کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
افسردگی در نوجوانان | علت، علائم و بهترین روش های درمان آنسایر

افسردگی در نوجوانان | علت، علائم و بهترین روش های درمان آن

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۱۷ تیر ۱۳۹۹

افسردگی در نوجوانان

همه ما انسان ها گاهی اوقات حس و حال خوبی نداریم و احساس خستگی  و ناراحتی می کنیم که نمی توان گفت که به افسردگی مبتلا شده ایم.اما در صورتی که این علائم چندین روز ادامه داشته باشد امکان دارد که ما به این بیماری روانی دچار شده باشیم.افسردگی در نوجوانان در صورتی که درمان نشود می تواند مشکلات جدی تری را در آینده برای این افراد به وجود بیاورد. با توجه به گزارشاتی که در این زمینه وجود دارد  بیشتر افرادی که از این بیماری رنج می برند در رده سنی 6 تا 25 سال هستند.
افسردگی در جوانان یک بیماری جدی است و ممکن است که همه جنبه های زندگی نوجوان را تحت تاثیر خود قرار دهد.اما خوشبختانه باید بگوییم که این بیماری روانی قابل درمان است که خانواده نقش مهمی در درمان آنها دارد.عشق، علاقه و راهنمایی های شما به نوجوانانی که به افسردگی مبتلا شده اند کمک می کند تا بتوانند به این بیماری غلبه کنند.

حتما بخوانید:گروه درمانی چیست و چه کاربردی دارد؟

علت افسردگی در نوجوانان

با توجوه به تحقیق ها و پژوهش هایی که در این زمینه وجود دارد افسردگی در نوجوانان علت خاصی ندارد و معمولا در سنین نوجوانی نمایان می شود. عوامل بیولوژیکی، زیست محیطی،استعداد ژنتیکی و روانی از جمله مهم ترین عوامل در بروز افسردگی در نوجوانان می باشد.اما در همین حال عوامل محیطی، طلاق، از دست دادن، درگیری و دعوای خانوادگی و عدم حمایت عاطفی می تواند سبب بروز افسردگی شود.

 

علت افسردگی در نوجوانان

 

ژنتیک

یکی از عوامل مهم در به وجود آمدن افسردگی بیماری های ژنتیکی می باشد. همچنین داشتن سابقه خانوادگی در این بیماری می تواند از دلایل افسردگی در نوجوانان باشد.

بی توجهی

از مهم ترین نیاز های اصلی در نوجوانان در این سن جذب محبت و توجه  از سوی اطرافیان می باشد.این احتمال وجود دارد که نوجوانان به هر دلیلی مورد بی توجهی والدین و اطرافیان قرار بگیرند که خود این موارد می تواند در به وجود آمدن این بیماری روانی در نوجوان تاثیر گذار باشد.

آسیب های کودکی

نوجوان ممکن است که در زمانم کودکی یک واقعه ناگوار مانند سوء استفاده جنسی،سابقه از دست دادن عزیزان، بی مهری، سوء استفاده های عمومی و... را تجربه کرده باشد.این مسائل ممکن است که در دروان نوجوانی یاد آوری شود  و سبب بروز افسردگی در فرد شود.

هورمون ها

برخی از مشکلات هورمونی مانند کم کاری تیروئیذد  روی عملکرد هورمون ها تاثیر می گذارد و احتمال دارد که سبب بروز افسردگی در نوجون شود. اما این مشکل باید توسط پزشک پیگیری و درمان شود. یکی از موارد مهمی که وجود دارد این است که کنجکاوی  نوجوانان می تواند سبب گرایش آنها به مواد مخدر شود و مصرف این مواد هم می تواند روی هورمون ها تاثیر بگذارد و در نهایت موجب بروز افسردگی در نوجوانان شود.

علائم و نشانه های افسردی در نوجوانان

افسردگی در نوجوانان به این شکل نیست که همیشه غمگین به نظر برسند.چراکه عصبانیت، کلافگی و پریشانی از جمله مهم ترین علائم و نشانه های افسردگی محسوب می شود.

 

علائم و نشانه های افسردی در نوجوانان

 

اما علائم و نشانه های افسردگی در نوجوانان شامل موارد زیر است:
•    عصبانیت
•    ناراحتی
•    نداشتن انگیزه در انجام کارها
•    دوری کردن از دوستان و آشنایان
•    بی حوصلگی و بیقراری
•    عدم عملکرد مانسب در مدرسه
•    عدم تمرکز
•    کمبود انرژی و خستگی
•    فکر کردن به خودکشی و مرگ
•    درد بی دلیل
•    تغییر در عادت های خواب و خوراک

اما از دیگر علائم افسردگی در نوجوانان می توان به موارد زیر هم اشاره کرد:

مشکلات در مدرسه

افسردگی سبب می شود که نوجوانان انرژی و تمرکز کافی نداشته باشند و همین مسئله سبب غیبت های زیاد،کلافه شدن از درس و نمره های پایین می شود.این عامل زمانی قابل تشخیص است که دانش آموز در گذاشته عملکرد تحصیلی خیلی خوبی داشته باشد.

کمبود اعتماد به نفس

بیماری افسردگی می تواند باعث شود که فرد احساس زشت بودن، شکست خوردگی و خجالت زدگی و بی ارزشی کند که همه این موارد سبب می شود که نوجوانان دچار کمبود اعتماد به نفس شوند.

اعتیاد به موبایل

این احتمال وجود دارد که نوجوانان برای فرار از این مشکلات به دنبال راهی برای فرار باشند.ولی استفاده بیش از اندازه از اینترینت و تلفن های هوشمند  تنها دامنه تنهایی این افراد را زیاد می کند و سبب می شود که افسردگی دراین افراد شدید تر از قبل شود.

فرار کردن

تعداد بسیار زیادی از نوجوانانی که به افسردگی مبتلا هستند  از خانه فرار می کنند و یا تمایل دارند که از خانه فرار کنند  که این کار را بیشتر برای جلب توجه انجام می دهند.

جدا شدن از اطرافیان

نوجوانانی که به افسردگی مبتلا هستند تمایلی به برقراری ارتباط با افراد مختلف را ندارند و تنها با چند نفر از دوستان خود ارتباط برقرار می کنند

بی توجهی

این نوجوانان ممکن است که  که کار های خطرناکی را انجام دهند. مانند رانندگی بدون احتیاط و اینکه نسبت به سلامت جسمی خود بی توجه باشند.

مقابله با انتقاد

این نوجوانان در اکثر مواقع احساس بی ارزشی می کنند و همین عامل سبب می شود که انتقاد، شکست و طرد شدن برای آنها سخت باشد.

 

 

سایر اختلالاتی که باعث علائم افسردگی می‌شوند

اختلالات دیگری وجود دارند که علائم آن‌ها مشابه افسردگی هستند. ارزیابی پزشک از بیماری و علائم آن و تشخیص دقیق بیماری نقش مهمی در یافتن درمان مناسب دارد. اختلالاتی که علائمی مشابه افسردگی دارند عبارت‌اند از:

  • اختلالات دوقطبی. این اختلالات خلقی شامل نوسانات خلقی هستند و از شدید تا خفیف متغیر هستند. گاهی‌اوقات تشخیص اختلال دوقطبی و افسردگی دشوار است.
  • اختلال سیکلوتیمیک. اختلال سیکلوتیمیک شامل نوسانات خلقی بالا و پایین است و نوسانات آن خفیف‌تر از اختلال دوقطبی هستند.
  • اختلال بی‌نظمی خلقی اخلال‌گرانه. این اختلال خلقی در کودکان شامل تحریک‌پذیری مزمن و شدید و عصبانیت همراه با طغیان‌های مکرر خلق‌وخوی شدید است. این اختلال معمولاً در طول سال‌های نوجوانی یا بزرگسالی به اختلال افسردگی یا اختلال اضطراب تبدیل می‌شود.
  • اختلال افسردگی مداوم. این اختلال گاهی‌اوقات دیس‌تایمی نامیده می‌شود و شدت آن کمتر از افسردگی بوده اما مزمن‌تر از افسردگی است. در حالی که این اختلال معمولاً ناتوان‌کننده نیست، اما اختلال افسردگی مداوم می‌تواند از عملکرد طبیعی در برنامه‌های روزمره و از زندگی کامل جلوگیری کند.
  • اختلال دیسفوریای پیش‌قاعدگی. این اختلال شامل علائم افسردگی مرتبط با تغییرات هورمونی است که از یک هفته قبل شروع می‌شود و ظرف چند روز پس از شروع دوره قاعدگی بهبود می‌یابد. علائم آن نسبت به افسردگی کمتر هستند یا پس از پایان دوره از بین می‌روند.
  • سایر علل افسردگی. این عوامل شامل افسردگی ناشی از استفاده از داروهای تفریحی یا غیرقانونی، داروهای تجویزشده خاص یا بیماری خاصی هستند.

 

تشخیص افسردگی در نوجوانان

نوجوانی یکی از دوران حساس و سخت زندگی هر فردی می باشد. افسردگی در نوجوانان خیلی بیشتر از آنچه که شما فکر می کنید می تواند بر آنان صدمه بزند.با توجه به آمار از هر 5 نوجوان حدودا یکی به افسردگی مبتلا می شود که در صورت تشخیص این بیماری در آنها باید سریعا تحت درمان قرار گیرند تا علائم این بیماری شدید تر نشود و زندگی فرد را با مشکلات بیشتری رو به رو نسازد.
در این دوران عصبانیت، بدخلقی، طبیعی است ولی افسردگی چیزی متفاوت است. تاثیرات منفی افردگی در این دوران فرا تر از غم و ناراحتی می باشد.این اختلال روانی می تواند سبب نابودی شخصیت نوجوان شود و همچنین باعث می شود که حس ناامیدی و عصبانیت و ناامیدی در آن به وجود بیاید.بسیاری از رفتارهای نادرست و خروشان نوجوانان می تواند نشان دهنده افسردگی در آنها باشد.
والدین و اطرافیان نوجوان باید علت ناراحتی و درد او را تشخیص دهند و به او کمک کنند.اما انجام دادن اینکار ساده و آسان نیست. اما باید توجه کنید نوجوانان افسرده همیشه غمگین و ناراحت به نظر نمیرسند چراکه که از جمله مهم ترین علائم افسردگی در نوجوانان عصبانیت،کلافگی و پریشانی می باشد.

حتما بخوانید: کاردرمانی افسردگی

والدین چه کمکی می توانند انجام دهند؟

افسردگی در نوجوانان یکی از اختلالات روانی است که قابل درمان است.اولین اقدام برای درمان این است که متوجه وجود مشکل شوید. زمانی که علائم افسردگی را مشاهده کرید بدون قضاوت، سعی بر برقراری ارتباط کنید.اما برخی از نوجوانان هستند که دوست ندارند با والدین خود صحبت کنند.در صورت مشاهده چنین مواردی  باید مشکل را پیدا کنید و با نوجوان در مورد مشکلش صحبت کرده و آنها را کمک کنید.والدین می توانند یا شناسایی به موقع این اختلال روانی در فرزند خود به روانشناس متخصص مراجعه کنند تا وضعیت نوجوان بررسی شود و درمان مناسب برای او تجویز شود.

راه های درمان افسردگی در نوجوانان

 

راه های درمان افسردگی در نوجوانان

 

افسردگی نوعی بیماری است که امروزه خیلی از افراد را درگیر کرده است و تفاوتی ندارد که فرد در چه سنی و شرایطی قرار داشته باشد انچه که مهم است درمان این بیماری است.افسردگی در نوجوانان و کودکان  بسیار شایع است  و باید توجه کنید که والدین به تنهایی نمی توانند از پس درمان این بیماری روانی برآیندبهترین راهی که می توان برای درمان این بیماری در نوجوانان انجام داد مراجعه به پزشک و یا مشاور متخصص است.
در جهت درمان افسردگی در کودکان و نوجوانان یک موضوع بسیار مهم «فعال سازی رفتاری» می باشد طوریکه  برای نوجوانان و کودکان  برنامه هایی در نظر گرفته می شود  تا آنها را وادار به حرکت کند ولی انرژی زیاد از آنها نمیگیرد.مانند ترغیب کردن آنها به انجام کاری که ما بتوانیم با آنها همراهی کنیم  تا احساس تنهایی و خمودگی کمتری داشته باشد.

حتما بخوانید: درمان افسردگی با ورزش کردن

درمان افسردگی در نوجوانان با بالابردن مهارت های ارتباطی

نوجوانان نسبت به قضاوت اطرافیان خود مقداری حساس  هستند و مدام خود را از نگاه افراد دیگر قضاوت می کند بنابراین در صورتی که با دیگران ارتباط برقرار کند احساس بهتری خواهد داشت.نوجوانان نسبت به روابط اجتماعی خود با دیگران دچار مشغولیت ذهنی می شوند و از ترس قضاوت دیگران سعی می کنند که از جمع های اتجتماعی دور شوند و همین عامل باعث می شود که آنها افسرده شوند.

فکر کردن به اشتباهات

در اکثر مواقع این افراد خود را مورد قضاوت قرار می دهند و از ترس خطا کردن از مردن فاصله میگیرند تا در اینصورت کمتر اشتباه کنند. همین دوری کردن از دیگران باعث می شود که آنها به افسردگی مبتلا شوند. برای درمان افسردگی در نوجوانان باید به آنها کمک کنیم که مهارت های جدیدی بیاموزند یا برای ایجاد روابط تازه و جدید گام بردارند  تا در اینصورت از قضاوت و سرزنش دیگران دور بمانند.

یافتن افکار مسموم

زمانی که نوجوانان به افسردگی مبتلا می شووند چندین بار اشتباه و تصمیم نادرست خودشان را برای همیشه به خود نسبت می دهند  و به خود می گویند «همیشه اشتباه می کنم و...». در برخی از موارد هم که امتحان سخت بوده، نمی گویند که استاد امتحان را سخت گرفته بود بلکه می گوید من هوش و ذکاوت خوبی نداشتنم و نتوانستن امتحان خوبی داشته باشم.در واقع باید بگوییم که همین افکار مخرب است که باعث به وجود آمدن افسردگی می شود.

روش روان کاوانه برای درمان افسردگی

در این روش درمان برای اینکه علت افسردگی را بیابند به جستجوی و یافتن مشکلات کودکی می پردازند و روانشناسان با تحلیل رفتار دوران کودکی فرد ریشه افسردگی را در ناخودآگاه او می باید در بسیاری از مواقع نوجوانان به دلیل اینکه به افسردگی مبتلا شده اند دچار افت تحصیلی هم می شوند و یا عملکرد او ضعیف می شود که سریعا باید به پزشک مراجعه کنند و تحت درمان قرار بگیرند.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علائم و نشانه‌های افسردگی ادامه پیدا کردند، شروع به تداخل با فعالیت‌های روزمره زندگی نوجوان کردند، یا باعث نگرانی درمورد خودکشی یا امنیت نوجوان شدند، با پزشک یا متخصص بهداشت روان که برای کار با نوجوانان آموزش دیده است صحبت کنید. 

علائم افسردگی احتمالاً به خودی خود بهتر نمی‌شوند و درصورت عدم درمان ممکن است بدتر شوند یا منجر به مشکلات دیگری شوند. نوجوانان افسرده ممکن است درمعرض خطر خودکشی باشند، حتی اگر علائم و نشانه‌ها شدید به نظر نرسند.




برچسب ها:
اشتراک

مطالب مشابه

افسردگی در نوجوانان | علت، علائم و بهترین روش های درمان آن

افسردگی در نوجوانان | علت، علائم و بهترین روش های درمان آن

افسردگی در نوجوانان یکی از مشکلاتی است که امروزه آن را در جوانان مشاهده می کنیم.نوجوانانی که به افسردگی مبتلا شده اند خود را مقصر تمام اتفاقات می دانند و امیدی به آینده و حتی زندگی ندارند و گاها ممکن است که دست به خودکشی هم بزنند.ما در این قسمت از رسش کلینیک می خواهیم کی خواهیم درمورد افسردگی جوانان، علت ها، علائم و روش های درمان آن صحبت کنیم پس همراه ما باشید.

درمان افسردگی با ورزش کردن ( 9 ورزش موثر در درمان افسردگی )

درمان افسردگی با ورزش کردن ( 9 ورزش موثر در درمان افسردگی )

یکی از روش های موثر در درمان افسردی در حقیقت درمان افسردگی با ورزش کردن می باشد. این بیماری معمولا با انجام تمرینات ورزشی بهبود میابد. ما در این مطلب برخی از توصیه ها و نکات مهم برای حفظ انگیزی و شروع ورزش را بیان خواهیم کرد که دانستن آن به شما در روند درمان این بیماری بسیار کمک خواهد کرد پس با ما همراه باشید.

کاردرمانی در مقایسه با فیزیوتراپی: آنچه باید بدانیم

کاردرمانی در مقایسه با فیزیوتراپی: آنچه باید بدانیم

فیزیوتراپی و کاردرمانی دو نوع مراقبت توانبخشی هستند. در حالی که برخی از شباهت ها بین فیزیوتراپی و کاردرمانی وجود دارد ، تفاوت های اساسی نیز وجود دارد.

انواع روش های موسیقی درمانی و عملکرد آنها

انواع روش های موسیقی درمانی و عملکرد آنها

صوت درمانی یا موسیقی درمانی از فواید موسیقی برای بهبود سلامت جسمی و عاطفی و آرامش استفاده می کند. شخصی که تحت درمان قرار می گیرد ، تحت نظارت و تجربه یک متخصص آموزش دیده قرار می گیرد.

شایع ترین اختلالات رفتاری در کودکان

شایع ترین اختلالات رفتاری در کودکان

برای یک کودک زیر 5 سال به ندرت تشخیص یک اختلال رفتاری جدی گذاشته می شود. با این حال ، آنها ممکن است علائم یک اختلال را نشان دهند که ممکن است بعدا در کودکی تشخیص داده شود.

ماساژ و موسیقی درمانی برای درمان برخی از علائم زوال عقل می توانند از قرص بهتر باشند

ماساژ و موسیقی درمانی برای درمان برخی از علائم زوال عقل می توانند از قرص بهتر باشند

داروهایی برای درمان علائم روانی زوال عقل وجود دارد ، اما برخی از روشهای درمانی غیر دارویی مؤثر بوده و عوارض جانبی کمتری را به همراه دارند.

رفتار درمانی شناختی (CBT) برای کودکان چگونه است؟

رفتار درمانی شناختی (CBT) برای کودکان چگونه است؟

رفتار درمانی شناختی (CBT) نوعی صحبت درمانی است که می تواند به افراد در هر سنی از جمله کودکان و نوجوانان کمک کند. رفتار درمانی شناختی بر چگونگی تأثیر افکار و احساسات بر رفتار متمرکز است.

درباره کلینیک جامع توانبخشی رسش

درباره کلینیک جامع توانبخشی رسش

کلینیک جامع‌ توانبخشی رسش در سال ۱۳۹۵ توسط دکتر داریوش نیکبخت متخصص و اسیب شناس گفتار و زبان و آناتومیست در جهت ارائه ی خدمات توانبخشی در تهران تاسیس گردیده است.

کاربردهای تحلیل رفتار

کاربردهای تحلیل رفتار

تحلیل رفتار ریشه در سنت رفتارگرایی دارد و از اصول یادگیری برای ایجاد تغییر در رفتار استفاده می کند. برخی از شاخه های روانشناسی در درک شناختهای اساسی کوشش می کنند ، اما روانشناسی رفتاری به علل ذهنی رفتار مربوط نمی شود و در عوض خود رفتار را مورد توجه قرار می دهد.

بیست تمرین گفتار درمانی 5 دقیقه ای که می توانید در خانه انجام دهید

بیست تمرین گفتار درمانی 5 دقیقه ای که می توانید در خانه انجام دهید

به خانواده ها توصیه می کنم که دو جلسه 5 دقیقه ای در روز برای تمرین گفتار درمانی در منزل زمان بگذارند تا به مهارت های گفتاری و زبانی فرزند خود بپردازند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. ..............
    4

    منیکه همه علائمو دارم به جز دوتاش

  2. ریجانه ریجانه
    2

    خیلی ممنون از توضیحاتتون:)

  3. سیناسینا
    6

    سلام آقای دکتر وقت بخیر ، آقای دکتر من یه چند سالی هست که سر هر مسئله ای سریع استرس میگیرم ... باید چیکار کنم ؟ آیا منم افسرده هستم ؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      4

      استرس و اضطراب علائم افسردگی نیست اما نیاز به درمان دارد.

  4. A mA m
    0

    سلام آقای دکتر من یه پسر 19 ساله هستم همش تو فکر خیالم همش فاز منفی همش احساس پوچی میکنم احساس اضافه بودن میکنم تو خونه همش خسته ام گوشه گیر هیچ انرژی و انگیزه آیی ندارم برای انجام کارام برای هیچی ندارم کم آوردم .هرشب عین یه بچه دلم میگیر شروع میکنم به گریه کردن خیلی دل نازک شدم خیلی .همش تو خودمم همش فکر به مرگ انگار یکی تو ذهنم میگه تنها راه خلاص شدن مرگ هیچکی منو درک نمیکنه حتی پدر مادرم مایه سرافکندگی خانواده شدم من هیچیم خوب نیست پدر م وقتی داداش کوچیکم یه اشتباهی می‌کنه اسم منو می‌بره میگه مث داداش بزرگت نباش و.. خسته ام ... دکتر باید چیکار کنم قبلا هم رفتم مشاوره اینا اما هیچ فایده ای نداشت قرص فلوکستین .جینکوبیلوبا ..رسپیریدون دادا بهم ولی هیچ فایده ای نداشت ????????

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      3

      سلام. برای مشکل شما دارودرمانی به تنهایی کفایت نمی کنه و دارو درمانی در کنار مشاوره می تواند بسیار راهگشا باشد. علائم افسردگی در شما مشهود است اما برای تشخیص افتراقی بین علائم مشابه بهتر است مجددا توسط روانپزشک ارزیابی و ویزیت شده و مشاوره را نیز در کنارش آغاز کنید.

  5. نگارنگار
    2

    سلام.من حدود 10ماه اخیر خیلی پرخاشگر شدم و اصن دوست ندارم با خانوادم وقت بگذرونم و سعی میکنم ازشون دور باشم تا از دست حرفاشون راحت باشم.تنها چیزی ک باعث میشه از خانوادم دوری کنم حرف هایی که درباره من زده میشه(مثلا _تو هیچ کاری وبه درستی انجام نمیدی/خسته شدیم اینقدر بهت گفتیم/تو به درد هیچ چیزی نمیخوری/باعث آبرو ریزی منه که همچین دختری دارم و...) من سعی میکنم این از این حرفا دوری کنم چون خانوادم فک میکنم من ی دختری هستم که اصن هیچ فایده ای براشون نداره |پس تصمیم میگیرم برای اینکه از این حرفا ب دور باشم از خانوادم به دور باشم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      2

      سلام. برای جلوگیری از حاد شدن مشکلتان حتما با روانشناس به صورت حضوری مراجعه کنید و درمان را آغاز کنید.

  6. تبسمتبسم
    3

    سلام وقتتون بخیر من ۱۸ سالمه... چند ماهی میشه که احساس استرس زیاد و خستگی و کلافگی دارم. تی اس اچ خونم ۱۴ هست و سه سالی میشه که قرص مصرف میکنم ولی خیلی تأثیری روی بی حوصلگیم نداشته. تازگیا اشتهام کمتر شده. کیفیت مطالعم هم پایین اومده و تمرکز و انگیزه کافی ندارم. شرایط مشاوره حضوری هم ندارم. میشه راهنماییم کنید

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      3

      سلام. زیر نظر متخصص غدد باشید علائم شما می تواند به تیروئید مربوط شود

  7. ساراسارا
    2

    سلام وقتتون بخیر من۱۷ سالمه و حدودا ۱ سالی میشه بخاطر مشکلات مختلف بیشتر علائم بالا رو تجربه کردم، از جمع خانوادگی فراری شدم ، بیشتر با گوشی کار میکنم ، افت تحصیلی داشتم برای مدت کوتاهی، ولی یک ماهه به دلیل بحث های خانوادگی بین پدرومادرم خیلی افت تحصیلی داشتم و حوصله کوچکترین‌کارها که قبلا جزء روتین روزانه ام بود رو ندارم ، کوچکترین بحثی که پیش میاد دستام و پاهام یخ میکنن و عرق سرد میکنن، شب ها همش خواب جر وبحث و دعوا میبینم ، خوابم بهم ریخته اس و شبا خیلی بد خوابم میبره و در عوض صبح به زور از خواب بیدار میشم و همش کسلم ...به نظر شماهم افسردگیه؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      5

      سلام علائم شما کاملا نیاز به بررسی و درمان داره. و اگر درمان نشود مشکلات شما روز به روز حاد تر میشود.

  8. حدیث برات پور حدیث برات پور
    2

    سلام من ۱۹ سالمه همه ی علائم رو دارم خانوادگی با هم درگیریم همیشه با خواهر و برادرم دعوا می کنم از اطرافیانم دوری می کنم دو سال پیش دو بار قرص خوردم الانم همیشه به فکره خودکشیم هیچ کس درکم نمیکنه به خصوص خانواده ام آدم درونگرایی هستم اصلا نمیتونم حرفامو بزنم همه ی دردانو تو خودم ریختم خود خوری می کنم خیلی وضعم خرابه کنکورم که قبول نشدم خیلی داغونم کرد تازه امروز متوجه شدم افسردگی دارم چیکار کنم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      6

      سلام. شما حتما ابتدا به متخصص اعصاب و روان مراجعه کرده و باید تحت درمان مشاوره هم باشید. مشکلتان را جدی بگیرید و احساسی برخورد نکنید

  9. فاطمهفاطمه
    4

    سلام ببخشید من ۱۴سالمه و خونه برام شده مثل زندان مامان و بابام خیلی سرزنشم میکنن و میگن تو زشتی و اصلا درس نمیخونی و مثل بقیه دوستات نیستی و خیلی متلک بهم میگن وهمش نفرینم میکنن و... و من اصلا دوست ندارم از اتاقم بیام بیرون و همش سرم تو گوشی و می‌خوابم و خیلی غذا میخورم و همش شبا تو اتاقم گریه میکنم به نظرتون افسردگی دارم؟!

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      9

      سلام. بهتره در گام اول با مشاور مدرسه صحبت کنید و ازشون بخواین با والدین شما صحبت کنند و همچنین می توانید به مراکز مشاوره خصوصی هم مراجعه کنيد

  10. هادی الف زادههادی الف زاده
    5

    سلام. من حدود 9ماهه یه حالتایی دارم که توضیحش واقعا سخته ۹ ماه پیش من یه حالتایی پیدا کردم که علائمش مثل بیقراری شدید حساس شدن خیلی زیاد روی مسائل الکی و مبهم احساس نا امیدی شدید دلشوره بی نهایت و اینکه من ۴ الی ۵ سال پیشم این مشکلو داشتم آقای دکتر ولی بعد از یک هفته به کلی خوب شد و اصلا از ذهنم خارج شد ولی متاسفانه الان هنوز خوب نشدم اصلا نمیدونم چی هست لطفا کمکم کنید و اینکه همیشه احساس غم خیلی شدید میکنم فعالیتهایی که قبلا داشتم الان میترسم برم سمتشون اصلا نمیتونم دست خودم نیست و اینکه خیلی میترسم خوب نشم چون خیلی وقته این حالتارو دارم.

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      5

      سلام دوست عزیز. علائمی که بیان می کنید می تواند ناشی از اختلالات روانی مانند افسردگی و...باشد. بنابراین بهتر است تا قبل از مزمن تر شدن این حالت به روانپزشک مراجعه کرده و دارو درمانی برای شما آغاز گردد. و در کنارش از جلسات مشاوره بهره مند شوید.

  11. سیدمحمدرضا طباطباییسیدمحمدرضا طباطبایی
    2

    سلام و احترام، فرزند پسرم 20 ساله، دانشجو دارای افسردگی است ارتباطش با من و مادر و خواهرش در حداقل ارتباط هست با اقوام تقریبا ارتباطی ندارد و در صورت برخورد، هیچ واکنشی نسبت به انها ندارد البته فعالیت های اجتماعی دارد و با یکی، دو دوستش ارتباط دارد. سوالات متعدد من و خواهش های فراوانم برای مراجعه به پزشک را جواب نمی دهد و همراهی نمی‌کند خواب و خوراکش نسبتا خوب است لطفا راهنمایی ام بفرمایید

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      3

      سلام. فرزند شما حتما باید به لحاظ روانپزشکی بررسی و در صورت لزوم دارو درمانی و در کنارش مشاوره بشود. برای همراه کردنش به مطب می توانید از دوست صمیمی اش کمک بکیرید

  12. مهسامهسا
    4

    سلام تست های افسردگی در اینترنت درست هستند؟ 14 سالم هست تست گوگل رو دادم و گفته بود که افسردگی دارم خودمم خیلی این احساس رو دارم اما نمیتونم با کسی صحبت کنم چه کار میشه کرد؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام خیر تست های جنبه های کلی دارند و خیلی دقیق و قابل استناد نیستن. اگه احساس افسردگی دارین حتما نوبت مشاوره حضوری بگیرید.

  13. آرمیتاآرمیتا
    1

    سلام من یه دختر 15 ساله هستم همه‌ی این علائم افسردگی رو دارم و خیلی اعتماد یه نفسم پایینه مشکلم اینه که اصلأ از چهره‌ی خودم راضی نیستم همش فکر میکنم اگه توی جمع قرار بگیرم دیگران منو به خاطر چهرم مسخره میکنن به خاطر همین از جمع فراریم و میل زیادی به گوشه گیری دارم خیلی وقت ها به خودکشی فکر میکنم و دلم نمیخواد بقیه زندگیم رو با این چهره ای که الان دارم ادامه بدم امکان مشاوره رفتن هم ندارم لطفاً کمکم کنید

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام خدا قوت شرایط شما، شرایط حادی می باشد و نیاز به دارو درمانی و مشاوره دارید.

  14. جوادجواد
    0

    سلام من ۱۴ سالمه ۲ سالی هست که خیلی از زندگی متنفر شدم یا به گونه ای افسردگی گرفتم دلیلش هم دوستان و خانواده ام هستن من بچه ی به شدت زیاد درسخونی هستم استعداد های زیادی در شاخه های مختلف دارم ترم اول و دوم امسال همه ی درس هارو ۲۰ شدم جز ورزش که ۱۸ شدم اونم به این دلیل که من فقط از ورزش فوتبال بدم میاد همه ی اطرافیان و دوستان و اقوام و خانواده هی بهم تو سری میزنن و اینکه من از جمع های شلوغ و پر سر و صدا بی زارم رفته بودم یه کلاسی خط که اصلا نظم و سکوت توش رعایت نمیشد منم ازش اومدم بیرون خط ام هم خیلی خوبه و استانی بار ها اول و دوم شدم ولی با این حال یه عالمه بهم تو سری زدن کلا از خونه ی خودمون حالم بهم میخوره از دوستانم هم بدم میاد چون همشون بعد مدتی میفهمم که خیلی دورو هستن خونمون همیشه پره از توسری زدن به من و مسخره و تیکه انداختن بهم برادرانم که ازم کوچیکترن همیشه اذیتم میکنن و اگه کاری بکنم من دعوا میشم که خونه بزرگتر داره اگه هم بهشون بگم به من اهمیت نمیدن و میگن تو بزرگتری در صورتی که فقط ۲ سال بزرگترم خسته شدم دیگه من از اینکه بهم تیکه بندازن حالم بهم میخوره همیشه دارم تلاش میکنم تا دیگه تیکه نندازن بهم ولی هرچی موفق تر میشم بیشتر بهم تیکه میندازن و اصلا دوست ندارم باهاشون حرف بزنم مامانم هی میگه باهام حرف بزن ولی از نظرم اصلا فایده ای نداره حرف زدن فکر میکنم خیلی پوچم باهاشون راحت نیستم تو حرف زدن اقواممون همیشه بهم میگن که خیلی منو دوست دارن و واقعا هم همینطوره با رفتاره اقوام حالم بهتر میشه ولی وقتی میایم خونه بار ها شنیدم که میگن حالا خیلی خوبه یا به قول خوده پدرم و مادرم توفه چی هست آخه راه حلی برام پیشنهاد میدید؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام بنظر می شود شما بیش از حد به رفتار خانوادتون حساس شده این، و نیاز به پیگیری دارد. در صورت حل نشدن ممکن است آسیب های بیشتری را برایتان به بار بیاورد. پیشنهاد میشود ابتدا از مشاور مدرسه برای حل مشکل کمک بگیرید

  15. تیناتینا
    0

    سلام وقت بخیر . مدتی هست که با مادرم به مشکل برخوردم . این موضوع برمیگرده ب چند سال پیش که بی توجهی و بی محبتی میدیدم . سعی داشتم که رابطمو با مادرم درس کنم ولی نشد منم دیگ بیخیال شدم . عصبانیت خود زنی دارم . خیلی زود ب گریه میوفتم اصلا تمرکز ندارم . و مادر اصلا اعتقاد نداره بریم پیش روانشناس . من خیلی میترسم افسردگی داشته باشم چون امسال کنکور دارم .

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام با توجه به شرایط حساسی که دارید و پیش رو داشتن کنکور سراسری برای شما بهتر است حتما از روانشناس کمک بگیرین تا این مشکل را حل کنید.

  16. RezaReza
    1

    من 16 سالم هست پیش مشاور هم رفتم فایده نداشت چون هیچ چیز نمیتونه این افسردگی را رفع کنه همش احساس تنهایی میکنم نه خواهر دارم نه برادر مامان و بابام هم خیلی بهم اهمیت میدند همین باعث افسردگی چند ساله من شده????????

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      0

      سلام. درمان افسردگی دارو درمانی و مشاوره بلند مدت می باشد. باید صبوری کرد و تلاش کرد برای حل مشکل.

  17. y7696088@gmail.com y7696088@gmail.com
    1

    به نظر من افسردگی بیشتر پدر و مادر به وجود میارن گاهی وقتا ما نیاز داریم تنها باشیم و یکم خودمون رو خالی بکنیم نه ابن که تو همه چیز دخالت کنند الان من 16 سالمه ولی هنوز پدر ومادرم نمی زارن تنها برم بیرون نمی زارن برم فوتبال من آرزوم این بود تا حالا 4 تا مربی پیشنهاد دادن که برم ولی نمی زارن و من نمی دونم چی کار کنم هرکی باهام صحبت میکنه دوست دارم سرش داد بزنم وتنها باشم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام دوست عزیز شما باید با یک مشاور صحبت کنید.

  18. ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
    1

    سلام منم یه 2 سالی میشه درگیرشم یعنی دوست دارم تنها باشم مسافرت دوست ندارم و همیشه خونم خیلیم آدم دمدمی مجازیم یه تصمیم مهم میگیرم فرداش دیگ انجام نمیدم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      3

      سلام برای حل مشکل سریعا اقدام کنید.

  19. سارینا سارینا
    1

    سلام نوجوونی ۱۶ ساله هستم تست افسردگی دادم مثبت شده ولی حضوری نمی تونم با مشاوری صحبت کنم راجب این موضوع خانوادمم پشتم نیستن و نمی تونم مشکلو باهاشون درمیون بزارم احساس میکنم بیشتر علت بیماری من خچد بی توجهی و توهین و ....خانواده و اطرافیانم هست حالم خیلی بده لفا کمکم کنید چیکار کنم ؟

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      4

      سلام خدا قوت بهتر است از همان روانشناسی که از شما تست افسردگی گرفته ست کمک بگیرین تا خانواده شمارو برای ادامه درمان توجیه کند.

  20. میترا یگانه میترا یگانه
    0

    با سلام خدمت جناب دکتر نیکبخت دختر سیزده ساله ای دارم...حدود یکسال هست پدرش برای تحصیل از ما جداشده و هر دو هفته یکبار به ما سر میزنه... متاسفانه دخترم رفتارهای عجیبی از خودش نشون میده...بیشتر روز خواب هست..‌‌بعداز بیداری با خواهر کوچکترش دائما دعوا میکنه یا آهنگ گوش میده یا سرش تو‌گوشی هست.... حوصله انتقاد نداره...من خیلی بهش محبت میکنم و از نظراتش توی مسائل استفاده میکنم...ولی تاثیری نداره...چکار کنم؟ لطفاً راهنمایی کنید

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام خدا قوت دختر باید به لحاظ رفتاری بررسی شود و در صورت لزوم رفتار درمانی برای دختر شما شروع شود. اما گاها علت ها رفتاری نیست و علل می تواند رفتارهای اظطرابی جبرانی باشد. بنابراین بهتر است مشاوره حضوری شود

  21. تینا تینا
    2

    سلام من تموم این علائم داشتم و داخل یک تست هم شرکت کردم و نتایجش گفت افسردگی شدید دارم من ۱۴سالمه و جالبی این موضوع اینه که خانواده من اصلا واسشون مهم نیست و فقط دعوا می‌کنند که چقدر اخلاقت بده اصلا حوصلشون ندارم کاش یا من بمیرم یا اونا

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      2

      سلام بهتراست به جای فکر کردن به این راه های اشتباه مسیر درست را انتخاب کنید.مشکل شما قابل حل می باشد.به روانپزشک مراجعه کنید و یا از مشاوره مدرسه بخواهید با خانواده شما صحبت کنند و آنها را مجاب کنند اول به روانپزشک مراجعه کنید تا در صورت اثبات وجود مشکل دارو درمانی آغاز شود و درادامه زیر نظر روانشناس درمان را شروع کنید.

  22. امیر امیر
    0

    سلام ، من امیر حسین ۱۷ ساله هستم ، من تقریباً ۱۰ الی ۱۱ ماه میشد که احساس ناراحتی و نارضایتی از خود و سردرگم موندن ، از دست دادن امید و ... . داشتم که فکر نمیکردم یه نوع افسردگی باشه تازمانی که در فضای مجازی با این نوع افسردگی یعنی نوجوانی آشنا شدم ، بعد مطمئن شدم که من مبتلا شدم ، متاسفانه بنده تمام علائم این بیماری رو دارم بخصوص افت شدید نمرات تحصیلی، و وقتی من می خوام به بقیه (خانواده و فامیل)ابراض‌ کنم که من دچار این بیماری هستم ، توجه نمی‌کنند و الان من کاملاً سردرگم‌ موندم و نمیدونم باید چیکار کنم ‌‌، لطفا در صورت داشتن راه حل یا راهنمایی به بنده کمک کنید .

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      3

      سلام.ابتدای امر با مشاوره مدرسه صحبت کنین و از ایشون بخواین به خانوادتون موضوع را اطلاع بدن و بعد به کلینیک روانشناسی مراجعه کنید. تیم مشاوره ی رسش ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲ در این زمینه سوابق درخشانی دارد.

  23. FafaFafa
    0

    همه موارد رو دارم از بی توجهی و فرق گذاشتن بین خودم و خواهر کوچیکم و از ایرادا و اشتباهایی بی موردی که ازم میگیرن کلافم دیگه با مامان و بابام حس راحتی نمیکنم حتی نمیتونم بهشون بگم که پنج ماهه افسردگی دارم تا ببرنم روانپزشک یا بیشتر هوامو داشته باشن تروخدا هوا بچه هاتونو داشته باشید تنهایی قلب هر آدمی رو به درد میاره:) بیخیال همه چیز شدم فقط چون خودکشی گناهه زندم وگرنه همه ناراحتیم رو با خودزنی کم میکنم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      2

      سلام مشکلات شما با مشاوره و تراپی قابل درمان است.

  24. فاطیما نیک پور فاطیما نیک پور
    1

    سلام من رزمی کار هستم یه مسابقه خیلی مهم داشتم و متاسفانه باختم از اون موقع خیلی مادرم بهم طعنه میزنه و این باعث میشه ک من بیشتر عصبی شم بعد از این اتفاق من حتی بیش از اندازه میخوابم زمان خوابم زیاد شده و احساس پوچی میکنم اعتیادم ب موبایل زیاد شده و کلا از زندگی نا امید شدم چطور میتونم این حسو کنار بزارم و دوباره مثل قبلا شم خیلی ممنون میشم راهنمایی کنین

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      3

      شما برای حل مشکلتان و برای اینکه مشکل در شما مزمن نشود و از اسیب های بعدی جلوگیری شود حتما نیاز به مشاوره با روانشناس دارید

سوال خود را از ما بپرسید