کلینیک جامع توانبخشی رسش
دکتر داریوش نیکبخت
دکتر داریوش نیکبخت ۰۲۱۶۶۰۱۳۲۸۲
اگر به اوتیسم رسیدگی نشود چه خواهد شد؟ راهنمای کاملاتیسم

اگر به اوتیسم رسیدگی نشود چه خواهد شد؟ راهنمای کامل

داریوش نیکبخت
نویسنده: داریوش نیکبخت
انتشار : ۲۶ دی ۱۴۰۱

اتیسم درمان قطعی ندارد، اما می‌توان آن را کنترل کرد. اگر به اوتیسم رسیدگی نشود و علائم آن به‌موقع کنترل نشوند، کم‌کم هم روی سلامت روانی و هم سلامت جسمی فرد مبتلا تأثیر می‌گذارد. برای نمونه، حدود 51درصد از بزرگ‌سالان مبتلا به اوتیسم، حدااقل یک مشکل جسمی هم دارند. در این مقاله رسش، اطلاعات کاملی در این زمینه در اختیارتان قرار می‌دهیم.

 

اگر به اوتیسم رسیدگی نشود چه خواهد شد؟

اختلال طیف اوتیسم (Autism Spectrum Disorder) وضعیتی است که مبتلایانش را به شکل‌های مختلف تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. یعنی علائم اتیسم به شکل‌های مختلفی ظاهر می‌شوند.

اما در پاسخ به این پرسش که اگر به اوتیسم رسیدگی نشود چه خواهد شد، همه متخصصان این حوزه عقیده دارند که کنترل نکردن این اختلال، در گذر زمان، به بدتر شدن علائم و رفتارهای فرد منجر خواهد شد.

ما هم در کلینیک توان‌بخشی رسش توصیه می‌کنیم به‌محض تشخیص اوتیسم در فرزند خود، درمان و کنترل آن را آغاز کنید. هر چه زمان بگذرد، کار دشوارتر می‌شود.

با روش‌هایی که امروزه برای کنترل این اختلال وجود دارند، می‌توانید نیازهای خاص فرزندتان را شناسایی و برطرف کنید. کم‌کم شاهد بهبود علائم آن هم خواهید بود.

این‌ها مهم‌ترین اهداف ما از کنترل علائم اختلال طیف اتیسم هستند:

  • کمک به غلبه بر تأخیرهای رشدی،
  • بهبود ظرفیت درک نشانه‌های اجتماعی،
  • افزایش توانایی صحبت کردن و یادگیری،
  • تقویت توان کنترل خلق‌وخو،
  • یادگیری روش‌های خودآرام‌بخشی،
  • و پرورش مهارت‌های فردی.

اما اگر به اوتیسم رسیدگی نشود یا تشخیص به تأخیر بیفتد یا حتی تشخیص اشتباهی داده شود، علائم منفی مرتبط با این بیماری به‌مرور بدتر می‌شوند.

اگر حمایت کافی وجود نداشته باشد، مهارت‌های کودک در زمینه یادگیری، به‌کارگیری کلام و برقراری تعاملات اجتماعی پرورش پیدا نمی‌کنند.

بزرگ‌سالانی که در کودکی رسیدگی‌های مناسب را دریافت نکرده‌اند، در زندگی مستقل دچار مشکل خواهند شد. ممکن است بیکار باشند و نتوانند روابط عاطفی برقرار کنند.

در ادامه این مقاله رسش، نگاه دقیق‌تری به مسائل و مشکلاتی می‌اندازیم که اگر به اوتیسم رسیدگی نشود در فرد مبتلا ایجاد شده، و به‌مرور بدتر می‌شوند.

 

اگر اوتیسم کنترل نشود روی سلامت جسمی اثر می‌گذارد

بر اساس گزارش شاخص‌های ملی اوتیسم (National Autism Indicators Reports) ایالات متحده، اتیسم هم روی سلامت روانی و هم سلامت جسمی فرد مبتلا تأثیر می‌گذارد.

حدود 51درصد از بزرگ‌سالان مبتلا به اوتیسم، حدااقل یک مشکل در سلامت جسمی خود دارند. مطالعات مختلف میزان بالای دیابت، بیماری تیروئید، فشار خون بالا، کلسترول بالا، اختلالات گوارشی، کمبودهای تغذیه‌ای و غیره را در مبتلایان به اتیسم نشان می‌دهند.

در حوزه سلامت روان، میزان بروز شرایط پزشکی هم‌زمان در بزرگ‌سالان مبتلا به اوتیسم، در مقایسه با عموم مردم، بالاتر است.

حدود 54درصد بزرگ‌سالان مبتلا به اختلال طیف اوتیسم، حدااقل یک بیماری روان‌پزشکی، مانند اضطراب، اختلالات خلقی، اختلالات روان‌پریشی و غیره هم دارند.

مسائل رفتاری، مانند ایجاد مزاحمت، درگیری، خودآزاری یا تخریب هم جزو مشکلات رایج در بزرگ‌سالان مبتلا به اتیسم هستند.

 

اگر به اوتیسم رسیدگی نشود زندگی وابسته‌ای خواهند داشت

بزرگ‌سالانی که درمان مناسب اوتیسم را دریافت نکرده‌اند، ممکن است در زندگی مستقل آینده دچار مشکل بشوند.

اگر به اوتیسم رسیدگی نشود باعث تغییراتی در عملکرد مغز خواهد شد که کنترل رفتارهای تکانشی یا تفکر منطقی را برای فرد دشوارتر می‌کند.

این امر ممکن است به وضعیتی منجر شود که طی آن، بزرگ‌سالان مبتلا به اختلال طیف اتیسم قادر به زندگی مستقل و بدون کمک دیگران نیستند.

 

اگر اوتیسم درمان نشود مشکلات شغلی برایشان پیش می‌آید

مبتلایان به اتیسم اگر درمان مناسب را دریافت نکنند، ممکن است به دلیل علائمی که دارند، نتوانند کار و شغلی داشته باشند.

فرد بزرگ‌سال مبتلا به اوتیسم که درمان نشده، در مصاحبه‌های شغلی یا هنگام برقراری ارتباط با همکاران خود دچار مشکل می‌شود.

همین مشکلات باعث می‌شوند استخدام در شرکت‌هایی که نیاز به تعامل و برقراری ارتباط با مشتریان یا کارکنان دارند، برایشان دشوار یا غیرممکن شود.

 

اگر به اوتیسم رسیدگی نشود تعاملات اجتماعی پراسترسی خواهند داشت

افراد مبتلا به اختلال طیف اتیسم که رسیدگی مناسب به علائمشان نشده تا توانایی کنترل آن‌ها را پیدا کنند، از نظر اجتماعی و برقراری ارتباط با دیگران هم دچار مشکل می‌شوند.

اگر به اوتیسم رسیدگی نشود بزرگ‌سال مبتلا نمی‌تواند ارتباط مؤثری با دیگران برقرار نکند، نمی‌تواند دوستی معناداری داشته باشد. چون علائم و رفتارهایشان روی این توانایی‌ها اثر منفی می‌گذارند.

 

اگر اوتیسم کنترل نشود در یادگیری دچار مشکل می‌شوند

اگر اوتیسم در کودکی کنترل نشود، مهارت‌های لازم در زمینه یادگیری یا به‌کارگیری کلام در فرد ایجاد نشده، و پرورش هم پیدا نمی‌کنند.

هدف از درمان یا همان کنترل اتیسم، به حداکثر رساندن توانایی کودک در عملکردهای مهارتی، با کاهش علائم اختلال، و حمایت از رشد و یادگیری اوست.

راه‌هایی برای کنترل علائم اوتیسم وجود دارند که توانایی یادگیرنده را برای عملکرد بهتر تقویت کرده، و شدت یا میزان تأثیر علائم اتیسم روی او را کاهش می‌دهند.

ثابت شده که مداخلات اولیه در درمان اوتیسم بسیار مؤثر هستند. این مداخلات اولیه نه‌تنها امکان بهترین شروع ممکن را به کودکان اوتیسم می‌دهند، بلکه احتمال رشد کامل آن‌ها را هم افزایش خواهند داد.

  حتما مطالعه کنید: آیا اوتیسم خطرناک است؟

جمع‌بندی

در این مقاله رسش توصیح دادیم که اگر به اوتیسم رسیدگی نشود چه خواهد شد. کنترل نکردن این اختلال، باعث بدتر شدن علائم و رفتارهای فرد خواهد شد. توصیه مهم این است که به‌محض تشخیص اتیسم، روند کنترل آن را زیر نظر متخصصان آغاز کنید.

ما در کلینیک رسش به‌خوبی می‌دانیم که شرایط هر فردی در طیف اوتیسم متفاوت است. بنابراین برنامه منحصربه‌فردی برای او طراحی می‌کنیم، تا بتواند مهارت‌هایش را تقویت کرده و آن‌ها را به حداکثر برساند. برای کسب اطلاعات بیشتر، با کارشناسان رسش مشورت کنید.

 

منابع:

acesaba.com

amenclinics.com

familyvoicesofca.org


اشتراک

مطالب مشابه

تست و تشخیص اتیسم

تست و تشخیص اتیسم

پزشکان معمولاً در ابتدای کودکی ASD را تشخیص می دهند. اما ، از آنجا که علائم و شدت این اختلال بسیار متفاوت است و هنوز علت این اختلال کاملا کشف نشده است ، تشخیص اختلال طیف اتیسم اغلب می تواند دشوار باشد.

 5 تمرین ورزشی مهم برای کودکان مبتلا به اتیسم

5 تمرین ورزشی مهم برای کودکان مبتلا به اتیسم

ورزش نه تنها به كودكان مبتلا به اتیسم كمك می كند كه فعالیت بهتری در محیط داشته باشند ، بلكه به كاهش وزن نیز كمك می كنند و منجر به سلامتی كلی می شوند

7 نکته تخصصی برای زمانی که برای کودک شما تشخیص اتیسم داده شده است

7 نکته تخصصی برای زمانی که برای کودک شما تشخیص اتیسم داده شده است

تشخیص اتیسم برای فرزند شما می تواند یک اتفاق تغییر دهنده زندگی برای شما و کل خانواده باشد ، اما شما در این امر تنها نیستید. در اینجا نکاتی از مشاور آموزشی آدام سوفرین در مورد اینکه چه کاری باید انجام دهید وجود دارد .

چالش زندگی روزمره مبتلایان به اتیسم در دوران کرونا و Covid-19

چالش زندگی روزمره مبتلایان به اتیسم در دوران کرونا و Covid-19

در حال حاضر ، افراد مبتلا به اتیسم در اثر تغییراتی که شیوع کرونا ( COVID-19) ایجاد کرده است ، دچا ر چالش های فراوانی در زندگی روزمره شده اند.

اتیسم غیر کلامی

اتیسم غیر کلامی

برخی از افراد مبتلا به اوتیسم ممکن است اصلاً صحبت نکنند. در حقیقت ، حدود 40 درصد کودکان مبتلا به ASD غیرکلامی هستند.برای آگاهی از این مشکل و چگونگی بهبود ارتباط ، به خواندن این متن ادامه دهید.

اتیسم با عملکرد بالا چیست ؟

اتیسم با عملکرد بالا چیست ؟

اوتیسم با عملکرد بالا یک تشخیص پزشکی رسمی نیست. این اصطلاح اغلب برای اشاره به افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم استفاده می شود که بدون کمک زیادی می خوانند ، می نویسند ، صحبت می کنند و مهارت های زندگی را مدیریت می کنند.

علائم اتیسم در نوجوانان چه هستند ؟

علائم اتیسم در نوجوانان چه هستند ؟

میخواهیم بررسی می کنیم علائم رایج اتیسم در نوجوانان چیست ، اینکه اگر شما یا کودک نوجوان خود مبتلا به اتیسم هستید ، چه کاری می توانید انجام دهید و اگر نگران هستید که اوتیسم زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهد یا مختل کند ، چه کاری می توانید انجام دهید.

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

بیماری موتیسم یا لالی انتخابی

لالی انتخابی (mutism) یا سکوت پیشگی عمدتاً یك اختلال اضطراب در دوران كودكی است كه وقتی تشخیص داده می شود که كودك در بعضی از شرایط اصلا صحبت نمی كند اما در موقعیت های دیگر راحت صحبت می كند.

عوارض اتیسم

عوارض اتیسم

اختلال طیف اتیسم (ASD) می تواند مهارت های ارتباطی و اجتماعی شما را به درجات مختلف مختل کند. این عوارض بستگی به این دارد که اتیسم شما در چه قسمتی از طیف شدت قرار گرفته است.

قدرت حیوانات خانگی: حیوانات می توانند به اجتماعی شدن کودکان اتیسم کمک کنند

قدرت حیوانات خانگی: حیوانات می توانند به اجتماعی شدن کودکان اتیسم کمک کنند

محققان استرالیایی دریافته اند كه كودكان مبتلا به اتیسم برخلاف بازی با اسباب بازی ها هنگام بازی با حیوانات بیشتر اجتماعی می شوند.

نظرات

فیلدهای ضروری با علامت

    سوال خود را از ما بپرسید