کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
کمبود چه ویتامینی باعث تاخیر گفتار کودک می‌شود؟اختلالات گفتار و زبان

کمبود چه ویتامینی باعث تاخیر گفتار کودک می‌شود؟

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۲۸ فروردین ۱۴۰۴

آیا تا به حال فکر کرده‌اید که ویتامین‌ها یا مکمل‌ها چه تأثیری بر تأخیر گفتار در کودکان دارند؟ درحالی‌که هیچ درمان طبیعی‌ای برای تأخیر گفتار پیدا نشده است، تحقیقات به چندین ویتامین و مکمل اشاره کرده‌اند که ممکن است مانع از دیر حرف زدن کودک شوند.

بیایید نگاهی به آنچه تحقیقات درمورد نقش ویتامین‌ها و مکمل‌ها در کمک به تأخیر گفتار می‌گویند بیندازیم. بااین‌حال، به خاطر داشته باشید که وقتی صحبت از رشد گفتار و زبان به میان می‌آید، درمان‌های طبیعی هرگز جایگزین گفتاردرمانی نیستند.

آیا درمان‌های طبیعی یا ویتامین‌ها می‌توانند به تأخیر گفتار کمک کنند؟

کودکان خردسال به سرعت رشد می‌کنند. و درست به همان سرعتی که بدن آن‌ها رشد می‌کند، مغزشان نیز توسعه می‌یابد. سه سال اول زندگی کودک مهم‌ترین دوره رشد مغز است. غذاها و موادمغذی مصرفی به بدن کودک انرژی می‌دهند تا رشد کند و مغز او کامل ‌شود. دریافت تغذیه مناسب به کودکان کمک می‌کند تا نقاط عطف رشد خود را به‌موقع برآورده کنند.

برای کودکان بدغذا، دریافت تمام موادمغذی مورد نیاز ازطریق رژیم غذایی دشوار است. در این صورت، پزشک اطفال مولتی ویتامین کودکان یا سایر مکمل‌ها را تجویز می‌کند.

بااین‌حال، ویتامین‌ها و مکمل‌ها جزو روش‌های درمان تأخیر گفتار نیستند. اگر کودکی کمبود ویتامین خاصی داشته باشد، به این معنی نیست که دچار تأخیر گفتاری می‌شود. همچنین به این معنی نیست که اگر مکملی مصرف کند، ناگهان مهارت‌های گفتار و زبان از دست‌رفته خود را به دست می‌آورد.

توجه داشته باشید ویتامین‌ها، گیاهان دارویی یا سایر درمان‌های طبیعی که ادعا می‌کنند به درمان دیر حرف زدن کودک شما کمک می‌کنند، توسط تحقیقات علمی تأیید نشده‌اند. بنابراین پیش از دادن آن‌ها به فرزندتان با پزشک مشورت کنید.

بااین‌حال، برخی مطالعات نشان داده‌اند بعضی از مکمل‌ها برای حمایت از رشد گفتار و زبان در کودکان امیدوارکننده هستند. بیایید نگاهی به آنچه این مطالعات پیشنهاد کرده‌اند بیندازیم:

اسید فولینیک و دیر حرف زدن کودک

در سال 2019، مطالعه‌ای برای ارزیابی توانایی‌های زبانی در کودکان اوتیستیک انجام شد که به آن‌ها اسید فولینیک همراه با متیل کوبالامین، که نوعی ویتامین ب12 است، داده شد. گروه کودکانی که اسید فولینیک دریافت کردند، در مقایسه با گروه دارونما، بهبود در ارتباط کلامی خود نشان دادند.

همچنین شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند مصرف اسید فولیک در دوران بارداری می‌تواند خطر ابتلا به اختلال زبانی در کودک را کاهش دهد. مطالعه‌ای گروهی از مادران نروژی و فرزندانشان را بررسی کرد. این مطالعه مشخص کرد که مصرف اسید فولیک در اوایل بارداری، خطر تأخیر زبانی کودک را تا سن 3سالگی کاهش می‌دهد.

اسید فولیک

ویتامین ب12 و دیر حرف زدن کودک

کمبود ویتامین ب12 ممکن است با تأخیرهای گفتاری مرتبط باشد. بر اساس تحقیقی از سال 2024، کمبود ب12 ممکن است با تأخیرهای حرکتی و شناختی و همچنین تأخیرهای گفتاری مرتبط باشد.

مطالعه دیگری نتایج زیر را نشان داد: «کودکان زنانی که کمترین میزان مصرف ب12 را داشتند، در معرض افزایش خطر واژگان ضعیف در 24ماهگی، کاهش توانایی ترکیب کلمات در 38ماهگی، وضوح گفتار ضعیف در 6 سالگی و درک ضعیف ریاضیات در سنین 8-9 و 10-11سالگی قرار داشتند».

ویتامین b12

پروبیوتیک‌ها و دیر حرف زدن کودک

روده اغلب به‌عنوان مغز دوم شناخته می‌شود. این عضو، سیستم عصبی پیچیده‌ای را در خود جای داده و تنوع سلول‌های آن مشابه مغز است. هنگامی که میکروبیوم روده متعادل نباشد، می‌تواند سایر عملکردهای بدن را مختل کند.

برخی تحقیقات نشان می‌دهند که مشکلات مربوط به سلامت روده کودک می‌توانند در بزرگسالی او را در معرض خطر ابتلا به اوتیسم، بیش‌فعالی و اختلالات گفتاری قرار دهند. به خاطر داشته باشید که این بدان معنا نیست که همه کودکان با این ترکیب‌های خاص میکروبیوم روده، به این بیماری‌ها مبتلا می‌شوند.

مکمل‌هایی مانند پروبیوتیک‌ها اغلب برای ارتقای سلامت روده استفاده می‌شوند. پروبیوتیک‌ها به‌طور طبیعی در برخی غذاها نیز یافت می‌شوند. می‌توانید با پزشک اطفال خود صحبت کنید تا دریابید که آیا مکمل‌های پروبیوتیک یا غذاهای غنی از پروبیوتیک برای فرزندتان مفید هستند یا خیر.

پروبیوتیک

اسیدهای چرب امگا 3 و دیر حرف زدن کودک

اسیدهای چرب امگا 3 به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مکمل‌ها برای عملکرد مغز در نظر گرفته می‌شوند. مطالعه‌ای ارتباطی احتمالی بین مکمل امگا 3 و رشد زبان در کودکان در معرض خطر ابتلا به اوتیسم را نشان داد.

DHA، نوعی امگا 3، به‌طور خاص برای پتانسیل حمایتی آن از رشد گفتار مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج تحقیقات درمورد اینکه آیا این امگا 3 از رشد زبان حمایت می‌کند یا خیر، متفاوت بوده‌اند. بنابراین برای دریافت نظرات پزشک اطفال خود با او صحبت کنید.

امگا3

اگر فرزندتان تأخیر گفتاری داشته باشید، چه کاری باید انجام دهید؟

بهترین کاری که می‌توانید برای درمان دیر حرف زدن فرزندتان انجام دهید، صحبت با گفتاردرمانگر است. گفتاردرمانگران درزمینه رشد ارتباطی و تشخیص و درمان مشکلات گفتار و زبان متخصص هستند.

درحالی‌که تغذیه در رشد فرزندتان نقش دارد، مشورت با متخصص و استفاده از گفتاردرمانی، بهترین رویکرد برای تأخیر گفتاری است.

گفتاردرمانگر ازطریق ارزیابی گفتار و زبان، نقاط قوت و تفاوت‌های ارتباطی فرزندتان را شناسایی کرده و سپس برنامه درمانی شخصی‌سازی‌شده‌ای برای او طراحی می‌کند. گفتاردرمانی بر هدایت کودکان ازطریق فعالیت‌ها و تمرین‌های مناسب برای ساخت مهارت‌های گفتار و زبان آن‌ها تمرکز دارد. گفتاردرمانگران می‌دانند چگونه یادگیری را برای کودکان سرگرم‌کننده و لذت‌بخش کنند، و جلسات گفتاردرمانی شامل بازی‌ها، اسباب‌بازی‌ها، کاردستی‌ها و سایر فعالیت‌ها هستند. گفتاردرمانگر همچنین به شما نشان می‌دهد چگونه در خانه به فرزندتان کمک کنید تا پیشرفت سریع‌تری داشته باشند.

کودکان با انجام کارها یاد می‌گیرند و رشد می‌کنند. فرزند شما ازطریق گفتاردرمانی یاد می‌گیرد که برای برقراری ارتباط چه کاری انجام دهد. درحالی‌که تغذیه مناسب در رشد کلی فرزندتان نقش دارد، مشورت با متخصص بهترین روش برای رفع دیر حرف زدن کودک است.

منابع

expressable.com

pmc.ncbi.nlm.nih.gov


اشتراک

مطالب مشابه

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

اختلال آفازی چیست؟ علائم، دلایل ، انواع و تشخیص آن چگونه است؟

آفازی یک اختلال ارتباطی است که به دلیل آسیب مغزی در یک یا چند منطقه که کنترل زبان را انجام می دهند اتفاق می افتد. این مشکل می تواند در ارتباط کلامی ، ارتباط نوشتاری یا هر دو اختلال ایجاد کند.

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

تاخیر در گفتار و زبان کودکان - علائم، علت و نحوه تشخیص و درمان

کودکان ممکن است تاخیر گفتار یا تأخیر زبان داشته باشند ، اما این دو گاهی اوقات با هم همپوشانی دارند. اگر نمی دانید فرزند شما ممکن است کدام مشکل را داشته باشد ، نگران نباشید. لازم نیست برای ارزیابی و شروع درمان حتما لازم نیست این دو را از هم تفکیک کنیم.

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار اکتسابی و کودکی: آنچه باید بدانید

آپراکسی گفتار (AOS) نوعی اختلال گفتار است که در آن شخص در صحبت کردن مشکل دارد. فرد دارای مشکل AOS می داند که چه چیزی را می خواهد بگوید ، اما در حرکت صحیح لب ، فک و زبان در جهت صحیح برای گفتن حرفهایش مشکل دارد. برای صحبت کردن ، مغز شما نیاز به ارسال پیام به دهان شما دارد. AOS در مسیرهایی از مغز که در برنامه ریزی و هماهنگی حرکات لازم برای گفتار نقش دارند تاثیر می گذارد. به همین دلیل ، پیام های مغز به درستی از دهان منتقل نمی شوند.

تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن

تأخیر زبان و انواع ، علائم و علت های آن

تأخیر زبان نوعی اختلال ارتباطی است. اگر کودک شما به نقاط عطف مراحل رشد زبان مربوط به سن خود نرسیده باشد ، ممکن است دارای تأخیر در زبان باشد.

آشنایی کامل با کلاترینگ (پریده گویی)

آشنایی کامل با کلاترینگ (پریده گویی)

کلاترینگ نوعی اختلال گفتاری است که بر روان بودن گفتار تأثیر می گذارد. برخلاف سایر اختلالات ، کسانی که از پریده گویی رنج می برند از زمانی که کلاترینگ اتفاق می افتد آگاهی ندارند.

آشنایی کامل با مهارت‌ها و اختلالات ارتباطی و روش‌های درمان

آشنایی کامل با مهارت‌ها و اختلالات ارتباطی و روش‌های درمان

اختلالات ارتباطی می تواند بر چگونگی دریافت ، ارسال ، پردازش و درک مفاهیم توسط فرد تأثیر بگذارد. آنها همچنین می توانند مهارت های گفتاری و زبانی را ضعیف کنند ، یا توانایی شنیدن و درک پیام ها را مختل کنند.

آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)

آشنایی کامل با دیس آرتریا (گفتار فلجی)

دیس آرتریا (Dysarthria) یا گفتار فلجی زمانی اتفاق می افتد که عضلات مورد استفاده برای گفتار ضعیف باشند یا در کنترل آنها مشکل داشته باشید. دیس آرتریا غالباً باعث ایجاد گفتار نامفهوم یا کند می شود که درک آن دشوار است.

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

7 نکته برای کمک به درمان لیسپ

لیسپ یکی از اختلالات گفتاری است که ممکن است با رسیدن کودک شما به سن مدرسه آشکار شود. تمرینات گفتاردرمانی می تواند در اوایل، مشکل لیسپ کودک شما را درمان کند.

اختلال زبان دریافتی

اختلال زبان دریافتی

کودک مبتلا به اختلال زبان دریافتی در درک آنچه به او گفته می شود مشکل دارد. علائم در کودکان متفاوت است ، اما به طور کلی ، مشکلات درک زبان قبل از سه سالگی شروع می شوند.

اختلال زبان بیانی

اختلال زبان بیانی

اگر کودک شما به اختلال زبان بیانی (DELD) مبتلا باشد ، ممکن است در به خاطر سپردن کلمات یا استفاده از جملات پیچیده مشکل داشته باشد. به عنوان مثال ، یک کودک 5 ساله با اختلال زبان بیانی ممکن است با جملات کوتاه سه کلمه ای صحبت کند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید