علائم سندرم داون چیست
به راحتی می توان تصور کرد که همه مبتلایان به سندرم داون یک شکل ظاهری خاص داشته و توانایی های یکسانی دارند و این پایان داستان است. اما این موضوع واقعیت ندارد. در حالی که سندرم داون از نظر جسمی و روحی روی افراد تأثیر می گذارد ، اما تاثیر آن بر روی هر فرد بسیار متفاوت است و در مورد اینکه چه تأثیراتی می گذارد نمی توان از پیش هیچ توضیحی ارائه کرد.
علائم جسمی
این علائم متفاوت هستند ، اما افراد مبتلا به سندرم داون اغلب ویژگی های جسمی خاصی دارند.
برای حالت صورت ، آنها ممکن است:
- چشمهایی بادامی شکل (ممکن است به شکلی باشند که برای گروه قومی آنها معمول نباشد)
- صورت های صاف ، به خصوص بینی
- گوش های کوچک ، که ممکن است در بالا کمی تا خورده باشد
- لکه های سفید ریز در قسمت رنگی چشم های آنها
- زبانی که از دهان بیرون می زند
آنها ممکن است دست و پاهای کوچکی داشته باشند و همچنین:
- چین و چروکی که از کل کف دست می گذرد
- انگشتان کوتاه
- انگشت های آخر کوچک که به سمت انگشت شست خم می شوند
آنها همچنین ممکن است دارای مشکلات زیر باشند:
- قدرت عضلانی کم
- مفاصل شل که آنها را بسیار انعطاف پذیر می کند
- قد کوتاه ، هم در کودکی و هم در بزرگسالی
- گردن کوتاه
- سر کوچک
در بدو تولد ، نوزادان مبتلا به سندرم داون غالباً به همان اندازه سایر نوزادان هستند ، اما رشد آنها معمولا با سرعت کمتری انجام می شود. از آنجا که غالباً از قدرت ماهیچه کمتری برخوردار هستند ، ممکن است شل و فلاپی به نظر برسند و در بالا نگه داشتن سر دچار مشکل شوند ، اما این حالت معمولاً با گذشت زمان بهتر می شود. تون عضلانی پایین همچنین می تواند به این معنی باشد که نوزاد در مکیدن و تغذیه مشکل داشته باشد که این می تواند بر وزن کودک تأثیر بگذارد.
علائم ذهنی
سندرم داون همچنین بر توانایی تفکر ، تعقل ، درک و اجتماعی بودن فرد تأثیر می گذارد. این تأثیرات از خفیف تا متوسط متغیر می باشند. کودکان با سندرم داون اغلب برای رسیدن به اهداف مهمی مانند چهار دست و پا رفتن ، راه رفتن و حرف زدن به زمان طولانی تری نیاز دارند. با بزرگتر شدن آنها ، ممکن است زمان بیشتری طول بکشد تا بتوانند لباس بپوشند و به تنهایی از توالت استفاده کنند. و در مدرسه ، آنها ممکن است در مواردی مانند یادگیری خواندن و نوشتن به کمک بیشتری نیاز داشته باشند.
برای دریافت مشاوره رایگان برای سندرم داون و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید. کلینیک رسش همیشه درکنار شما و پاسخگوی شما هستیم.
منبع محتوا : Webmd