
گفتار درمانی آنلاین - کلینیک توانبخشی و درمان گفتار

با بهبود فناوری و رشد پزشکی از راه دور، آسیبشناسان گفتار-زبان اکنون میتوانند خدمات گفتار درمانی را بهصورت آنلاین ارائه دهند. درواقع، تحقیقات نشان میدهند گفتاردرمانی آنلاین برای بسیاری از خدماتی که آسیبشناسان گفتار-زبان ارائه میدهند، مناسب و مؤثر است. گفتار درمانی آنلاین انعطافپذیری بیشتری نسبت به خدمات حضوری ارائه داده و دسترسی به گفتاردرمانگران را برای افرادی که قادر به سفر به مکان ارائهدهنده نیستند، افزایش میدهد. در این مطلب به بررسی گفتاردرمانی آنلاین و بهترین مرکز ارائهدهنده این خدمت میپردازیم.
گفتار درمانی چیست؟
گفتار درمانی نوعی درمان است که توسط آسیبشناس گفتار-زبان ارائه میشود. گفتاردرمانی به افراد کمک میکند تا زبان یا عملکرد بلع و همچنین مهارتهای ارتباطی شناختی و صوتی را یاد بگیرند، بهبود بخشند یا دوباره به دست آورند. دلایل زیادی وجود دارند که ممکن است فردی به گفتار درمانی نیاز داشته باشد و گفتاردرمانگران در تمام سنین، از اوایل کودکی تا بزرگسالان، به بیماران خدماترسانی میکنند.
گفتار درمانی میتواند به موارد زیر بپردازد:
- درمان اختلالات زبان و گفتار
- تقویت ارتباطات اجتماعی
- مسائل شناختی مانند حافظه، توجه و درک
- بهبود مشکلات خوردن و بلع
- تغییر صدا به روشهای مختلف
ازآنجاییکه طیف وسیعی از اختلالات گفتاری وجود دارند، آسیبشناسان گفتار-زبان اغلب در زمینهای خاص تخصص دارند. بهعنوان مثال، آنها ممکن است بر روی درمان کودکان مبتلا به اوتیسم یا بزرگسالانی که به بهبودی پس از سکته مغزی نیاز دارند، تمرکز کنند.
چه زمانی گفتار درمانی توصیه میشود؟
اگر کودکان دارای اختلالی زبانی هستند که بر توانایی آنها در یادگیری صحبت کردن، نامگذاری چیزها یا کنار هم قرار دادن جملات تأثیر گذاشته یا دچار اختلالی گفتاری هستند که بر نحوه تلفظ کلمات تأثیر گذاشته است، ممکن است به گفتاردرمانی نیاز داشته باشند.
بزرگسالان ممکن است برای بازیابی مهارتهای گفتار و زبان و همچنین بهبود عملکرد شناختی ازجمله حافظه و توجه پس از آسیب مغزی، مانند ضربه مغزی یا سکته مغزی، یا پس از تشخیص بیماریای مانند پارکینسون، اماس یا زوال عقل که میتواند بر گفتار یا بلع تأثیر بگذارد، به گفتار درمانی ارجاع داده شوند. افرادی که از صدای خود در حرفهای مانند بازیگری، خوانندگی یا سخنرانی عمومی استفاده میکنند نیز ممکن است بهدنبال گفتار درمانی برای کمک به تقویت صدا باشند.
گفتار درمانی آنلاین چیست؟
قبل از پیشرفت فناوری، گفتار درمانی معمولاً بهصورت حضوری انجام میشد. اما در حال حاضر، بسیاری از گفتاردرمانگران خدمات آنلاین ارائه میدهند. خدمات آنلاین بهگونهای است که بیمار بهجای مراجعه به مطب یا مرکز درمانی، با گفتاردرمانگر ازطریق جلسات ویدیویی زنده ارتباط برقرار میکند.
مزایای گفتاردرمانی آنلاین
گفتار درمانی آنلاین دارای مزایای زیادی برای بیمار و گفتاردرمانگر است که در ادامه به ذکر آنها میپردازیم:
- امکان برگزاری جلسات گفتار درمانی در مکانهای مختلف و بدون مراجعه به محل وجود دارد. درواقع در بسیاری از موارد بیمار بهخاطر اعتمادبهنفس پایین تمایلی به شرکت در جلسات حضوری ندارد و ترجیح میدهد بهصورت غیرحضوری به درمان اختلالات خود بپردازد. از طرف دیگر بیمار میتواند در شرایط مختلف و مکانهای متفاوت بهصورت منظم در جلسات گفتار درمانی شرکت کند. بهعنوان مثال در برخی موارد بیمار به واسطه شغلی که دارد بهطور پیوسته در مکانی خاص حضور ندارد. بنابراین گفتاردرمانی آنلاین به او کمک میکند.
- امکان حضور منظم در جلسات گفتاردرمانی آنلاین برای کسانی که مشکلات حرکتی دارند، وجود دارد. معمولاً افرادی که از بیماری خاصی مانند اماس، پارکینسون و ... رنج میبرند یا دچار آسیب مغزی ناشی سکته شدهاند، در جلسات گفتار درمانی بزرگسالان شرکت میکنند. در بسیاری از موارد این گونه افراد به راحتی قادر به راه رفتن و حفظ تعادل نیستند. بنابراین برگزاری جلسات بهصورت آنلاین برای آنها و اطرافیان راحتتر است.
- والدین میتوانند در طول جلسات گفتار درمانی در کنار فرزندان خود در جلسات حضور داشته باشند. والدین میتوانند با خیال راحت همراه با فرزند خود در جلسات شرکت کنند، پیشرفت او را زیر نظر بگیرند و در فعالیتهای گروهی شرکت داشته باشند. آنها میتوانند تمرینات را به خاطر بسپارند و پس از مشورت با گفتاردرمانگر در منزل با فرزند خود به تمرین بپردازند.
- حضور در جلسات آنلاین باعث میشود در وقت و هزینهای که صرف رفتوآمد و حملونقل میشوند، صرفهجویی شود. بنابراین بیمار میتواند در زمان اضافی به فعالیتها و تمرینهای توصیهشده بپردازد.
- عدم مراجعه حضوری احتمال ابتلای کودکان و افراد مسن به بیماریهای واگیردار را کاهش میدهد. ازآنجاییکه حضور کودکان و افراد مسن در مکانهای عمومی احتمال ابتلای آنها به بیماریهای مختلف را افزایش میدهد، جلسات گفتار درمانی آنلاین تضمینکننده سلامتی آنها میباشند.
- بیماران شهرهای دیگر نیز میتوانند در جلسات گفتار درمانی متخصصان مجرب مراکز درمانی برتر ازجمله کلینیک توانبخشی رسش شرکت کنند.
معایب گفتار درمانی آنلاین
تحقیقات نشان میدهند درمان آنلاین محدودیتهایی دارد و تمرین از راه دور نمیتواند جایگزین برخی از ارزیابیهای حضوری و جلسات درمانی شود.
- درواقع در برخی از رویکردهای درمانی لمس صورت یا لبها توسط گفتاردرمانگر برای تشخیص صداها انجام میشود. گفتاردرمانگر برای نشان دادن قرارگیری صحیح برای تولید صداهای خاص از لمس استفاده میکند. همچنین ممکن است درمانگر برای مشاهده برخی حرکات صورت یا گلو نیاز به حضور فیزیکی داشته باشد.
- اگر بیمار با تمرکز بر روی صفحه نمایش مشکل داشته باشد، گفتار درمانی آنلاین برای او چالشبرانگیزتر است. همچنین در صورتی که بیمار درزمینه فناوری اطلاعات کافی نداشته و در استفاده از ابزارهای آنلاین مشکل داشته باشد نیز گفتار درمانی آنلاین گزینه خوبی محسوب نمیشود.
- محدودیت دیگر گفتار درمانی آنلاین برای بیمارانی است که دارای کمبودهای سمعی و بصری هستند.
- افرادی که دسترسی محدود به اینترنت دارند نیز از جلسات حضوری بیشتر بهره میبرند.
- درخصوص خوانندگان و بازیگرانی که قصد تقویت صدا دارند نیز جلسات حضوری توصیه میشود؛ زیرا کیفیت صدا عاملی بسیار مهم در طول جلسات گفتار درمانی است.
معیارهای انتخاب مرکزی معتبر برای گفتاردرمانی آنلاین
در هنگام انتخاب مرکزی معتبر برای گفتار درمانی آنلاین به نکات زیر توجه کنید:
- ارزیابی خدمات و برنامههای ارائهشده توسط مرکز گفتار درمانی
- بررسی مجوز مرکز گفتار درمانی
- حوزه تخصصی گفتاردرمانگر
- بررسی سابقه مرکز و تجربه گفتاردرمانگر
همچنین توصیه میشود پیش از شروع جلسات گفتار درمانی درخصوص روند جلسات با گفتاردرمانگر صحبت کنید و سؤالات زیر را از او بپرسید:
- چه مدت است تمرین از راه دور انجام میدهید؟
- برای انجام گفتار درمانی آنلاین چه مدارک و آموزشهایی کسب کردهاید؟
- چه آموزشهایی مرتبط با اهداف گفتار درمانی من ارائه میکنید؟
- در طول جلسات گفتار درمانی چه چیزی تجربه میکنم؟
بهترین مرکز گفتار درمانی آنلاین
جلسات گفتار درمانی آنلاین اتوسط متخصصان و گفتاردرمانگران حرفهای و بهصورت راه دور برگزار میشوند. یکی از بهترین مراکز گفتاردرمانی آنلاین، کلینیک توانبخشی رسش است. این مرکز با کمک کادری باتجربه، آگاه و دلسوز به درمان بیماران مبتلا به اختلالات گفتاری میپردازد. در طول جلسات گفتار درمانی آنلاین، در ابتدا گفتاردرمانگر به معرفی خود و روش کار میپردازد. سپس درخصوص بیماری سؤالاتی میپرسد و پس از تعیین اختلال، راهکارهای درمانی و فعالیتها و تمرینهای مورداستفاده را برای بیمار یا والدین او توضیح میدهد. جلسات بهصورت منظم و بر اساس نظر گفتاردرمانگر و توافق بیمار برگزار میشوند. حضور والدین یا همراهان بیمار در طول جلسات گفتاردرمانی آنلاین باعث تسریع روند درمان میشود. هدف کارشناسان ما درمان اختلالات شما در کوتاهترین زمان ممکن و با بالاترین کیفیت است. بنابراین اگر خودتان یا یکی از عزیزانتان دچار اختلالات گفتاری هستید و تمایل به شرکت در جلسات گفتار درمانی آنلاین دارید با ما تماس بگیرید و از خدمات مرکز درمانی ما بهرهمند شوید.
منابع