کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
بیماری ام اس چه تأثیری بر زندگی زناشویی می‌گذارد؟ راهنمای ام اس و ازدواجاختلالات دیگر

بیماری ام اس چه تأثیری بر زندگی زناشویی می‌گذارد؟ راهنمای ام اس و ازدواج

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۲۹ آذر ۱۴۰۱

وقتی ام اس در فردی تشخیص داده می‌شود، ورای مسائلی که این بیماری برایش دارد، در زندگی مشترک هم با دشواری‌هایی روبه‌رو می‌شود. اگر توجه ویژه‌ای به آن‌ها نشود، ام اس زندگی زناشویی را مختل می‌کند. اما با وجود این بیماری، می‌توان خیلی چیزها را یاد گرفت و به یکدیگر نزدیک‌تر شد. در این مقاله رسش سراغ ام اس و ازدواج می‌رویم، و راهکارهایی برای مدیریت این بیماری در زندگی ارائه می‌کنیم.

 

همسر بیمار مبتلا به ام اس چه کارهایی باید انجام بدهد؟

بروز علائم ام اس و ناتوانی‌های مربوط به آن، و سایر چالش‌های ام اس و ازدواج باعث می‌شود شریک سالم‌تر زندگی، نقش مراقبت‌کننده به خود بگیرد.

برای نمونه، این‌ها بعضی از مسئولیت‌هایی هستند که به دوش شریک زندگی فرد مبتلا به ام‌اس می‌افتند:

  • داروهای همسر مبتلایش را کنترل کرده، و تزریق‌ها را انجام بدهد؛
  • وقتی سطح انرژی فرد مبتلا پایین است، به او کمک کند؛
  • سهم قابل‌توجهی از کارهای خانه را برعهده بگیرد؛
  • نان‌آور اصلی خانه و خانواده باشد؛
  • بیشتر وظایف فرزندپروری را برعهده بگیرد؛
  • برای حمایت عاطفی، مالی یا عملی، به همسرش تکیه نکند؛
  • همه تلاش خود را برای پایین آوردن سطح استرس همسر مبتلایش انجام بدهد.

این توزیع نابرابر مسئولیت‌ها می‌تواند فرد مراقبت‌کننده را از احساس برابری در ازدواج، به‌سمت رابطه‌ای شبیه رابطه پدرومادر با فرزند سوق بدهد، رابطه‌ای که به‌طور معمول برای زوج‌ها ناسالم است.

حتما به مسئولیت‌هایی که در زندگی زن‌وشوهری وجود دارند توجه کنید. به خاطر داشته باشید که شما و همسرتان سطح انرژی و استقامت فیزیکی برابری ندارید.

هر دوی شما باید درک کنید که همسر مبتلا به ام‌اس، به این رابطه زناشویی ارزش می‌بخشد، حتی اگر این ارزش را نتوان با پول اندازه‌گیری کرد.

عشق، همدلی، گوش شنوا و شخصیت منحصربه‌فردی که همسر مبتلا به ام‌اس به ازدواج و زندگی خانوادگی خود می‌دهد، به اندازه کمک‌های فیزیکی و قابل‌اندازه‌گیری همسر سالم‌تر، در ایجاد رابطه عاطفی و زناشویی سالم اهمیت دارد.

 

رابطه جنسی در ام اس و ازدواج چگونه است؟

بیماری ام اس باعث ایجاد مشکلات جنسی برای مردان و زنان، از جمله کاهش میل جنسی و کمبود انرژی برای برقراری رابطه جنسی با شریک زندگی می‌شود.

مسلما مردان مبتلا به ام‌اس هم دچار اختلال در عملکرد جنسی می‌شوند، به‌ویژه وقتی بیماریشان تشدید می‌شود و علائم ام اس افزایش پیدا می‌کنند.

علاوه بر این، طرف مبتلا ممکن است احساس کند جذابیتی برای همسرش ندارد، به‌ویژه اگر علائم ام اس را بعد از آغاز زندگی نشان داده باشد. همه این‌ها منجر به ناامیدی و حتی ترد شدن از طرف شریک زندگی می‌شوند.

بعضی مسائل جنسی را می‌توان با استفاده از کمک‌کننده‌های جنسی، مانند روان‌کننده‌ها برطرف کرد. داروهای ضدافسردگی هم گاهی اوقات تجویز می‌شوند، اما بیشتر این داروها عملکرد جنسی را مختل می‌کنند. راه‌حل‌های عملی مانند استراحت کافی هم گاهی مؤثر هستند.

کلید زندگی جنسی سالم در چنین زوج‌هایی، مثل همه زوج‌های دیگر است: «برقراری ارتباط باز و صادقانه». هر طرفی که در این رابطه نگرانی‌هایی دارد، باید درباره دغدغه‌هایش، به‌شیوه سازنده و راه‌حل‌محوری صحبت کند.

مراجعه به درمانگران هم به تسهیل این گفت‌وگوها کمک می‌کند. هرگز از کمک گرفتن از متخصص‌های این حوزه غافل نشوید! نتیجه چنین کمک‌هایی، شگفت‌زده‌تان می‌کند.

مسائل جنسی و سایر مشکلات زناشویی ناشی از ام اس و ازدواج را می‌توان به‌خوبی مدیریت کرد، و صمیمیت جنسی سالم با همسر را حفظ نمود.

کلینیک جامع توان‌بخشی رسش از متخصصان این حوزه استفاده می‌کند تا به زوج‌های درگیر بیماری ام‌اس کمک کند رابطه درجه‌یکی باهم داشته باشند. برای پرس‌وجو و مشاوره در این زمینه، هر چه زودتر با شماره تلفن 02166013282 تماس بگیرید.

 

آیا بارداری هم برای مبتلایان به ام اس امکان‌پذیر است؟

بیماری ام اس تأثیری روی توانایی زنان در بارداری سالم و موفق نمی‌گذارد. چه‌بسا بارداری باعث تسکین موقت علائم ام اس هم خواهد شد! حتی بیشتر زنان مبتلا به ام‌اس، می‌توانند حاملگی بدون دارو داشته باشند.

اما باید برنامه‌ریزی دقیقی برای دوره بارداری و همین‌طور بعد از زایمان داشته باشند. برای نمونه، مبتلایان به ام‌اس نمی‌توانند طی دوره بارداری از داروهای اصلاح‌کننده بیماری استفاده کنند.

متخصصان کلینیک رسش برنامه مؤثری برای قطع داروهای ام‌اس و سایر چالش‌های ام اس و ازدواج به شما خواهند داد تا وقتی قصد بارداری دارید، طبق آن برنامه عمل کرده، و زایمان موفقی را پشت سر بگذارید.

مسئله دیگر این است که بسیاری از مبتلایان، بعد از زایمان، به علائم ام اس شدیدتری دچار می‌شوند. داروهای اصلاح‌کننده این بیماری، برای مادران شیرده ریسک‌هایی به همراه دارد. پس هنگام تصمیم‌گیری درباره شیردهی یا از سرگیری درمان، باید توجه ویژه‌ای به این مسئله داشته باشید.

در نهایت اینکه وقتی دارو مصرف نمی‌کنید، احتمال عود ام‌اس افزایش می‌یابد. پس باید آماده باشید! چون ممکن است طی ماه‌هایی که قصد بارداری دارید یا بعد از زایمان، دچار تشدید علائم ام اس بشوید.

 

فرزندپروری با وجود ام اس چگونه است؟

ام‌اس چالش‌های زیادی در زمینه فرزندپروری ایجاد می‌کند. اگر پدر یا مادری مبتلا به این بیماری هستید، ممکن است انرژی لازم برای انجام همه وظایف خود در قبال فرزندتان را نداشته باشید. همین مسئله فشار بیش از حدی روی همسرتان وارد می‌کند.

دوره‌های عود و تشدید علائم ام اس هم روی برنامه‌های خانوادگی و روزمره‌ها تأثیر گذاشته، و چه‌بسا استرس را افزایش داده، و باعث رنجش در خانواده‌ها می‌شوند.

اما برنامه‌ریزی حرفه‌ای و دقیق، و ایجاد شبکه‌ای از افراد کمک‌کننده، مثل اطرافیان، اقوام، دوستان و حتی متخصصان، می‌توانند کمک زیادی کرده، و آثار منفی را تا حد زیادی کاهش بدهد.

فراموش نکنید که پدرومادر بودن، ارائه عشق، راهنمایی، پذیرش و انتقال ارزش‌ها به فرزندان است؛ و همین‌ها می‌توانند جان کلام همه پرسش‌ها و پاسخ‌ها درباره ام اس و ازدواج و رابطه با فرزندان باشند.

آنچه پدر یا مادری که مبتلا به بیماری‌های مختلف است، به فرزندانش می‌دهد، نقش بسیار مؤثری در ایجاد شخصیت و انعطاف‌پذیری بچه‌ها دارد؛ حتی بیشتر از آن چیزهایی که به‌خاطر محدودیت‌های ناشی از علائم ام اس نمی‌تواند به آن‌ها بدهد.

 

جمع‌بندی

زندگی پر از چالش‌هایی است که گذر از آن‌ها به فداکاری نیاز دارد. بدون شک، ام اس و ازدواج یکدیگر را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند، اما این تأثیر نباید لزوما منفی باشد! اصلا برای بسیاری از زوج‌ها، نیمه پر لیوان این است که دیدگاه عمیق‌تری نسبت به هم پیدا می‌کنند، و زندگی زنده‌تر و جذاب‌تری برای خودشان می‌سازند.

شما هم اگر در چنین رابطه‌ای هستید، و می‌خواهید زندگی بهتری را با وجود علائم ام اس تجربه کنید، باید سراغ متخصصان این حوزه بروید. کسانی که سال‌هاست با زوج‌های فراوانی، با مسائل شبیه به شما کار کرده، و آن‌ها را در رسیدن به اهدافشان کمک کرده‌اند. همین حالا با رسش تماس بگیرید!

 

منابع:

verywellhealth.com


اشتراک

مطالب مشابه

16 علائم اولیه مالتیپل اسکلروزیس (ام اس)

16 علائم اولیه مالتیپل اسکلروزیس (ام اس)

مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری پیشرونده و با واسطه سیستم ایمنی است. علائم متداول اولیه بیماری ام اس (MS) عبارتند از مشکلات بینایی، سوزن سوزن شدن و بی حسی، درد و اسپاسم، ضعف یا خستگی و ....

آینده مولتیپل اسکلروزیس و امید به زندگی در بیماران ام اس

آینده مولتیپل اسکلروزیس و امید به زندگی در بیماران ام اس

امید به زندگی در افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس طی 20 تا 25 سال گذشته بطور قابل توجهی افزایش یافته است. با این حال ، به طور متوسط ، یک فرد مبتلا به ام اس می تواند انتظار داشته باشد...

کار درمانی در درمان مولتیپل اسکلروزیس (MS)

کار درمانی در درمان مولتیپل اسکلروزیس (MS)

کاردرمانی می تواند به شما در یادگیری نحوه مراقبت از خود در هنگام زندگی با ام اس کمک کند. در ایم مقاله به چند نمونه از آنها اشاره شده است.

علائم ام اس خوش خیم (خفیف ) و راه های درمان آن

علائم ام اس خوش خیم (خفیف ) و راه های درمان آن

ام اس خوش خیم به حالتی می گویند که بعد از چندین سال ابتلا ، بیشتر توانایی بدن خود را حفظ کرده باشید. علائم ام اس خفیف شامل خستگی، اسپاسم عضلات، مشکلات بینایی، بی حسی و گزگز و .... مشکل حافظه مشکلات تمرکز

آنچه باید درباره تأخیر رشد بدانید

آنچه باید درباره تأخیر رشد بدانید

کودکان با سرعت خود به نقاط عطف رشدی می رسند. تأخیرهای موقتی و جزئی معمولاً دلیلی برای هشدار نیستند ، اما تأخیر مداوم یا تأخیرهای متعدد در رسیدن به نقاط عطف می تواند نشانه ای باشد که ممکن است کودک بعداً در زندگی دچار چالش هایی شوند.

مقایسه ALS با ام اس و پارکینسون

مقایسه ALS با ام اس و پارکینسون

بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) که معمولاً با نام لوگریگ شناخته می شود ، بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) و پارکینسون ، سه مورد از شناخته شده ترین بیماری هایی هستند که در زیر مجموعه اختلالات نرودژنراتیو قرار می گیرند.

آشنایی کامل با سندرم پای بی قرار - علائم و علل

آشنایی کامل با سندرم پای بی قرار - علائم و علل

در سندرم پای بی قرار ، احساسات ناخوشایند منجر به میل شدید به حرکت دادن پاها می شود. درباره علائم ، علل و رفتار این بیماری بیشتر بدانید.

مشکلات بلع و گفتار ناشی از مولتیپل اسکلروزیس (MS)

مشکلات بلع و گفتار ناشی از مولتیپل اسکلروزیس (MS)

بلع و مشکلات گفتاری از عوارض مولتیپل اسکلروزیس است. در کلینیک رسش درباره اقدامات لازم برای به حداقل رساندن مشکلات و درمان مشکلات گفتاری بیشتر بدانید.

علت ریزش آب دهان چیست؟

علت ریزش آب دهان چیست؟

ریزش آب دهان می تواند به دلایل زیادی رخ دهد. بیشتر مردم هر چند وقت یکبار آبریزش دهان دارند. این امر به ویژه در هنگام خواب شایع است ، هنگامی که فرد کمتر بلع دارد. این می تواند باعث تجمع بزاق و تراوش آن از کناره های دهان شود.

نحوه اطلاع دادن به دیگران درباره تشخیص ام اس خود

نحوه اطلاع دادن به دیگران درباره تشخیص ام اس خود

این کاملاً به شما بستگی دارد که آیا و چه زمانی می خواهید به دیگران در مورد تشخیص بیماری ام اس (MS) خود اطلاع دهید. این مطلب به شما کمک می کند تا بفهمید به چه کسی باید بگویید، چگونه به آنها بگویید و چه انتظاراتی در ادامه داشته باشید .

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید