سن مناسب برای شروع گفتار درمانی
رشد زبان خیلی سریع اتفاق می افتد! نوزادان تنها در عرض 2 تا 3 سال بعد از ایجاد صداهای کوچک مانند قان و قون می توانند به صورت جمله صحبت کنند. تماشای این موضوع بسیار هیجان انگیز و سرگرم کننده است. اما سرعت سریع رشد زبان به این معنی است که بچه های ما می توانند به همان سرعت هم عقب بمانند.
اگر نگران هستید که فرزندتان نقاط عطف را پشت سر نگذاشته است و نمیدانید زمان مناسب یا بهترین سن برای گفتار درمانی چه زمانی است، به خواندن این مطلب ادامه دهید. این پست نقاط عطف، چرایی اهمیت آنها، اقداماتی که باید در صورت نرسیدن فرزندتان به نفاط عطف انجام دهید و اینکه چگونه تشخیص دهید زمان گفتاردرمانی فرا رسیده است را برایتان شرح میدهد.
حتما بخوانید: گفتار درمانی کودکان
چرا نقاط عطف مهم هستند؟
چگونه بفهمیم که رشد زبانی کودک در مسیر درستی قرار دارد یا خیر؟ نقاط عطفی که ما استفاده می کنیم چه هستند: مهارت ها یا رفتارهایی هستند که 90 درصد از کودکان معمولاً در محدوده سنی خاصی از خود نشان می دهند. لازم نیست در مورد نقاط عطف بیش از حد استرس داشته باشید، اما مهم است که از آنها آگاه باشید.
از نظر رشدی، اساساً برای هر چیزی نقطه عطف وجود دارد. چیزهایی مانند رشد، حرکت و رشد جسمانی، سواد، و البته گفتار و زبان! اگر در مورد نقاط عطف گفتار کنجکاو هستید و اینکه میخواهید بدانید آیا فرزندتان آنها را پشت سر گذاشته است یا خیر، استفاده از چک لیست نقاط عطف زبان واقعا برای شما مفید خواهد بود.
مقایسه فرزند خود با دیگران
ما می دانیم که دانستن اینکه فرزند دوست شما، که همسن کودک شماست، بیشتر از فرزند شما فعالیت دارد، می تواند ناراحت کننده باشد. مقایسه و ترس می تواند به سرعت وارد شود. ممکن است احساس کنید که این تقصیر شماست یا به عنوان والدین اشتباهی انجام داده اید.
اما، باید بدانید که همه کودکان با سرعتهای متفاوتی رشد میکنند و طیف وسیعی برای افراد معمولی وجود دارد! یک کودک ممکن است واقعاً در زبان واقعا قوی باشدکه می تواند به این معنی باشد که از چیز دیگری عقب مانده است که فرزند شما در آن عالی است. به یاد داشته باشید که کار شما عالی است و سعی کنید فرزندتان را با دیگران مقایسه نکنید. و حتی اگر فرزندتان در مقطعی کمی عقب بماند، این موضوع تقصیر شما نخواهد بود!
اگر نگران فرزندتان هستید، به چک لیست نقاط عطف رجوع کنید و بررسی کنید بر اساس کارهایی که فرزندتان می تواند یا نمی تواند انجام دهد به کمک نیاز دارد یا خیر. اما این بررسی را تنها باید بر اساس چک لیست انجام دهید نه بر اساس کاری که کودک دیگری انجام می دهد.
چه زمانی باید به یک متخصص گفتار درمانی و زبان درمانی مراجعه کرد
بهترین کار این است که به محض اینکه متوجه شدید فرزندتان به نقاط عطف ارتباطی نمی رسد، به دنبال ارزیابی گفتار و زبان باشید. می دانیم که ایده گفتار درمانی می تواند برای برخی از والدین کمی ترسناک به نظر برسد. اما، به عنوان یک گفتاردرمانگر با تجربه، میتوانم به شما این اطمینان را بدهم که این کار در واقع فقط جمعآوری اطلاعات و یادگیری بیشتر درباره فرزندتان است.
در طی یک ارزیابی، آسیب شناس گفتار و زبان، شما و فرزندتان را می شناسد. آنها بیشترین نقاط قوت مهارتهای ارتباطی فرزند شما را ارزیابی خواهند کرد و بررسی می کنند که کدام مهارتهای او ممکن است به حمایت بیشتری نیاز داشته باشند. آنها همه این کارها را به روشی دوستانه برای کودکان انجام می دهند که آنها را درگیر و سرگرم نگه دارد. (نگران نباشید، ما می دانیم بچه ها چگونه هستند و انتظار نداریم که یک ساعت کامل یک جا بنشینند!)
گفتار درمانی از چه سنی باید شروع شود؟
بهترین سن برای گفتار درمانی، سنی است که کودک شما در آن شروع به عقب افتادن می کند، یا زمانی که متوجه می شوید که به نقاط عطف خود نمی رسد. هیچ وقت برای شروع درمان خیلی زود یا دیر نیست.
کودکانی که اصلا صحبت نمی کنند معمولاً در حدود 18 ماهگی برای ارزیابی گفتار و زبان ارجاع داده می شوند. اما، کاملاً امکان پذیر است که کودکان از سنین پایینتری این کار را شروع کنند. کودکانی که با ناتوانی متولد می شوند اغلب درمان را از نوزادی شروع می کنند. همچنین این امکان برای کودکان وجود دارد که وقتی بزرگتر شدند شروع کنند! گاهی اوقات شروع پیش دبستانی یا مدرسه نگرانی های احتمالی را جرقه می زند که ممکن است تا آن موقع هیچ کس متوجه آنها نشده باشد.
حتما مطالعه کنید : تمرینات گفتار درمانی برای بیماران سکته مغزی
زمان ارزیابی گفتار و زبان
مجدداً، به محض اینکه متوجه شدید که فرزندتان به نقاط عطف رشد خود نمی رسد، توصیه می کنیم به دنبال ارزیابی گفتار و زبان باشید.
ما خودمان به عنوان گفتاردرمانگر، قویاً شما را تشویق میکنیم که در مورد مهارتهای ارتباطی کودکان نوپا، به جای رویکرد واکنشگرایانه رویکردی فعالانه داشته باشید. والدین همیشه به من می گویند که ای کاش زودتر شروع می کردند و هرگز از فعال بودن زیاد خود پشیمان نیستند.
هیچوقت به صورت " صبر کنید ببینید چی میشه" عمل نکنید
برخی از متخصصان اطفال توصیه می کنند منتظر بمانید تا ببینید آیا مهارت های زبانی کودک شما به خودی خود رشد می کنند یا خیر. اما میتوانیم با اطمینان به شما بگوییم که این کار توصیه نمیشود، و قطعا بهترین راه پیش رو نیست.
در حالی که درست است که برخی از بچه ها خود به خود «عقب بودن خود را جبران می کنند»، اما هیچ راهی نداریم که بدانیم کدام کودک این کار انجام می دهد یا کدام کودک نمی تواند. به همین دلیل است که ما همه خانوادههای کودکان خردسال را تشویق میکنیم که در جستجوی کمک برای رشد زبان فرزندشان و یادگیری کارهایی باشند که میتوانند در خانه انجام دهند.
پس بهترین سن برای گفتار درمانی چه سنی است؟ این به فرزند شما بستگی دارد!
از روش های توسعه مهارت گفتار در خانه استفاده کنید
بخش بزرگی از گفتار درمانی برای کودکان نوپا، آموزش والدین است. آسیب شناس گفتار برای مدت کوتاهی با فرزندتان است. شما زمان بیشتری را با آنها می گذرانید! اگر در طول روز از راهبردهای گفتار درمانی استفاده کنید، فرزندتان پیشرفت بهتری خواهد داشت.
منبع محتوا : وی تاکرز