علاوه بر این ، همچنین باید از هر نوع مواد غذایی یا نوشیدنی های حاوی کافئین خودداری کنید ، زیرا این ماده می تواند اعصاب شما را تحریک کرده و علائم شما را شدیدتر کند. این مواد شامل قهوه ، چای ، نوشیدنی های انرژی زا و شکلات هستند. از غذاهای چاق کننده و بیش از حد شیرین مانند نوشابه و غذاهای فرآوری شده نیز باید خودداری کنید. برخی شواهد نشان می دهند که افرادی که دارای اضافه وزن هستند، خطر ابتلا به سندرم پای بی قرار و همچنین بیماری های مختلف دیگر در آنها بیشتر است. بنابراین ، مهم است که چربی و قند مصرفی خود را محدود کنید ، و همچنین یک رژیم غذایی متعادل و سالم داشته باشید.
در حالی که رژیم غذایی لزوماً به تنهایی ممکن است سندرم پای بی قرار را درمان نکند ، خوردن یک رژیم غذایی غنی از آهن ، فولات و منیزیم و همچنین محدود کردن چربی ، قند و مصرف کافئین می تواند به کاهش شدت علائم سندرم پای بی قرار کمک کند. در بعضی موارد ، این ممکن است برای رفع کامل علائم کافی باشد ، در حالی که در موارد دیگر ممکن است از درمان های اضافی مانند دارو برای کاهش علائم استفاده شود. با این وجود ، فواید سلامتی زیادی از تغذیه سالم حاصل می شود ، پس چرا فرصتی به آن نمی دهید؟
منبع محتوا : premierneurologycenter