رژیم غذایی و اوتیسم
طبق اظهار CDC ، اوتیسم از هر 110 کودک تقریباً یک نفر را درگیر می کند. این تعداد کودکان مبتلا به اوتیسم ، بیشتر از دیابت ، سرطان و ایدز است. با این حال هنوز درمانی برای آن پیدا نشده است و درمان های رسمی اوتیسم محدود هستند. بنابراین بسیاری از والدین رژیم های اوتیسم و مکمل هایی را که از والدین دیگر یا رسانه ها شنیده اند ، امتحان می کنند.
اما آیا واقعا رژیم غذایی کودک می تواند تاثیری در اوتیسم یا سایر اختلالات طیف اوتیسم (ASD) داشته باشد؟ و کدام مواد مغذی یا غذایی نویدبخش بهبود رفتار ، ترغیب کودکان به ارتباط بیشتر یا تسکین بیماری های دستگاه گوارش او هستند که اغلب همراه با اوتیسم می باشند؟
برای پاسخ به متخصص اوتیسم و اختلال یادگیری، برایان اودل ، مصاحبه ای با مدیر مرکز رشد کودکان در آمریکا انجام شد.
چالش های رایج پزشکی و تغذیه ای برای کودکان مبتلا به ASD چه هستند ؟
شایعترین علائم دستگاه گوارش شامل اسهال مزمن ، اتساع شکم ، ناراحتی و نفخ ، بیماری ریفلاکس معده (GERD) ، گاز زیاد ، یبوست ، عدم وجود مدفوع ، برگشت غذا و سندرم روده دارای نشت است. کودکان اوتیسم همچنین در معرض خطر بسیاری از مشکلات تغذیه ای مانند کمبود مواد مغذی ، آلرژی غذایی ، عدم تحمل غذا و مشکلات تغذیه ای هستند.
روش های درمانی اوتیسم چیست ؟
اول اینکه ، هیچ درمانی برای این اختلال وجود ندارد و هیچ درمان بهترینی که برای همه کودکان مبتلا به ASD مناسب باشد وجود ندارد. هر کودک باید به صورت جداگانه ارزیابی شود. این کار می تواند مشکل باشد زیرا تشخیص معمولاً در کودکان 1 تا 3 ساله رخ می دهد که ارتباط برقرار کننده خوبی نیستند. پزشکان پروتکل های درمانی خود را بر اساس نتایج آزمایش ها، گزارش والدین و معاینات فیزیکی استوار می کنند. اگر چه هیچ آزمایشی برای تشخیص اوتیسم وجود ندارد اما آزمایشاتی وجود دارند که می تواند به ما در مدیریت علائم اساسی کمک کند.
بیشتر کودکان با کمک خدمات درمانی و مداخله زودهنگام ، تا جایی که مهارتهای مهمی مانند راه رفتن ، گفتگو و تعامل با سایر کودکان را می آموزند ، پیشرفت می کنند.
بسته به علائم ، [بسیاری از] کودکان با نوعی رژیم غذایی تحت درمان قرار می گیرند. دارو درمانی همانند درمان های فیزیکی ، شغلی ، اجتماعی ، آموزشی و ارتباطی، معمول است. و از آنجا که تحقیقات در این حوزه عقب است ، برخی از پزشکان روشهای مکمل و جایگزین پزشکی را که بی خطر هستند را نیز امتحان می کنند.
حتما مطالعه کنید : علائم اتیسم در نوجوانان چه هستند ؟
برخی از تغییرات معمول رژیم غذایی که ممکن است موجب تسکین علائم شوند چیست ؟
طبق گزارش شبکه اوتیسم ، تقریباً از هر پنج کودک اوتیسمی ، یک نفر از آنها یک رژیم غذایی ویژه دارد. رژیم غذایی خاصی برای ASD وجود ندارد ، اما حذف برخی پروتئین ها ممکن است علائم را تسکین دهند. رژیم بدون گلوتن ، بدون کازئین (GFCF) بیشترین تحقیقات را داشته است و یکی از رایج ترین مداخلات رژیم غذایی است. حدود 25٪ بیماران من با این رژیم غذایی پیشرفت کرده و بهبود می یابند. این رژیم، گلوتن ، پروتئین موجود در گندم و کازئین ، پروتئین موجود در شیر را از حذف می کند. در تئوری حال کودکان با این رژیم بهتر می شود زیرا تجزیه ناقص این پروتئین ها ماده ای ایجاد می کند که می تواند روده را ملتهب کند. مطالعات نشان دهنده بهبودی است و والدین نیز در هنگام حذف این دو پروتئین از رژیم غذایی ، موفقیت خود را بیان می کنند.
همچنین والدین می توانند فرزندان خود را از نظر بیماری سلیاک ، که به رژیم بدون گلوتن پاسخ می دهد ، آزمایش کنند.
آیا والدین باید رژیم هایی را امتحان کنند که برخی غذاها را حذف کنند تا ببینند کودکان آنها بهبود می یابند ؟
اگرچه یک گزارش اخیر در ژورنال اطفال نیازی را به مداخله در رژیم غذایی نمی بیند ، اما هر پدر و مادری باید نگاه دقیق به رژیم غذایی کودک خود داشته باشند. اگر حذف چند ماده می تواند به اسهال مزمن کودک خاتمه دهد یا باعث برقراری ارتباط بیشتر درکودک شود ، اکثر والدین مایل هستند آن را امتحان کنند.
اولین قدم برای تلاش والدین ، یک رژیم حذف حدوداً یک ماهه است تا ببینید آیا حذف کازئین و گلوتن یا سایر غذاهای بسیار آلرژیک مانند تخم مرغ ، ماهی ، غذاهای دریایی ، دانه های درختی ، بادام زمینی ، سویا و تخم مرغ می تواند باعث بهبود علائم شود یا خیر. اگر کودک شیر زیادی می نوشد ، پیشنهاد می کنیم با حذف لبنیات شروع کنید و آن را با شیر سویا یا بادام غنی شده با کلسیم جایگزین کنید.
روش حذف کردن، ابزار اندازه گیری بهتری نسبت به آزمایش اثر این غذاهای آلرژیک است ، زیرا آزمایش آلرژی ممکن است آنقدرها هم موثر نباشد.
بعد از دوره حذف ، هر چند وقت یکبار به آرامی یک وعده غذایی جدید را امتحان کنید. در طول دوره حذف و ورود مجدد ، یک دفترچه یادداشت علائم داشته باشید تا مشخص شود کدام غذاها مشکلی ایجاد نمی کنند.
اجرای این تغییرات غذایی ممکن است آسان نباشد ، اما رویکردهایی غیرتهاجمی و بدون آسیبی است که ارزش بررسی جهت بهبود کودک را دارد.
آیا استراتژی های رژیم دیگری وجود دارند که ممکن است مموثر باشند ؟
کودکان اوتیستیک که دارای اختلال تشنج هستند نیز ممکن است با داشتن رژیم غذایی کتوژنیک پرچرب و کم کربوهیدرات احساس بهتری کنند. این رژیم غذایی اغلب منجر به رشد ضعیف ، افزایش وزن ضعیف و افزایش سطح کلسترول می شود ، بنابراین استفاده از این رژیم تحت نظارت یک متخصص تغذیه و پزشک ضروری است.
بعضی از کودکان وقتی از رژیم غذایی بدون مخمر و قند استفاده می کنند ، بهبود می یابند.
بیشتر والدین از نکات و استراتژی های مرتبط با زمان وعده های غذایی برای تشویق کودکان خود به پذیرش غذاهای جدید استفاده می کنند. والدین، خود باید با خوردن غذاهای جدیدی که همراه با غذاهای آشنا معرفی می شوند ، به عنوان الگو عمل کنند.
آیا ویتامین ها یا مکمل های معدنی را توصیه می کنید ؟
کاملا. اکثر بچه های مبتلا به ASD (یا می توان گفت ، بیشتر بچه ها) بد غذا هستند ، هله هوله میخورند و رژیم متعادلی ندارند. والدین باید اطمینان حاصل کنند که فرزندان آنها نیازهای تغذیه ای خود را برآورده می کنند و مصرف یک مولتی ویتامین حاوی مواد معدنی به صورت روزانه تضمین خوبی است. گایدلاین های مصوب مواد غذایی را راعایت کنید و مطمئن شوید که مقدار کافی ویتامین ها و مواد معدنی را دریافت می کنند.
چه توصیه های تغذیه ای دیگری برای بیماران خود دارید ؟
یک رژیم غذایی سالم برای همه بچه ها ضروری است ، اما در مورد کودکان مبتلا به ASD این موضوع حتی اهمیت بیشتری دارد ، زیرا نگرانی وجود دارد که مشکلات گوارشی آنها ممکن است منجر به جذب ضعیف مواد مغذی اصلی برای رشد و نمو شود. یکی از اهداف اصلی ما این است که کودکان یک رژیم غذایی مغذی کامل داشته باشند و یک سیستم سالم گوارش را در آنها برقرار کنیم.
من توصیه می کنم یک رژیم غذایی سالم ، طبیعی و متنوع تا حد امکان معمولی داشته باشید. پرهیز از سموم دفع آفات ، مواد نگهدارنده ، مواد مصنوعی ، فست فودها ، مونوسدیم گلوتامات یا غذاهای فرآوری شده ایده آل است ، اما همیشه عملی نیست. رژیم هایی که کمتر فرآوری شده و طبیعی ترند ، مانند یک رژیم غذایی ارگانیک ، آسان تر هضم و جذب می شوند زیرا حاوی سموم کمتری هستند که باید دفع شوند.
بسیاری از کودکان مبتلا به ASD به کمبود اسیدهای چرب ضروری ، فیبر و پروتئین مبتلا هستند. ما برای ارزیابی رژیم های غذایی به متخصصان تغذیه ثبت شده مراجعه می کنیم و به والدین کمک می کنیم تا درک کنند که خلا مواد مغذی کجاست و چگونه آنها را پر کنند.
آیا مکمل های دیگری وجود دارند که به بیماران خود توصیه کنید ؟
من اسیدهای چرب امگا 3 را توصیه می کنم زیرا به خوبی شناخته شده است که اینها "چربی های خوبی" هستند که می توانند به کاهش التهاب کمک کنند. والدین می توانند ماهی قزل آلا ، روغن کبد ماهی ، یا مکمل های بدون جیوه را استفاده کنند.
پروبیوتیک ها چگونه می توانند به علائم دستگاه گوارش کمک کنند ؟
پروبیوتیک ها حاوی باکتری های سالم هستند و می توانند میکرو فلورای موجود در دستگاه گوراش را بهبود بخشند. کودکان مبتلا به اوتیسم فلورای گوارش غیرطبیعی دارند و وقتی به طور مرتب پروبیوتیک می خورند مدفوع آنها بهبود می یابد. من یک پروبیوتیک با 1.5 تا 4 میلیارد کولونی باکتریایی ، بسته به سن کودک ، پیشنهاد می کنم که در فروشگاه های مواد غذایی موجود است.
برای دریافت مشاوره رایگان درمان اوتیسم و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید. کلینیک رسش همیشه پاسخگو و در کنار شما هستیم .
منبع محتوا : Webmd