ریز نوشتن و سایر نشانه های اولیه پارکینسون
علائم بیماری پارکینسون چیست؟
بیماری پارکینسون (PD) یک اختلال حرکتی عصبی است که بر اساس اعلام موسسه ملی سلامت، تقریبا 500,000 نفر در ایالات متحده به آن مبتلا هستند.
نشانه های اولیه آن عبارتند از:
- دست خط درهم و سایر تغییرات در نوشتن
- لرزش به خصوص در انگشتان، دست ها و پاها
- حرکات غیر قابل کنترل در خواب
- سفت شدن اندام ها یا حرکت آهسته
- تغییرات صدا
- حالات چهره جدی و ماسکینگ
- حالت بدن (پوسچر) خمیده
پارکینسون از سلول های مغز به نام نرون ها شروع می شود که حرکت را کنترل می کنند. نرون ها ماده ای به نام دوپامین تولید می کنند. بیماری پارکینسون زمانی ایجاد می شود که نرون ها می میرند و میزان دوپامین در مغز کاهش می یابد. فقدان دوپامبن علائمی را نشان می دهد که در راه رفتن شما تاثیر می گذارد.
علائم اولیه بیماری پارکینسون ممکن است شناسایی نشوند به خصوص اگر گاهاً اتفاق بیفتند. اگر علائم تکرار شونده ای را مشاهده می کنید حتما به پزشک مراجعه کنید.
1. دست خط ریز
تغییر ناگهانی در سایز دست خط شما می تواند نشانه اولیه ای از بیماری پارکینسون باشد.افراد ابتلا به پارکینسون در کنترل حرکاتشان مشکل دارند و این به دلیل تغییراتی است که در مغز اتفاق می افتد. در این صورت مهارت های حرکتی ظریف مانند نوشتن سخت تر می شوند.
میکروگرافی (Micrographia ) اصطلاح پزشکی است که به نوشتن خیلی ریز گفته می شود. افزاد مبتلا به پارکینسون اغلب دست خطی به هم ریخته دارند. حروف کوچکتر از حالت عادی هستند و فاصله کلمات خیلی کم است. فرد مبتلا به پارکینسون ممکن است در ابتدای نوشتن به دست خط عادیشان بنویسد اما کم کم شروع به ریز نوشتن می کند.
2.لرزش
لرزش شاید قابل تشخیص ترین نشانه پارکینسون باشد. تکان یا حرکت کم انگشت ، دست یا پا شایع است.فرد دارای لرزش تنها کسی است که این مشکل را در مراحل اولیه پارکینسون متوجه می شود.
با پیشرفت بیماری لرزش شدید تر می شود و برای دیگران هم قابل تشخیص است. لرزش در زمان استرحت مشخص تر است.
حتما مطالعه کنید : 5 مرحله بیماری پارکینسون
3. مشکلات خواب
همه افراد گاه به گاه در خوابیدن مشکل دارند. وقتی پارکینسون دارید تکان خوردن و چرخیدن صورت جدیدی پیدا می کنید.
علائم اولیه بیماری می تواند شامل بسیاری از حرکات غیرقابل کنترل باشد ، نه تنها به صورت گاه به گاه ، بلکه بطور منظم. لگد زدن ، دست و پا زدن ، ضربه زدن به بازوها و حتی افتادن از تختخواب می تواند نشانه هایی از یک مشکل جدی باشد.
4- سفتی بدن و حرکت آهسته
بیماری پارکینسون عمدتاً در بزرگسالان بالای 60 سال دیده می شود. در این مرحله از زندگی ممکن است در بلند شدن صبح احساس سستی و کمی کندی کنید. این حالت در بسیاری از افراد سالم کاملاً طبیعی است. تفاوت آن با پارکینسون در این است که سختی و کندی ناشی از پارکینسون باعث می شود که از خواب بلند نشوید و روز خود را آغاز نکنید.
سفتی اندامها (سختی) و حرکت آهسته (برادی کینزیا) در مراحل اولیه پارکینسون ظاهر می شوند. این علائم در اثر اختلال در نورون هایی که حرکت را کنترل می کنند ایجاد می شود. فرد مبتلا به پارکینسون حرکات تندتری خواهد شد و نسبت به گذشته با الگوی ناهماهنگ تری حرکت خواهد کرد و بعد تر هنگام راه رفتن پای خود را روی زمین می کشد. در مراحل آخر پارکینسون ، بیماران چالش های حرکتی قابل توجهی دارند.
5. تغییرات صدا
بیماری پارکینسون به طرق مختلف بر حرکات شما تأثیر می گذارد از جمله نحوه صحبت کردن شما . ممکن است با گفتار مبهم بیماران پیشرفته پارکینسون آشنا باشید. تغییر صدای کم ممکن است در مراحل اولیه بیماری رخ دهد.
صحبت کردن شما در مراحل اولیه پارکینسون واضح است. اما ممکن است ناخواسته آرام تر صحبت کنید. افراد در مراحل اولیه پارکینسون اغلب با صدای کم و گرفته صحبت می کنند.
6. نقاب زدن
علاوه بر مهارت های حرکتی درشت ، پارکینسون می تواند بر حالات طبیعی چهره نیز تأثیر بگذارد. افراد غالباً اظهارمی كنند كه برخی از بیماران مبتلا به پارکینسون ، دارای نگاه خیره هستند.
این پدیده ، به نام ماسکینگ، نشانه اولیه شایع پارکینسون است. این بیماری می تواند حرکت و کنترل عضلات کوچک صورت را دشوار کند. در زمان شوخی و سرزندگی هم بیماران ممکن است چهره خیلی جدی داشته باشند. افراد مبتلا به پارکینسون معمولاً کمتر چشمک می زنند.
7. پوسچر
حرکات گسترده ، کنترل نشده و غیر ارادی بیماری پارکینسون یک شبه اتفاق نمی افتند. پوسپر در ابتدا مقدار کمی تغییر می یابد و به تدریج رو به وخامت می رود.
حالت خمیده کج، شل و آویزان، از نشانه های اولیه پارکینسون است. این وضعیت مربوط به از دست دادن هماهنگی و تعادل است که بر بدن تأثیر می گذارد.
آسیب های کمر نیز می تواند باعث خم شدن شود ، اما بیماران دارای صدمات کمر ممکن است بعد از دوره بهبودی مجددا صاف شوند. افراد مبتلا به پارکینسون اغلب قادر به بازیابی این مهارت نیستند.
حتما بخوانید: کاردرمانی بیماران مبتلا به پارکینسون
نگرانی هایتان را بگویید
بیماری پارکینسون یک بیماری جدی و مزمن است. درمان پارکینسون در مراحل اولیه ، بطور چشمگیری موفق تر است. تشخیص پارکینسون بسیار دشوار است ، زیرا بسیاری از علائم اولیه آن مشابه علائم اولیه بیماریهای دیگر است.
شما بدن خود را بهتر از هر کس دیگری می شناسید. اگر نگرانی در مورد رفتار یا حرکت جسمی خود دارید ، یا اگر چیزی درست به نظر نمی رسد، با پزشک خود مشورت کنید.
برای دریافت مشاوره رایگان پارکینسون و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما هستیم .
منبع محتوا : Healthline