کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
آینده مولتیپل اسکلروزیس و امید به زندگی در بیماران ام اساختلالات دیگر

آینده مولتیپل اسکلروزیس و امید به زندگی در بیماران ام اس

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۹

مرور کلی

در بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) ، سیستم ایمنی بدن در فرآیندی موسوم به دیملینیشن یا از بین بردن میلین (demyelination) به غلاف چربی میلین که سلولهای عصبی را احاطه کرده و آنها را ایزوله می کند ، حمله کرده وآنها را از بین می برد. ام اس یک بیماری مادام العمر است و علائم رایج آن شامل خستگی ، اسپاسم عضلات ، مشکلات راه رفتن ، یا بی حسی و مور مور شدن صورت ، بدن ، دست ها و پاها است. این علائم می توانند با گذشت زمان بدتر شوند ، بر فعالیت های روزمره تأثیر بگذارند و کیفیت زندگی فرد را کاهش دهند.
این بیماری بسیار متغیر است و بدن برخی از افراد تا زمان تشخیص و پس از آن، بیش از دیگران درگیر می شود. درمان هایی برای کمک به مدیریت تعدادی از علائم وجود دارند.

حتما بخوانید: آیا ام اس درمان دارد؟ طول عمر بیماران ام اس چقد راست؟

امید به زندگی در افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس طی 20 تا 25 سال گذشته بطور قابل توجهی افزایش یافته است. با این حال ، به طور متوسط ، یک فرد مبتلا به ام اس می تواند انتظار داشته باشد که هفت سال کمتر از فرد بدون ابتلا به این بیماری زندگی کند.

طبق اظهار انجمن ملی ام اس ، به طور متوسط ، یک بیمار مبتلا به ام اس حدود هفت سال کمتر از عموم مردم زندگی می کند که این بیشتر به دلیل عوارض بیماری یا سایر مشکلات پزشکی مانند بیماری های قلبی عروقی است. بیماری به تنهایی به ندرت سریعا پیشرفت کرده و کشنده می شود.

به دلیل پیشرفت در درمان ها ، مراقبت ها و تغییرات سبک زندگی ، MS اغلب به آرامی پیشرفت می کند. بسیاری از مطالعات نشان می دهند ، امروزه ، نزدیک به دو سوم از بیماران حدود 20 سال پس از تشخیص از درجه نسبی مطلوبی از حرکت- توانایی راه رفتن ، حتی با وسیله کمکی ، برخوردار هستند. وسایل کمکی می توانند از وسایل پشتیبانی و تجهیزات کمکی راه رفتن گرفته تا اسکوترهایی باشند که به منظور صرفه جویی در انرژی و جلوگیری از خستگی استفاده می شوند.

روند بیماری به عوامل خطر هر بیمار بستگی دارد ، این عوامل می توانند شامل داشتن یک عضو خانواده مبتلا به ام اس ، سیگار کشیدن سیگار و قرار گرفتن در معرض ویتامین D نور خورشید باشند . و در میان آفریقایی-آمریکایی ها ، این بیماری به شکل پیش رونده تری جلو می رود و پیشرفت آن می تواند سریعتر باشد.

تصور می شود که پیش بینی ام اس در افراد مبتلا به ام اس عود کننده-فروکش کننده بهتر از افراد مبتلا به اشکال پیشرونده ام اس جواب دهد که این احتمالاً به دلیل پاسخ بهتر به درمان های اصلاح کننده بیماری می باشد.

حتما مطالعه کنید : 16 علائم اولیه مالتیپل اسکلروزیس (ام اس)

تحقیقات بر روی امید به زندگی بیماران MS

یک بررسی مطالعاتی در سال 2013 که در مجله نرولوژی منتشر شده است ، با استناد به داده های "ثبت شده در گروه های بزرگ" در خصوص "مرگ و میر در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس" - تخمین زده است که افراد مبتلا به ام اس به طور متوسط 7 تا 14 سال کمتر زندگی می کنند. با این حال ام اس و زنده ماندن را "جنبه ای از بیماری می داند که به خوبی توصیف نشده است" . این مطالعه عوامل زیادی را در امید به زندگی در این بیماران تاثیرگذار می داند، از جمله سن شروع بیماری ام اس ، میزان شدت ، میزان پیشرفت بیماری و انواع درمان های موجود. ناتوانی طولانی مدت لزوماً دلیل مرگ بیماران مبتلا به ام اس نیست.

مطالعه دیگری در سال 2014 ، طول عمر بیش از 30400 فرد مبتلا به ام اس را با استفاده از پایگاه داده یک بیمه درمانی تجاری در ایالات متحده با 89800 فرد فاقد ام اس مقایسه کرده است. با وجود برخی محدودیت ها (در این مطالعه نوع یا شدت بیماری ام اس یا اطلاعات مربوط به سایر مشکلات پزشکی در نظر گرفته نشده است) ، این مطالعه نشان داد که به طور میانگین امید به زندگی بیماران ام اس در ایالات متحده در مقایسه با بیماران فاقد ام اس شش سال کمتر می باشد.

مطالعه دیگری ، با همکاری "انجمن MS کانادا" و تحت عنوان "اثر اختلالات همزمان بر مرگ و میر در بیماری مولتیپل اسکلروزیس" ، در سال 2015 این مسئله را مورد بررسی قرار داد و جمعیت مبتلا به ام اس (تقریبا 6000 نفر) را با یک گروه غیر مبتلا به ام اس که بر اساس سن و جنسیت گروه بندی شده بودند (تقریباً 89000) مقایسه کرد. محققان در اینجا تأثیر سایر مشکلات پزشکی (بیماری های همراه) مانند دیابت ، بیماری های قلبی یا ریوی یا افسردگی بر امید به زندگی هر دو گروه را ارزیابی کردند. آنها نیز نتیجه گرفتند که امید به زندگی در بیماری ام اس هفت سال کاهش می یابد ، اگرچه در طول 25 سال گذشته این عدد فزایش یافته است. از نتایج مهم مطالعه ، اهمیت درمان بیماریهای همزمان در بیماران ام اس و اتخاذ سبک زندگی سالم به عنوان روشهای افزایش امید به زندگی است.

تشخیص ام اس با آزمایش خون و علائم نشان دهنده این بیماری

 

فاکتورهایی که بر روی عمر متوسط تاثیر می گذارند

همانطور که گفته شد ، مید به زندگی در MS به دلایلی از جمله درمان های بهتر تا بهبود مراقبت های درمانی و سازگاری با سبک زندگیرو به افزایش است.

درمان های بهتر

به دلیل درمان های "اصلاح كننده بیماری" ، افراد مبتلا به انواع عودكننده ام اس نسبت به افرادی كه تحت این روشهای درمانی قرار ندارند عمر طولانی تر دارند ، به شرط آنكه درمان را ادامه دهند. انجمن ملی ام اس از این روش های درمانی به عنوان "بهترین استراتژی فعلی موجود " برای کند کردن پیشرفت طبیعی بیماری یاد می کند.

بهبود در سلامتی و سبک زندگی

توجه به عواملی که کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار می دهند ، اتخاذ یک سبک زندگی سالم می تواند به کاهش خطر سایر مشکلات مانند بیماری های قلب و عروق کمک کند. تغییر در سبک زندگی توصیه شده شامل ترک سیگار ، ورزش منظم و نوشیدن الکل کمتر است. یک رژیم غذایی سالم می تواند به مدیریت بهتر برخی علائم مانند خستگی و مشکلات مثانه و روده کمک کند.

حتما مطالعه کنید : آنچه باید در مورد ام اس خوش خیم (خفیف ) بدانید

بهبود سبک زندگی بیماران ام اس

شروع درمان بیماران ام اس در اسرع وقت بسیار توصیه می شود ، زیرا درمان میتواند باعث کندی پیشرفت بیماری شود.

در اینجا به برخی از عواملی اشاره می شود که دلالت بر پیشرفت سریعتر ام اس و تجمع ناتوانی در فرد دارند. این یک تصویر فوری از پیش بینی برای امروز است که بر اساس علائم بالینی و نتایج آزمایشات می باشد و ممکن است بتواند به ام اس بلند مدت پیشرفت بیماری کمک کند. اما با معرفی روشهای درمانی جدید و ایجاد بینش های جدید در مورد بیماری ام اس ، ارتباط آنها می تواند تغییر کند:

تصویر کلی پیش بینی برای مولتیپل اسکلروزیس

  • سن بیشتر از 40 سال در زمان شروع علائم.
  • داشتن بیش از دو حمله در دو سال اول پس از شروع علائم.
  • داشتن علائمی که بر کنترل ادرار ، تحرک یا عملکرد ذهنی در هنگام شروع بیماری تأثیر می گذارند یا
  • داشتن علائم اولیه در بسیاری از مناطق مختلف بدن.
  • نشان دادن دفعات بالاي عود ، از آنجا كه تكرار عودهاي زودرس باعث پيشرفت سريع بيماري مي شود.
  • نشان دادن تعداد زیادی از ضایعات در مغز یا ساقه مغز در اسکن MRI انجام شده در هنگام تشخیص ، یا
  • نشان دادن ضایعات جدید یا تقویت کننده گادولینیوم در MRI ، که حاکی از التهاب فعال است.
  • کسب امتیاز بالاتر از 1.5 در مقیاس وضعیت ناتوانی گسترده (EDSS ، مقیاسی که میزان معلولیت را تعیین می کند) پس از حمله دوم.

برای دریافت مشاوره رایگان و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما می باشد


منبع محتوا : Multiplesclerosisnewstoday
اشتراک

مطالب مشابه

16 علائم اولیه مالتیپل اسکلروزیس (ام اس)

16 علائم اولیه مالتیپل اسکلروزیس (ام اس)

مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری پیشرونده و با واسطه سیستم ایمنی است. علائم متداول اولیه بیماری ام اس (MS) عبارتند از مشکلات بینایی، سوزن سوزن شدن و بی حسی، درد و اسپاسم، ضعف یا خستگی و ....

آینده مولتیپل اسکلروزیس و امید به زندگی در بیماران ام اس

آینده مولتیپل اسکلروزیس و امید به زندگی در بیماران ام اس

امید به زندگی در افراد مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس طی 20 تا 25 سال گذشته بطور قابل توجهی افزایش یافته است. با این حال ، به طور متوسط ، یک فرد مبتلا به ام اس می تواند انتظار داشته باشد...

کار درمانی در درمان مولتیپل اسکلروزیس (MS)

کار درمانی در درمان مولتیپل اسکلروزیس (MS)

کاردرمانی می تواند به شما در یادگیری نحوه مراقبت از خود در هنگام زندگی با ام اس کمک کند. در ایم مقاله به چند نمونه از آنها اشاره شده است.

علائم ام اس خوش خیم (خفیف ) و راه های درمان آن

علائم ام اس خوش خیم (خفیف ) و راه های درمان آن

ام اس خوش خیم به حالتی می گویند که بعد از چندین سال ابتلا ، بیشتر توانایی بدن خود را حفظ کرده باشید. علائم ام اس خفیف شامل خستگی، اسپاسم عضلات، مشکلات بینایی، بی حسی و گزگز و .... مشکل حافظه مشکلات تمرکز

آنچه باید درباره تأخیر رشد بدانید

آنچه باید درباره تأخیر رشد بدانید

کودکان با سرعت خود به نقاط عطف رشدی می رسند. تأخیرهای موقتی و جزئی معمولاً دلیلی برای هشدار نیستند ، اما تأخیر مداوم یا تأخیرهای متعدد در رسیدن به نقاط عطف می تواند نشانه ای باشد که ممکن است کودک بعداً در زندگی دچار چالش هایی شوند.

مقایسه ALS با ام اس و پارکینسون

مقایسه ALS با ام اس و پارکینسون

بیماری اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) که معمولاً با نام لوگریگ شناخته می شود ، بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) و پارکینسون ، سه مورد از شناخته شده ترین بیماری هایی هستند که در زیر مجموعه اختلالات نرودژنراتیو قرار می گیرند.

آشنایی کامل با سندرم پای بی قرار - علائم و علل

آشنایی کامل با سندرم پای بی قرار - علائم و علل

در سندرم پای بی قرار ، احساسات ناخوشایند منجر به میل شدید به حرکت دادن پاها می شود. درباره علائم ، علل و رفتار این بیماری بیشتر بدانید.

مشکلات بلع و گفتار ناشی از مولتیپل اسکلروزیس (MS)

مشکلات بلع و گفتار ناشی از مولتیپل اسکلروزیس (MS)

بلع و مشکلات گفتاری از عوارض مولتیپل اسکلروزیس است. در کلینیک رسش درباره اقدامات لازم برای به حداقل رساندن مشکلات و درمان مشکلات گفتاری بیشتر بدانید.

علت ریزش آب دهان چیست؟

علت ریزش آب دهان چیست؟

ریزش آب دهان می تواند به دلایل زیادی رخ دهد. بیشتر مردم هر چند وقت یکبار آبریزش دهان دارند. این امر به ویژه در هنگام خواب شایع است ، هنگامی که فرد کمتر بلع دارد. این می تواند باعث تجمع بزاق و تراوش آن از کناره های دهان شود.

نحوه اطلاع دادن به دیگران درباره تشخیص ام اس خود

نحوه اطلاع دادن به دیگران درباره تشخیص ام اس خود

این کاملاً به شما بستگی دارد که آیا و چه زمانی می خواهید به دیگران در مورد تشخیص بیماری ام اس (MS) خود اطلاع دهید. این مطلب به شما کمک می کند تا بفهمید به چه کسی باید بگویید، چگونه به آنها بگویید و چه انتظاراتی در ادامه داشته باشید .

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

  1. علیرضا رقیمیعلیرضا رقیمی
    0

    سلام من متولد 1348 هستم از سال 73 ام اس کرفتم در حال حاضر افتاده سده ام و تازگی ها به شدت دوار تنگی نفس میشوم ایا امکان حمله ام اس به سیستم تنفسی وجود دارد چکار باید انجام بدم

    1. دکتر نیکبخت دکتر نیکبخت
      1

      سلام در بیماری ام اس به مرور زمان فعالیت های فرد کمتر و ریه ها عملکردشان در گفتار و هنگام حرکت دچار مشکل می شوند. اما باعث تنگی نفس نمی شود.

سوال خود را از ما بپرسید