کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
مشکلات خواب در افراد مبتلا به اوتیسماتیسم

مشکلات خواب در افراد مبتلا به اوتیسم

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۱۸ مهر ۱۴۰۰

استراحت خوب در شب برای هیچ کس تضمین شده نیست، اما برای بسیاری از افراد مبتلا به اوتیسم کاملاً دشوار است. افراد در طیف اتیسم، اغلب در به خواب رفتن و خواب ماندن مشکل دارند.

این ممکن است برخی از علائم خاصی که ناشی از وضعیت آنهاست را بدتر کند ، مانند رفتارهای تکراری ، که به نوبه خود می تواند خواب را حتی دشوارتر کند.

با توجه به این حلقه مخرب ، مشکلات خواب یکی از ضروری ترین دغدغه های خانواده هایی است که با اتیسم دست و پنجه نرم می کنند. اما تا کنون ، این حالت یکی از کمترین جنبه های مورد مطالعه در اوتیسم است.

در این مطلب سعی شده است که یافته های محققان در مورد علل و عوارض - و نیز درمان - مشکلات خواب در اوتیسم بیان گردد.

مشکلات خواب در کودکان مبتلا به اوتیسم چقدر شایع است؟

یک مطالعه در سال 2019 ، که یکی از بزرگترین تحقیقات برای بررسی شیوع مشکلات خواب در اوتیسم است، نشان داد که تقریبا 80 درصد از کودکان پیش دبستانی مبتلا به اتیسم مشکل خواب دارند. مشکلات خواب در کودکان مبتلا به اوتیسم دو برابر بیشتر از کودکان معمولی یا کسانی که دارای سایر مشکلات رشدی هستند، شایع است.

حتما مطالعه کنید : آشنایی کامل با علائم اوتیسم در نوجوانان

چه نوع مشکلات خوابی در اوتیسم شایع است؟

افراد مبتلا به اوتیسم معمولا بی خوابی دارند: به طور متوسط 11 دقیقه بیشتر از افراد معمولی طول می کشد تا آنها بتوانند بخوابند و بسیاری از آنها غالبا در طول شب بیدار می شوند. برخی از افراد مبتلا به اتیسم، آپنه خواب دارند ، حالتی که باعث می شود تنفس آنها در طول شب چندین بار متوقف شود.

خواب در افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است نسبت به افراد عادی کمتر انرژی زا باشد. آنها حدود 15 درصد از زمان خواب خود را در مرحله حرکت سریع چشم (REM) می گذرانند که برای یادگیری و حفظ خاطرات بسیار مهم است. در مقابل ، اکثر افراد عادی حدود 23 درصد از استراحت شبانه خود را در REM می گذرانند.

آیا این کم خوابی خوب عوارضی هم دارد؟

شواهد فزاینده ای وجود دارد که نشان می دهد خواب کم می تواند علائم اوتیسم مانند مهارت های اجتماعی ضعیف را تشدید کند. کودکانی که خواب کافی ندارند اغلب رفتارهای تکراری شدیدتری دارند و پیدا کردن دوست برای آنها سخت تر از سایر افراد در طیف است. همچنین آنها معمولا در آزمون های هوش نمره کمتری می گیرند. با این حال ، مشخص نیست که آیا این مشکلات ناشی از خواب ضعیف است یا به آن کمک می کند یا هر دو.

یک مطالعه در سال 2009 نشان داد که کودکان مبتلا به اوتیسم که دارای مشکلات خواب هستند بیشتر از آنهایی که خوب می خوابند، بیش فعال هستند و به راحتی حواسشان پرت می شود.

چرا افراد مبتلا به اوتیسم در خوابیدن مشکل دارند؟

بسیاری از مبتلایان به اوتیسم بیماری های دیگری مانند مشکلات گوارشی ، اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD) یا اضطراب دارند و هر یک از آنها می تواند در خواب اختلال ایجاد کند. به عنوان مثال ، درد شکم ناشی از یبوست ، ممکن است فرد مبتلا به اوتیسم را شب بیدار نگه دارد. حساسیت های حسی به نور ، صدا یا لمس ممکن است باعث ایجاد مشکل در خواب شود. مشکلات خواب همچنین ممکن است نشانه ای از افسردگی در افراد مبتلا به اوتیسم باشد ، اگرچه اینکه آیا افسردگی دلیل مشکلات خواب است یا نتیجه آن، هنوز مشخص نیست.

افراد مبتلا به بیماری های دیگر نیز ممکن است از داروهایی استفاده کنند که بر خواب تأثیر می گذارد. به عنوان مثال ، بسیاری از افراد مبتلا به ADHD از محرک هایی استفاده می کنند که مشخص شده باعث بی خوابی می شوند.

در برخی موارد ، افراد مبتلا در طیف حامل جهش هایی هستند که آنها را مستعد مشکلات خواب می کند. مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا به اوتیسم بیشتر از افراد معمولی دچار جهش در ژن هایی هستند که چرخه خواب و بیداری را مدیریت کرده و یا با بی خوابی ارتباط دارند. برخی مطالعات نشان می دهد که افراد مبتلا حامل جهش هایی هستند که بر سطح ملاتونین ، هورمون طبیعی کنترل کننده خواب، تأثیر می گذارد.

حتما مطالعه کنید : آشنایی کامل با علائم اوتیسم در کودکان

چگونه محققان می توانند مشکلات خواب افراد مبتلا به اوتیسم را بررسی می کنند؟

پلی سومنوگرافی رایج ترین و کامل ترین انواع تست خواب است. این تست امواج مغزی ، حرکت چشم و اندام فرد و الگوهای تنفس او را در هنگام خواب را بررسی می کند. از آنجا که به چندین سنسور ، سیم و رایانه نیاز دارد ، معمولاً در آزمایشگاه انجام می شود، اما این استاندارد همیشه هم برای افراد مبتلا به اوتیسم کاربردی نیست .

یک آزمایش خواب ساده تر اکتی گرافی است که در آن دستگاهی شبیه به ساعت مچی حرکات شخص را در طول شب ثبت می کند. افراد می توانند از این دستگاه در خانه برای ثبت مدت زمان خواب هر فرد استفاده کنند.

محققان همچنین می توانند با مصاحبه با خانواده ها یا درخواست از آنها برای حفظ خاطرات خواب ، الگوهای خواب را بیاموزند. اما این روش ها مستعد خطا هستند زیرا بر حافظه افراد تکیه می کنند.

آیا درمان هایی برای کمک به خواب بهتر افراد مبتلا به اوتیسم وجود دارد؟

از برخی جهات ، راه حل می تواند ساده باشد: ایجاد یک روال معمول ، مانند ترتیب فعالیت ها هنگام خواب. این کار اغلب می تواند به فرد در خوابیدن کمک کند. همچنین می توان درجه حرارت یا نور اتاق خواب را تغییر داد. رعایت زمان خواب و بیداری معمولی می تواند مغز و بدن را در حالتی قرار دهد که خواب بهنری داشته باشید.
اداره غذا و داروی ایالات متحده داروهای بی خوابی مانند آمبین را برای بزرگسالان مبتلا به اوتیسم تایید کرده اما برای کودکان تایید نکرده است. برای مشکلات جدی تر مانند آپنه خواب ، پزشکان گاهی اوقات استفاده از یک دستگاه کمک تنفسی مانند دستگاه فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAP) یا در موارد نادر جراحی را توصیه می کنند.

اما برای بسیاری از مشکلات خواب ، مکمل های ملاتونین می تواند یک گزینه خوب باشد. برخی تحقیقات نشان می دهند این مکمل ها به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک می کنند تا سریعتر و با کیفیت بهتری بخوابند.

حتما مطالعه کنید : درمان اوتیسم واقعیت یا شعار ؟

آیا خواب بهتر باعث بهبود کیفیت زندگی افراد در طیف می شود؟

شاید. هیچ مطالعه بزرگ و قطعی در مورد این موضوع وجود ندارد. اما تحقیقات نشان داده است که کودکان معمولی و مبتلایان به اتیسم که تحت عمل جراحی قرار می گیرند تا مشکلات تنفسی در هنگام خواب را کاهش دهند ، ارتباطات اجتماعی و توجه بهتری از خود نشان می دهند و همچنین رفتارهای تکراری کمتری دارند. والدین پیشرفت های مشابهی را در یک مطالعه کوچک بر روی کودکان مبتلا به اوتیسم که مکمل ملاتونین مصرف می کردند ، گزارش کردند.

آنجلا ماکسول هورن ، متخصص اطفال و استادیار اطفال در دانشگاه وندربیلت در نشویل ، تنسی ، می گوید: خواب بهتر "اوتیسم را درمان نمی کند". اما کودکان مبتلا به اوتیسم که به برنامه خواب منظم خود برمی گردند ، به نظر بهتر یاد می گیرند ، تحریک پذیر نیستند و رفتارهای مشکل دار کمتری دارند.

برای دریافت مشاوره رایگان برای درمان اتیسم و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما می باشد.

 


منبع محتوا : spectrumnews
اشتراک

مطالب مشابه

تست و تشخیص اتیسم در کودکان

تست و تشخیص اتیسم در کودکان

یکی از راه های تشخیص اوتیسم ، معاینه کامل جسمی و عصبی است. ارزیابی همچنین ممکن است با ابزارهای غربالگری نیز همراه باشد. هیچ تست واحدی نمی تواند اوتیسم را تشخیص دهد. در عوض ، ترکیبی از ابزارهای زیادی برای تشخیص اوتیسم لازم است.

 5 تمرین ورزشی مهم برای کودکان مبتلا به اتیسم

5 تمرین ورزشی مهم برای کودکان مبتلا به اتیسم

ورزش نه تنها به كودكان مبتلا به اتیسم كمك می كند كه فعالیت بهتری در محیط داشته باشند ، بلكه به كاهش وزن نیز كمك می كنند و منجر به سلامتی كلی می شوند

7 نکته تخصصی برای زمانی که برای کودک شما تشخیص اتیسم داده شده است

7 نکته تخصصی برای زمانی که برای کودک شما تشخیص اتیسم داده شده است

تشخیص اتیسم برای فرزند شما می تواند یک اتفاق تغییر دهنده زندگی برای شما و کل خانواده باشد ، اما شما در این امر تنها نیستید. در اینجا نکاتی از مشاور آموزشی آدام سوفرین در مورد اینکه چه کاری باید انجام دهید وجود دارد .

چالش زندگی روزمره مبتلایان به اتیسم در دوران کرونا و Covid-19

چالش زندگی روزمره مبتلایان به اتیسم در دوران کرونا و Covid-19

در حال حاضر ، افراد مبتلا به اتیسم در اثر تغییراتی که شیوع کرونا ( COVID-19) ایجاد کرده است ، دچا ر چالش های فراوانی در زندگی روزمره شده اند.

اتیسم غیر کلامی

اتیسم غیر کلامی

برخی از افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است اصلاً صحبت نکنند. در حقیقت ، حدود 40 درصد کودکان مبتلا به ASD غیرکلامی هستند.برای آگاهی از این مشکل و چگونگی بهبود ارتباط ، به خواندن این متن ادامه دهید.

اتیسم با عملکرد بالا چیست ؟

اتیسم با عملکرد بالا چیست ؟

اوتیسم با عملکرد بالا یک تشخیص پزشکی رسمی نیست. این اصطلاح اغلب برای اشاره به افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم استفاده می شود که بدون کمک زیادی می خوانند ، می نویسند ، صحبت می کنند و مهارت های زندگی را مدیریت می کنند.

علائم اتیسم در نوجوانان چه هستند ؟

علائم اتیسم در نوجوانان چه هستند ؟

میخواهیم بررسی می کنیم علائم رایج اتیسم در نوجوانان چیست ، اینکه اگر شما یا کودک نوجوان خود مبتلا به اتیسم هستید ، چه کاری می توانید انجام دهید و اگر نگران هستید که اوتیسم زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد یا مختل کند ، چه کاری می توانید انجام دهید.

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

لالی انتخابی (mutism) یا سکوت پیشگی عمدتاً یك اختلال اضطراب در دوران كودكی است كه وقتی تشخیص داده می شود که كودك در بعضی از شرایط اصلا صحبت نمی كند اما در موقعیت های دیگر راحت صحبت می كند.

عوارض اتیسم

عوارض اتیسم

اختلال طیف اتیسم (ASD) می تواند مهارت های ارتباطی و اجتماعی شما را به درجات مختلف مختل کند. این عوارض بستگی به این دارد که اتیسم شما در چه قسمتی از طیف شدت قرار گرفته است.

قدرت حیوانات خانگی: حیوانات می توانند به اجتماعی شدن کودکان اتیسم کمک کنند

قدرت حیوانات خانگی: حیوانات می توانند به اجتماعی شدن کودکان اتیسم کمک کنند

محققان استرالیایی دریافته اند كه كودكان مبتلا به اتیسم برخلاف بازی با اسباب بازی ها هنگام بازی با حیوانات بیشتر اجتماعی می شوند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید