کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
آیا ترس و اضطراب می تواند باعث لکنت شود؟اختلالات گفتار و زبان

آیا ترس و اضطراب می تواند باعث لکنت شود؟

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۱۱ مهر ۱۴۰۰

لکنت زبان یک مشکل گفتاری پیچیده است که حدود 1 درصد از بزرگسالان را درگیر می کند. افرادی که لکنت زبان دارند ممکن است دچار اضطراب اجتماعی شوند ، از سخنرانی در جمع بترسند یا نگران باشند که لکنت زبان آنها عملکرد آنها را در محیط کار یا مدرسه تضعیف کند.

تحقیقات نشان می دهد که لکنت زبان یک تشخیص سلامت روان نیست و ترس و اضطراب دلایل اصلی لکنت زبان نیستند. با این حال ، اضطراب می تواند لکنت زبان را بدتر کند. این حالت می تواند یک حلقه باطل ایجاد کند که در آن فرد از لکنت زبان می ترسد و باعث می شود لکنت زبان وی بیشتر شود. در برخی موارد ، اضطراب ناشی از لکنت زبان ممکن است روابط و توانایی ارتباطی فرد را مختل کند.

چه چیزی باعث لکنت زبان می شود؟

مشخصه لکنت زبان تکرار برخی اصوات ، هجا یا کلمات است. این بیماری از خفیف تا شدید متغیر است. در برخی افراد ، لکنت زبان آنقدر خفیف است که دیگران ممکن است اصلاً متوجه آن نشوند. برای اقلیتی از مردم که لکنت زبان دارند نیز این مشکل می تواند آنقدر شدید باشد که برقراری ارتباط را برای آنها به شدت دشوار کند.

اکثر افرادی که لکنت زبان دارند در حد وسط قرار می گیرند. گفتار آنها بر روی برخی کلمات مشکل پیدا می کنند و هجاهای خاصی را تکرار می کنند. آنها ممکن است از صحبت کردن مضطرب شوند و دیگران ممکن است متوجه این موضوع شوند که گفتار آنها معمولی نیست. اما آنها قادرند با دیگران صحبت کنند و دیگران نیز می توانند آنچه را که آنها می گویند درک کنند.

همچنین بخوانید:  درمان لکنت زبان در کودکان 

انواع لکنت زبان

محققان بر این باور بودند که لکنت زبان یک مشکل روانی است که بر اثر ضربه یا ترس ایجاد می شود. البته تروما نیز ممکن است باعث لکنت زبان شود ، اما این حالت نادر است. در عوض ، متخصصین لکنت زبان را به دو نوع مجزا تقسیم می کنند:

لکنت زبان رشدی

لکنت زبان رشدی رایج ترین نوع لکنت زبان است. در کودکان 2 تا 6 ساله که در حال یادگیری صحبت کردن هستند رایج است ، اما معمولاً به خودی خود از بین می رود. پنج تا 10 درصد از کودکان در مقطعی لکنت زبان دارند و حداقل 75 درصد از آنها لکنتشان با بزرگ شدن آنها از بین می رود. در 25 درصد باقیمانده ، لکنت زبان ممکن است در بزرگسالی همچنان برای آنها مشکل ساز باشد.

معمولاً وقتی کودک مضطرب است لکنت زبان بسیار بدتر می شود. گفتار کودکانی که لکنت زبان دارند ممکن است هنگام صحبت طولانی مدت بهبود یابد. این بدان معناست که چند جمله اول مکالمه ممکن است کند و با وقفه باشد ، اما با آرامش بیشتر کودک ، ممکن است لکنت زبان کمتری داشته باشد.

لکنت زبان رشدی در خانواده ها منتقل می شود. این یک ارتباط ژنتیکی را نشان می دهد و محققان چند ژن مرتبط با لکنت زبان را شناسایی کرده اند. با این حال ، علل و عوامل محرک لکنت زبان هنوز به طور کامل شناخته نشده اند.

لکنت زبان عصبی

لکنت عصبی بسیار کمتر از لکنت رشدی است. این حالت به دلیل مشکل مغزی ناشی از آسیب ، مشکل رشد یا بیماری اتفاق می افتد. به عنوان مثال ، برخی از افراد پس از سکته مغزی یا ضربه مغزی (TBI) دچار لکنت می شوند.
اگرچه اضطراب ممکن است لکنت عصبی را بدتر کند ، اما اضطراب بیشتر با لکنت رشدی ارتباط دارد.

ارتباط بین اضطراب و لکنت زبان

برای بسیاری از مردم ، ارتباط کلامی یک راه مهم برای برقراری ارتباط با دیگران است. لکنت زبان این ارتباط را دشوارتر می کند. این ممکن است باعث ایجاد اضطراب شود ، به ویژه در روابط اجتماعی. یک مطالعه در سال 2009 نشان داد که لکنت زبان احتمال تشخیص اضطراب را شش تا هفت برابر و احتمال تشخیص اضطراب اجتماعی را 16 تا 34 برابر افزایش می دهد. مطالعه دیگری در سال 2009 نشان داد که 50 درصد از بزرگسالانی که لکنت زبان دارند دچار اضطراب اجتماعی هستند.

لکنت زبان ممکن است نحوه ارتباط افراد با فرد دچار لکنت زبان را تغییر دهد. کودکانی که لکنت زبان دارند گاهی با تحقیر و انزوا روبرو می شوند. بزرگسالان ممکن است برای شنیده شدن کامل در محل کار یا در شرایط تحت فشار مانند صحبت علنی در یک کنفرانس دانشگاهی دچار مشکل شوند. تجربیات منفی با دیگران می تواند اضطراب فرد را در مورد لکنت زبان تقویت کند و این اضطراب ممکن است لکنت زبان را بدتر کند.

فردی که لکنت زبان دارد ممکن است باورهای غلطی نیز در مورد لکنت زبان داشته باشد ، مانند این که لکنت زبان لزوماً به این معنی است که دیگران آنها را جدی نمی گیرند یا به آنها گوش نمی دهند. این ترس ممکن است بر تصمیمات مهم زندگی مانند مکان رفتن به مدرسه و محل پیدا کردن شغل تأثیر بگذارد. به عنوان مثال ، یک پژوهشگر با استعداد ممکن است به دلیل ترس از سخنرانی در جمع حاضر نشود، در کنفرانسی سخنرانی نکند یا مقام استادی را نپذیرد.

مقابله با اضطراب مربوط به لکنت زبان

افرادی که اضطراب مربوط به لکنت زبان را تجربه می کنند ، ممکن است با تعدادی از استراتژی ها تسکین پیدا کنند. از جمله:

تمرینات آرامش بخش. مدیتیشن ، تنفس عمیق و صحبت مثبت با خود ممکن است کمک کند.

گروه های حمایتی. گذراندن وقت با سایر افرادی لکنت زبان دارند که از طریق یک گروه حمایتی می تواند باعث شود که فرد دچار لکنت کمتر احساس انزوا داشته باشد و اضطراب او کاهش پیدا کند.

تمرین مهارتهای اجتماعی. برخی از افرادی که لکنت زبان دارند به دلیل اضطراب خود عمداً از موقعیت های اجتماعی اجتناب می کنند. این می تواند مهارت های اجتماعی آنها را تضعیف کرده و باعث شود در موقعیت های اجتماعی احساس اضطراب بیشتری داشته باشند. یافتن فرصت هایی برای تمرین برقراری ارتباط می تواند کمک کننده باشد.

آموزش در مورد لکنت زبان. درک اینکه لکنت زبان چیست ممکن است به برخی از افراد کمک کند احساس بهتری نسبت به لکنت زبان خود داشته باشند.

والدین چگونه می توانند به اضطراب مربوط به لکنت زبان کمک کنند

بیشتر افرادی که لکنت زبان دارند کودک هستند. والدین و سایر اعضای خانواده می توانند کمک های زیادی انجام دهند. موارد زیر را امتحان کنید:

محیطی آرام در حین گفتار و ارتباط ایجاد کنید. روی حرف فرزند خود صحبت نکنید ، صحبت های او را اصلاح نکنید یا از او نخواهید که سریعتر صحبت کند.

در حین صحبت کردن کودک خود به او توجه کنید. کودکانی که لکنت زبان دارند ممکن است نگران باشند فردی که با او صحبت می کنند ، ناراحت یا خسته شود. به فرزند خود زمان بدهید.

لکنت زبان کودک خود را اصلاح نکنید و کلمه ای را که به نظر می رسد به دنبالش است به او نگویید.

کودک خود را تشویق کنید در مورد احساسات خود در مورد لکنت زبان صحبت کند. به او اطمینان دهید که لکنت زبان رایج است و از اضطرابی که احساس می کند حمایت کنید.

خانواده درمانی را در نظر بگیرید. مشاوره در محیط خانواده می تواند به لکنت زبان کمک کند. درمانگر مناسب می تواند به هر یک از اعضای خانواده راهکارهای خاصی را برای حمایت از کودک دچار لکنت زبان ارائه دهد.

درمان چگونه می تواند به اضطراب ناشی از لکنت زبان کمک کند.

لکنت زبان قابل درمان است. بسیاری از مردم پس از کمک گرفتن از آسیب شناس گفتار ، پیشرفت چشمگیری در گفتار خود مشاهده می کنند. درمانگر می تواند به اضطراب و سایر مسائل مرتبط با لکنت زبان کمک کند و به افرادی که لکنت زبان دارند اجازه می دهد تا بر مشکلات گفتاری خود غلبه کنند.

همچنین بخوانید:  درمان لکنت زبان در بزرگسالان

یک رابطه درمانی قوی مهمترین عامل موفقیت درمان است. تحقیقات همچنین نشان می دهند که تکنیک های خاصی می تواند به اضطراب ناشی از لکنت زبان کمک کند. قرار گرفتن در معرض شرایط ممکن است به افرادی که از لکنت زبان در شرایط خاص ، مانند قرار ملاقات یا هنگام حضور در یک کنفرانس کاری ، اضطراب دارند ، کمک کند. رفتار درمانی شناختی (CBT) می تواند با کمک به افراد در شناسایی ، تصحیح و در نهایت جلوگیری از افکار خود تخریب، اضطراب اجتماعی آنها را کاهش دهد.

حتی برای افرادی که لکنت زبان آنها ادامه پیدا می کند ، درمان می تواند حس ارزشمندبودن را در آنها بازیابی کند. رفع علل لکنت زبان اضطرابی ممکن است از بدتر شدن آن جلوگیری کند. لکنت زبان لزوما کیفیت زندگی یا توانایی فرد را تضعیف نمی کند و تنها یکی از تفاوت های بسیار بین انسان ها است. برای بسیاری از افرادی که لکنت زبان دارند ، درمان راهی برای خروج از خجالت و انزوا و اعتماد به نفس و روابط بهتر ارائه می دهد. با حمایت مناسب ، افرادی که لکنت زبان دارند ممکن است دیگر لکنت زبان خود را به شکل کمبود یا چیزی که باید از آن بترسند ، نبینند.

دریافت مشاوره رایگان برای درمان لکنت زبان و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما می باشد.


منبع محتوا : goodtherapy
اشتراک

مطالب مشابه

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

آفازی یک اختلال ارتباطی است که به دلیل آسیب مغزی در یک یا چند منطقه که کنترل زبان را انجام می دهند اتفاق می افتد. این مشکل می تواند در ارتباط کلامی ، ارتباط نوشتاری یا هر دو اختلال ایجاد کند.

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

کودکان ممکن است تاخیر گفتار یا تأخیر زبان داشته باشند ، اما این دو گاهی اوقات با هم همپوشانی دارند. اگر نمی دانید فرزند شما ممکن است کدام مشکل را داشته باشد ، نگران نباشید. لازم نیست برای ارزیابی و شروع درمان حتما لازم نیست این دو را از هم تفکیک کنیم.

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار (AOS) نوعی اختلال گفتار است که در آن شخص در صحبت کردن مشکل دارد. فرد دارای مشکل AOS می داند که چه چیزی را می خواهد بگوید ، اما در حرکت صحیح لب ، فک و زبان در جهت صحیح برای گفتن حرفهایش مشکل دارد. برای صحبت کردن ، مغز شما نیاز به ارسال پیام به دهان شما دارد. AOS در مسیرهایی از مغز که در برنامه ریزی و هماهنگی حرکات لازم برای گفتار نقش دارند تاثیر می گذارد. به همین دلیل ، پیام های مغز به درستی از دهان منتقل نمی شوند.

تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن

تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن

تأخیر زبان نوعی اختلال ارتباطی است. اگر کودک شما به نقاط عطف مراحل رشد زبان مربوط به سن خود نرسیده باشد ، ممکن است دارای تأخیر در زبان باشد.

آشنایی کامل با کلاترینگ (پریده گویی)

آشنایی کامل با کلاترینگ (پریده گویی)

کلاترینگ نوعی اختلال گفتاری است که بر روان بودن گفتار تأثیر می گذارد. برخلاف سایر اختلالات ، کسانی که از پریده گویی رنج می برند از زمانی که کلاترینگ اتفاق می افتد آگاهی ندارند.

آشنایی کامل با مهارت‌ها و اختلالات ارتباطی و روش‌های درمان

آشنایی کامل با مهارت‌ها و اختلالات ارتباطی و روش‌های درمان

اختلالات ارتباطی می تواند بر چگونگی دریافت ، ارسال ، پردازش و درک مفاهیم توسط فرد تأثیر بگذارد. آنها همچنین می توانند مهارت های گفتاری و زبانی را ضعیف کنند ، یا توانایی شنیدن و درک پیام ها را مختل کنند.

آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)

آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)

دیس آرتریا (Dysarthria) یا گفتار فلجی زمانی اتفاق می افتد که عضلات مورد استفاده برای گفتار ضعیف باشند یا در کنترل آنها مشکل داشته باشید. دیس آرتریا غالباً باعث ایجاد گفتار نامفهوم یا کند می شود که درک آن دشوار است.

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

لیسپ یکی از اختلالات گفتاری است که ممکن است با رسیدن کودک شما به سن مدرسه آشکار شود. تمرینات گفتاردرمانی می تواند در اوایل، مشکل لیسپ کودک شما را درمان کند.

اختلال زبان دریافتی

اختلال زبان دریافتی

کودک مبتلا به اختلال زبان دریافتی در درک آنچه به او گفته می شود مشکل دارد. علائم در کودکان متفاوت است ، اما به طور کلی ، مشکلات درک زبان قبل از سه سالگی شروع می شوند.

اختلال زبان بیانی

اختلال زبان بیانی

اگر کودک شما به اختلال زبان بیانی (DELD) مبتلا باشد ، ممکن است در به خاطر سپردن کلمات یا استفاده از جملات پیچیده مشکل داشته باشد. به عنوان مثال ، یک کودک 5 ساله با اختلال زبان بیانی ممکن است با جملات کوتاه سه کلمه ای صحبت کند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. معصومه شعبانیمعصومه شعبانی
    0

    سلام خسته نباشید پسر ۸ساله دارم که از ۴ سالگی دچار لکنت شده .علتش ترس بوده مخواستم منو راهنمایی کنید .با تشکر

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      2

      سلام ترس علت لکنت نیست و می تواند باعث بروز علائم شود.درمان کودکان مدرسه رو با کودکان پیش از مدرسه متفاوت است. در صورت عدم درمان باعث کاهش اعتماد بنفس شدید و مشکلاتی در تمامی جنبه ها در اینده خواهد شد.

سوال خود را از ما بپرسید