کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
طول عمر بیماران ام اس چقدر است؟سایر

طول عمر بیماران ام اس چقدر است؟

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۲۲ آذر ۱۴۰۱

ام اس بیماری خودایمنی است و سیستم عصبی مغز و اندام‌های فرد را درگیر می‌کند. شاید اسم این بیماری برای خیلی‌ها نگران‌کننده باشد، اما بگذارید همین ابتدا خیالتان را کمی راحت کنیم: اگر ام اس به‌موقع کنترل شود، عمر بیماران ام اس طولانی خواهد بود. در این مقاله بلاگ رسش، به پرسش آیا ام اس درمان دارد یا نه، پاسخ کاملی می‌دهیم.

 

عمر بیماران ام اس چقدر است؟

تصلب متعدد سلول‌های عصبی (Multiple Sclerosis) یا به‌اختصار ام‌اس (MS) بیماری التهابی است که باعث اختلال در بخش‌هایی از سیستم عصبی بدن می‌شود.

امید به زندگی در بیماران مبتلا به ام‌اس برای هر بیمار و شرایط ویژه او فرق دارد. اما بنابر آمارهای موجود، میانگین طول عمر این بیماران بعد از تشخیص بیماری، 25 تا 35 سال است.

 

بیماری ام‌اس بر اساس روند رشدش، به‌طور کلی به چهار دسته تقسیم می‌شود

 

البته این بازه زمانی، به زمان تشخیص، روند رشد بیماری و کنترل آن بستگی دارد. بیماری ام‌اس بر اساس روند رشدش، به‌طور کلی به چهار دسته تقسیم می‌شود، که عبارت‌اند از:

  • ام‌اس پیش‌رونده عودکننده (Progressive-Relapsing MS)
  • ام‌اس پیش‌رونده ثانویه (Secondary Progressive MS)
  • ام‌اس پیش‌رونده اولیه (Primary Progressive MS)
  • ام‌اس عودکننده فروکش‌کننده (Relapsing-Remitting MS)

عاقبت بیماری ام اس و اینکه آیا ام اس درمان دارد یا نه، به این بستگی دارد که کدام یک از انواع بالاست، و بعد هم اینکه چه زمانی تشخیص داده می‌شود.

پس اگر علائم بیماری ام‌اس را دیدید، در قدم نخست، حتما به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. پزشک متخصص بعد از معاینه اولیه و بعد هم آزمایش‌های تخصصی، تشخیص دقیقی می‌دهد، و در صورت نیاز، درمان کنترلی را شروع می‌کند.

واقعیت این است که داروهای کنترلی بسیار خوبی برای علائم ام‌اس وجود دارند. آن‌ها می‌توانند شرایط مناسبی را برای فرد مبتلا رقم زده، و عمر بیماران ام اس را افزایش بدهند.

این داروهای کنترلی روند بیماری را کند کرده، و در عین حال از حملات زودرس ام‌اس جلوگیری می‌کنند. پس باز هم توصیه می‌کنیم به‌جای اندیشیدن به عاقبت بیماری ام اس و سایر بیماری‌ها، کنترل اوضاع را در دست گرفته، و قدم‌به‌قدم پیش بروید.

 حتما بخوانید: آیا من ام اس دارم؟ راهمنای کامل تست ام اس در خانه

چگونه عمر بیماران ام اس را افزایش بدهیم؟

برای اینکه عمر بیماران ام اس تا جای ممکن افزایش پیدا کند، و خدای‌ناکرده این بیماری قابل‌کنترل به مرگ زودرس منجر نشود، مسائل زیادی را باید رعایت کرد.

اولین توصیه کارشناسان رسش در حوزه روان‌شناختی، این است که محیط آرام و مناسبی را برای افراد مبتلا به ام‌اس فراهم کنید. محیط زندگی، نقش مؤثری در کنترل این بیماری دارد.

همان‌طور که گفتیم، ام‌اس سیستم عصبی مغز و اندام‌ها را درگیر می‌کند. پس فرد مبتلا باید در محیط آرامی باشد؛ تنش را تا جای ممکن از خود دور کند، و استرس به خودش راه ندهد.

دیگر اینکه بیشتر بیماران ام‌اس به گرما و رطوبت حساس هستند. همین عوامل معمولی ممکن است روی وضعیت بیمار و عمر بیماران ام اس تأثیر بگذارند. توصیه می‌کنیم سیستم سرمایشی مناسبی برای کنترل بیماری در نظر بگیرید.

دوم اینکه رژیم غذایی مناسبی برای بیماران ام‌اس برنامه‌ریزی کنید. رعایت سلامت و تناسب در خوردوخوراک می‌تواند عمر بیماران ام اس را افزایش بدهد.

رعایت رژیم غذایی مناسب در افراد مبتلا به ام‌اس، به کنترل وزنشان هم کمک می‌کند. مسلما فردی که وزن ایدئالی دارد، بهتر از دیگران می‌تواند با چالش‌های بیماری مواجه شود.

بیماران تصلب متعدد سلول‌های عصبی باید تا جای ممکن از خوردن غذاهای پرچرب و فست‌فودهای ناسالم پرهیز کنند. در طرف مقابل، نان جو، نان سنگک و نان‌های سبوس‌دار توصیه می‌شوند.

 

ّچگونه عمر بیماران ام اس را افزایش بدهیم؟

 

خلاصه برای اطمینان از اینکه ام اس درمان دارد باید از بدن خود در برابر هر مشکلی، اعم از استرس، آسیب و عفونت محافظت کنید تا عاقبت بیماری ام اس برایتان ناخوشایند نباشد.

ام اس درمان دارد ولی درمان آن از نوع کنترلی است، و برای هر بیماری فرق دارد. پس در قدم اول، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

 حتما بخوانید: آیا فلج شدن در بیماری ام اس شایع است؟

آیا علائم ام اس درمان دارد یا نه؟

اگر می‌خواهید بدانید ام اس درمان دارد یا نه، سعی کنید اطلاعات درست خود را از این بیماری افزایش بدهید. این‌ها جزو رایج‌ترین علائم این بیماری هستند:

  • ضعف یا بی‌حسی: احساس بی‌حسی در ام‌اس، به‌طور معمول یک سمت بدن را درگیر می‌کند.
  • شوک الکتریکی: احساس شوک هم از علائم بیماری است، و زمانی رخ می‌دهد که فرد گردنش را به جلو خم می‌کند.
  • لرزش یا بی‌تعادلی: فرد مبتلا ممکن است هنگام راه رفتن، دچار لرزش و بی‌تعادلی بشود.
  • گزگز یا سوزش: چنین حس‌هایی در دست‌وپا هم از علائم ام‌اس به شمار می‌روند.
  • کم‌بینایی: تاری دید یا در مواردی نابینایی هم جزو علائم هستند. البته این عارضه به‌طور معمول در یک چشم رخ می‌دهد.
  • لکنت زبان: قدرت تکلم فرد مبتلا به ام‌اس هم ممکن است تحت‌تأثیر قرار بگیرد.
  • مشکلات داخلی: در بعضی موارد، مثانه و روده‌های فرد هم درگیر می‌شوند.

ضعف و بی‌حسی از مهم‌ترین مسائلی هستند که بیماران ام‌اس با آن‌ها روبه‌رو می‌شوند. ام اس درمان دارد ولی درمان آن از نوع کنترلی است و پزشک متخصص سعی می‌کند علائم مذکور را تا جای ممکن مدیریت کند.

اما هرکدام از این علائم به‌تنهایی، لزوما نشانه ابتلا به ام‌اس نیستند. توصیه ما به شما این است که به‌جای گشت‌وگذارهای اینترنتی، و پرس‌وجو از اطرافیان، حتما به مراکز تخصصی مراجعه کنید تا تشخیص دقیق و درستی داده شود.

ضمن آنکه بعضی روش‌های درمانی بیماری ام‌اس، عوارض جانبی دارند. انتخاب روش درمانی و داروی مناسب، به معاینه دقیق، تشخیص به‌موقع و عواملی مانند شدت بیماری، میزان اثربخشی داروها و البته وضعیت عمومی بدن فرد مبتلا بستگی دارد.

 

جمع‌بندی

در این مقاله رسش به عاقبت بیماری ام اس پرداختیم. تأکید کردیم که اگر این بیماری به‌موقع تشخیص داده شود، و بیمار و اطرافیانش شرایطی را رعایت کنند، عمر بیماران ام اس تا سال‌های بعد از تشخیص هم ادامه می‌یابد.

در نهایت اینکه هرگز نمی‌توان درباره ابتلا به بیماری ام‌اس به‌سادگی نظر داد. پس برای مشاوره تخصصی در این زمینه، حتما به کلینیک جامع توان‌بخشی رسش بیایید. کارشناس‌های مجرب و کاربلد این مرکز، راهنمایی تخصصی در زمینه ام‌اس و شرایط ویژه آن ارائه می‌کنند.

 

منابع:

mayoclinic.org

griswoldhomecare.com

library.med.utah.edu

goodrx.com


اشتراک

مطالب مشابه

افسردگی در نوجوانان | علت، علائم و بهترین روش های درمان آن

افسردگی در نوجوانان | علت، علائم و بهترین روش های درمان آن

افسردگی در نوجوانان یکی از مشکلاتی است که امروزه آن را در جوانان مشاهده می کنیم.نوجوانانی که به افسردگی مبتلا شده اند خود را مقصر تمام اتفاقات می دانند و امیدی به آینده و حتی زندگی ندارند و گاها ممکن است که دست به خودکشی هم بزنند.ما در این قسمت از رسش کلینیک می خواهیم کی خواهیم درمورد افسردگی جوانان، علت ها، علائم و روش های درمان آن صحبت کنیم پس همراه ما باشید.

درمان افسردگی با ورزش کردن ( 9 ورزش موثر در درمان افسردگی )

درمان افسردگی با ورزش کردن ( 9 ورزش موثر در درمان افسردگی )

یکی از روش های موثر در درمان افسردی در حقیقت درمان افسردگی با ورزش کردن می باشد. این بیماری معمولا با انجام تمرینات ورزشی بهبود میابد. ما در این مطلب برخی از توصیه ها و نکات مهم برای حفظ انگیزی و شروع ورزش را بیان خواهیم کرد که دانستن آن به شما در روند درمان این بیماری بسیار کمک خواهد کرد پس با ما همراه باشید.

فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانه

فعالیتهای گفتاردرمانی عملی برای تمرین کودک در خانه

تمرین گفتار تقریباً از هر کجا قابل انجام است و با حداقل آمادگی و برخی از خلاقیت ها می تواند مؤثر باشد. ایده های سرگرم کننده ای را برای کار با فرزندان ، با شما به اشتراک میگذاریم ، که می توانید در حین لذت بردن از تفریحات تابستانی ، تمرینات متنوعی را ادامه دهید.

کاردرمانی در مقایسه با فیزیوتراپی: آنچه باید بدانیم

کاردرمانی در مقایسه با فیزیوتراپی: آنچه باید بدانیم

فیزیوتراپی و کاردرمانی دو نوع مراقبت توانبخشی هستند. در حالی که برخی از شباهت ها بین فیزیوتراپی و کاردرمانی وجود دارد ، تفاوت های اساسی نیز وجود دارد.

انواع روش های موسیقی درمانی و عملکرد آنها

انواع روش های موسیقی درمانی و عملکرد آنها

صوت درمانی یا موسیقی درمانی از فواید موسیقی برای بهبود سلامت جسمی و عاطفی و آرامش استفاده می کند. شخصی که تحت درمان قرار می گیرد ، تحت نظارت و تجربه یک متخصص آموزش دیده قرار می گیرد.

شایع ترین اختلالات رفتاری در کودکان

شایع ترین اختلالات رفتاری در کودکان

برای یک کودک زیر 5 سال به ندرت تشخیص یک اختلال رفتاری جدی گذاشته می شود. با این حال ، آنها ممکن است علائم یک اختلال را نشان دهند که ممکن است بعدا در کودکی تشخیص داده شود.

ماساژ و موسیقی درمانی برای درمان برخی از علائم زوال عقل می توانند از قرص بهتر باشند

ماساژ و موسیقی درمانی برای درمان برخی از علائم زوال عقل می توانند از قرص بهتر باشند

داروهایی برای درمان علائم روانی زوال عقل وجود دارد ، اما برخی از روشهای درمانی غیر دارویی مؤثر بوده و عوارض جانبی کمتری را به همراه دارند.

رفتار درمانی شناختی (CBT) برای کودکان چگونه است؟

رفتار درمانی شناختی (CBT) برای کودکان چگونه است؟

رفتار درمانی شناختی (CBT) نوعی صحبت درمانی است که می تواند به افراد در هر سنی از جمله کودکان و نوجوانان کمک کند. رفتار درمانی شناختی بر چگونگی تأثیر افکار و احساسات بر رفتار متمرکز است.

درباره کلینیک جامع توانبخشی رسش

درباره کلینیک جامع توانبخشی رسش

کلینیک جامع‌ توانبخشی رسش در سال ۱۳۹۵ توسط دکتر داریوش نیکبخت متخصص و اسیب شناس گفتار و زبان و آناتومیست در جهت ارائه ی خدمات توانبخشی در تهران تاسیس گردیده است.

کاربردهای تحلیل رفتار

کاربردهای تحلیل رفتار

تحلیل رفتار ریشه در سنت رفتارگرایی دارد و از اصول یادگیری برای ایجاد تغییر در رفتار استفاده می کند. برخی از شاخه های روانشناسی در درک شناختهای اساسی کوشش می کنند ، اما روانشناسی رفتاری به علل ذهنی رفتار مربوط نمی شود و در عوض خود رفتار را مورد توجه قرار می دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید