کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
زندگی یک بزرگسال مبتلا به فلج مغزیفلج مغزی

زندگی یک بزرگسال مبتلا به فلج مغزی

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۹

بررسی اجمالی

فلج مغزی (CP) گروهی از اختلالات سیستم عصبی است که باعث مشکلات هماهنگی عضلات و سایر مشکلات حرکتی می شود. این بیماری ممکن است در اثر آسیب یا عفونت در دوران بارداری یا در حین یا بعد از تولد ایجاد شود. همچنین ممکن است نتیجه جهش های ژنتیکی باشد.

علت آن هر چه باشد ، CP در اوایل زندگی رخ می دهد. علائم اغلب در اولین سالهای زندگی کودک ظاهر می شوند.

هیچ بیماری شناخته شده ای با عنوان CP دیررس وجود ندارد. شما نمی توانید در بزرگسالی به این بیماری دچار شوید. به علاوه ، فلج مغزی غیر پیشرونده است. این بدان معنی است که در طول زندگی فرد بدتر نمی شود. با این حال ، به عنوان فردی که سال هاست با فلج مغزی زندگی می کند ، این شرایط می تواند چالش ها و مشکلات جدیدی ایجاد کند.

حتما مطالعه کنید : آیا کاردرمانی به افراد مبتلا به فلج مغزی کمک می کند

علائم فلج مغزی در بزرگسالان

علائم بزرگسالان مبتلا به فلج مغزی، اغلب به نوع CP آنها و همچنین شدت آن بستگی دارد.

برخی از اشکال فلج مغزی ، مانند فلج مغزی اسپاستیک ، باعث سفتی عضلات ، رفلکس های شدید و حرکات غیرطبیعی در هنگام راه رفتن یا تلاش برای حرکت می شوند. CP می تواند کل بدن یا یک طرف آن را درگیر کند.

علائم شایع فلج مغزی عبارتند از:

  • ضعف عضلانی
  • عضلات سفت
  • حرکات قیچی شکل با پا در هنگام راه رفتن
  • فلج شدن
  • حرکات غیر ارادی در دستها ، بازوها و پاها
  • انقباض عضلات صورت و زبان
  • مشکل در بلعیدن
  • از دست دادن تون عضلانی
  • اندامهای شل که به راحتی حرکت می کنند

با بروز پیری زودرس و همچنین اختلالات ذهنی و جسمی بارزتر ممکن است به نظر برسد که فلج مغزی با افزایش سن رو به وخامت می رود. اما اینطور نیست. این یک بیماری غیر پیشرونده است.

بیماری می تواند به آرامی توانایی بدن برای حرکت و عملکرد موثر را به خطر بیندازد و احساس شود که بیماری رو به وخامت است.

مهم است که به خاطر داشته باشید علائم فلج مغزی برای اولین بار در بزرگسالی ظاهر نمی شود. اگر شما یا یکی از عزیزانتان با مشکلات جدیدی در رابطه با حرکت روبرو هستید ، احتمالاً نتیجه یک بیماری دیگر است و نه فلج مغزی.

حتما مطالعه کنید : همه چیز در مورد فلج مغزی اسپاستیک

چالش های مربوط به پیری زودرس

به لطف پیشرفت های درمانی و مدیریتی ، امید به زندگی برای افراد مبتلا به فلج مغزی تقریباً همانند عموم جمعیت است. با این حال ، افراد مبتلا به CP اغلب با مسائل و چالش هایی روبرو هستند که افراد بدون این اختلال با آنها روبرو نیستند.

به عنوان مثال ، افراد مبتلا به فلج مغزی احتمالاً پیری زودرس را تجربه می کنند. علائم اولیه پیروی زودرس ممکن است از 40 سالگی شروع شوند.

افراد مبتلا به CP سه تا پنج برابر افراد فاقد این اختلال برای انجام کارهای روزمره انرژی صرف می کنند.

با گذشت زمان ، فشار و خستگی عضلات و استخوان ها می تواند بدن را فرسوده کند. در نهایت ، استفاده بیش از حد از مفاصل مانند مفصل های زانو ، مچ پا ، ران ها و بازوها می تواند منجر به استئوآرتریت شود که آرتریت دژنراتیو نیز نامیده می شود.

برخی از افراد دچار پیری زودرس ممکن است نیاز به استفاده از وسایل کمک حرکتی ، مانند صندلی چرخدار یا عصا داشته باشند. در برخی دیگر ، ممکن است توانایی راه رفتن کاملاً از بین برود. از دیگر علائم پیری زودرس می توان به افزایش درد ، سفتی عضلات و مشکلات قلب یا ریه ها اشاره کرد.

چالش های مربوط به سندرم پس از اختلال

سندرم خستگی پس از اختلال یک مشکل شایع است که هنگامی اتفاق می افتد که به طور مکرر از ماکزیمم انرژی بدن خود استفاده کنید. اگر فلج مغزی دارید ، ممکن است برای انجام کارهای خاص روزمره مانند بالا رفتن از یک پله کوچک یا جارو کردن زمین از تمام انرژی خود استفاده کنید.

ترکیب این افزایش انرژی مصرفی همراه با درد ، خستگی و ضعف ، بار زیادی را بر دوش بدن می گذارد.

تشخیص سندرم پس از اختلال از علائم و تأثیرات CP می تواند دشوار باشد.

افراد مبتلا به CP برای انجام هر نوع کاری به انرژی بیشتری احتیاج دارند ، بنابراین خستگی و درد در آنها شایع است. بنابراین ، وجود درد ، خستگی و ضعف مزمن ممکن است سرنخی باشد که شما مبتلا به سندرم پس از اختلال هستید.

با مراجعه به یک متخصص کاردرمانی می توانید از آسیب طولانی مدت ناشی از مصرف زیاد انرژی و خستگی زیاد جلوگیری کنید. این متخصصان درمانی می توانند به شما کمک کنند روش های انجام کارهای روزمره با صرف انرژی کمتر را یاد بگیرید.

چالش های مربوط به درد

ناهنجاری های عضلات ، مفاصل و استخوان ها می توانند در دوران کودکی باعث ایجاد ناراحتی شوند ، اما با پا به سن گذاشتن فرد مبتلا به فلج مغزی ، این ناراحتی می تواند به درد تبدیل شود.

درد در بیمار دختر فلج مغزی

فلج مغزی می تواند بر رشد و عملکرد مفاصل تأثیر بگذارد. این وضعیت می تواند منجر به استئوآرتریت زودرس شود. همچنین می تواند در هر بار استفاده از مفاصل ، فشار بیش از حدی روی مفاصل شما ایجاد کند. این مشکلات می توانند باعث درد شود.

این درد بیشتر در مفاصل اصلی بدن ، از جمله ران ، زانو ، مچ پا و بالا و پایین کمر دیده می شود. فلج مغزی از بسیاری جهات از نظر جسمی روی بدن تاثیر می گذارد. اثرات ناشی از این درد می توانند علائم دیگر را بدتر کنند.

برای برخی افراد ، درد را می توان با اقدامات پیشگیرانه کنترل کرد. این اقدامات شامل فیزیوتراپی و کاردرمانی است. دارو نیز ممکن است کمک کننده باشد.

حتما مطالعه کنید : 11 نکته ای که باید در مورد فلج مغزی بدانید

نگرانی در مورد سلامت ذهنی

افراد مبتلا به CP ممکن است به دلیل این بیماری احساس انزوا کنند. ممکن است از شرکت در دورهمی یا بیرون رفتن اجتناب کنید. ممکن است ترس داشته باشید که از محدودیت های جسمی احساس شرم و خجالت کنید. این می تواند منجر به انزوای اجتماعی ، اضطراب و حتی افسردگی شود.

افسردگی در افراد مبتلا به بیماری های مزمن مانند فلج مغزی شایع تر است. در حقیقت ، یک مطالعه در سال 2017 بر روی 501 بزرگسال مبتلا به فلج مغزی نشان داد که 20 درصد آنها افسردگی دارند.

همین مطالعه نشان داد که افسردگی در کسانی که به بیماری های دستگاه گوارش مبتلا هستند و یا از مسکن های خوراکی استفاده می کنند بیشتر است.

از آنجا که این مشکل در درجه اول یک بیماری جسمی است ممکن است مشکلات ذهنی نادیده گرفته شوند. تمرکز درمان CP ممکن است بر روی بهبود تحرک ، کاهش درد و بهینه کردن مصرف انرژی باشد. با این حال ، تاثیرات افسردگی و مشکلات ذهنی می تواند شدت فلج مغزی را افزایش دهد.

مهم است با کمک پزشکتان نیازهای عاطفی ، ذهنی و همچنین نیازهای جسمی خود را برطرف کنید. گروه های حمایتی ، درمانگران و سایر متخصصان بهداشت روان می توانند کمک خوبی برای افراد مبتلا به CP باشند.

بیماری های همزمان

افراد دارای فلج مغزی نرخ بالاتری در ابتلا به موارد زیر دارند:

  • فشار خون بالا
  • مشکلات قلبی
  • دیابت
  • بی اختیاری ادرار
  • آسم
  • درد مفصل
  • آرتروز
  • مشکلات بلع
  • اختلالات شنوایی
  • سکته
  • آمفیزم
  • اسکولیوز
  • مشکلات گفتار

ترکیبی از علائم فلج مغزی و سایر بیماریهای پزشکی همزمان می تواند بر وضعیت و سلامت عمومی فرد تأثیر بگذارد. همچنین ممکن است علائم هر یک از مشکلات را بدتر کند. خوشبختانه برای بسیاری از این مشکلات درمان هایی وجود دارد.

چالش هایی که ممکن است در محل کار پیش بیاید

همانطور که کودکان مبتلا به CP بزرگتر می شوند ، ممکن است تصمیم بگیرند تجربیات جدیدی مانند رفتن به دانشگاه و یا کار کردن داشته باشند. CP می تواند بعضی از کارها را دشوارتر کند ، اما بسیاری از این افراد می توانند با موفقیت ها و دستاوردهای بسیار به مدرسه بروند یا به طور تمام وقت کار کنند.

کارفرمایان گاها نسبت به تهیه مکان مناسب برای کارمندان دارای معلولیت اقدام می کنند. این مکانها ممکن است شرایط زیر را داشته باشند:

  • زمان استراحت مکرر
  • تجهیزاتی برای کاهش خستگی جسمی (به عنوان توالت فرنگی)
  • فضای پارکینگ نزدیک به درب
  • میز نزدیک به سرویس بهداشتی یا دستگاه های اداری
  • استفاده از سایر وسایل کمکی

حتما مطالعه کنید : آموزش زندگی با بیماران فلج مغزی رو از دست ندهید.

چالش های ممکن در موقعیت های اجتماعی

افرادی که با فلج مغزی زندگی می کنند ممکن است در شرکت در فعالیت های اجتماعی مردد باشند. ممکن است از نگاه ها یا سوالات غیرمعمول بترسید. ممکن است به راحتی خسته شوید و یا شرایط برای استفاده ویلچر یا عصایتان سخت باشد.

با این حال ، به یاد داشته باشید که شما باعث زحمت هیچ کس نیستید. بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری زندگی اجتماعی سالم و با ثباتی دارند.

نکته اصلی یافتن دوستانی است که شما را به فعال ماندن تشویق کنند و در این راه به شما کمک کنند چرا که ممکن است به دلیل راحتی، تمایل به انزوا داشته باشید.

دوستانی که با شما همراه هستند و نیازهای شما را درک می کنند ، به شما کمک می کنند از نظر اجتماعی روابط خوبی داشته باشید و متوجه شوید که چیزی مانع شما نمی شود.

نتیجه گیری

افرادی که با CP زندگی می کنند می توانند زندگی سالم و فعالی داشته باشند. امید به زندگی بسیاری از این افراد برابر با اشخاص فاقد این بیماری است.

با این حال ، فلج مغزی می تواند مشکلات چالش برانگیزی را ایجاد کند که نیاز به امکانات و مدیریت دارد. به لطف پیشرفت های درمانی در فلج مغزی ، بسیاری از افراد می توانند کمک های مورد نیاز خود را دریافت کنند و زندگی رضایت بخشی داشته باشند.

برای دریافت مشاوره رایگان در مورد فلج مغزی و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما هستیم .


منبع محتوا : Healthline
اشتراک

مطالب مشابه

دلایل، علائم و نشانه های فلج مغزی در کودکان چیست؟

دلایل، علائم و نشانه های فلج مغزی در کودکان چیست؟

علائم و نشانه های فلج مغزی در دوران نوزادی یا پیش دبستانی ظاهر می شوند. علت آن آسیب هایی است که هنگام رشد ، غالباً قبل از تولد ، به مغز نابالغ وارد می شود.

زندگی یک بزرگسال مبتلا به فلج مغزی

زندگی یک بزرگسال مبتلا به فلج مغزی

علائم بزرگسالان مبتلا به فلج مغزی، اغلب به نوع CP آنها و همچنین شدت آن بستگی دارد. برخی از اشکال فلج مغزی ، مانند فلج مغزی اسپاستیک ، باعث سفتی عضلات ، رفلکس های شدید و حرکات غیرطبیعی در هنگام راه رفتن یا تلاش برای حرکت می شوند.

11 نکته ای که باید در مورد فلج مغزی بدانید

11 نکته ای که باید در مورد فلج مغزی بدانید

فلج مغزی (CP) شایعترین ناتوانی حرکتی در دوران کودکی است و کودکان مبتلا به فلج مغزی و خانواده های آنها نیاز به حمایت دارند. درباره فلج مغزی و علائمی که باید در کودکان خردسال جستجو کنید بیشتر بدانید.

مونوپلژی چیست و چگونه بر بدن شما تأثیر می گذارد؟

مونوپلژی چیست و چگونه بر بدن شما تأثیر می گذارد؟

مونوپلژی (فلج تک اندام) نوعی فلج است که روی یک اندام ، اغلب یک دست تأثیر می گذارد ، اما می تواند یکی از پاهای شما را نیز درگیر کند. گاهی اوقات می تواند یک مشکل موقتی باشد ، اما در سایر موارد می تواند دائمی باشد.

آشنایی کامل با فلج مغزی اسپاستیک

آشنایی کامل با فلج مغزی اسپاستیک

فلج مغزی اسپاستیک شایع ترین نوع فلج مغزی است. عضلات افرادی که دچار فلج مغزی اسپاستیک هستند سفت به نظر می رسند و ممکن است حرکات آنها سفت و تند به نظر برسد.

انواع فلج مغزی (Cerebral Palsy Types)

انواع فلج مغزی (Cerebral Palsy Types)

فلج مغزی چهار نوع اصلی دارد که ناهنجاری هایی را در قسمت های مختلف مغز منعکس می کند و در نتیجه انواع مختلفی از علائم ایجاد می شود.

آیا زمان زایمان ممکن است بر خطر فلج مغزی تأثیر گذار باشد

آیا زمان زایمان ممکن است بر خطر فلج مغزی تأثیر گذار باشد

یک مطالعه نشان می دهد ، نوزادان در هفته 37 یا 38 - یا در هفته 42 یا بالاتر - در مقایسه با متولدین 40 هفته در معرض خطر ابتلا به فلج مغزی هستند. پس حتما این مقاله رو مطالعه کنید.

درمان فلج مغزی و انواع گزینه های درمانی موجود

درمان فلج مغزی و انواع گزینه های درمانی موجود

درمان فلج مغزی می تواند براساس علائم خاص کودک شما متفاوت باشد. درمان می تواند شامل درمان ، دارو ، جراحی و موارد دیگر باشد با ما همراه باشید.

مشکلات و بیماری های همزمان با فلج مغزی

مشکلات و بیماری های همزمان با فلج مغزی

فلج مغزی اغلب همزمان با سایر مشکلاتی وجود دارد که می توانند کیفیت زندگی کودک را تحت تأثیر قرار دهند. برخی از این مشکلات مربوط به فلج مغزی است ، در حالی که برخی دیگر ارتباطی با آن ندارند اما معمولاً با فلج مغزی اتفاق می افتند.

نقش گفتار درمانی در فلج مغزی

نقش گفتار درمانی در فلج مغزی

فلج مغزی می تواند توانایی صحبت کردن فرزند شما را تحت تأثیر قرار دهد. با گفتاردرمانی شما می توانید مهارت های گفتاری و ارتباطی آنها را بهبود ببخشید. در این مقاله با ما همراه باشید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید