کلینیک جامع توانبخشی رسش
دیسگرافیا یا اختلال نوشتن چیست؟
دیسگرافیا یا اختلال نوشتن چیست؟ ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
اختلال یادگیری ریاضی چیست و چگونگی کمک به کودک دچار دیسکلکولیااختلالات یادگیری

اختلال یادگیری ریاضی چیست و چگونگی کمک به کودک دچار دیسکلکولیا

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۹

سخت گذشتن زمان انجام مشق شب ریاضی برای یک کودک چیز غیرمعمولی نیست. اما اگر آنها با اعداد مشکل داشته باشند یا نمرات آزمون ریاضی آنها پایین بوده اما در سایر دروس خوب عمل کنند ، می توانند دچار یک اختلال یادگیری به نام دیسکلکولیا باشند.

این یک بیماری مرتبط با مغز است که یادگیری حساب و کتاب ساده را سخت می کند. این مشکل ممکن است در خانواده به ارث برسد ، اما دانشمندان هیچ ژنی مرتبط با آن پیدا نکرده اند.

حدود 7 درصد از دانش آموزان دبستان مبتلا به اختلال یادگیری ریاضی هستند. تحقیقات نشان می دهد که این اختلال به اندازه دیسلکسیا (نارساخوانی) - یک اختلال خواندن - شایع بوده ، اما به خوبی درک نشده است. در حقیقت ، بچه ها و والدین گاهی اوقات آن را "نارساخوانی ریاضی" می نامند ، که می تواند گمراه کننده باشد زیرا دیسکلکولیا یک وضعیت کاملا متفاوت است. همچنین ممکن است مدرسه یا پزشک شما آن را "ناتوانی در یادگیری ریاضیات" یا "اختلال ریاضی" بنامند.

این مشکل می تواند با اختلال بیش فعالی و کمبود توجه (ADHD) همراه باشد – نزدیک به 60 درصد از افرادی که بیش فعالی دارند ، دچار اختلالات یادگیری مانند دیسکلکولیا نیز می شوند.

علائم

بچه های مبتلا به دیسکلکولیا ممکن است هنگام شمارش ترتیب صحیح را فراموش کنند. ممکن است شمردن انگشتان دستشان برای آنها بیشتر از بچه های هم سنشان طول بکشد. ممکن است فهمیدن اینکه چند چیز در یک گروه وجود دارد برای آنها دشوار باشد - مهارتی به نام "subtizing" یا جزئی سازی که به شما کمک می کند با چرخاندن تاس ، اعداد 5 و 3 را ببینید ، بدون اینکه چیزی را حساب کنید.

حتی درک اولیه آنها از اعداد یا "حس عددی" آنها نیز ممکن است به خوبی کار نکند. این مشکل می تواند باعث شود تشخیص سریع برای آنها دشوار شود ، به عنوان مثال اینکه عدد 8 عدد بزرگتر از 6 است. یک کودک مبتلا به دیسکلکولیا همچنین ممکن است اضطراب زیادی در مواجه با اعداد داشته باشد. به عنوان مثال ، آنها ممکن است از فکر تکالیف ریاضی وحشت کنند.

بچه های مدرسه ای که دچار دیسکلکولیا هستند ممکن است در موارد زیرمشکل داشته باشند:

  • تخمین زدن ، مانند مدت زمان طولانی کشیدن کاری یا ارتفاع سقف
  • فهمیدن مسائل لغتی ریاضی 
  • یاد گرفتن ریاضیات ابتدایی مانند جمع ، تفریق و ضرب 
  • ارتباط دادن عدد  (1) با کلمه مربوط به آن (یک) 
  • فهمیدن کسرها
  • درک نمودارها و گراف ها (مفاهیم تصویری - فضایی)
  • حساب کردن پول یا خرد کردن پول
  • به خاطر سپردن شماره های تلفن یا کد پستی 
  • گفتن زمان یا خواندن ساعت

هر فعالیت مبتنی بر عدد یا مبتنی بر ریاضیات - حتی خارج از مدرسه - می تواند بچه های مبتلا به دیسکلکولیا را مایوس کند. به عنوان مثال ، كودكی با این ناتوانی در یادگیری ممكن است از بازی هایی كه نیاز به شمارش یا امتیازدهی مداوم دارند ، نخوشش نیاید.

پیشنهاد می کنم حتما مطالعه کنید : سه مورد شایع اختلالات یادگیری در کودکان

تشخیص

اگر کودک شما با اعداد و ارقام مشکل دارد ، به پزشک وی مراجعه کنید تا هرگونه مشکل بینایی یا شنوایی را که ممکن است بر توانایی یادگیری او تأثیر بگذارند ، بررسی کند.

سپس با معلم ریاضی فرزندتان صحبت کنید تا بفهمید در کدام قسمت مشکل دارد. همچنین با سایر معلمان او صحبت کنید تا بفهمید آیا در زمینه های دیگر نیز مشکل دارد یا خیر؟

اگر پس از صحبت با پزشک و معلمان کودک خود، فکر می کنید فرزندتان دچار دیسکلکولیا شده است ، به یک متخصص یادگیری مراجعه کنید. او با شما و فرزند شما صحبت می کند و توانایی های ریاضی آنها را تست می کند. تست کردن تنها راهی است که به طور قطعی می توان فهمید کودک شما به این مشکل مبتلا است یا خیر. این تست را گاهی اوقات تست آموزشی یا تست روانی اجتماعی نیز می نامند. این تست ها چهار چیز اصلی را بررسی می کنند:

  • مهارت های محاسباتی: توانایی انجام عملیات ریاضی. بچه های کوچکتر ممکن است در جمع و تفریق مشکل داشته ، در حالی که بچه های بزرگتر ممکن است مشکلات سخت تری مانند ضرب و تقسیم و کسر داشته باشند.
  • تسلط به ریاضیات: توانایی به یاد آوردن راحت قوانین ریاضی مانند 3 x 5 = 15 یا نحوه ضرب کسرها
  • محاسبات ذهنی: توانایی حل مسائل ریاضی در ذهن 
  • استدلال ریاضی: توانایی درک و حل مسائل لغتی

یک متخصص می تواند این تست ها را بررسی کند و گزارشی تهیه کند که به شما در رفع نیازهای کودکتان کمک کند.

درمان

متخصصین یادگیری ، روانشناسان آموزشی ، یا نوروسایکولوژیست ها ،که در حوزه درمان اختلالات یادگیری و خصوصاً دیسکلکولیا تخصص دیده اند موارد زیر را برای کمک به درک کودک از ریاضیات توصیه می کنند:

  • برنامه های تدریس طراحی شده و ویژه
  • بازی های یادگیری مبتنی بر ریاضیات
  • تمرین بیشتر مهارت های ریاضی نسبت به دانش آموزان دیگر

چگونه می توانم به کودک خود کمک کنم؟

در اینجا چند نکته وجود دارد که می توانید برای یادگیری و درک بهتر ریاضیات و کاهش اضطراب کودکتان امتحان کنید:

  • اجازه دهید در هنگام شمردن از انگشتان و کاغذشان استفاده کنند.
  • مطمئن شوید که ابزارهای مناسبی در اختیار دارند ، مانند یک ماشین حساب ساده و البته تعداد زیادی پاک کن.
  • از کاغذ گراف استفاده کنید. این کمک می کند تا ستون ها و اعداد صاف و مرتب باشند.
  • برای آموزش قوانین و مراحل ریاضی از ریتم و آهنگ استفاده کنید.
  • از یک مدرس ریاضی باتجربه کمک بگیرید.
  • تصاویر مسئله های لغتی ریاضی را برایشان به تصویر بکشید.
  • زمانی برای انجام بازی های ریاضی با کامپیوتر برنامه ریزی کنید.
  • به جای نتیجه ، سخت کوشی آنها را تشویق کنید.
  • با آنها درباره اختلال یادگیری صحبت کنید.
  • راه های کنترل اضطراب را به آنها بیاموزید.

به طور خصوصی با معلمان کودکتان در مورد وضعیت و نیازهای آموزشی او صحبت کنید. ممکن است بخواهید موارد زیر را از آنها درخواست کنید:

  • یک فضای کاری آرام
  • استفاده از ماشین حساب در کلاس ریاضیات و امتحانات
  • وقت اضافی برای انجام تست ها
  • امکان ضبط تدریس

برای دریافت مشاوره رایگان در مورد اختلالات یادگیری  و رزرو وقت می توانید با شماره های 09362020364، 02166013282 و یا شماره واتساپ 09364904632 تماس حاصل فرمایید‌. کلینیک رسش همیشه پاسخگو.


اشتراک

مطالب مشابه

دیسگرافیا یا اختلال نوشتن چیست؟

دیسگرافیا یا اختلال نوشتن چیست؟

دیسگرافیا (Dysgraphia) یا همان نوشتار پریشی یک اختلال یادگیری است که با مشکلاتی در نوشتن مشخص می شود. یک اختلال عصبی است که می تواند کودکان یا بزرگسالان را درگیر کند.

دیسلکسیا (اختلال خواندن) در کودکان چیست؟

دیسلکسیا (اختلال خواندن) در کودکان چیست؟

نارساخوانی یا دیسلکسیا نوعی اختلال یادگیری است که بر نحوه پردازش زبان نوشتار و گاهی گفتار افراد تأثیر می گذارد. نارساخوانی در کودکان معمولاً باعث می شود کودکان در یادگیری خواندن و نوشتن صحیح مشکل داشته باشند.

توانبخشی از راه دور

توانبخشی از راه دور

توانبخشی از راه دور که با نام تله ریهب (Tele-Rehabilitation) نیز شناخته می شود توسط متخصصانی انجام می شود که با استفاده از این فناوری راحت هستند.

سه مورد شایع ترین اختلالات یادگیری در کودکان

سه مورد شایع ترین اختلالات یادگیری در کودکان

جسیکا میزاک ، دکترای روانشناسی کودک و مدیر مرکز کمک و شفا ، توضیح می دهد که سه اختلال یادگیری شایع وجود دارد که به طور معمول تشخیص داده می شوند، برای دانستن آنها به خواندن مقاله ادامه دهید.

اختلالات شنوایی و گفتاری

اختلالات شنوایی و گفتاری

اختلالات شنوایی و گفتاری می تواند بر همه ، هم کودکان و هم بزرگسالان تأثیر بگذارند. دلایل زیادی برای این اختلالات وجود دارد ، چه از نظر جسمی ، رشدی و چه از نظر بیماری ، و روش های بسیاری نیز برای درمان آنها وجود دارد.

اختلالات یادگیری در کودکان

اختلالات یادگیری در کودکان

آیا کودک شما در مدرسه مشکل دارد، از خواندن با صدای بلند ، نوشتن مقاله یا سر و کله زدن با ریاضیات می ترسد؟ در اینجا میخواهیم نحوه شناخت انواع مختلف اختلالات یادگیری و علائم آنها را به شما بگوییم.

اختلال یادگیری ریاضی چیست و چگونگی کمک به کودک دچار دیسکلکولیا

اختلال یادگیری ریاضی چیست و چگونگی کمک به کودک دچار دیسکلکولیا

اگر کودک با اعداد مشکل داشته باشد یا نمرات آزمون ریاضی او پایین بوده اما در سایر دروس خوب عمل کنند ، می توانند دچار یک اختلال یادگیری به نام دیسکلکولیا ریاضی باشند.

علائم دیسلکسیا بر اساس سن

علائم دیسلکسیا بر اساس سن

برای دانستن اینکه علائم دیسلکسیا یا نارساخوانی چگونه با سن تغییر می کنند و اینکه در چه زمانی به دنبال چه علائمی باشیم شما را به خواندن این مطلب دعوت می کنیم.

درمان اختلالات یادگیری

درمان اختلالات یادگیری

درمان اختلالات یادگیری می تواند اثرات آن را کاهش دهد. افراد دارای ناتوانی در یادگیری می توانند راه هایی برای مقابله با ناتوانی های خود ایجاد کنند. کمک گرفتن زود هنگام احتمال موفقیت آنها در مدرسه و بعداً در زندگی را افزایش می دهد.

دیس گرافی چیست؟

دیس گرافی چیست؟

دیسگرافیا (Dysgraphia) یا همان نوشتار پریشی یک اختلال یادگیری است که با مشکلاتی در نوشتن مشخص می شود. یک اختلال عصبی است که می تواند کودکان یا بزرگسالان را درگیر کند. برای آشنایی بیشتر با ما همراه باشید.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید