کلینیک جامع توانبخشی رسش
سکته مغزی، علائم ، دلایل ، تشخیص و درمان این بیماری
سکته مغزی، علائم ، دلایل ، تشخیص و درمان این بیماری ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
موسیقی ذهن را بعد از سکته مغزی اصلاح می کنداختلالات مغزی

موسیقی ذهن را بعد از سکته مغزی اصلاح می کند

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۱۸ فروردین ۱۴۰۰

محققان فنلاندی دریافتند که گوش دادن به موسیقی مورد علاقه آنها به بیماران سکته مغزی کمک می کند تا عملکرد ذهنی خود را بهبود بخشند و کمتر احساس افسردگی و گیجی کنند.

این مطالعه که توسط دانشمندان علوم مغز و اعصاب با همکاری متخصصان موسیقی درمانی انجام شده است ، اولین مطالعه ای است که نشان می دهد گوش دادن به موسیقی پس از آسیب سکته مغزی می تواند اثرات درمانی خاصی داشته باشد.

تپو سارکامو ، دانشجوی دکترای دانشگاه هلسینکی ، فنلاند ، در یک مصاحبه گفت: "تحقیقات ما برای اولین بار نشان می دهد که گوش دادن به موسیقی در این دوره مهم می تواند باعث بهبود شناختی شود و از خلق و خوی منفی جلوگیری کند."

توماینو مدیر اجرایی موسسه موسیقی و عملکرد عصبی و معاون ارشد موسیقی درمانی در خانواده پزشکی بت آبراهام ، می گوید ، این اعتبار دهی علمی به چیزی است که متخصصان موسیقی درمانی دهه ها روی آن کار کرده بودند. توماینو در مطالعه فنلاندی نقشی نداشته است.

توماینو گفت: "برای من بسیار هیجان انگیز است که در این مطالعه علمی چیزی را ببینم که 20 سال درباره آن صحبت کرده ام." "تمرکز ما بر کشف عناصر موسیقی و موسیقی درمانی بوده است که می تواند به بهبود عملکرد شناختی و زبانی کمک کند."

حتما مطالعه کنید : چه چیزی می تواند باعث اختلال بلع شود ؟

موسیقی شبکه های عصبی را تحریک می کند

سارکامو و همکارانش 60 بیمار سکته مغزی را به طور تصادفی در یک گروه موسیقی ، یک گروه زبان یا یک گروه کنترل شده قرار دادند. همه بیماران تحت درمان توانبخشی سکته مغزی استاندارد قرار گرفتند. به کسانی که در گروه موسیقی بودند دستگاه پخش و CD های موسیقی در ژانر موسیقی مورد علاقه آنها داده شد. به کسانی که در گروه زبان بودند نوار پخش و کتاب صوتی داده شد.


به بیمارانی که در گروه های موسیقی و زبان بودند گفته شد که برای دو ماه اول پس از سکته مغزی حداقل یک ساعت در روز به سی دی موسیقی یا کتاب صوتی گوش دهند. همه بیماران تمرینات گوش دادن خود را انجام می دادند. پرسنل و نیروهای خدماتی بیمارستان هم گوش دادن را تشویق کرده و در صورت لزوم به بیماران در کار با دستگاه پخش سی دی یا ضبط صوت کمک می کردند.

سرکامو می گوید: "ما دریافتیم که سه ماه پس از سکته مغزی در مقایسه با هفته اول پس از سکته ، حافظه کلامی حدود 60 درصد در شنوندگان موسیقی و 18 درصد در شنوندگان کتاب صوتی و 29 درصد در افراد غیر شنونده بهبود یافت." "به طور مشابه ، توجه متمرکز - توانایی کنترل و انجام عملیات ذهنی و حل تعارضات بین پاسخ ها - در شنوندگان موسیقی 17 درصد بهبود یافت در حالی که هیچ بهبودی در شنوندگان کتاب های صوتی و غیر شنوندگان مشاهده نشده است."

این اختلافات بین گروه ها تا شش ماه پس از سکته ادامه داشت. بعلاوه ، گروه موسیقی نسبت به گروه غیر شنونده ، روحیه افسردگی و گیجی کمتری داشت.

توماینو می گوید: "آنچه این محققان بسیار روشن و شیوا آن را نشان می دهند این است که موسیقی به طور همزمان توجه چندین قسمت مغز را به خود جلب می کند." "آسیب سکته مغزی در یک منطقه خاص است. موسیقی شبکه های عصبی را تحریک می کند که این منطقه را دور بزنند. این باعث می شود که بهبودی حاصل شود."

توماینو می گوید محققان فنلاندی موفق شدند زیرا آنها در پیدا کردن نوع موسیقی که هم مورد توجه بیماران باشد و هم هم عواطف آنها را برانگیزد بسیار دقیق بودند.


وی می گوید: "برای بازیابی عملکرد ، دو بخش اساسی در موسیقی درمانی وجود دارد." "اول اینکه باید توجه شما را به خود جلب کند و دوم ، باید شما را به حرکت در آورد. موسیقی پیچیده است. هم اجزای تحلیلی و هم عاطفی دارد و هر دو طرف مغز را درگیر می کند. در سکته مغزی ، توجه و خلق و خو بیشتر آسیب می بینند. چیزی که مطالعه نشان می دهد این است که تنها گوش دادن به چیزی که توجه شما را جلب کرده و شما را به حرکت در می آورد می تواند عملکرد مناطق آسیب دیده مغز را بهبود ببخشد. "

سارکامو هشدار می دهد که برای تأیید نتایج مطالعه ، تحقیقات بیشتری لازم است. وی خاطرنشان کرد که آنچه برای یک بیمار سکته مغزی مفید است ممکن است برای بیمار دیگر مفید نباشد.

وی گفت: "من به مردم هشدار می دهم كه این را به عنوان مدرکی بیان نكنند كه گوش دادن به موسیقی برای هر بیماری مفید است". "به جای استفاده از آن به عنوان درمان جایگزین ، گوش دادن به موسیقی باید به عنوان یک روش اضافی به سایر روشهای فعال درمانی مانند گفتاردرمانی یا توانبخشی عصبی روانشناختی در نظر گرفته شود."

برای دریافت مشاوره رایگان درمان سکته مغزی و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما هستیم .


منبع محتوا : Webmd
اشتراک

مطالب مشابه

سکته مغزی، علائم ، دلایل ، تشخیص و درمان این بیماری

سکته مغزی، علائم ، دلایل ، تشخیص و درمان این بیماری

سکته مغزی یکی از انواع سکته مغزی است که کمتر اتفاق می افتد. هنگامی رخ می دهد که یک رگ خونی مسدود شده یا خونریزی کند و باعث مختل شدن کامل بخشی از مخچه شود.

بهبودی و ریکاوری پس از سکته مغزی

بهبودی و ریکاوری پس از سکته مغزی

ریکاوری پس از سکته مغزی می تواند روندی طولانی باشد که به صبر ، سخت کوشی و تعهد نیاز دارد. بهبودی ممکن است سالها طول بکشد و اغلب پس از تثبیت شدن وضعیت شما توسط پزشکان صورت می گیرد.

چه چیزی می تواند باعث اختلال بلع شود ؟

چه چیزی می تواند باعث اختلال بلع شود ؟

مشکلات بلع ممکن است ناشی از سرفه یا پریدن غذا در گلو به دلیل ورود هوا به داخل نای یا ناتوانی کامل در بلع باشد.

حوادث مغزی عروقی، علائم، درمان و ...

حوادث مغزی عروقی، علائم، درمان و ...

حادثه عروقی مغزی (CVA) اصطلاح پزشکی سکته است. سکته زمانی است که جریان خون به بخشی از مغز شما یا به علت انسداد یا پارگی رگ متوقف می شود. علائم مهمی در سکته وجود دارند که باید از آنها آگاه باشید و مراقب آنها باشید.

غربالگری و تشخیص فلج مغزی و روش های درمان

غربالگری و تشخیص فلج مغزی و روش های درمان

علائم و نشانه های فلج مغزی می توانند به مرور آشکار شوند ، بنابراین این بیماری ممکن است تا چند ماه پس از تولد نیز تشخیص داده نشوند. درمان آن نیز به مراقبت طولانی مدت توسط یک تیم مراقبت پزشکی دارند.

موسیقی ذهن را بعد از سکته مغزی اصلاح می کند

موسیقی ذهن را بعد از سکته مغزی اصلاح می کند

یک مطالعه فنلاندی نشان می دهد گوش دادن به موسیقی مورد علاقه آنها به بیماران سکته مغزی کمک می کند تا عملکرد ذهنی خود را بهبود بخشیده و افسردگی و گیجی را کاهش دهند.

مشکلات جویدن و بلع به خاطر آلزایمر

مشکلات جویدن و بلع به خاطر آلزایمر

تقریبا نیمی از افراد مبتلا به بیماری آلزایمر که در خانه سالمندان هستند ، در جویدن یا بلع دچار مشکل هستند. در اینجا باید بدانید که اگر عزیزتان با این مشکل روبرو شود باید چه کار کنید.

اختلالات خوردن و افسردگی

اختلالات خوردن و افسردگی

اختلالات خوردن اغلب با نیت های خوب شروع می شوند - تمایل به کاهش وزن و کنترل غذا خوردن. اما در بعضی از افراد ، این نیت های خوب به اشتباه انجام می شوند و منجر به بی اشتهایی عصبی ، پرخوری عصبی ، پرخوری یا سایر اختلالات همچون افسردگی می شوند.

فلج بل - راهنمای کامل علائم و درمان آن

فلج بل - راهنمای کامل علائم و درمان آن

فلج بلز یا فلج بل نوعی اختلال عصبی است که موجب فلج شدن یا ضعف در یک ‌طرف صورت می‌شود. این اختلال باعث می‌شود نیمی از صورت افتاده به نظر برسد، لبخندها یک‌طرفه باشند و چشمِ سمت آسیب‌دیده به‌سختی باز شود.

تفاوت فلج بلز و سکته مغزی

تفاوت فلج بلز و سکته مغزی

سکته مغزی یا فلج بل، هردو می‌توانند باعث فلج شدن یک‌طرفه صورت شوند. در هر دو وضعیت علائمی مانند ناتوانی در بستن چشم و افتادگی صورت در سمت آسیب‌دیده رخ می‌دهد.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید