کاردرمانی کودک مبتلا به فلج مغزی یا سی پی
توضیح کاردرمانی فلج مغزی
کاردرمانی به افراد مبتلا به فلج مغزی کمک می کند تا وظایف لازم برای زندگی روزمره خود را انجام دهند. کاردرمانی به بیماران کمک می کند تا مهارت های جدیدی را ایجاد کنند، چالش هایی را که استقلال آنها را محدود می کند حل کنند و زندگی سالم و شادی داشته باشند.
کاردرمانی به بیماران کمک می کند تا با افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس، کرامت خود را حفظ کنند و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند. کاردرمانی ، محیطهای حضور روزانه فرد، از جمله خانه، مدرسه یا محل کار را در نظر میگیرد و تغییراتی را برای کمک به بیمار در انجام وظایف خود ایجاد می کند.
کاردرمانی می تواند به بیمار فلج مغزی در بسیاری از جنبه های زندگی کمک کند، از جمله:
- لباس پوشیدن
- مسواک زدن
- آشپزی
- غذا خوردن
- دوش گرفتن و حمام کردن
- تمیز کردن
- نگه داشتن یا گرفتن اشیا
- باز کردن درها یا قفل ها
- مسافرت و رفت و آمد
- استفاده از فناوری های مدرن مانند تلفن، کامپیوتر و وسایل کمکی
- خواندن و نوشتن
- بازی و تفریح
- اجتماعی شدن
کاردرمانی باید متناسب با افزایش سن بیمار تغییر کند تا بتواند نیازهای او را منعکس کند. به عنوان مثال، کودکان خردسال ممکن است با اسباب بازی های متحرک بازی کنند تا تحرک و حرکت او بهبود پیدا کند، در حالی که یک جوان بزرگسال ممکن است مهارت هایی را بیاموزد که به او کمک می کند وارد نیروی کار شود و شغل خود را حفظ کند.
هرچه کاردرمانی برای فرد مبتلا به فلج مغزی زودتر شروع شود، نتایج مادام العمر بهتر است.
کاردرمانی و درمانگران
کاردرمانی برای فلج مغزی شکل متنوعی از درمان است. هدف این است که به فرد کمک کنیم تا بدون کمک، از زمانی که صبح از خواب بیدار می شود تا زمانی که در پایان روز به خواب می رود، کارهای روزمره خود را با موفقیت انجام دهد. این درمان به بهبود استقلال و کیفیت زندگی افراد کمک می کند.
کاردرمانی توسط کاردرمانگران و دستیاران آنها در یک محیط خصوصی یا عمومی انجام می شود. کاردرمانگران دارای حداقل مدرک کارشناسی ارشد هستند، در حالی که دستیاران آنها معمولاً دوره 2 ساله کاردانی را گذرانده اند.
کاردرمانی می تواند برای بسیاری از جنبه های زندگی مفید باشد. برخی از کاردرمانگران ترجیح می دهند بر روی کودکان مبتلا به فلج مغزی تمرکز کنند. کودکان اغلب توسط پزشک خانواده یا یک مرکز اجاع به یک کاردرمانگر اطفال ارجاع داده می شوند.
هنگامی که کاردرمانگر با یک بیمار جدید ملاقات می کند، توانایی های او را ارزیابی می کند و در نظر می گیرد که چگونه محدودیت های او ممکن است بر کیفیت زندگی اش تأثیر بگذارد. به دنبال این ارزیابی ها، کاردرمانگر یک برنامه درمانی برای برآورده کردن نیازهای کودک شما تدوین می کنند.
کاردرمانگران به چندین جنبه از زندگی سالم برای کودکان مبتلا به فلج مغزی نگاه می کنند، از جمله:
- جنبه های فیزیکی و محیطی
- مهارت های حرکتی و کنترل حرکت
- دامنه حرکت
- انعطاف پذیری
- حساسیت در برابر تغییر
- رشد فیزیکی
- جنبه های حسی
- آگاهی فیزیکی
- آگاهی ذهنی
- پاسخ به لمس
- پاسخ به حرکت
- جنبه های بصری
- درک عمق
- وضوح بصری
- جنبه های اجتماعی
- اجتماعی شدن
- استدلال
- ادغام شدن با جامعه
- جنبه های زندگی خانوادگی
- فرهنگ
- اقتصاد اجتماعی
- سیستم های پشتیبانی
حتما مطالعه کنید : آشنایی کامل با کار درمانی ذهنی
کاردرمانی چگونه می تواند کمک کند؟
کاردرمانی برای افراد مبتلا به فلج مغزی که به دلیل محدودیتهای جسمی یا ذهنی در انجام وظایف یا برنامههای روزمره خود مشکل دارند، بهترین گزینه است.
کاردرمانی برای فلج مغزی می تواند به فرد کمک کند تا با بسیاری از علائم رایج مقابله کند، از جمله:
- فلج مغزی آتاکسیک
- عدم تعادل
- عدم هماهنگی
- لرزش و رعشه
- مشکل در حرکات دقیق
- فلج مغزی اسپاستیک
- سفتی عضلات
- حرکات تند
- فلج مغزی دیسکینتیک
- کنترل حرکت ضعیف
- مشکل در گرفتن
- وضعیت بدنی ضعیف
- مشکل در بلع یا غذا خوردن
- مشکلات حرف زدن
صرف نظر از شدت فلج مغزی، کاردرمانی می تواند به بهبود کیفیت زندگی فرد کمک کند.
برای بسیاری از بیماران، کاردرمانی مجموعه ای از "ترفندهای زندگی" ساده است که به آنها کمک می کند کارهای روزمره را با سهولت بیشتری انجام دهند. برای سایر بیماران، کاردرمانی ممکن است بر استفاده از فناوری های کمکی و تجهیزات تطبیقی تمرکز کند.
مزایای کاردرمانی برای فلج مغزی
برای بسیاری از بیماران، کاردرمانی منجر به استقلالی می شود که شرایط آنها از آن جلوگیری می کرد. کودکانی که خدمات کاردرمانی دریافت میکنند میتوانند در اوایل زندگی یاد بگیرند که چگونه با محدودیتهای خود سازگار شوند، و این موضوع مزایای ماندگاری برای آنها دارد.
در کوتاه مدت، بیماران می آموزند که چگونه نیازهای اساسی خود مانند مسواک زدن، لباس پوشیدن و غذا خوردن را انجام دهند. سایر تمرینات می تواند کنترل بدن آنها را بهبود بخشد. کودکان مبتلا به فلج مغزی که در کاردرمانی شرکت می کنند، یاد می گیرند که چگونه در محیط خود دوام بیاورند و رشد کنند.
در درازمدت، کاردرمانی به افراد کمک میکند تا اعضای مولد و شادی در جامعه شوند. موانعی را که در غیر این صورت به سلامت جسمی، روانی و عاطفی فرد آسیب می رساند را از بین می برد و به فرد کمک می کند تا علایق و مسیرهای شغلی مختلف را کشف کند.
حتما مطالعه کنید : آشنایی کامل با کاردرمانی جسمی
تکنیک ها و تجهیزات کاردرمانی
کاردرمانی شامل تمرینات تکراری، بازی ها و سایر تکنیک هایی است که به رشد و تقویت مهارت های جدید کمک می کند. به عنوان مثال، یک کاردرمانگر ممکن است با تکرار منظم یک فعالیت به کودک کمک کند نقاشی، نوشتن یا درک کردن را تمرین کند.
بسیاری از والدین با دیدن اینکه کاردرمانی برای فرزندانشان سرگرم کننده است، شگفت زده می شوند، زیرا آنها با انواع اسباب بازی ها بازی می کنند، کاردستی می سازند و بازی های درمانگر خود را انجام می دهند. البته هر یک از این فعالیت ها به دنبال بهبود مهارت های خاصی است که به کودکان کمک می کند تا بر چالش های زندگی خود غلبه کنند.
از سوی دیگر، ممکن است از تجهیزات تطبیقی کمکی، از جمله آتل، بریس، یا تجهیزات و دستگاه های تخصصی برای کمک به دستیابی به هدفی استفاده شود که در غیر این صورت دست یافتنی نیست. جلسات کاردرمانی ممکن است به یادگیری نحوه استفاده موثر از این تجهیزات اختصاص داده شود.
تجهیزات تطبیقی
تجهیزات و فناوری تطبیقی به سرعت در حال پیشرفت هستند زیرا مخترعان راههای جدیدی برای حل محدودیتهای فلج مغزی پیدا میکنند.
چند نمونه از تجهیزات تطبیقی که ممکن است در کاردرمانی استفاده شوند عبارتند از:
- بریس، واکر یا عصا
- ابزار نوشتن یا تایپ
- ظروف غذاخوری تخصصی
- فناوری تبدیل گفتار به متن
- سیستم های بریل الکترونیکی
- تابلوهای ارتباطی
- صندلی های حمام
- تجهیزات ورزشی
درمان حسی
درمان یکپارچه سازی حسی برای بهبود توانایی کودکان در درک و تفسیر سیگنال هایی که به مغزشان ارسال می شود، استفاده می شود. درمان حسی کودکان را در معرض تجربیات فیزیکی، بافت ها و احساسات مختلف قرار می دهد. خمیر بازی، اسلایم، سفالگری ساده، مایعات، ماسه و نقاشی انگشتی همه ابزارهای رایج در درمان حسی هستند.
درمان اعمال محدودیت حرکتی تغییر یافته
کودکان مبتلا به فلج مغزی ممکن است در درمان اعمال محدودیت حرکتی تغییر یافته (CIMT) شرکت کنند. روش CIMT سعی میکند با مهار قسمت قوی تر بدن ، قسمت همتای ضعیفتر آن را تقویت کند.
برای کودکان مبتلا به فلج مغزی بسیار رایج است که حرکات خود را بر روی قسمت قوی بدن خود متمرکز کنند، که باعث ضعیف شدن قسمت هایی می شود که استفاده از آنها سخت تر است. CIMT به معکوس کردن تأثیرات این غفلت ناخواسته کمک می کند.
حتما مطالعه کنید : علائم و تشخیص ناتوانی یادگیری در بزرگسالان
کاردرمانی در منزل
خانواده ها می توانند با کمک به تمرین مهارت های جدید در خانه، به کاردرمانی فرزندشان کمک کنند. کاردرمانگران توصیه هایی در مورد چگونگی ادامه درمان در خانه برای کمک به راهنمایی والدین ارائه خواهند کرد.
والدین همچنین ممکن است بتوانند برای حمایت از رشد فرزندشان تغییراتی در خانه ایجاد کنند. برای مثال، یک درمانگر ممکن است تغییر اتاق خواب، نصب تجهیزات تخصصی یا استفاده از فناوری تطبیقی در خانه را توصیه کند. پیروی از توصیه های یک درمانگر می تواند به افزایش موفقیت کودک و بهبود کیفیت زندگی او کمک کند.
منبع محتوا : childbirthinjuries